Wharfedale Evo 4.4 review

Wharfedale Evo 4.4

4.9

4.9/5

Voordelen

  • Krachtig geluid.
  • Betaalbare prijs.
  • Geavanceerd Kevlar-materialen.
  • Mooi design.

Nadelen

  • Niet geschikt voor kleinere ruimtes.

In deze Wharfedale Evo 4.4 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Wharfedale Evo 4.4 review - In woonkamer

SPECIFICATIES
Model: Wharfedale Evo4.4 Zuilspeaker Zwart | Type speaker: Zuil / vloerstaand | Afmetingen (b x h x d): 250 x 1060 x 350 mm | Gewicht: 25,6 kg | Inclusief versterker: Passieve speaker | Minimale frequentie: 38 | Maximale frequentie: 22000 | Nominale impedantie: 8 ohm | Gevoeligheid: 89 dB | Speakersysteem: 3-weg | Subwoofer diameter: 165 | Woofer diameter: 50 | Tweeter diameter: 60 | Magnetisch afgeschermd: Nee

Conclusie

De Wharfedale Evo 4.4 is een speaker van grote waarde! Ze bevatten veel technologieën en gebruiken deze om eersteklas geluid te leveren.

VoordelenNadelen
1. Krachtig geluid.
2. Betaalbare prijs.
3. Geavanceerd Kevlar-materialen.
4. Mooi design.
1. Niet geschikt voor kleinere ruimtes.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Wharfedale Evo 4.4 review - Achterkant

Het is niet verwonderlijk dat relatief grote speakers veel geluid kunnen produceren. We luisterden naar Free, The stealer en waren onder de indruk van het dynamische bereik van de Wharfedale Evo 4.4 en het vermogen om meerdere instrumenten met een rustige stemming te hanteren. Ze maken gemakkelijk luide geluiden, wat suggereert dat er voldoende ruimte is, en blijven georganiseerd wanneer de opnamevereisten hoog zijn. De transparantie en subtiliteit die deze Wharfedale Evo 4.4 uitbeelden, is verre van wat men zou verwachten.

Het echte gevoel is dat deze speakers de opname grondig bestuderen en deze informatie op een eerlijke manier presenteren. Ze volgen de hele envelop van de noot op de voet en geven duidelijk de voor- en achterrand aan, en ze klinken ongeëtst. De uitstekende Q Acoustics 3030i klinken misschien zelfs nog spannender. Na lang luisteren is de eenvoudigere presentatie van de Wharfedale Evo 4.4 echter natuurlijker en overtuigender. Op de lange termijn is deze stem erg aantrekkelijk, niet in een korte auditie door de dealer.

De combinatie van AMT-tweeters en hemisferische domes biedt veel voordelen op het gebied van resolutie en transparantie. Deze speakers geven heldere geluiden af ​​via deze frequenties en leveren uitstekende vocale muziek, zoals met het nummer Rush, In the Mood. De nuances en textuur in het geluid kunnen emoties goed overbrengen. Door al deze elementen samen te voegen, ontstaat een goed gevoel voor timing, kan een stabiel ritme worden geproduceerd en kan een groot aantal instrumenten worden gepresenteerd als een samenhangend en muzikaal geheel. Hoe langer de luistertijd, hoe minder we het geluid analyseren en hoe meer resultaten we genieten.

De voortreffelijke tonale uitvoering van Wharfedale Evo 4.4 wordt goed beoordeeld en volgt de grens tussen slaan en vloeiend spreken op de voet. Tijdens onze review hebben we ook geluisterd naar Rainbow, Since you been gone en Toto, Hold the line en we hebben nooit het gevoel gehad dat deze vloerstaanders onze keuze bepaalden. Lees meer over de compatibiliteit in de volgende paragraaf van deze Wharfedale Evo 4.4 review.

De compatibiliteit

Wharfedale Evo 4.4 review - Voorkant

Deze speakers zijn behoorlijk groot, en in onze middelgrote testruimte is het geluid het beste ver weg van de achter- en zijwanden. Plaats de speaker heel dicht bij een van de kamergrenzen, en dat krachtige low-end begint te domineren. Behandel het correct en voeg de juiste elektronica toe aan de vergelijking, en u zult merken dat de Wharfedale Evo 4.4 een speaker van grote waarde is. Wij zijn van mening dat het gebruik van de Cambridge Audio CXA61 een goed startpunt is voor het systeem. De nominale impedantie van Wharfedale Evo 4.4 is 4 ohm, maar zakt in ieder geval nauwelijks onder dat punt, dus het zou geen bijzonder harde speaker moeten zijn die een versterker aandrijft. Dit betekent dat de absolute kwaliteit van de versterker een doorslaggevende rol gaat spelen in plaats van direct grommen. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende paragraaf van deze Wharfedale Evo 4.4 review.

De bouwkwaliteit

Hoewel er enkele vergelijkbaar geprijsde speakers zijn die dit apparaat gebruiken, zul je dit ontwerp meestal tegen een hogere prijs zien. Het werkingsprincipe van AMT is om een ​​rij zorgvuldig geplaatste magneten te gebruiken om een ​​lichtgewicht plooi op het oppervlak aan te drijven. De vouw trekt samen of zet uit volgens het muzieksignaal, waarbij de lucht ertussen wordt samengedrukt om geluidsgolven te genereren. Het geluid dat door dit soort eenheden wordt geproduceerd, wordt snel genoemd vanwege het lichte gat en nauwkeurig omdat het hele oppervlak wordt aangedreven.

De 55 x 80 mm AMT wordt overgebracht naar een andere relatief hogere aandrijfeenheid, de dome IF, die een hogere 4,7 kHz heeft. Vanwege kosten en ontwikkelingsmoeilijkheden gebruiken maar weinig speakers midrange covers, maar de speakers die in de Wharfedale Evo 4.4 worden gebruikt, hebben een zachte koepel van 50 mm, bedekt met een dempingsmiddel om de resonantie te beheersen. Er is ook een speciaal gevormde kamer achter de koepel die het achterste geluid van het diafragma kan verspreiden en absorberen, waardoor vervorming wordt verminderd en details worden verbeterd.

Deze halfronde midrange-unit heeft een brede frequentierespons van 800Hz tot 5kHz. Deze respons en het krachtige motorsysteem helpen het te integreren met de AMT-tweeter en de dubbellaagse geweven Kevlar-basdriver onder het voorpaneel. Het crossover-punt tussen de mid-bass driver is 1,2 kHz. Als je denkt dat elke speaker met een hoogte van 106 cm en twee 6 inch basdrivers voldoende bas kan leveren, dan heb je gelijk.

De output van deze twee basdrivers wordt ondersteund door een neerwaartse poortconfiguratie en laagfrequent geluid wordt uitgezonden door de opening tussen de onderkant van de speakerkast en de vloerbasis. Door de jaren heen is dit een technologie die Wharfedale continu heeft verbeterd, en er wordt gezegd dat deze de geluidsuitvoer van de poort naar de kamer beter kan afstemmen.

De fabricagekwaliteit van de Wharfedale Evo 4.4 is het geld waard. We houden van de manier waarop de elegant gebogen kasten in elkaar passen. Na strategische ondersteuning en demping biedt het een solide platform met lage resonantie voor de aandrijfeenheid. Er zijn drie afwerkingsopties: zwart, wit en walnoot. De pasvorm- en afwerkingsnormen van onze testmonsters zijn goed. Lees meer over compatibiliteit in de volgende paragraaf van deze Wharfedale Evo 4.4-recensie.

Conclusie

Onze test heeft bewezen dat de Wharfedale Evo 4.4 het vermogen heeft om het te mengen met de beste producten voor een hogere prijs. de Wharfedale Evo 4.4 is zowel interessant als gedetailleerd, en is voldoende verbeterd om het een ideale keuze te maken voor de lange termijn. Als je op dit niveau kamerhoge vloeren zoekt, zet deze speakers dan op je lijst! Je zal er geen spijt van krijgen. Ik hoop dat deze Wharfedale Evo 4.4 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP