Samsung Q60R QLED 4K TV review

Samsung Q60R QLED 4K TV

4.65

De geluidskwaliteit

4.6/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.7/5

Voordelen

  • Geweldige kleurprestaties en bewegingsafhandeling.
  • Tal van HDMI-poorten.
  • Superieure gaming-ondersteuning.

Nadelen

  • Beperkte kijkhoeken.
  • Middelmatige geluidskwaliteit.

In deze Samsung Q60R QLED 4K TV review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung Q60R QLED 4K TV review

SPECIFICATIES
Type scherm: QLED | Schermdiagonaal: 75 inch (191 cm) | Beeldverversing: 100 Hz | Maximale resolutie: Ultra HD/4K | Smart TV: Ja | Smart TV platform: Tizen | HDR: Ja | Ambilight: Nee | Local dimming: Ja | Inclusief Game Mode: Nee

Conclusie

Samsung Q60 QLED tv is een uitstekende smart tv, heeft teleurstellende prestatieproblemen, of door de invloed van het merk Samsung QLED is de prijs van mid-range tv te hoog. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze Samsung Q60R QLED 4K TV review.

VoordelenNadelen
1. Geweldige kleurprestaties en bewegingsafhandeling.
2. Tal van HDMI-poorten.
3. Superieure gaming-ondersteuning.
1. Beperkte kijkhoeken.
2. Middelmatige geluidskwaliteit.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung Q60R QLED 4K TV review - zijkant

De positie van de Samsung Q60R QLED 4K is wat inconsistent, net als de audio. Het apparaat heeft 2.1-kanaals audio en 40 watt vermogen, en kan een hoog volume aan, maar levert mogelijk niet het rijke geluid van een set extra luidsprekers die worden gebruikt om surround-geluid te simuleren. We raden zelfs aan om de Samsung Q60R QLED 4K te gebruiken met een van de beste soundbars voor betere audio, zoals de Sonos Arc.

In nummers zoals “John Williams (Home alone Theme)” is het algehele geluid prima en is het volume luid genoeg om op te bouwen, maar de kwaliteit is niet zo duidelijk. De hoge en lage tonen zijn ongebalanceerd en de lage snaren hebben veel glans verloren. De hele mix mist de rijkdom die een heel orkest zou moeten begeleiden, en naarmate het volume toeneemt, wordt het onderscheid tussen instrumenten een beetje verwarrend.

We zijn echter blij om de duidelijke dialoog in al onze filmtrailers te horen. Zelfs in de film “Source Code” kan de Samsung Q60R QLED 4K goed overweg met audio, of het nu gaat om een bomexplosie of een gesprek. Samsung biedt ook Smart

Sound Mode, een automatisch optimalisatieproces waarbij de microfoon in de afstandsbediening van de televisie wordt gebruikt om de geluidsinstellingen aan te passen om de beste kwaliteit op een externe locatie te verkrijgen. Dit is een eenvoudige en effectieve methode die automatisch het geluidsbeeld kan optimaliseren van elke kamer waar je een tv hebt. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende alinea van deze Samsung Q60R QLED 4K TV review.

De bouwkwaliteit

Samsung Q60R QLED 4K TV review - zijkant

De producten uit de QLED-serie van Samsung staan ​​bekend om hun uitstekende prestaties in vergelijking met andere lcd-tv’s. Hoewel de Samsung Q60R QLED 4K in sommige opzichten uitstekende prestaties levert, met name de kleurkwaliteit en het effect van het verwerken van bewegingen, is het hele pakket problemen ondervonden die andere modellen van de QLED-serie eenvoudigweg niet kunnen vinden. Problemen met kijkhoeken en HDR-prestaties maken het toestel minder indrukwekkend en doen de Q60R concurreren met slechtere 4k-tv’s, die meestal dezelfde of betere beelden geven. De kleurprestaties van de Samsung Q60R QLED 4K zijn erg goed, vooral in de kleuren geel en groen, maar blauw is moeilijk te onderscheiden.

De Delta-E-score van Samsung Q60R QLED 4K in filmmodus behaalde ook een uitstekende kleurnauwkeurigheidsscore van 1,6. De kleurprestaties van de Q60R zijn in ieder geval indrukwekkend omdat het een van de goedkopere modellen uit de QLED-serie is. De Q60R kan ook goed omgaan met snelle bewegingen. De Q60 slaagt erin om de snelle actie met verbazingwekkende soepelheid en helderheid te laten zien. De combinatie van slechte tegenlichtregeling in filmstand en een relatief lage maximale helderheid van 203 nits maakt HDR-prestaties gewoon teleurstellend. Lees meer over de kenmerken in de volgende alinea van deze Samsung Q60R QLED 4K TV review.

De kenmerken

Samsung Q60R QLED 4K TV review - zijkant

Wanneer je de Q60R net op de plank legt, wordt de ontwerpfilosofie van Samsung onthuld. De beroemde lintstructuur van Samsung bedekt de achterkant van het paneel, waardoor het bijna zwarte plastic er stijlvoller uitziet dan het normale zwart dat wordt gebruikt op goedkopere tv’s. De zwarte kunststof constructie is eenvoudiger dan het metalen frame-ontwerp dat je aantreft op de duurdere Q90-modellen of zelfs op de voorganger van de Q60R, de Samsung Q6F. Maar de rand van de Q60R heeft een fijn geborsteld oppervlak, wat beter is dan het dof matte oppervlak dat bij andere sets in deze prijsklasse wordt gebruikt.

Qua ontwerp en installatie is dit eenvoudiger dan de eendelige C-vormige basis van de Q90 QLED. Het is ook een beetje eenvoudiger dan de voeten van de oude Q6F QLED, maar het algehele effect is hetzelfde: de stevige tv-basis is eenvoudig te monteren. De Samsung Q60R meet H 96,5 cm X B 168,3 X D 6 cm zonder standaard, wat zeer geschikt is voor led-tv’s, maar hij lijkt misschien groter dan de dikte. De schaaldikte is uniform. Dit is in strijd met de huidige populaire trend om een ​​dunne LCD-behuizing en een dikkere doos aan de onderkant van de kit te gebruiken voor interne componenten en connectorpanelen. Voor een 75 inch tv van maar 39,4 kilo is het gewicht niet slecht. De tv kan op een tafel worden geplaatst of aan de muur worden gehangen met een 400 x 400 mm VESA-montage. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze Samsung Q60R QLED 4K TV review.

Conclusie

Samsung Q60 QLED tv is een uitstekende smart tv, heeft teleurstellende prestatieproblemen, of door de invloed van het merk Samsung QLED is de prijs van mid-range tv te hoog. Hopelijk heeft deze Samsung Q60R QLED 4K TV review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP