IPX classificaties uitgelegd

IPX classificaties uitgelegd

Als je op zoek bent naar koptelefoons of oordopjes, zul je meestal modellen vinden met “IPX7-bescherming” of “IP68-bescherming”. Verwarrend, vooral als u de terminologie niet kent. Nog verwarrender is dat deze termen niets met audioapparatuur te maken hebben. Dit is de zogenaamde IP-code of toegangsbeveiligingscode (IEC-norm 60529). Soms wordt het ook geïnterpreteerd als een internationale beschermingsverordening, die u vrij gedetailleerde bescherming biedt tegen stof, onbedoeld contact en waterdichtheid. De mechanische behuizing en elektrische behuizing kunnen de interne componenten beschermen om dit te garanderen. In deze blog is de IPX classificaties uitgelegd!

Waarom hebben we oordopjes nodig met een IPX rating?

Bijna alle producten worden tegenwoordig verkocht als waterdichte of waterbestendige producten. Maar hoe waterdicht zijn de producten nou echt? Is het alleen bestand tegen spatten, of kan je ermee gaan duiken? Deze verwarring willen wij voor u oplossen. Het cijfer achter het IPX-adres geeft aan hoe het product voldoet aan de vooraf gedefinieerde voorwaarden. Een ding om op te merken is dat als het nummer dat u ziet 0 is, dit betekent dat er geen bescherming is, en als u alleen een X ziet zonder nummer, betekent dit dat de verzamelde gegevens niet voldoende zijn om een beschermingsniveau te bereiken. Voor elektronische apparaten zoals oortelefoons wordt IP meestal aangegeven, gevolgd door twee cijfers. De IP-code kan echter uit maximaal drie cijfers en twee extra letters bestaan.

Wat is IPX rating?

Het eerste cijfer is de mate van bescherming tegen aanraking en penetratie van voorwerpen (zoals stof). Het tweede cijfer is het vochtbestendig niveau (bijvoorbeeld water). Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming.

IP: 1e cijfer: beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen.

5Beschermd tegen stof
6   Stofdicht

IP: 2e cijfer – beschermingsgraad tegen vocht.

2                 Drupdicht
3   Spatdicht
4Plensdicht
5Sproeidicht
6Waterbestendig
7Dompeldicht (30 min en tot 1 meter diep water)
8Waterdicht (lange periode onder water)

Een product met een IP-classificatie van IP67 heeft een niveau 6 stofdicht en niveau 7 dompeldicht bescherming, wat betekent dat het kan worden gebruikt in ruwe omgevingen en je er zelfs mee kan zwemmen, maar langere perioden in het water houdt het niet vol! Als u een koptelefoon of oordopjes kiest, wilt u idealiter ten minste het cijfer 6 krijgen, of ten minste cijfer 7 als u van plan bent deze te gebruiken voor hardlopen en trainingen waarbij u zou kunnen zweten.

GamesGames

Welke IPX rating voor waterdichte koptelefoons / oordopjes?

Omdat er inderdaad veel combinaties van IP-classificaties zijn, kunnen we zien hoe gemakkelijk verwarring kan worden veroorzaakt bij het zoeken naar waterdichte koptelefoons en oordopjes. De enige manier om ervoor te zorgen dat u de juiste heeft, is door ze aan te schaffen voor uw specifieke gebruikssituatie. Als u een dergelijke koptelefoon of oordopjes koopt, is de ideale situatie om een ​​IP68-classificatie te vinden. Dit betekent dat de koptelefoon de hoogste stofbestendigheid hebben, wat belangrijk kan zijn als je bijvoorbeeld hardloopt in stoffige omstandigheden of traint in een sportschool. Bovendien is het tweede cijfer 8, wat betekent dat de hoofdtelefoon volledig beschermd is tegen binnendringen van vloeistoffen. Zelfs als je in de regen terechtkomt, moeten ze veilig zijn.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “IPX classificaties uitgelegd” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “IPX classificaties uitgelegd” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP