Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021

Favoriete koptelefoon voor hardlopen en sport van de auteur: Bose SoundSport Wireless

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Via bluetooth stream je draadloos muziek van je smartphone of tablet.
  • De oordopjes zijn waterbestendig, waardoor je er ook mee sport.

Nadelen

  • De oordopjes hebben geen app waarmee je het geluid naar eigen smaak aanpast.

Hoewel sommigen misschien zeggen dat hardlopen heel saai is, kun je het een stuk beter maken met een goede koptelefoon voor hardlopen. We hebben het over een comfortabele koptelefoon die in je oor blijft als je aan het bewegen bent, en waarmee je tijdens het hardlopen naar je favoriete nummer of podcast kunt luisteren. Met dat in gedachten zijn er veel koptelefoons die misschien een goede keuze lijken voor de beste koptelefoon voor hardlopen, dus voor welke ga je? Om u daarbij te helpen, bekijken we enkele opties. In deze beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021 blog heb ik zo veel mogelijk verschillende modellen opgenomen, zodat u er een kunt kiezen op basis van jouw persoonlijke stijl. Trouwens, wij bieden zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021: dit is onze top 6

#1/ #6: Bose SoundSport Wireless
#2/ #6: JBL Endurance RUN Wired
#3/ #6: Plantronics BackBeat FIT 500
#4/ #6: Jabra Elite 75t Earbuds
#5/ #6: Bose Noise Cancelling Headphones 700
#6/ #6: Beats PowerBeats Pro

#1/ #6: Bose SoundSport Wireless

Beste koptelefoon voor hardlopen en sport onder 150 euro

Beste koptelefoons voor hardlopen en training 2021 - Bose SoundSport Wireless

SPECIFICATIES
In-ear | Draadloos | Geschikt voor: Sporten | Batterijduur: 6uur | Met microfoon

Bose heeft een zekere reputatie op het gebied van sportkoptelefoons. SoundSport klinkt simpel, maar het is een van hun beste keuzes, en het kan worden gezegd dat het de best presterende koptelefoon is. Ja, ze zijn duur, maar er is veel te bieden, dus laten we het eens nader bekijken. Om te beginnen voelt de pasvorm geweldig aan. De SoundSport is groot, maar wordt geleverd met rubberen vleugeltips en zeer comfortabele oordopjes om ze in je oren te houden. De pasvorm is erg goed en ze zullen zeker niet uit je oren vallen. Je hebt wel een kabel die de twee oordopjes verbindt, dus ze zijn niet volledig draadloos, maar de kabel is zacht en comfortabel, zodat hij je gebruik niet hindert. Het bevat ook inline bedieningselementen, zodat u ze ook gemakkelijk kunt openen.

De geluidskwaliteit is echt geweldig. De headset wordt geleverd met wat Bose Active EQ noemt, dat de geluidsbalans op vrijwel elk volume behoudt. Er zijn geen uitstekende basprestaties zoals bij veel andere sportoordopjes, wat erg goed is. En voor het gemak krijg je ook NFC-koppeling. Omdat het de favoriete sportkoptelefoons van Bose zijn, zijn ze ook zweetbestendig. Ze zijn ook tot op zekere hoogte waterdicht, dus zelfs als het regent, moeten ze veilig zijn. De batterijduur van 6 uur is niet al te indrukwekkend, maar eerlijk gezegd is het meer dan je gemiddelde training, dus daar hebben we geen klachten over. Ze laden erg snel op, en vanwege hun gewicht en comfort is de korte batterijduur begrijpelijk. Dit paar heeft zeker een plekje verdient in deze lijst met de beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021.

Voor-en nadelen: Bose SoundSport Wireless

VoordelenNadelen
1. Via bluetooth stream je draadloos muziek van je smartphone of tablet.
2. De oordopjes zijn waterbestendig, waardoor je er ook mee sport.
1. De oordopjes hebben geen app waarmee je het geluid naar eigen smaak aanpast.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#2/ #6: JBL Endurance RUN Wired

Beste koptelefoon voor hardlopen en sport onder 50 euro

Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021 - JBL Endurance RUN Wired

SPECIFICATIES
Signaaloverdracht: bedraad | Draagwijze: In-ear | Bluetooth: Nee | Noise-cancelling: Nee | Geïntegreerde microfoon: Ja 

Hoewel veel mensen in deze situatie graag draadloos gebruiken, kun je veel geld besparen als je een bedraad paar zoals de JBL Endurance Run kiest. Deze oortelefoons zijn veelzijdig en hebben veel functies, waardoor ze ideaal zijn voor hardlopers. Ten eerste kunt u op twee manieren endurance-hardlopen. De ene is om ze te dragen als gewone oordopjes, en de andere is om de kabels boven en achter de oren te wikkelen om de oortelefoon sterker te maken. Dit geeft je een aantal opties, als je iemand bent die problemen heeft met het inbrengen van oordopjes in je oren, moet je ze zeker achter je oren doen.

De pasvorm is erg goed, het rubberen oppervlak past op je oorkappen, dus je zult geen ongemak voelen. De kabel is ook erg zacht en comfortabel, draaibaar, flexibel ontwerp zodat u gemakkelijk een perfecte pasvorm kunt krijgen. En je krijgt ook zweetbestendige en magneetfuncties in de oordopjes, en ze kunnen bij elkaar blijven als je ze niet gebruikt. Het geluid is erg goed, de bas wordt iets benadrukt, maar over het algemeen zul je de karakteristieken van het geluid waarderen als je niet te kieskeurig bent. We houden ook van de ingebouwde afstandsbediening met microfoon, zodat je kunt praten tijdens het hardlopen van goede kwaliteit. Dit paar heeft zeker een plekje verdient in deze lijst met de beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021.

Voor-en nadelen: JBL Endurance RUN Wired

VoordelenNadelen
1. Goedkope oortjes.
2. Erg comfortabel.
1. Bedraad.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#3/ #6: Plantronics BackBeat FIT 500

Beste koptelefoon voor hardlopen en sport onder 100 euro

Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021 - Plantronics BackBeat FIT 500

SPECIFICATIES
Gewicht: 316 gram | Verpakking breedte: 188mm | Verpakking hoogte: 45mm | Verpakking lengte: 214mm

Als je de BackBeat FIT 500 voor het eerst bekijkt, lijkt het geen goede keuze voor gebruik, maar het tegenovergestelde is waar. Ze zijn zeer geschikt, zelfs wanneer ze op de oren worden gedragen, en ze zijn een goede keuze voor degenen die het in-ear ontwerp niet echt kunnen gebruiken. Ze blijven op je oren zitten in plaats van over je oren, wat een beetje druk toevoegt en het onmogelijk maakt om de koptelefoon mee te nemen tijdens het hardlopen. De dikke hoofdband voegt ook een beetje comfort toe, over het algemeen zul je het gevoel ook prettig vinden als je rent en beweegt. En het materiaal dat op de oorkappen wordt gebruikt, voegt ook warmte-isolatie toe, zodat je je kunt concentreren op hardlopen zonder gestoord te worden door de omgeving.

De koptelefoons hebben een anti-zweetcoating, zodat ze tijdens het gebruik niet beschadigd raken. We moeten echter vermelden dat het ontwerp in andere opzichten niet erg robuust is. Qua geluidskwaliteit is het redelijk goed. Het ontwerp betekent dat je een beetje extra bas hebt omdat de koptelefoon op je oren zit, maar over het algemeen is het geluid redelijk gebalanceerd en klinkt de koptelefoon goed. Je kan ongeveer 18 uur batterijduur verwachten, wat best goed is voor een headset die zo veel kost. Over het algemeen zijn ze ideaal voor mensen die zich niet prettig voelen bij in-ear koptelefoons, omdat ze u een goede isolatie, uitstekend geluid en een lange batterijduur bieden. Dit paar heeft zeker een plekje verdient in deze lijst met de beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021.

Voor-en nadelen: Plantronics BackBeat FIT 500

VoordelenNadelen
1. Via bluetooth stream je draadloos muziek van je smartphone of tablet.
2. Met de ingebouwde microfoon bel je handsfree.
3. Dankzij het waterbestendige ontwerp sport je met de koptelefoon.
1. De koptelefoon beschikt niet over actieve noise cancelling.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#4/ #6: Jabra Elite 75t Earbuds

Beste koptelefoon voor hardlopen en sport

Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021 - Jabra Elite 75t Earbuds

SPECIFICATIES
In-ear | Draadloos | Geschikt voor: Dagelijks gebruik | Batterijduur: 28uur | Met microfoon | Bluetooth 5.0

Jabra’s Elite-serie is een van de meest populaire sportkoptelefoons. 65t is al lang een bestseller en de Elite 75t is zijn opvolger, maar het is op een aantal belangrijke punten verbeterd. Dit zijn echte draadloze oordopjes, wat betekent dat je er geen kabels mee hoeft te verbinden, en ze worden ook geleverd met een draagtasje om ze op te laden. Het beste van Elite 75t is hun compactheid. Ze zitten in je oren, er zijn geen kabels en niets extra’s. Dit betekent ook dat ze door hun lichte gewicht niet uit je oren vallen omdat er niets is om ze naar buiten te slepen. Mensen die niet van in-ear koptelefoons houden, vinden ze misschien niet leuk, omdat je ze op de juiste manier moet instellen om ze tegen je oren te dragen.

De geluidskwaliteit is goed, en je kunt ook actieve ruisonderdrukking krijgen. Dit betekent dat niemand u zal storen als u aan het hardlopen bent, omdat ANC alle externe ruis elimineert. Dit is een onderschatte functie, vooral als u iemand bent die vaak buiten rent. Wij hebben hier meestal geen klachten over. De connectiviteit is ook erg goed, er is geen verlies, dus je kunt genieten van muziek. Dit is te danken aan Jabra’s 4e generatie echte draadloze verbinding, die erg goed werkt. Wat we ook top vinden, is de batterijduur van 24 uur, hij heeft actieve ruisonderdrukking, de oplaadcassette is ook erg compact. De koffer heeft ook een oplaadmogelijkheid. Dit paar heeft zeker een plekje verdient in deze lijst met de beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021.

Voor-en nadelen: Jabra Elite 75t Earbuds

VoordelenNadelen
1. De Jabra Elite 75t is 20% kleiner dan zijn voorganger, de 65t.
2. Op een volle lading gaan de oordopjes 7,5 uur mee, dat is langer dan bij andere volledig draadloze oordopjes.
3. Met de Jabra Sound+ app personaliseer je de geluidsweergave via een equalizer.
1. Er worden geen schuimoordoppen meegeleverd.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#5/ #6: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Beste high-end koptelefoon voor hardlopen en sport

Bose Noise Cancelling Headphones 700

SPECIFICATIES
Over-ear | Draadloos | Noise cancelling | Batterijduur: 20uur | Geschikt voor: Dagelijks gebruik | 0,25 gram | Met microfoon | Bluetooth 5.0

Bose werd de koning van ruisonderdrukking met de QC 35 en de ruisonderdrukkende hoofdtelefoon 700 is de evolutie van dit model. Dit is een beter, lichter en comfortabeler ontwerp, ook al is er geen beter geluid. Aan de buitenkant, waar je ook bent, het uiterlijk en de textuur van de headset zijn geweldig. De hoofdband is slank maar zeer comfortabel, en de oorkappen zelf zijn ook erg comfortabel, zodat u hem zonder enig ongemak enkele uren kunt dragen. De batterijduur is maximaal 20 uur, dus je kunt er echt van profiteren omdat je ze niet altijd hoeft op te laden. Het hoogtepunt van de Noise Cancelling 700 is absoluut ruisonderdrukking.

Het maakt niet uit hoe hard het is, het kan wonderen verrichten in verschillende omgevingen en zelfs vliegtuigmotoren dempen. Hoe vertaalt dit zich in hardlopen? U kunt binnen of buiten hardlopen zonder last te hebben van omgevingsgeluid, zodat u zich kunt concentreren op hardlopen in plaats van lawaai te maken in de sportschool. We houden ook van de geluidskwaliteit van de koptelefoon, of ruisonderdrukking nu is ingeschakeld of niet, ze klinken goed in elk muziekgenre. Alles klinkt gebalanceerd, niets is overweldigend. Zelfs als je gewoon wilt ontspannen en naar muziek wilt luisteren, zijn deze geweldig. Deze in-ear koptelefoon mag niet worden vergeten dat ze erg duur zijn. Dit paar heeft zeker een plekje verdient in deze lijst met de beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021.

Voor-en nadelen: Bose Noise Cancelling Headphones 700

VoordelenNadelen
1. Je bepaalt zelf de sterkte van de noise cancelling met 11 verschillende niveaus.
2. Dankzij de 4 ruisonderdrukkende microfoons ben je goed verstaanbaar wanneer je telefoneert.
3. Je bedient je muziek met de touchbediening op de oorschelpen.
1. De koptelefoon is niet compact op te vouwen. 

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#6/ #6: Beats PowerBeats Pro

Beste oorhaak koptelefoon voor hardlopen en sport

Beats PowerBeats Pro

SPECIFICATIES
In-ear | Draadloos | Noise cancelling | Geschikt voor: Dagelijks gebruik | Batterijduur: 4uur | Met microfoon | Bluetooth 5.0

Beats was vroeger een merk dat niemand zou aanbevelen, maar sinds Apple Beats heeft gekocht, hebben ze een aantal zeer goede producten op de markt gebracht. De PowerBeats Pro zijn om verschillende redenen de best verkochte producten, hoewel ze erg duur zijn, zijn ze voor sommige mensen nog steeds een goede keuze. Om te beginnen is dit een paar echte draadloze oordopjes met koptelefoon met oorhaak. Dit betekent dat ze, hoewel ze zwaar zijn, niet uit je oren vallen. Eerlijk gezegd is dit een onderschatte functie en we hopen het op meer koptelefoons te zien. Het geluid is geweldig, en in tegenstelling tot de typische Beats geluidskarakteristieken, is het niet te zwaar. Het is redelijk uitgebalanceerd en als je oordopjes eenmaal correct draagt, klinken ze echt geweldig. Elk oordopje wordt ook geleverd met bedieningselementen voor het volume en de audiotrack, dus als je de audiotrack wilt wijzigen, hoef je niet naar je telefoon te grijpen.

De Apple H1-chip is een ander ding dat je niet kunt vinden in andere koptelefoons. Hij vergroot het verbindingsbereik en biedt je een snelle koppelingsfunctie met iOS-apparaten zoals iPhone of iPad. Helaas doet het niet veel als u het met een Android-apparaat gebruikt, dus u moet misschien twee keer nadenken. Over het algemeen is PowerBeats Pro een geweldige keuze voor elke iOS-gebruiker omdat ze veel uitstekende functies en een algeheel uitstekend geluid en ervaring bieden. De pasvorm is geweldig, het effect dat ze ervoor zorgen dat ze niet vallen is ook erg goed, en je kunt zelfs zweetweerstand krijgen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens het hardlopen. Dit paar heeft zeker een plekje verdient in deze lijst met de beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021.

Voor-en nadelen: Beats PowerBeats Pro

VoordelenNadelen
1. Door het volledig draadloze ontwerp heb je geen last van kabels langs je lichaam of in je nek.
2. Dankzij de H1 chip verbind je de oordopjes automatisch met jouw Apple apparaten en activeer je Siri met je stem.
3. Door de snellaadfunctie gebruik je na 15 minuten laden de oordopjes voor 4,5 uur.
1. De draagwijze is minder geschikt voor brildragers.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koptelefoon voor hardlopen en sport?

Niet elke koptelefoon is geschikt om mee te hardlopen, dus hoe bepaal je welke koptelefoon je nou moet kopen? Hieronder staan de belangrijkste redenen.

#1 / #5: Prijs

Hoewel in termen van geluidskwaliteit en duurzaamheid, duurdere koptelefoons meestal de moeite waard zijn. Maar als je niet heel voorzichtig bent met koptelefoons, zou je eigenlijk goedkopere koptelefoons moeten kopen. Het hangt echter allemaal af van wat u zich kunt veroorloven.

#2 / #5: Comfort

De tweede overweging voor het gebruik van een koptelefoon is comfort, meer bepaald hoe goed de koptelefoon in het oor wordt gehouden. U kunt het beste oordopjes voor in het oor gebruiken met rubberen of schuimrubberen oordopjes. Schuim oordopjes kunnen zich aanpassen aan de vorm van je oren en zullen niet vallen als je de juiste maat oordopjes kiest. De rubberen haak is ook erg goed, voor sommige mensen zelfs nog comfortabeler. Ook het gewicht van de koptelefoon speelt hier een grote rol, want lichtere koptelefoons kunnen beter in je oren blijven zitten. Of u kunt zelfs aan uw oren koppelen of aan uw oren haken en koppelen.

#3 / #5: Geluidskwaliteit

Ook al hebben we het over koptelefoons, de geluidskwaliteit van dit soort oortelefoons loopt natuurlijk nog een beetje achter. De meeste koptelefoons die je tegenkomt, hebben meestal geluidseigenschappen die de lage kant van het spectrum benadrukken, wat geen probleem is. Daarnaast hebben sommigen zelfs apps met een ingebouwde equalizer, zodat je het geluid naar wens kunt aanpassen. Maak je geen zorgen, alle koptelefoons waar we het over hebben, hebben een uitstekend geluid.

#4 / #5: Bouwkwaliteit

Vervolgens moet u letten op de bouwkwaliteit. Koptelefoons die voor hardlopen worden gebruikt, moeten sterker zijn dan gewone oortelefoons en op zijn minst een zekere mate van zweetbestendigheid hebben. Dit zorgt ervoor dat u niet gaat zweten, niet in de headset stroomt en de headset kan beschadigen. Daarnaast ben je niet de eerste die de koptelefoon neerzet tijdens gebruik, en het robuustere ontwerp zorgt ervoor dat deze niet snel beschadigt.

#5 / #5: Batterijduur

Als u dan naar draadloze koptelefoons kijkt, is de levensduur van de batterij belangrijk. Je wilt toch niet dat de headset doodgaat tijdens het hardlopen? In dit opzicht hebben de meeste koptelefoons een batterijduur van minimaal 6 tot 8 uur, en sommige koptelefoons met oorhaakjes kunnen gemakkelijk worden verlengd tot 15 of zelfs 20 uur. In ieder geval, tenzij je ze gebruikt voor een marathon van 24 uur, moet bijna elk paar bedekt zijn.

Conclusie

Als u een paar wilt kiezen uit alle opties die we hebben besproken, raden we u aan om voor de Bose SoundSport Wireless te kiezen. Dit paar oordopjes heeft een uitstekende functieset, een lange batterijduur, actieve ruisonderdrukking en hebben een zeer goede pasvor. Ja, ze zijn niet het goedkoopste paar op de lijst, maar het is absoluut de best lopende koptelefoon die je nu kunt kopen.

Hopelijk heeft deze “Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Beste koptelefoons voor hardlopen en sport 2021” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP