Hoe werkt een noise-cancelling koptelefoon?

Hoe werkt een noise-cancelling koptelefoon?

Als u vaak reist met de trein of met het vliegtuig is het erg fijn om een koptelefoon met ruisonderdrukking te gebruiken. Als je niet zo van een koptelefoon houdt of nog nooit hebt gehad, vraag je je misschien af ​​hoe een noise-cancelling koptelefoon werkt? We zullen beginnen met hoe traditionele koptelefoons geluidsisolatie bieden, en dan doorgaan met het introduceren van actieve ruisonderdrukkingsopties.

Geluidsisolatie versus ruisonderdrukking

Kunnen niet alle koptelefoons ruis onderdrukken? Tot op zekere hoogte wel. Er is echter een groot verschil tussen actieve en passieve koptelefoons met ruisonderdrukking. Als koptelefoons niet expliciet worden geadverteerd als actieve ruisonderdrukking, kan dit een passieve koptelefoon zijn. Het probleem met passieve ruisonderdrukking is dat de enige isolatie die u krijgt, is van de neerwaartse druk van het oordopje of oorkussen in de gehoorgang. En het isolatieniveau hangt eigenlijk af van de pasvorm en het materiaal dat u kiest. Dit kan ruis tot op zekere hoogte elimineren, maar in veel gevallen zal het omringende geluid niet lang overstemmen. Dit is de rol van actieve ruisonderdrukking.

Wat is actieve ruisonderdrukking?

Koptelefoons met actieve ruisonderdrukking bevatten een technologie die externe ruis actief onderdrukt. Daarom kunnen ze in veel situaties omgevingsgeluid met maar liefst 30 decibel verminderen, zodat u van muziek kunt genieten. Dit is vooral belangrijk tijdens het vliegen. Om te begrijpen hoe ze werken, laten we eerst praten over wat geluid is.

Geluiden zijn in feite deeltjes in gecomprimeerde en gedecomprimeerde lucht. Het verplaatsen van deze deeltjes veroorzaakt veranderingen in de luchtdruk, die we amplitude noemen. Deze drukveranderingen worden door uw oren en hersenen gedetecteerd en in geluid gedecodeerd. Ruisonderdrukkingstechnologie gebruikt iets dat “inversie” wordt genoemd om te werken. Laten we omgevingslawaai beschouwen als golven. Als u een andere golfvorm toevoegt die hetzelfde is als deze golfvorm, krijgt u een grotere golfvorm en een luider geluid.

Als u echter een van de golflengten vertraagt ​​die toevallig wordt gehalveerd, zult u merken dat deze golven uit fase bestaan. Ze trekken af ​​alsof je een negatief getal hebt. Wat krijg je als je beide tegelijk toevoegt? Nul. Dit is hoe de ruisonderdrukking werkt. Als je een actieve koptelefoon met noise-cancelling hebt, zal deze koptelefoon aan de buitenkant worden uitgerust met verschillende kleine microfoons. Ze zijn verantwoordelijk voor het opnemen van alles wat er buiten gebeurt en het verzenden naar het elektronische apparaat in de headset.

Vervolgens voegen deze elektronische apparaten een fase toe die precies het tegenovergestelde is van de geluidsgolf (inversie), die in feite externe ruis elimineert. Uiteindelijk heb je alleen het geluid dat je via de headset wilt horen. In theorie klinkt dit natuurlijk heel eenvoudig. Maar in werkelijkheid is het erg moeilijk om ruis te elimineren, en zelfs de beste optie is verre van perfect.

GamesGames

Is het de moeite waard om een noice-cancelling koptelefoon te kopen?

Dit is misschien de vraag die je hier in de eerste plaats heeft gebracht. Het punt is dat het antwoord volledig afhangt van uw specifieke gebruikssituatie. Het hangt ervan af hoeveel u wilt uitgeven om een ​​paar te kopen, en het hangt ook af van waar en hoe u ze gaat gebruiken. Het eerste dat we moeten oplossen, is de prijs. Omdat dit een moeilijke technologie is om op te lossen, is de prijs van een koptelefoon met actieve ruisonderdrukking behoorlijk hoog. Het wordt hoger als je kijkt naar een model van hogere kwaliteit met een betere geluidskwaliteit en betere ruisonderdrukking.

In veel gevallen zal zelfs de beste actieve hoofdtelefoon met ruisonderdrukking niet alle externe geluiden overstemmen. Zoals we al zeiden, gebeurt dit in een willekeurige ruisomgeving die het algoritme niet kan voorspellen, zoals een lawaaierige kantooromgeving waar mensen altijd praten. Ze zullen zeker helpen en het meeste lawaai verminderen, maar zullen niet alles weghalen. Als u vaak met de trein of vliegtuig reist, is het de moeite waard om een ​​hoogwaardige koptelefoon met actieve ruisonderdrukking te kopen. U kunt ontspannen en genieten van muziek zonder naar het geluid van spoorwegen of vliegtuigmotoren te hoeven luisteren. Al om al, ligt het helemaal aan de situatie waar u zich vaak in bevindt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Hoe werkt een noise-cancelling koptelefoon?” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Hoe werkt een noise-cancelling koptelefoon?” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP