LG 4K OLED OLED55CX6LA review

LG OLED55CX6LA

4.7

De geluidskwaliteit

4.7/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.6/5

Voordelen

  • Freesync (ps5, xbox series x).
  • G-sync Dolby vision.
  • 60fps gamen.
  • Filmakermode erg goed.
  • Refreshrate 1 ms.

Nadelen

  • Redelijk prijzig.
  • Voet is kwestie van smaak.

In deze LG 4K OLED OLED55CX6LA review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

LG OLED55CX6LA - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermgrootte: 48 inch, 55 inch, 65 inch en 77 inch | Type: OLED | Resolutie: 4K | Ondersteunde HDR-formaten: HDR10, HLG, Dolby Vision | Besturingssysteem: webOS | HDMI-ingangen: 4 | ARC / eARC: eARC | Optische uitgang: Ja | Afmetingen (BHD): 122,8 cm x 70,6 cm x 4,69 cm

Conclusie

Als je op zoek bent naar het beste 4K beeld dat er is, zal de LG 4K OLED OLED55CX6LA je niet teleurstellen. De toevoeging van verbeterd geluid en enkele van de beste smart-tv-functies, waaronder spraakbesturing, maken dit pakket alleen maar aantrekkelijker. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze LG 4K OLED OLED55CX6LA review.

VoordelenNadelen
1. Freesync (ps5, xbox series x).
2. G-sync Dolby vision.
3. 60fps gamen.
4. Filmakermode erg goed.
5. Refreshrate 1 ms.
1. Redelijk prijzig.
2. Voet is kwestie van smaak.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

LG 4K OLED OLED55CX6LA review - Zijkant

Het slanke ontwerp mist de ruimte van traditionele speakers. Maar LG heeft dit probleem grotendeels opgelost door een verscheidenheid aan technologieën in CX OLED-modellen te stoppen. Om te beginnen bevat het apparaat een AI-instelling voor akoestische afstemming die de microfoon van de afstandsbediening gebruikt om het geluid te kalibreren en de audio af te stemmen op uw specifieke kamer. Het duurt maar een paar seconden om de kalibratie uit te voeren, en dan kun je de audio ervoor en erna vergelijken. In onze testomgeving klonken de AI-resultaten zelfs beter, wat het klankbeeld verbeterde en muziek en audio prominenter maakte.

LG CX OLED ondersteunt ook Dolby Atmos, wat verrassend effectief is in de jungle scene in Apocalypse Now, omdat het toestel maar 2.2 kanalen beschikbaar heeft. Er zijn ook veel vooraf ingestelde geluidsmodi, waaronder de filmmodus enkele van de meest aangename effecten biedt. Als geen van de presets je bevredigt, is er een vijfbands-equalizer met een frequentiebereik van 100Hz tot 10.000Hz, dus als je het geluid wilt aanpassen, kun je dat in de standaardmodus doen. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze LG 4K OLED OLED55CX6LA-recensie.

De bouwkwaliteit

LG 4K OLED OLED55CX6LA review - Zijkant

Een ander voordeel van OLED-technologie is dat je, aangezien er geen apart achterlicht is, ultradun kan worden. Daarom is CX in wezen een groot stuk glas, ongeveer 2,5 cm dik. De officiële specificatie wordt gemeten in eenheden van 1,8 inch om het deel van het paneel te illustreren dat de nodige poorten en audiocomponenten herbergt. Er zit een zwart dun metalen frame aan de rand van het scherm, minder dan een centimeter dik, maar het glas zelf heeft een zichtbaar zwart frame, ongeveer een halve inch. LG CX kan aan de muur worden gemonteerd met een standaard VESA 300 x 200 beugel. Het meegeleverde wigvormige tafelframe biedt echter een zeer sterke ondersteuning.

Zoals je zou verwachten is de LG CX OLED volledig uitgerust om de nodige aansluitingen te maken. Er zijn in totaal vier HDMI 2.1-poorten en drie USB 2.0-poorten aan de achterkant. Voor oudere videoapparatuur is er een aparte stekker die wordt geleverd met een composietvideoadapter-dongle. Professionele installateurs kunnen de Ethernet-poort van de kit gebruiken en de snijbond is blij te zien dat de antenne een RF-coaxiale stekker heeft. Voor geluid is er een optische digitale audio-uitgang en een mini-jack voor bedrade hoofdtelefoons.

Qua draadloos heeft LG CX standaard Wi-Fi-ondersteuning (802.11 a / b / g / n / ac); Wi-Fi 6 is nog te nieuw om op de meeste tv’s te gebruiken. Het bevat ook Bluetooth gekoppeld aan een hoofdtelefoon voor privé luisteren of draadloze satellietluidsprekers. LG-kit ondersteunt ook het aptX-formaat om de draadloze betrouwbaarheid te verbeteren. Lees meer over de kenmerken in de volgende paragraaf van deze LG 4K OLED OLED55CX6LA review.

De kenmerken

LG 4K OLED OLED55CX6LA review - Zijkant

Bij het opstellen van de LG 4K OLED OLED55CX6LA vind je voor iedere smaak een keur aan beeldopties. Net als andere vergelijkbare instellingen zijn er verschillende vooraf ingestelde beeldinstellingen, waaronder sport, films, games, levendige foto’s en HDR-effectmodi. Het bevat ook de nieuwe Filmmaker-modus, die een beeld genereert dat zo dicht mogelijk bij het originele beeld ligt door videoverwerkingseffecten uit te schakelen en de beeldverhouding, kleur en framesnelheid van de originele film te herstellen. Net als de “Cinema” -modus, ziet het er misschien zwakker uit dan andere instellingen, maar het geeft het meest nauwkeurige beeld.

Vergelijk dit met de AI Picture Pro-instelling van LG CX, die de neiging heeft om selectieve delen van het beeld op een andere manier te verwerken en glad te strijken. Hoewel AI Picture Pro-instellingen goed werken op inhoud zoals kabel-HD-uitzendingen en nieuwsprogramma’s, zijn we overgeschakeld tussen Cinema-modus en Filmmaker-modus. Over het algemeen is de kleurgetrouwheid van de LG 4K OLED OLED55CX6LA erg goed en is de rode tint aanzienlijk verbeterd. Hoe slecht uw kijkpositie op de bank ook is, u verliest geen helderheid of kleurverzadiging.

Een van de meest voor de hand liggende verschillen tussen apparaten zoals CX OLED en goedkopere 4K-modellen is wanneer ze scènes tegenkomen met vloeiende kleurovergangen. Kleinere modellen vertonen duidelijke strepen in plaats van naadloze kleurveranderingen. Zelfs in high-end omgevingen kan CX OLED de meeste overgangen nog steeds aan zonder vreemde lijnen of vervormingen. Omdat veel kijkers gefocust zijn op het produceren van meerdere programma’s, hebben we ook verschillende services gebruikt die 4K streaming content bieden om het toestel te testen. Op Netflix zien Dolby Vision’s en andere werken er helder en duidelijk uit.

De meeste inhoud kan niet in 4K worden afgespeeld, dus het is belangrijk dat de tv reguliere HD-inhoud op de juiste manier moet schalen. LG CX heeft ons niet in de steek gelaten. Het kan veilig omgaan met conventionele Blu-ray-schijven en veroorzaakt geen artefacten of lensverlies, zelfs niet in scènes met hoge snelheid. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze LG 4K OLED OLED55CX6LA review.

Conclusie

Als je op zoek bent naar het beste 4K beeld dat er is, zal de LG CX OLED je niet teleurstellen. De toevoeging van verbeterd geluid en enkele van de beste smart-tv-functies, waaronder spraakbesturing, maken dit pakket alleen maar aantrekkelijker. Hopelijk heeft deze deze LG 4K OLED OLED55CX6LA review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP