Sonos Arc review

Sonos Arc

4.95

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

De geluidskwaliteit

5.0/5

Voordelen

  • Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten.
  • Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.

Nadelen

  • De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.

In deze Sonos Arc review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sonos Arc voorkant

SPECIFICATIES
Afmetingen: 1141,7 x 87 x 115,7 mm (BXHXD) | Wifi Ja | HDMI-ingangen: 1 | HDMI-uitgangen: 1 | HDMI ARC: 1

Conclusie

De Sonos Arc is echt een verbluffende soundbar en levert een van de meest meeslepende Dolby Atmos-ervaringen die we van een soundbar hebben gehoord! De Sonos Arc is ook meer dan een soundbar, het beschikt over een app- of spraakgestuurde draadloze speaker met toegang tot vrijwel elke muziekstreamingservice en kan worden gecombineerd met andere Sonos-speakers om een completere surround sound-opstelling of een multiroomsysteem te creëren. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze Sonos Arc review.

VoordelenNadelen
1. Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt. 
2. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de soundbar aan via spraakopdrachten. 
3. Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.
1. De soundbar beschikt niet over bluetooth waarmee je jouw smartphone met de bar verbindt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De bouwkwaliteit

Sonos Arc voorkant 2

Sonos Arc is speciaal ontworpen voor grote televisies. De hoogte is 114 cm, wat iets breder is dan een typische moderne 45 inch televisie, en werkt het best met een 55 inch model. De Sonos Arc is ook veel breder dan de Sonos Playbar (90 cm). Het ontwerp van de Sonos Playbar kan in twee richtingen werken, afhankelijk van of het aan de muur of op meubels is gemonteerd. Ongeacht de locatie is de positioneringsmethode van de Sonos Arc hetzelfde (een aangepaste Sonos-muurbeugel is een optioneel accessoire en kost circa 75 euro), en hij kan zelfs automatisch de frequentierespons dienovereenkomstig aanpassen.

Eenmaal op zijn plaats is het meeste van wat u van de Sonos Arc kunt zien een rooster van 273 graden dat de naar voren gerichte luidsprekerarray verbergt. Elk uiteinde heeft ook een met grill bedekte oprit. Het ronde ontwerp helpt om de grootte van de boog te verbergen en ziet er slank uit, maar de hoogte van 8,5 cm is niet triviaal. Het is misschien niet te hoog om uw televisie-beeld te beïnvloeden, maar het signaal dat door uw afstandsbediening wordt verzonden, kan worden geblokkeerd.

De statuslampjes van de boog zelf bestaan ​​uit lichtgevende leds die door vier gaatjes boven het subtiele Sonos-logo licht kunnen uitstralen (in totaal 76.000 gaatjes in alle roosters). Deze LED’s zijn meestal standaard uitgeschakeld en zelfs bij verlichting (bijvoorbeeld bij het aanpassen van het volume) wordt hun helderheid aangepast aan het omgevingslicht in de kamer, zodat ze niet te fel lijken. De aanraakgevoelige play / pause “knop” is geïntegreerd in het frame, geflankeerd door twee contextgevoelige touchpanelen die je kunt gebruiken om het volume aan te passen. Aan de rechterkant zit de microfoonknop en een LED om aan te geven of Arc luistert naar spraakopdrachten van Alexa of Google Assistant. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sonos Arc review.

De kenmerken

Aan de achterkant van de Sonos Arc bevindt zich een stopcontact voor Ethernet-verbinding en een enkele HDMI-poort voor bedrade netwerken. Er wordt een optische adapter voor oude televisies meegeleverd, maar je moet HDMI gebruiken en de ARC-functie gebruiken om geluid van de televisie naar de Sonos Arc te sturen. In tegenstelling tot de Sonos Beam ondersteunt de Sonos Arc zelfs eARC (Enhanced Audio Return Channel), zodat het het Dolby Atmos-signaal van de televisie kan verwerken en vervolgens kan uitvoeren. Sonos wees erop dat er momenteel meer dan 25 streaming-mediatoepassingen zijn die Dolby Atmos-inhoud bevatten (zoals Netflix en Amazon Prime Video), dus het is steeds populairder geworden.

Het is belangrijk op te merken dat eARC niet essentieel is voor Dolby Atmos-transmissie. Atmos kan worden verzonden in Dolby Digital + -formaat of Dolby True HD van hogere kwaliteit. De standaard ARC-verbinding kan de eerste aan, maar niet de laatste. Momenteel gebruiken alle streamingdiensten Dolby Digital + sowieso voor hun Atmos-audiotracks, dus eARC heeft hier geen voordeel, maar het laat Atmos-geluiden met een hogere bitsnelheid over van externe bronnen (zoals 4K Blu-ray-spelers) TV en boog. De televisie-specificaties zijn hier natuurlijk erg belangrijk. Om True HD Dolby Atmos te krijgen, moet uw televisie niet alleen eARC ondersteunen, maar ook pass-through-mogelijkheden hebben. Alleen omdat je televisie eARC of ARC heeft, wil nog niet zeggen dat hij met Atmos moet worden geleverd en dat alle streaming-apps het ook zullen doen.

Tot nu toe hebben we de Sonos Arc getest met drie televisies. De Samsung QE65Q60T, de LG OLED77C9PLA en de Samsung UE49RU80007. Het afspeelscherm in de Sonos-app geeft aan dat Dolby Atmos wordt ontvangen, en het gedeelte “Mijn systeem” van het instellingenmenu bevestigt het verzendformaat. Dolby Atmos kan vanuit de geïntegreerde applicatie naar de Sonos Arc worden gestuurd en True HD Atmos kan zonder problemen worden geleverd vanaf Blu-ray-spelers.

Sonos noemt Arc’s instelling 5.0.2, die uiteraard niet zal stijgen naar 11, maar als je denkt dat het 11 stuurprogramma’s gebruikt om te proberen het geluidsveld van een vijfkanaals surround sound-systeem te repliceren zonder een subwoofer en twee hoogteluidsprekers Tijd is zinvoller. Door een Sonos Sub 2.0 toe te voegen, kan “0” worden gewijzigd in “1”, en net als de Sonos Beam, Sonos Playbar en Sonos Playbase kunnen ook andere Sonos-speakers worden gebruikt als dedicated surround sound.

De Sonos Arc gebruikt zijn luidsprekerarray om geluid van muren en plafonds te weerkaatsen om 3D-audio-effecten te creëren, en heeft Sonos Trueplay-technologie gebruikt om het geluidsveld opnieuw af te stemmen op je kamer. Hoewel er een extra audiovlak is, is het proces hetzelfde als dat van de Sonos Beam. De soundbar geeft een reeks testgeluiden weer die zijn gemeten door iOS-apparaten (Android-apparaten worden nog steeds niet ondersteund), eerst vanaf de luisterpositie, dan de hele kamer.

Bass en treble kunnen ook worden aangepast in de Sonos-app, hoewel je daar waarschijnlijk geen behoefte aan hebt, en de loudness-functie kan hier ook worden uitgeschakeld. Er is ook een “Night Sound” -functie die de dynamische effecten kan afvlakken en de bas kan verzwakken, wat ideaal is als u andere gezinnen niet wakker wilt maken, terwijl de “Voice Enhancement” -functie een duidelijker gesprek wil hebben. De Sonos Arc draait alleen op het nieuwe Sonos S2-platform. Al uw andere apparaten moeten worden geüpdatet naar S2 om met de Sonos Arc te kunnen worden gebruikt. Het is de moeite waard eraan te denken dat sommige oude Sonos-apparaten volledig incompatibel zijn met de nieuwe software.

Je kunt eenvoudig muziek afspelen via de Sonos Arc zonder de Sonos-app aan te raken. Net als zijn broers/zussen zal het verschijnen als een afspeelapparaat in de Spotify en Tidal mobiele apps, en AirPlay 2 maakt het mogelijk dat bijna alle audio vanaf iOS-apparaten wordt verzonden. Het kan ook worden bediend door Alexa en Google Assistant. Er zijn vier verre far-field-microfoons op het chassis, die uw opdrachten kunnen beantwoorden, zelfs wanneer u muziek of films afspeelt.

Net als de Sonos Beam kan de Sonos Arc ook via HDMI-CEC met je televisie praten. Om over te schakelen naar televisie-audio wanneer u de televisie inschakelt, kunt u de afstandsbediening van de televisie gebruiken om het volume van Sonos Arc te verhogen of te verlagen, en u kunt spraakopdrachten gebruiken om de Sonos Arc de televisie aan te zetten. Voeg een Amazon Fire TV-apparaat of Google Chromecast toe aan het systeem (een van de HDMI-aansluitingen die op de tv zijn aangesloten) en je kunt de Sonos Arc zelfs gebruiken om met je stem toegang te krijgen tot specifieke inhoud. Lees meer over de geluidskwaliteit in het volgende deel van deze Sonos Arc review.

De geluidskwaliteit

Sonos Arc zijkant

Dolby lijkt de Atmos-badge te hebben geautoriseerd voor iedereen die ervoor wil betalen, dus kwaliteitsborging is bijna gegarandeerd, net als iedereen die de Atmos-logotelefoon of de kleine speakers van de meeste Atmos-logo-televisies heeft gehoord. Zelfs de meeste soundbars met naar boven uitzendende speakers kunnen geen overtuigende Atmos-ervaring bieden. Meestal is de fout om te denken dat Dolby Atmos gewoon de hoogte van de soundtrack verhoogt, maar de kamer met geluid moet vullen en het effect nauwkeurig in het driedimensionale geluidsveld moet plaatsen.

Sonos Arc leverde een van de meest meeslepende Atmos-demo’s van elke soundbar die we hebben gehoord. Terwijl we de film “Midway” keken, werden we onmiddellijk in een oorlogsscene gebracht. Onze ruimte was vol geluid van wind en vliegtuigmotoren, en af ​​en toe werd er gekraak op specifieke locaties geplaatst, ook wanneer we in de hoek van de ruimte zaten. Deze details zijn mooi en de Sonos Arc is dynamisch en flexibel, en het is deze combinatie van kwaliteiten die de uitvoering zo fascinerend maakt. Elk onderdeel van het vliegtuig klinkt anders. De ruimte die naar het element leidt, is geventileerd en lawaaierig, terwijl andere ruimtes meer omsloten en bedekt zijn met geluid van buitenaf.

Onze enige klacht over muziekprestaties is dat, gezien het driedimensionale effect van de soundtrack van de film “Midway”, het geluid niet zoals verwacht naar de luisterpositie wordt geprojecteerd. Sonos gebruikt alle stereobediening van de Sonos Arc tijdens stereoweergave, en de speakers op en links doen misschien te veel. Het omschakelen van de voorkeur naar de forward driver kan leiden tot een directere en aantrekkelijkere levering, misschien is dit een probleem dat Sonos kan oplossen in een toekomstige software-update. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Sonos Arc review.

Conclusie

De Sonos Arc is echt een verbluffende soundbar en levert een van de meest meeslepende Dolby Atmos-ervaringen die we van een soundbar hebben gehoord! De Sonos Arc is ook meer dan een soundbar, het beschikt over een app- of spraakgestuurde draadloze speaker met toegang tot vrijwel elke muziekstreamingservice en kan worden gecombineerd met andere Sonos-speakers om een completere surround sound-opstelling of een multiroomsysteem te creëren. Hopelijk heeft deze Sonos Arc review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Sonos reviews:
< Sonos PLAY:3 review
< Sonos PLAY:5 review
< Sonos Arc review
< Sonos Playbar review
< Sonos Playbase review
< Sonos Port review
< Sonos Beam review
< Sonos Move review
< Sonos One review
< Sonos One SL review
< Sonos Sub 2.0 review
< Sonos Arc vs Sonos Playbar
< Sonos Arc vs Beam vs Playbar vs Playbase
< Sonos aanbiedingen 2020
< Wat is de beste Sonos Speaker?
< Sonos Beam vs Playbar vs Playbase: wat is het beste?

Meer reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP