Sony VPL-VW290ES review

Sony VPL-VW290ES review

Sony VPL-VW290ES

4.9

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

De beeldkwaliteit

5.0/5

Voordelen

  • Echte 4K/UHD-resolutie (4096 x 2160p).
  • Schitterende beeldkwaliteit met SXRD/LCoS-technologie.
  • HDR-compatibel (HDR10/HLG).
  • Dynamic HDR Enhancer.
  • Low latency (27 ms).

Nadelen

  • Niet erg compact.
  • Alleen video-in via HDMI.
  • Sommige andere modellen hebben een hogere lichtsterkte.

In deze Sony VPL-VW290ES review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony VPL-VW290ES review - voorkant

SPECIFICATIES
Garantie lamp (uren): 1000 | Max. resolutie: 4096 x 2160p | Technologie: SXRD, LCoS Zoom 2,06x

Conclusie

Deze projector biedt geweldige 4K/UHD-beelden in je eigen home-cinema met SXRD-technologie van Sony. Dit is de ultieme projector voor filmfreaks!

VoordelenNadelen
1. Echte 4K/UHD-resolutie (4096 x 2160p).
2. Schitterende beeldkwaliteit met SXRD/LCoS-technologie.
3. HDR-compatibel (HDR10/HLG).
4. Dynamic HDR Enhancer.
5. Low latency (27 ms).
6. 2 HDMI-ingangen.
7. Relatief stil.
8. Gemotoriseerde Lens Shift (horizontaal/verticaal) en gemotoriseerde zoom (2x).
9. Verkrijgbaar in zwart of wit.
1. Niet erg compact.
2. Alleen video-in via HDMI.
3. Sommige andere modellen hebben een hogere lichtsterkte.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De bouwkwaliteit

Sony VPL-VW290ES review

De beamer meet 21 cm hoog, 50 cm breed en weegt 14 kilogram. Dit is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de goedkopere opties van Epson en Optoma, en vereist een degelijke AV- of plafondmontage in plaats van een tafel of plank. De aansluitingen en knoppen van het apparaat zitten aan één kant. Er zijn twee HDMI 2.0-bronnen en een USB-A-poort voor bronnen en een Ethernet-poort voor updates van het besturingssysteem. Ook is het weergavesysteem niet per se een stap voorwaarts voor Sony. Het begint met een 225 Watt hoogspannings kwiklamp met een output van 1.500 ANSI lumen en gaat 5.000 uur mee. Met lampen met een hoge helderheid krijg je ongeveer 2/3 van de aanbevolen lampen. Dit licht wordt opgesplitst in rode, groene en blauwe kleuren, elk gereflecteerd door een afzonderlijk 4K SXRD-scherm en vervolgens opnieuw gecombineerd voor beeldverwerking en focus met een 2,06x bolvormige vergrootglas. Deze optieken zijn gemotoriseerd en kunnen op afstand worden bediend.

De kenmerken

Sony VPL-VW290ES review

Sony SXRD-schermen zijn gebaseerd op Liquid Crystal on Silicon (LCOS)-technologie. Ontworpen om optimaal te profiteren van LCD- en DLP-weergavesystemen en om de ergste compromissen te vermijden. De vloeibare kristallaag zorgt voor een betere helderheid, de DLP-reflectorchip zorgt voor een betere zwartdiepte en Sony heeft dit aspect met groot succes gebruikt met zijn SXRD-projectoren. De projector is Sony’s nieuwe VPL-VW290ES X1 beeldprocessor. Wat menu’s en modi betreft, zou het enkele verbeteringen moeten hebben in het creëren van realiteit met hoge resolutie en dynamische HDR-verbetering. De eerste maakt gebruik van pixelgebiedanalyse voor textuurverscherping, detailverbetering en beeldschaling. De tweede is een frame-voor-frame analyse en aanpassing van contrastniveaus om de beste HDR-look en feel te creëren. De duurdere SXRD-modellen hebben een bijgewerkte lens met diafragma om te werken met de X1 en een instelbare laserlichtbron, maar geen van deze wordt geleverd met dit low-end model.

De beeldkwaliteit

Sony VPL-VW290ES review

Kijkend naar “The Last Hangover” op 4K Blu-ray, is elk frame erg goed. Projectoren concurreren doorgaans niet met televisies voor krachtige en interessante HDR-beelden, maar ze leveren wel betere beelden dan hun voorgangers. Bij het bekijken van 4K-beelden zorgt het instellen van de HDR-enhancer op een lagere waarde (Full HD is het beste) voor een subtiele balans tussen dynamiek en detail. Deze extra contrastverbetering genereert meer details dan eerdere modellen, maar verwerkt dezelfde bestaande details beter. Voorinstellingen zijn onder meer Cinema Movie 1, Cinema Movie 2 en Best Reference. De eerste is dynamischer en de laatste natuurlijker. Tik gewoon op de helderheidsinstelling en gebruik de schuifregelaar voor scherpte om snel aan de slag te gaan. Een andere opvallende verbetering is dat het vernieuwde model aparte geheugens heeft voor HDR- en SDR-instellingen. Voorheen betekende het overschakelen van het ene bronmateriaal naar een andere resolutie het wijzigen van de kalibratie van het andere materiaal, maar dat is geen probleem meer.

Conclusie

Dit is een geweldige 4K beamer voor filmfreaks! Het biedt een 4K/UHD-resolutie (4096 x 2160p), een hoge beeldkwaliteit met SXRD/LCoS-technologie en is HDR-compatibel (HDR10/HLG).

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Sony VPL-VW290ES review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze “Sony VPL-VW290ES review” blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP