Klipsch The Fives review

Klipsch The Fives

4.65

De geluidskwaliteit

4.7/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.6/5

Voordelen

  • Je verbindt de speakers met een tv, platenspeler, laptop of analoge geluidsbron en je streamt draadloos muziek via bluetooth.
  • Door de 24 bit / 192 kHz resolutie luister je naar muziek in hoge kwaliteit.
  • Dankzij de speciale horn verspreiden de speakers het geluid richting iedere hoek van je huiskamer.

Nadelen

  • De speakers beschikken niet over een kalibratiesysteem waarmee het geluid wordt afgesteld op de akoestiek van je kamer.

In deze Klipsch The Fives review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Klipsch The Fives review - Voorkant

SPECIFICATIES
Gevoeligheid speaker: 109 dB | Frequentiebereik: 50 – 25000 Hz | Speaker tweeter diameter: 2,5 cm | Speaker mid-range driver diameter: 11,4 cm | Plaatsing basreflex poort: Achterkant | Aantal speakerunits (per speaker): 2 | Speaker scheidingsfilter: 2-weg

Conclusie

Het geluid van de Klipsch The Fives is erg verfijnd. De bas kan een beetje hard zijn, maar de veelzijdige mogelijkheden om de speaker aan te sluiten maakt Klipsch The Fives geschikt voor vele toepassingen, waaronder bluetooth en directe invoer vanaf een draaitafel. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze Klipsch The Fives review.

VoordelenNadelen
1. Je verbindt de speakers met een tv, platenspeler, laptop of analoge geluidsbron en je streamt draadloos muziek via bluetooth. 
2. Door de 24 bit / 192 kHz resolutie luister je naar muziek in hoge kwaliteit. 
3. Dankzij de speciale horn verspreiden de speakers het geluid richting iedere hoek van je huiskamer. 
1. De speakers beschikken niet over een kalibratiesysteem waarmee het geluid wordt afgesteld op de akoestiek van je kamer.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Klipsch The Fives review - Voorkant

We begonnen met het nummer “Are You Gonne Be My Girl van Jet”. Klipsch The Fives produceert mooie hoge tonen en heldere klanken. Echter, is de bas redelijk doorgeblazen tijdens het afspelen van dit rock nummer. Het is handig om Dynamic Bass EQ uit te schakelen, maar we kunnen het verschil tussen beide standen bijna niet horen. Het volgende nummer is “Deadmau5 Ghosts ‘n’ stuff”. Deze muziek heeft veel elektronische deuntjes en een stevige bas, die weer redelijk werd opgeblazen op Klipsch The Fives. De hoge tonen zijn wel erg vloeiend en duidelijk.

Een andere nieuwe ontdekking voor ons is het nummer “Swing Bass van Charnett Moffett”. Dit nummer is een bass/jazz nummer van bas, drums en saxofoon. De bas is erg prominent aanwezig in de mix en staat, net als voorheen, een beetje teveel bovenop de speaker. De saxofoon en piano klinken geweldig, maar de hoge tonen zijn iets verlaagd. Hierna luisterde we naar “J.S. Bach – Goldberg Variations”. We waren erg verrast en de piano klinkt erg soepel en samenhangend. De speakers klinken echter nog wat zacht. In het proces om een ​​groter symfonisch geluid te krijgen, speelde we “mozart – piano concerto no. 21”. Net als voorheen klonken Klipsch The Fives soepel en zacht, vooral bij hogere frequenties. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Klipsch The Fives review.

De bouwkwaliteit

Klipsch The Fives review - Voorkant

Twee gekartelde knoppen zijn aan de bovenkant van de hoofdspeaker ingebed, elke knop steekt slechts gedeeltelijk boven het oppervlak uit. De ene selecteert de signaalbron, de andere past het volume aan. Net als de rest van de speaker voelen de knoppen erg solide aan. Er zijn zes witte LED-indicatoren naast de bronkeuzeschakelaar. Naast het identificeren van de geselecteerde audiobron, geeft de LED ook het volume aan wanneer u het volume verandert. Bovendien knippert de geselecteerde bron-LED tweemaal wanneer de dynamische bas-equalizer is uitgeschakeld en knippert eenmaal wanneer deze wordt ingeschakeld.

Het enige probleem dat we tegenkwamen in deze opstelling was dat we de LED niet kon zien als we voor de speaker zaten. We zouden liever een LED-indicator aan de voorkant van de speaker zien om het vermogen en de dynamische bas-EQ-status weer te geven. Je kunt ook de meegeleverde afstandsbediening gebruiken om Klipsch The Fives te bedienen, die klein en eenvoudig is. Naast de aan / uit-knop biedt het ook een afspeel- / pauzeknop, volume hoger / lager, subwoofervolume hoger / lager, dempen en speciale bronselectieknoppen, en een subresetknop om het niveau van de subwoofer te resetten.

Boekenplank luidspreker in woonkamer

De Klipsch Connect applicatie voor iOS en Android biedt nog een besturingsmogelijkheid voor verschillende producten van het bedrijf. Maar de huidige versie biedt alleen firmware-updates en productregistratie. In eerste instantie wilde we het product niet registreren omdat het een kopie was van de recensie, maar zonder dit zou de aanvraag niet kunnen doorgaan, dus hebben we onze gegevens ingevoerd. De applicatie biedt een videogid die een verbeterde versie is van de hardcopy handleiding. Het downloaden duurde minder dan een minuut, terwijl het updaten van de speakers een paar minuten duurde. Dit proces is veel beter dan het downloaden van de update naar de computer. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Klipsch The Fives review.

De kenmerken

Achterkant Klipsch The Fives

De hoofdspeaker weegt circa 5,3 kilo, terwijl de extra speaker 4.8 kilo is. Zoals de meeste draadloze speakers, bevat de primaire speaker alle elektronische apparatuur, terwijl de secundaire speaker alleen passieve speakers zijn. Maar in tegenstelling tot sommige van deze systemen, kun je met de schakelaar aan de achterkant kiezen of de hoofdspeaker zich links of rechts bevindt, waardoor plaatsing flexibeler wordt. Elke tweewegspeaker bevat een 11,5 cm glasvezel composiet conuswoofer. De veelgeprezen Premiere-serie van het bedrijf maakt gebruik van 2,5 cm titanium LTS (Linear Travel Suspension) geventileerde tweeters met 90 x 90 graden Tractrix speakers. De basreflexbehuizing heeft een Tractrix-poort aan de achterkant en is gemaakt van massief MDF en massief houtfineer. Daarnaast is de speaker ook nog eens voorzien van een mooie magnetische grille stoffen hoes.

De ingebouwde speciaal ontworpen versterker kan in totaal 160 Watt vermogen leveren, elke woofer ontvangt 60 Watt vermogen van zijn eigen versterkercircuit en elke tweeter 20 Watt vermogen. Op een afstand van 1 meter van het stereopaar is de maximale output 109dB, het gespecificeerde bereik van de frequentierespons is 50Hz tot 25kHz en de basuitbreiding is maximaal 46Hz bij een volume van 35%. De dynamische bas-equalizer is een interessante functie, die je meestal alleen in A / V-ontvangers aantreft. In wezen zal het lage frequentieniveau variëren over het frequentiespectrum, afhankelijk van het algemene niveau dat u instelt. Hoe lager het algehele niveau, hoe groter de boost in de bas om zich aan te passen aan hoe het menselijke gehoorsysteem op verschillende frequenties op verschillende niveaus werkt.

Afstandsbediening boekenlang luidspreker

Er zijn veel ingangen op Klipsch The Fives, die allemaal te vinden zijn op de hoofdspeaker. Voor draadloze verbinding zijn er Bluetooth 5.0-ondersteuningscodecs aptX, aptX HD, AAC en SBC. Bovendien omvatten de fysieke digitale ingangen optische Toslink, USB-B voor aansluiting op een computer en HDMI ARC voor aansluiting op een televisie. Om de ARC-aansluiting te gebruiken, moet je de ARC-ingang van de televisie aansluiten op de HDMI-ingang van Klipsch The Fives. Zoals je weet, stuurt de ARC-ingang van de televisie audiogegevens naar een extern apparaat en accepteert ook video- en audiogegevens van het apparaat. In dat geval moet u het bronapparaat op de televisie aansluiten en deze gebruiken om tussen de apparaten te schakelen, en u kunt de HDMI ARC-ingang van de televisie niet als ingang gebruiken. Als uw televisie geen ARC-ingang heeft, kunt u optische digitale audio-uitgang of analoge audio-uitgang op lijnniveau gebruiken om verbinding te maken met Klipsch The Fives.

De analoge ingangen bevatten een 3,5 mm stereo analoge aansluiting en een phono-ingang met twee RCA-aansluitingen en een aardingsaansluiting. De phono-ingang kan ook op lijnniveau worden geschakeld. De aansluiting op de achterkant van de hoofdspeaker is compleet, met een RCA-subwooferuitgang, een USB-A-poort voor onderhoud en een 4-pins connector voor aansluiting op de subspeaker en een stopcontact samen met de meegeleverde kabel. Met de Bluetooth-knop kun je Klipsch The Fives koppelen met Bluetooth. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Klipsch The Fives review.

Conclusie

Het geluid van de Klipsch The Fives is erg verfijnd. De bas kan een beetje hard zijn, maar de veelzijdige mogelijkheden om de speaker aan te sluiten maakt Klipsch The Fives geschikt voor vele toepassingen, waaronder bluetooth en directe invoer vanaf een draaitafel. Hopelijk heeft deze Klipsch The Fives review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP