Bekabelde versus draadloze koptelefoons

Bekabelde versus draadloze koptelefoons

Enige tijd geleden was het concept van draadloze koptelefoons niet heel erg populair. Natuurlijk gebruiken sommige modellen RF-transmissie, wat goed werkt, maar ze zijn erg duur. Met de ontwikkeling van huidige technologieën zoals Bluetooth is de situatie veranderd en kun je hoogwaardige draadloze koptelefoons kopen voor een redelijke prijs. Het probleem is dat bedrade headsets nog steeds goed presteren en op sommige gebieden beter presteren. Voor veel mensen zouden ze de voorkeursoptie moeten zijn. Als u van plan bent een koptelefoon te kopen, blijf dan lezen, want we zullen de voor-en nadelen van elk type bespreken. Veel plezier met het lezen van deze blog over bekabelde versus draadloze koptelefoons.

Waar moet u op letten bij bedrade en draadloze koptelefoons?

Bekabelde en draadloze koptelefoons hebben iets gemeen. De eerste is de vorm. Je hebt drie hoofdvormen van de headset: in-ear, on-ear en ear-hook. In-ear koptelefoons kunnen u het beste isoleren van de omgeving en kunnen het beste in uw oren blijven zitten. In-ear koptelefoons hebben enorme drivers, waar u de beste geluidskwaliteit en comfort zult krijgen. Koptelefoons bevinden zich tot op zekere hoogte in het midden, maar het is moeilijk aan te bevelen omdat ze in een bepaald opzicht niet goed zijn. Hiernaast heb je de prijs. Duurdere koptelefoons kunnen u doorgaans een betere geluidskwaliteit bieden, maar sommige koptelefoons kunnen zelfs extra functies bieden.

U kunt bijvoorbeeld een functie krijgen die vergelijkbaar is met actieve ruisonderdrukking, wat een waardevolle functie is die veel mensen erg tof vinden. Als alternatief kunt u microfoons van hoge kwaliteit kopen of deze gebruiken om met koptelefoons te communiceren. We noemden geluidskwaliteit, wat een andere belangrijke overweging is voor zowel bedrade als draadloze koptelefoons. De prijs zal natuurlijk een grote impact hebben, maar duurdere koptelefoons zijn niet altijd beter.

De meeste koptelefoons worden geleverd met verschillende geluidsprofielen. Sommigen van hen richten zich op het lage deel van het geluidsspectrum, terwijl anderen zich concentreren op de hoge tonen. Anderen hebben platte contouren en kunnen meer analyses uitvoeren en luisteren. Kijk maar eens naar de prijzen die u zich kunt veroorloven en naar uw voorkeuren of verwachtingen van koptelefoons. Het is ook belangrijk om het doel van het gebruik van een koptelefoon overwegen. Verschillende koptelefoons zijn geschikt voor verschillende scenario’s.

Als je bijvoorbeeld met een koptelefoon wilt trainen, kun je het beste een in-ear koptelefoon gebruiken. Draadloze koptelefoons zijn ook handig in deze situatie, vooral in situaties zoals hardlopen. Aan de andere kant, als u thuis een paar wilt gebruiken, is een bedrade koptelefoon met oorhaak wellicht een betere keuze voor comfort. Zoals we al zeiden, dit is volledig een kwestie van persoonlijke voorkeur.

4 redenen waarom bedrade koptelefoons beter zijn dan draadloze koptelefoons

Bekabelde versus draadloze koptelefoons

#1 / #4: Geluidskwaliteit

Het maakt niet uit welk Bluetooth protocol wordt gebruikt, of het nu AAC, aptX of LDAC is, er zal enig kwaliteitsverlies optreden. Als uw oren goed zijn getraind en u gemakkelijk gebreken in dit gebied kunt opmerken, is de enige manier om het maximale geluid te krijgen, het gebruik van kabels. Daarom kiest iedereen die de beste geluidskwaliteit nodig heeft, altijd voor een bedrade koptelefoon.

#2 / #4: Prijs

Als het om bedrade koptelefoons gaat, heeft deze koptelefoon een aantal belangrijke voordelen. De eerste en meest voor de hand liggende is de prijs. Het feit dat fabrikanten Bluetooth niet hoeven te implementeren, bespaart hen tijd en geld. De prijs van bedrade headsets varieert van zeer goedkope tot zeer dure modellen.

#3 / #4: Geen batterij

Dit is meestal het grootste probleem met draadloze headsets. U moet ze constant opladen. Je wilt toch niet maar 5 uur in een vliegtuig zitten om te weten dat je nog maar 2 uur batterijduur hebt. Om eerlijk te zijn, de meeste moderne opties, vooral de duurdere, hebben een batterijduur van minstens 20 uur, wat top is.

#4 / #4: Compatibiliteit

Met draadloze koptelefoons heb je een manier nodig om ze te verbinden. Het meest voorkomende is tegenwoordig Bluetooth, maar wat als uw audiobron geen Bluetooth heeft? De meeste moderne desktops hebben deze functie niet, dus het kan zijn dat u meer geld moet uitgeven om een ​​kwaliteitsadapter te kopen. Als uw budget krap is, is een bedrade hoofdtelefoon uw beste keuze.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

4 redenen waarom draadloze koptelefoons beter zijn dan bedrade koptelefoons

Bekabelde versus draadloze koptelefoons

#1 / #4: Gemak

Het beste van draadloze koptelefoons is dat er geen kabels zijn. Hoewel dit misschien voor de hand liggend lijkt, is het eigenlijk veel beter dan u denkt. Het gebruik van Bluetooth kan meestal 15 meter bereiken. Om het nog beter te maken, hoeft u zich met draadloze koptelefoons geen zorgen te maken dat kabels ergens aan blijven haken. Als u reist met een draadloze koptelefoon, kunt u uw smartphone gemakkelijk gebruiken aangezien er geen kabels zijn.

#2 / #4: Extra kenmerken

Draadloze koptelefoons hebben vaak geavanceerde functies, waaronder maar niet beperkt tot aanraakbediening voor muziek, de mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere apparaten en vooral actieve ruisonderdrukking. Daarnaast kun je meestal de muziek bedienen zonder je smartphone uit je zak te halen, wat voor meer gemak zorgt. Zoals we al zeiden, zijn deze dingen meestal gereserveerd voor draadloze koptelefoons, omdat ze batterijen nodig hebben om te werken, wat de meeste bekabelde modellen niet hebben.

#3 / #4: Compatibiliteit

Als je de trend bijhoudt, zul je merken dat veel smartphonefabrikanten de 3,5 mm koptelefoonaansluiting hebben verwijderd. Weet je wat dit betekent? Dat klopt, je kunt op deze smartphones geen bedrade headsets gebruiken. Maar de meeste hebben Bluetooth, dus je kunt draadloos gebruiken. Daarom vinden we dat we hier ook compatibiliteit als een voordeel moeten noemen, omdat voor sommige gebruikers draadloze headsets meer compatibel zullen zijn met hun apparaten.

#4 / #4: Draagbaarheid

Draadloze modellen worden meestal onderweg of buitenshuis gebruikt. Daarom zijn ze meestal compacter of kunnen ze in een of twee posities worden gevouwen om ze kleiner te maken. Bedrade modellen worden zelden opgevouwen, maar u moet er ook rekening mee houden dat het gebruik van niet-verwijderbare kabels de kabels gemakkelijk kan beschadigen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Zou u een draadloze koptelefoon moeten overwegen?

Toen draadloze koptelefoons voor het eerst op de markt kwamen, waren de meeste modellen ruw en onafgewerkt en waren er veel problemen, zoals verbindingsproblemen, een slechte batterijduur en een slechte geluidskwaliteit. Gelukkig is dit allemaal veranderd. We hebben een aantal uitstekende modellen op de markt, van budgetopties zoals Sony WH-CH700N tot high-end opties zoals Bowers & Wilkins PX7.

Als je een fan bent van in-ear koptelefoons, kijk dan eens naar echte draadloze oordopjes. Het beste is dat ze meer gemak bieden dan gewone draadloze koptelefoons. Ze zijn erg compact en passen in elk oor, wat betekent dat er geen kabels en geen haarbandjes zijn die je kapsel verpesten. Ze zijn meestal verpakt in een compacte koffer en kunnen ook voor extra batterijen zorgen. Over het algemeen moet u zelf twee tot drie extra ladingen opladen vanuit de batterijhouder voordat u de batterijhouder kunt opladen.

Het is echter vermeldenswaard dat niet iedereen van in-ear koptelefoons houdt. Het belangrijkste is dat goede modellen nog steeds duur zijn, en omdat ze zo klein zijn, zult u niet de eerste zijn die er een (of beide) kwijtraakt tijdens uw reis. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur of u een paar echte draadloze oordopjes moet overwegen. Je moet voorbereid zijn op mogelijke nadelen, zoals de iets hogere prijs van high-end modellen, mogelijke problemen met de pasvorm en natuurlijk de kans dat je een of twee koptelefoons kwijtraakt. Als u dit probleem echter kunt oplossen, zoekt u een zeer kleine en compacte headset die bijna overal mee naartoe kan worden genomen en kan worden opgeladen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Bekabelde versus draadloze koptelefoons” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Bekabelde versus draadloze koptelefoons” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP