Bowers & Wilkins Formation Flex review

Bowers & Wilkins Formation Flex

4.85

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Stream muziek in hoge kwaliteit dankzij de 96/24 bit audioresolutie ondersteuning.
  • Je streamt niet alleen via wifi muziek, maar ook via bluetooth.
  • Koppel een tweede Formation Flex en geniet van stereogeluid.

Nadelen

  • De speaker is alleen te koppelen aan andere Bowers & Wilkins speakers.

In deze Bowers & Wilkins Formation Flex review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Bowers & Wilkins Formation Flex review - Op standaard

SPECIFICATIES
Diepte: 13 cm | Breedte: 13 cm | Hoogte: 22 cm | Gewicht: 2 kg | Wifi speaker | Size: Middelgroot (15-25 cm) | Kleur: Zwart | Materiaal: Kunststof, Metaal

Conclusie

B&W Flex biedt geluid met een hogere getrouwheid in dit formaat dan elk ander formaat, maar het is duur en niet zonder softwarematige gekheid.

VoordelenNadelen
1. Stream muziek in hoge kwaliteit dankzij de 96/24 bit audioresolutie ondersteuning.
2. Je streamt niet alleen via wifi muziek, maar ook via bluetooth.
3. Koppel een tweede Formation Flex en geniet van stereogeluid.
1. De speaker is alleen te koppelen aan andere Bowers & Wilkins speakers.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Bovenkant

We zullen FLAC’s collectie bekijken met I want you to marry me van Cheap Trick. Voor kleinere vormen kan de Bowers & Wilkins Formation Flex zeker worden uitgevoerd, en later kan diva ook alleen worden uitgevoerd. Het is niet het zwaarste geluid, maar de Bowers & Wilkins Formation Flex is compacter geworden. Veel draadloze speakers proberen het verloren gegane lichaam te compenseren door een te dikke baslaag te hebben. Zo is het hier niet. De bas is in ieder geval te voorzichtig. Het is stijlvol en schoon, maar om er het beste van te maken, hebben we de Bowers & Wilkins Formation Flex dichter bij de muur geplaatst dan normaal.

Het lijkt erop dat er veel aandacht is besteed aan de nauwkeurigheid en detail van het geluid, waarbij de warmte en expressie worden genegeerd. De grote band en ondersteunende zangers klonken alsof ze geen fouten maakten bij het zingen van dit nummer en de dynamiek en timing zijn goed voor luidsprekers van dit formaat.

Onderkant

Vergelijk het echter met de UE Wonderboom 2 en je zult zien hoe strak en dun het Bowers & Wilkins Formation Flex geluid in vergelijking is. De Bowers & Wilkins Formation Flex kan ook toegevoegd worden aan de “Formation Bar” en “Bass” als de achterkant van de 5.1 setup. Als stereopaar wordt het geluid ruimtelijker. De toegenomen afmetingen beginnen zelfs enkele hiaten in de prestaties te overbruggen, maar hoe groot het ook wordt, het kan nog steeds niet de dynamische vloeibaarheid of openheid bereiken die we hopen. Het begon ook softwareproblemen te vertonen, namelijk de intermitterend gespeelde verbindingen tussen stereoparen. Als u ook Bluetooth gebruikt, is er meestal een lange vertraging tussen het selecteren van een track en het starten van het afspelen. Het product voelt dat het een grondige software-update nodig heeft. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van de Bowers & Wilkins Formation Flex review.

De kenmerken

Bowers & Wilkins Formation Flex review - Achterkant

Onze eerdere beoordelingen van producten in zwart-wit-formatie houden verband met onze ontevredenheid over de software. Hoewel de door B&W gemaakte “Formation” -toepassing er goed uitziet, voelt deze onvolledig aan. De eerste installatie is heel eenvoudig. De app begeleidt u door het proces van koppelen met de Bowers & Wilkins Formation Flex via Bluetooth, vervolgens verbinding maken met het draadloze netwerk en het wachtwoord invoeren. Geef uw Bowers & Wilkins Formation Flex een naam in de applicatie, die min of meer de reikwijdte ervan is. Je kunt de app gebruiken om het volume aan te passen, je kunt hem vindbaar maken als Bluetooth-apparaat, en de firmware updaten als dat nodig is, maar wat betreft afspelen heeft hij bijna geen andere functies.

In plaats daarvan besteedde B&W dit allemaal uit aan een derde partij in de vorm van Roon. Hoewel Roon een perfect besturingssysteem is, is de abonnementsprijs ongeveer 100 euro per jaar. Als je een paar B&W Formation Duo-luidsprekers koopt voor ongeveer 4000, is het misschien de moeite waard, maar het is bijna 25% duurder dan Flex.

Bowers & Wilkins Formation Flex review - Voorkant

Je kunt nog steeds muziek streamen via Bluetooth, Spotify Connect of Apple AirPlay 2, maar je wilt de beste muziekkwaliteit van Flex, inclusief afspelen in hoge resolutie vanaf lokale opslag tot 24-bit / 96 kHz. Sommige mensen beschouwen Flex als een zelfstandig apparaat en geven misschien niet om afspelen met hoge resolutie. Anderen kunnen de Bowers & Wilkins Formation Flex kopen als aanvulling op de bestaande formatieopstelling en hebben mogelijk al de Roon. Principes waarbij twee of meer softwarepakketten betrokken zijn, maken de installatie en het beheer echter gecompliceerder dan nodig en veroorzaken verwarring.

Dit is de tweede keer dat we het product van Formation gebruiken, en elke keer komen we softwareproblemen tegen. Het is niet zo eenvoudig en naadloos als dit product en de prijs. De Bowers & Wilkins Formation Flex moet zijn uitstekende werk afronden en een uitstekende “Formation” -toepassing ontwikkelen om alle functies samen te brengen. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende paragraaf van de Bowers & Wilkins Formation Flex review.

De bouwkwaliteit

Bowers & Wilkins Formation Flex review - Op standaard

De Bowers & Wilkins Formation Flex ziet er zeker uit als een woordvoerder van de formatie. Het is een zijdezachte zwarte cilinder met een diameter die bijna precies tussen het vierkant en de cirkel ligt. Met een hoogte van ruim 21 cm is het voorbestemd om de keuken- of slaapkamerluidspreker van deze serie te worden. Hij kan niet alleen op het aanrecht of op de plank worden gedraaid, maar hij is ook heel licht, slechts 2,3 kg.

Aan de bovenkant bevindt zich een zwart aanraakgevoelig oppervlak waar u bedieningselementen voor volume, pauze / afspelen en een Formation-pictogrambediening kunt vinden die kan worden gebruikt voor instellingen, lusinvoer en stereokoppeling. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan harde knoppen, maar je kunt niet zeggen dat deze methode niet vereenvoudigd is. De basis van geborsteld metaal is het enige accent van elegante esthetiek. Het hek zit er netjes onder verborgen. Een netsnoer, een Ethernet-kabel, een resetknop en een USB-poort. Extra afspelen is niet mogelijk via bedrade apparaten.

Zijn kleine formaat legt een aantal grote beperkingen op aan de interne engineering. Desalniettemin gebruikt de Bowers & Wilkins Formation Flex nog steeds een 100 mm geweven glasvezel woofer / midrange driver, 25 mm ontkoppelde dubbele dome tweeters en een paar 50Watt digitale versterkers om hem van stroom te voorzien. Lees meer over onze conclusies in de volgende paragraaf van Bowers & Wilkins Formation Flex review.

Conclusie

Voor een draadloze speaker van dit formaat zul je geen duidelijker en nauwkeuriger geluid vinden. De Bowers & Wilkins Formation Flex is echter duur en we denken dat Bowers & Wilkins deze software van harte moet aanbevelen, inclusief een complete Forming-applicatie. Ik hoop dat deze Bowers & Wilkins Formation Flex review u geholpen heeft!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP