Audio Technica AT-LP5X Recensie

Audio Technica AT-LP5X

4.75

De geluidskwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.6/5

Voordelen

  • Je kunt de platenspeler zonder voorversterker aansluiten op een receiver.
  • Dankzij de meegeleverde naald en element gebruik je de speler direct.
  • Je speelt platen met een toerental van 33, 45 of 78.

Nadelen

  • Stevige concurentie.

In deze Audio Technica AT-LP5X recensie leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Audio Technica AT-LP5X Recensie

SPECIFICATIES
Type 3-versnellingen: volledig handmatige bediening | Snelheden: 33,3, 45, 78 tpm | Afmetingen (hbd): 15,7 x 45 x 35,2 cm | Gewicht: 7,3 kg

Conclusie

De Audio Technica AT-LP5X is een erg verfijnde draaitafel, inclusief meegeleverde tools.

VoordelenNadelen
1. Je kunt de platenspeler zonder voorversterker aansluiten op een receiver.
2. Dankzij de meegeleverde naald en element gebruik je de speler direct.
3. Je speelt platen met een toerental van 33, 45 of 78.
1. Stevige concurentie.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Audio Technica AT-LP5X Recensie

We begonnen te luisteren en beseften we al snel dat het geluid van de Audio Technica AT-LP5X het geluid van zijn voorganger kon weerspiegelen. We denken dat het duidelijker klinkt dan voorheen, maar voor mensen die de oude platenspeler op deze basis hebben geüpgraded, is het het niet waard. Maar de algemene stem is nog steeds goed genoeg om als een eersteklas leider te worden beschouwd. We speelden “Second hand man” van Robert Randolph, en Audio-Technica werd een coherente muzikale uitvoering.

Dit is een waterdichte en robuuste presentatie, zelfs als de eisen van het nummer steeds hoger worden, is het nog steeds onfeilbaar. Het detailniveau is hoog en alle informatie wordt overzichtelijk en rustig weergegeven. Hoe gecompliceerd de muziek ook wordt, dit deck klinkt als worstelen. Dit werd versterkt toen we het nummer “It rains love” van Lee Fields speelden. Hier kan Audio Technica AT-LP5X de schaal en kracht van het werk briljant laten zien. De dynamische effecten zijn vloeiend en krachtig, en zelfs als er veel dingen gebeuren.

Audio Technica AT-LP5X Recensie

Het stereobeeld is gelaagd en nauwkeurig, waardoor het gemakkelijk is om een ​​specifiek instrument in het geluidsveld te lokaliseren. Als het op stevigheid en kalmte aankomt, heeft dit deck bijna geen angst voor concurrenten. De gegenereerde digitale bestanden kunnen de geluidskarakteristieken van elk deck weerspiegelen. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Audio Technica AT-LP5X recensie.

De kenmerken

In woning

Al het andere is bijna hetzelfde als voorheen, maar dit is geen slechte zaak. De prijs van de Audio Technica AT-LP5X is een goede prijs-kwaliteitverhouding, hoewel de plastic basis een beetje hol klinkt als je erop tikt. De direct aangedreven gelijkstroommotor met quartz-vergrendeling op het dek is erg stil, waardoor de aluminium plaat snel omhoog komt. We houden van het scherpe gevoel van de snelheidsschakelaar en de soepelheid van de armlagers.

Het bedrijf biedt zes verschillende stylusopties die in een cassettehouder kunnen worden geplaatst om het geluid in de loop van de tijd gemakkelijk te verbeteren. Deze Audio-Technica is eenvoudig op te zetten. Nadat u de doos uit de doos hebt gehaald, hoeft u alleen nog maar de schijf voorzichtig in de juiste positie te plaatsen, het hoofddeksel te bedekken en het trackinggewicht in te stellen op de aanbevolen 2,0 gram. Vergeet niet om de afwijking op dezelfde waarde in te stellen. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Audio Technica AT-LP5X recensie.

De Bouwkwaliteit

De Bouw

Het is in het begin moeilijk om de voor de hand liggende veranderingen tussen de modellen op te merken, maar als je goed kijkt, zul je zien dat naast de normale 33,3 en 45 toeren, een 78 toeren snelheidsoptie is toegevoegd. Ook is er een nieuwe inktcartridge, namelijk de AT-VM95E. Deze beweegbare magneet is gebaseerd op het langlopende AT95-ontwerp dat op het originele dek was geïnstalleerd. Naast de verbeterde mechanische structuur heeft de nieuwe cartridge ook een hogere stijfheid en een behuizing met een lagere resonantie, wat niet alleen een hogere output oplevert, maar ook uitbreidt en de hoogfrequente respons beter regelt.

Door het gebruik van een bevestigingsmoer in de behuizing is de cartridge eenvoudiger te installeren dan zijn voorganger. Als u de VM95E voorverpakt in het pakket in plaats van deze apart van het deck te kopen, zullen er problemen optreden. De ingebouwde phono-versterker kan nu bewegende magneten en moving coil boxes aan. Op de achterkant zit een kleine schakelaar om tussen de twee typen te wisselen.

Deze functie opent ongetwijfeld het platform voor ambitieuzere cartridgeontwerpen, maar gezien de prijs en kenmerken van de Audio Technica AT-LP5X, geloven we niet dat samenwerking met een budget-spool enorme voordelen zal opleveren. De laatste wijziging aan de platenspeler is het loskoppelen van de voeding van het chassis naar de stekker. Hierdoor worden elektrische en mechanische geluidsbronnen weggehaald van de gevoelige dekconstructie, dus het zou enkele akoestische voordelen moeten hebben. Lees meer over de functies in de volgende paragraaf van deze Audio Technica AT-LP5X recensie.

Conclusie

Audio-Technica heeft gelijk dat het niet al te kritisch is over de winnende formule. De Audio Technica AT-LP5X is een ontwerp met uitstekende prestaties, dat klinkt als een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is ook compact van structuur, eenvoudig te installeren en comfortabel in gebruik. Hopelijk heeft deze Audio Technica AT-LP5X u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP