Hoe werken draadloze koptelefoons?

Draadloos is tegenwoordig het ding geworden. Draden die makkelijk kunnen beschadigen is tegenwoordig redelijk onhandig. Daarom introduceren we draadloze koptelefoons! Maar hoe werken draadloze koptelefoons?

Soorten draadloze koptelefoons

In deze blog bespreken we de transmissiemethoden die draadloze koptelefoons kunnen gebruiken. Er zijn verschillende opties, die allemaal geschikter zijn voor een specifiek type gebruik, maar mogelijk niet goed zijn voor andere toepassingen.

#1 / #3: Radiofrequente koptelefoon

Hoe werken draadloze koptelefoons? - Sony MDR-RF895RK – Draadloze over-ear koptelefoon - Zwart

Als eerste hebben we de koptelefoon met radiofrequentie. Dit zijn de meer traditionele soorten draadloze koptelefoons die signalen via radiogolven kunnen verzenden. Vanwege hun uitstekende compatibiliteit met veel apparaten is het een populaire keuze. Het enige dat u hoeft te doen, is verbinding maken met de RCA-uitgang of hoofdtelefoonaansluiting van de televisie en u hebt een draadloze koptelefoon voor uw televisie. Aangezien de meeste oudere televisies geen Bluetooth hebben, zijn dit waarschijnlijk goede keuzes om tv te kijken. Ze zijn ook eenvoudig in te stellen, wat meer is dan sommige andere soorten draadloze headsets.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#2 / #3: Infrarood (IR) koptelefoon

Hoe werken draadloze koptelefoons? - Infrarood StereWireless 2 KanaalsFold Draadloze Automotive Infrarood

Als tweede hebben we draadloze infrarood (IR) koptelefoons. Als je nog nooit van ze hebt gehoord, zullen we het je niet kwalijk nemen, ze zijn niet de meest populaire keuze. We zullen later zien hoe ze werken, maar ze hebben twee belangrijke voordelen. Als eerste hebben ze een lage interferentie en uitstekende batterijduur, omdat de transmissiemethode die ze gebruiken niet veel batterijen verbruikt en ze hoogwaardige producten gebruiken. Daarnaast zijn er niet veel apparaten die tegenwoordig gebruik maken van infrarood, dus je zult nauwelijks gestoord worden door andere apparaten. Dit soort koptelefoons wordt meestal gebruikt om tv te kijken, maar niet in veel andere situaties.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

#3 / #3: Bluetooth koptelefoon

Hoe werken draadloze koptelefoons? - JBL Tune 500BT - Draadloze on-ear koptelefoon - Zwart

Als laastste hebben we Bluetooth koptelefoons. In moderne tijden is dit bijna de norm. Er zijn tal van opties beschikbaar, van in-ear koptelefoons tot over-ear koptelefoons. Je vindt ze ook in verschillende prijsklassen, dus er is voor ieder wat wils. Ze hebben enkele kleine nadelen, maar maak je geen zorgen. Als je het ons vraagt, zijn de beste bluetooth koptelefoons nog redelijk te betalen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hoe werken RF koptelefoons?

Hoewel RF koptelefoons zijn vervangen door Bluetooth koptelefoons, zijn ze al lang een goede keuze geweest. Ze gebruiken een stereofrequentiemodulatiesysteem om geluid naar je koptelefoon te sturen, die werkt op frequenties tussen 3 kHz en 300 GHz. De meeste RF-koptelefoons die u tegenkomt, gebruiken echter 2,4 GHz-signalen. Het is niet alleen betrouwbaar en werkt goed, maar het signaalbereik is tot 90 meter. Dit is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend.

Ze hebben een RF-zender en worden meestal in een dockingstation geplaatst. Je hebt een kabel nodig om ze op de televisie aan te sluiten. Ze werken alsof je een mini-radiostation hebt. Beperk de latentie tot een minimum en de audio-overdracht zal geen kwaliteit verliezen. Het grootste nadeel is echter dat veel apparaten tegenwoordig 2,4 GHz-signalen gebruiken, waardoor u mogelijk te maken krijgt met enige storing. Bovendien is de levensduur van de batterij niet altijd even lang, dus het kan zijn dat u deze vaker moet vervangen dan u denkt.

Zijn RF koptelefoons veilig?

Als het om radiofrequenties gaat, associëren sommige mensen deze onmiddellijk met elektromagnetische straling, wat in sommige situaties gevaarlijk kan zijn. Dit is echter niet het geval met een RF koptelefoons. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen ioniserende straling en niet-ioniserende straling. Radiofrequente golven behoren net als de eerder genoemde infraroodgolven tot de categorie niet-ioniserende straling. Ze zijn erg laag in het spectrum, wat betekent dat ze geen schade kunnen aanrichten.

Er zijn ook geen sluitende langetermijnstudies die suggereren dat blootstelling aan radiofrequentie problemen kan veroorzaken. Veel mensen gebruiken dit soort koptelefoons zonder problemen elke dag. Nog een ding dat het vermelden waard is. Het zijn niet alleen RF koptelefoons die niet-ioniserende straling uitzenden. Dezelfde straling is ook te vinden in mobiele telefoons, Bluetooth koptelefoons, Wi-Fi en andere apparaten die een soort draadloze transmissie gebruiken om te werken. Dit zijn alle apparaten die we al vele jaren gebruiken, zonder schadelijke bijwerkingen voor het menselijk lichaam, en zijn hetzelfde als RF koptelefoons.

Hoe werken infrarood koptelefoons?

Infrarood koptelefoons hebben een zender nodig om op een stroombron te worden aangesloten. De zender is ook het apparaat dat je op de audiobron aansluit en het apparaat dat het audiosignaal naar de headset stuurt. Vervolgens zet de zender de linker en rechter stereokanalen om in discrete draaggolfverschillen. Als ze klaar zijn, worden ze gecomprimeerd, gemultiplexed en als IR-lichtgolven naar je hoofdtelefoon gestuurd. De headset heeft een ontvanger die dit gemultiplexte signaal ontvangt, het terug converteert naar de linker- en rechterkanalen, decomprimeert en naar de linker- en rechterdrivers van de headset stuurt.

De batterij in de headset helpt dit proces en kan ook het signaal versterken. Dit is een vrij eenvoudige methode die goed werkt. Er is bijna geen kwaliteitsverlies, wat erg goed is, en het signaal wordt vrijwel onmiddellijk van de zender naar de headset gestuurd. Bovendien is infraroodtransmissie ook vrij conservatief in termen van krachtoverdracht, daarom is de levensduur van de batterij van deze koptelefoon meestal erg lang. Het nadeel is echter dat IR koptelefoons een groot nadeel hebben. Ze moeten een zichtlijn behouden tussen de headset en de zender om goed te kunnen werken. In sommige gevallen kan dit een probleem zijn, dus houd hier rekening mee als u overweegt een paar te kopen.

Hoe werken bluetooth koptelefoons?

Laten we beginnen met de manier waarop ze werken en de voor- en nadelen die eruit voortvloeien. Het eerste dat u moet weten over Bluetooth koptelefoons, is dat u compatibele apparaten nodig heeft. De werkwijze van bluetooth is om de micro bluetooth module van de koptelefoon zelf te verbinden met de micro bluetooth module in de signaalbron, of het nu gaat om een ​​smartphone, computer of een andere bron. Aangezien de meeste moderne apparaten tegenwoordig een ingebouwde Bluetooth module hebben, is dit geen probleem. Er is een groot verschil tussen Bluetooth en andere draadloze signalen. Bluetooth apparaten fungeren als zowel zender als ontvanger van draadloze signalen. Het signaal zelf is samengesteld uit radiogolven, die zijn uitgerust met complexe algoritmen om een ​​duidelijke transmissie en goede ontvangst te garanderen.

Daarom kunt u Bluetooth koptelefoons gebruiken om naar muziek te luisteren. Het gebruik van Bluetooth koptelefoons kan u veel voordelen opleveren. Allereerst verliest u met moderne transmissiecodecs nauwelijks aan kwaliteit. Dit vereist natuurlijk dat de signaalbron en de headset zelf deze codec ondersteunen, maar de meeste moderne apparaten doen dat wel. Bovendien heeft Bluetooth geen gezichtslijn nodig, dus u kunt het bronapparaat in de ene kamer plaatsen en vervolgens naar een andere kamer verplaatsen, tenzij u te ver weg bent, anders werkt het nog steeds normaal. Bluetooth koptelefoons bieden ook de beste compatibiliteit omdat de meeste moderne apparaten dit ondersteunen. Echter is Bluetooth niet zonder nadelen. Hoewel Bluetooth al vele jaren wordt gebruikt, gaat het koppelen niet altijd perfect. Het andere nadeel is dat het assortiment niet heel groot is.

Welke koptelefoon past het beste bij mij?

Op dit punt kunt u zien dat de meeste draadloze technologieën hun eigen voor- en nadelen hebben. Dit betekent dat er niet één oplossing is die voor iedereen het beste is. Het is eerder een kwestie van wat je nodig hebt en de technologie die daar het beste bij past. Ten eerste hebben we infrarood (IR) koptelefoons. Dit zijn meestal de goedkoopste en worden daarom de eerste keuze voor gebruikers die niet te veel willen uitgeven.

Radiofrequentie koptelefoons zijn duurder, maar ze hebben twee belangrijke voordelen in het infraroodbereik en vereisen geen gezichtslijn. Zo loop je comfortabel de keuken in terwijl je naar je favoriete films kijkt zonder enig signaal te verliezen.

Als laatste hebben we Bluetooth koptelefoons. Als uw bronapparaat Bluetooth heeft, is dit wellicht de beste keuze. Je hebt misschien niet het bereik van een RF koptelefoon, maar je krijgt een uitstekende geluidskwaliteit, een goede batterijduur en een uitgebreide ervaring. Combineer deze functie met optionele functies die sommige koptelefoons hebben, en je hebt een goede keuze. Hopelijk heeft deze “Hoe werken draadloze koptelefoons?” blog u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Hoe werken draadloze koptelefoons?” blog u geholpen! Wilt u meer reviews lezen naast deze “Hoe werken draadloze koptelefoons?” blog?, klik dan hieronder.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP