Q Acoustics Q Active 200 review

Q Acoustics Q Active 200 review

Q Acoustics Q Active 200

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Prachtig ontwerp.
  • Vol geluid.
  • Actieve speakers.
  • 24 bits.

Nadelen

  • Geen applicatie.
  • Staanders zijn prijzig.

In deze Q Acoustics Q Active 200 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Q Acoustics Q Active 200 review - b oekenplank speakers

SPECIFICATIES
Per paar | Boekenplank | 2-weg

Conclusie

Q Acoustics wilt voor de Q Active 200 een speaker maken die een breed geluidsbeeld kan produceren. Om dit te bereiken hebben ze gekozen voor een nieuwe balanced mode radiator (BMR). Deze hebben geen concessies aan het geluidsveld en stereofocus.

VoordelenNadelen
1. Prachtig ontwerp.
2. Vol geluid.
3. Actieve speakers.
4. 24 bits.
1. Geen applicatie.
2. Staanders zijn prijzig.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Q Acoustics Q Active 200 review - kastje voorkant

Helaas is het niet moeilijk om UPnP besturingsapplicaties van derden te vinden. Mensen die Chromecast of Spotify via Connect gebruiken, kunnen er toch voor kiezen om de native applicatie te gebruiken. Om toegang te krijgen tot ons NAS apparaat, hebben we tijdens het testen de gratis MConnect applicatie op onze Apple iPad Air 2020 en Samsung tablet gebruikt en het werkten erg goed. Een voelbare knop aan de achterkant van het bovenpaneel van elke boekenplank speaker weerspiegelt de afstandsbediening. Hun reactiesnelheid is erg snel, soms sneller dan de UPnP applicatie die we gebruiken. Er is ook LED aanwezig van de bedieningselementen op het bovenpaneel. Het middenbereik van deze zuilspeaker is een beetje hard en is na twee weken gebruik nog steeds hoorbaar. Ons grootste probleem met de Q Active 200 is het gebrek aan ritmische expressie. Het nummer van “Hey Jude – Beatles” is helder en solide, maar zonder echt gevoel en het geluidsbeeld is niet bijzonder goed gelaagd. Het leveren van een compleet audiosysteem in zo’n compacte speaker is niet eenvoudig, maar Q Acoustics heeft dat wel gedaan met de 3050i. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Q Acoustics Q Active 200 review.

De bouwkwaliteit

Q Acoustics Q Active 200 review - kastje achterkant

De Q Acoustics Q Active 200 heeft een rechthoekig rooster in de bovenhoek die twee 58 mm ronde BMR aandrijvingen verbergt. Het geeft de elegante kast een unieke en minimalistische uitstraling en dit kan zeer geschikt zijn voor een moderne woonruimte. Q Acoustics koos ervoor om in elke kast een paar BMR controllers te gebruiken in plaats van traditionele kegelaandrijvingen. BMR’s hebben twee belangrijke voordelen: Ze bieden midden tot hoge tonen in een gematigd formaat, zonder de noodzaak van een aparte tweeter en midden/bas-combinatie die vervorming produceren. En ze stralen het geluid gelijkmatig uit in een vlak van 180 graden, waardoor de gebruikelijke neiging van speakers om het beste luisterpunt te creëren wordt verminderd. De plaatsing op de speaker biedt ook voordelen. Q Acoustics ontwierp een paar speciale statieven Q FS75 voor de Q Active 200, wat een mooie vertoning is. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Q Acoustics Q Active 200 review.

De kenmerken

Q Acoustics Q Active 200 review - afstandsbediening

Q Acoustics heeft ervoor gekozen om de transmissie architectuur en aansluitingen niet in de speakers te plaatsen, maar in een apart aansluit centrum. Naast de ingebouwde Google Chromecast biedt de Google Home-box ook spraakbesturing van Google Assistant en Amazon Alexa. Welke hub je ook kiest, je krijgt dezelfde fysieke ingangen: HDMI (ARC), optische en analoge ingangen. Dit betekent in feite dat alles, van platenspelers tot MP3 Spelers, op een hub kan worden aangesloten en naar luidsprekers kan worden gestreamd. De digitale signalen van HDMI en optische invoer worden geconverteerd naar 24-bit/96 kHz, en het analoge signaal wordt ook omgezet naar 24-bit/96 kHz door een 24-bit analoog-naar-digitaal omzetter. De hub heeft ook AirPlay 2 voor Apple gebruikers, Spotify Connect voor Spotify Premium, en een bluetooth streaming media gateway. Als je een NAS schijf met muziek hebt, ondersteunt UPnP het afspelen van netwerk muziekbestanden tot 32-bit/192 kHz. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Q Acoustics Q Active 200 review.

Conclusie

Q Acoustics wilt voor de Q Active 200 een speaker maken die een breed geluidsbeeld kan produceren. Om dit te bereiken hebben ze gekozen voor een nieuwe balanced mode radiator (BMR). Deze hebben geen concessies aan het geluidsveld en stereofocus.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Q Acoustics Q Active 200 review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze Q Acoustics Q Active 200 review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP