Sony OLED XR-55A90J (2021) review

Sony OLED XR-55A90J (2021) review

Sony OLED XR-55A90J (2021)

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

5.0/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm, het 10 bit paneel en de hoge helderheid heb je een beeld met een krachtig contrast en natuurgetrouwe kleuren.
  • De slimme Cognitive Processor XR analyseert razendsnel wat je kijkt en verbetert zo de beeld- en geluidsweergave van de tv.
  • Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische en ruimtelijke geluidsweergave.

Nadelen

  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

In deze Sony OLED XR-55A90J (2021) review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony OLED XR-55A90J (2021) review - voorkant

SPECIFICATIES
Beeldkwaliteit: Uitstekend | Schermtype: OLED | Schermdiagonaal: 55 inch | Aanbevolen kijkafstand tot tv: 2 – 4 meter | Scherpte: 4K (UHD) | Verversingssnelheid: 100 Hz

Conclusie

De Sony XR-55A90J is een high-end 4K OLED TV die gebruik maakt van de beste technologie van dit moment. Voor deze televisie heeft Sony een van LG’s beste OLED schermpanelen gecombineerd met zijn uitstekende 4K Cognitive XR-processor. Gecombineerd met de perfecte zwarte weergave van het OLED-scherm staat dit garant voor de beste beeldkwaliteit tot nu toe. Dit is één van de beste 55-inch tv’s 2021!

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm, het 10 bit paneel en de hoge helderheid heb je een beeld met een krachtig contrast en natuurgetrouwe kleuren. 
2. De slimme Cognitive Processor XR analyseert razendsnel wat je kijkt en verbetert zo de beeld- en geluidsweergave van de tv. 
3. Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische en ruimtelijke geluidsweergave. 
1. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony OLED XR-55A90J (2021) review - zijkant

De Sony OLED XR-55A90J (2021) heeft niet alleen één van de beste beeldkwaliteit die er op de markt is, maar de geluidskwaliteit is ook echt geweldig. Toen we de film “Chernobyl: Abyss” keken op Netflix was er genoeg kracht aanwezig. Er is een goed gevoel van opwinding en het biedt een bevredigende basdiepte die niet wordt beïnvloed door lage-en hoge frequenties. Het enige kleine minpuntje in het geluid is dat er een beetje ruis ontstaat wanneer het op een heel hoog volume wordt afgespeeld, maar dit komt vaker voor bij televisies. Als je overweegt een televisie te gebruiken in plaats van een hifi speaker in een surround sound systeem, moet dit misschien worden overwogen, maar we zullen in ieder geval niet overhaasten om de tv op deze manier te gebruiken, omdat de geluidskenmerken prima zijn. Hoewel de XR-55A90J goed klinkt volgens tv normen, raden we aan om hem te koppelen met een apart geluidssysteem. In tegenstelling tot de meeste televisies moet je een aanzienlijk bedrag uitgeven om het geluid van deze 55 inch tv te verbeteren. Een goede optie om het televisie geluid te verbeteren is de Sonos Arc. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony OLED XR-55A90J (2021) review.

De bouwkwaliteit

Sony OLED XR-55A90J (2021) review - woonkamer

De voetjes van de Sony OLED XR-55A90J (2021) zijn zeer actueel. In de standaardpositie strekken ze zich uit voorbij de linker- en rechterrand van de tv, met bijna geen opening tussen de onderkant van de tv en het meubilair waarop het staat. Dit is een zeer ongebruikelijke en ingetogen uiterlijk, maar het betekent dat je een breedte van minimaal 128 cm (51 inch) nodig hebt. Het paneeldeel is ongeveer 0,2 inch (6 mm) dik, en ongeveer 4 inch (11 cm) vanaf de bovenrand. Als je een van de weinige mensen bent die de tv niet aan of dicht bij de muur plaatst, weet je misschien dat de A90J een stijlvolle achterkant heeft! Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sony OLED XR-55A90J (2021) review.

De kenmerken

Sony OLED XR-55A90J (2021) review - afstandsbediening

De in- en uitgangen beschikken over vier HDMI’s, drie USB’s, antenne- en satellietverbindingen en Ethernet. Er is ook een koptelefoonaansluiting die steeds minder gebruikelijk wordt, en een zeldzamere video ingang. Het meest ongewone is dat het ook een speaker aansluitingen heeft, waardoor de tv de middenspeaker in het surround sound-systeem kan vervangen. Sony zit al heel lang in HDMI technologie, maar probeerde het gat te dichten door 48 gbps HDMI 2.1 toe te voegen aan deze tv. Dit is een stap in de goede richting, maar slechts twee van de vier HDMI’s hebben 2.1 specificaties. Een teleurstelling met betrekking tot HDMI is dat de tv geen VRR ondersteunt. Sony beweert te wachten op officiële specificaties en wees erop dat het PS5 VRR nog niet ondersteunt. Samsung en LG hebben echter geen problemen, ze bieden uitgebreide VRR ondersteuning en Xbox- en pc-gamers kunnen nu profiteren van deze ondersteuning. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Sony OLED XR-55A90J (2021) review.

De beeldkwaliteit

Sony OLED XR-55A90J (2021) review - woonkamer 2

De XR-55A90J (2021) heeft iets minder kleurfocus dan haar Samsung concurrenten en het is subtieler en neutraler qua schaduwen en beeldbewegingen. We keken “Boss Level” op Netflix en we hebben het contrast verhoogd en de geavanceerde contrastverbeteraar op hoog gezet om zeer heldere objecten echt te laten opvallen. Je zou nog een stap verder kunnen gaan door HDR Tone Mapping te wijzigen in Brightness Preferred, maar dit kan sommige details van heldere reflecties ontnemen. Wat een indrukwekkende prestaties heeft de A90J, met prachtige natuurlijke en heldere beelden. Het contrast is geweldig en de schaduwen hebben ook een subtiliteit die maar weinig Sony televisies kunnen evenaren. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sony OLED XR-55A90J (2021) review.

Conclusie

De Sony XR-55A90J is een high-end 4K OLED TV die gebruik maakt van de beste technologie van dit moment. Voor deze televisie heeft Sony een van LG’s beste OLED schermpanelen gecombineerd met zijn uitstekende 4K Cognitive XR-processor. Gecombineerd met de perfecte zwarte weergave van het OLED-scherm staat dit garant voor de beste beeldkwaliteit tot nu toe. Dit is één van de beste 55-inch tv’s 2021!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Sony OLED XR-55A90J (2021) review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze Sony OLED XR-55A90J (2021) review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP