KEF LS50 Wireless Review

KEF LS50

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

5.0/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Via wifi of Bluetooth stream je muziek draadloos naar de speakers.
  • Geniet van een hifi geluidsweergave zonder randapparatuur.
  • Het 2 weg ontwerp levert een gebalanceerde weergave van lage en hoge tonen.

Nadelen

  • De basreflexpoort functioneert niet goed als de speakers tegen de muur staan.

In deze KEF LS50 Wireless review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

KEF LS50 Wireless Review

SPECIFICATIES
Samenstelling speakers: 2 speakers | Diepte: 30,8 cm | Breedte: 20 cm | Hoogte: 30 cm | Gewicht: 10,1 kg | Wifi speaker size: Groot (25-40 cm) | Kleur: Grijs, Zwart | Materiaal: Kunststof

Conclusie

Deze KEF LS50 Wireless zijn niet alleen actieve versies van de bekroonde LS50. Ze zijn een compleet systeem mooi verpakt!

VoordelenNadelen
1. Via wifi of Bluetooth stream je muziek draadloos naar de speakers.
2. Geniet van een hifi geluidsweergave zonder randapparatuur.
3. Het 2 weg ontwerp levert een gebalanceerde weergave van lage en hoge tonen
1. De basreflexpoort functioneert niet goed als de speakers tegen de muur staan.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Achterkant

We zijn begonnen met “Guns N’ Roses Sweet Child o’ Mine” en waren erg onder de indruk van wat we hoorden. De KEF LS50 Wireless klinken erg nauwkeurig. Ze hebben veel details en op een georganiseerde en ze leveren op een stabiele manier. We zijn geschokt door de subtiliteiten van KEF en hun vermogen om krachtige dynamische veranderingen teweeg te brengen zonder stress. Dit zijn kleine luidsprekers, maar ze slagen erin om onze middelgrote luisterruimte te vullen met een hoog volume. KEF beweert dat het maximale geluidsdrukniveau 106dB is, wat voor de meeste mensen in de meeste situaties groot genoeg zou moeten zijn.

Zorgvuldig geplaatst, weg van de achterwand zorgen ze voor een vergroot geluidsveld dat netjes gelaagd en goed gedefinieerd is. We hebben de KEF LS50 Wireless in een minder geoptimaliseerde positie geprobeerd en zijn erin geslaagd om de app te gebruiken om het resultaat gebalanceerd te laten klinken. Vanuit het oogpunt van absolute scherpte of stereobeelden hebben ze nooit de beste positie bereikt, maar over het algemeen krijgen we toch een evenwichtige presentatie. Eenmaal correct ingesteld, denken we dat de ingenieurs van KEF een zeer goede toonbalans hebben gevonden. Het is zowel gebalanceerd als compact en kan volledig gebruik maken van slechte opnames of audiobronnen. Voor een speaker met een hoogte van 30 cm en een mid / wooferdiameter van slechts 13 cm is dit een indrukwekkend resultaat.

Gepassioneerde vocale levering, terwijl bijt en rustige percussie-levering. De KEF LS50 Wireless hebben gevoel voor ritme en kunnen de duidelijke beweging van het nummer stevig overbrengen. Ze klinken ook nooit te aantrekkelijk, waardoor het nummer natuurlijk kan vloeien. Over het algemeen hebben deze speakers het inzicht om de opname te ontrafelen, maar nooit de muziek kapot te maken. We speelden allerlei soorten muziek, waaronder “Stairway to Heaven” tot nummers zoals “Layla”. De KEF LS50 Wireless zijn allemaal prima in orde. Dit vereist een breed scala aan talenten. Lees in de volgende alinea van deze KEF LS50 Wireless review meer over de kenmerken.

De kenmerken

Op bureau

Dit zijn echte actieve luidsprekers, waarbij elke driverunit een eigen eindversterker heeft. De tweeter wordt aangedreven door een 30Watt klasse A / B-circuit en de mid / woofer wordt aangedreven door een 200Watt klasse D-module. Er is gekozen voor het D-klasse ontwerp vanwege de combinatie van hoog vermogen en lage warmteafgifte. Bij dergelijke verpakte producten is de calorische waarde een belangrijke overweging. KEF LS50 Wireless corrigeert de fasefrequentieverdeling en gebruikt de software om de luidsprekers luid en realistisch te laten spelen, terwijl vervorming tot een minimum wordt beperkt, waardoor de interne DSP ten volle wordt benut. Het digitale signaalpad heeft een 24-bit / 192 kHz-functie en elke driver heeft een speciale DAC.

Alleen de optische ingang is beperkt tot 96 kHz-signalen, maar dit is niet ongebruikelijk. Als je naar de achterkant van de rechterluidspreker kijkt, vind je stereo analoge, optische en USB type B aansluitingen. Als je meer laagfrequente output wilt toevoegen, kun je ook een subwoofer-aansluiting en een ethernet-aansluiting vinden om verbinding te maken met het netwerk. Over het algemeen raden we aan om vast te houden aan de bekabelde netwerkoptie om de stabiliteit te verbeteren, maar in de meeste tests hebben we zonder problemen de dual-band (2,4 GHz / 5 GHz) draadloze optie gebruikt.

Er zijn ook bedieningselementen die kunnen worden gebruikt om het geluid van verschillende luidsprekerposities aan te passen en plaatsingsopties in de buurt van muren of vrije ruimtes bieden, evenals tafel- of standaardopties. Deze keuzes kunnen ook worden gemaakt via een speciale iOS / Android-app. De app ziet er goed, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit. Het regelt de flowfunctie en biedt voldoende ruimte om de prestaties van de luidspreker in een specifieke omgeving te finetunen. Er is echter nog ruimte voor verbetering.

KEF LS50 Wireless Review - Voorkant

Het is belangrijk op te merken dat de app niet schakelt tussen fysieke ingangen, omdat deze alleen KEF in streaming-modus bedient. Om de ingang te wijzigen, moet u de meegeleverde afstandsbediening of de aanraakbediening op de hoofdluidspreker gebruiken. Als je veel schakelt, kan het wisselen van controller een beetje vervelend worden, vooral omdat elke keer dat je terugschakelt, de app opnieuw verbinding moet maken met de KEF LS50 Wireless in plaats van meteen te werken.

Als je je in de luisterpositie bevindt, is het ook leuk om de indicatie van de geselecteerde ingang te zien. De enige indicator op het bovenpaneel van de rechterluidspreker is niet zichtbaar. Daarom, als je de afstandsbediening gebruikt om de ingang te veranderen, is er geen andere manier om te weten welke ingang de KEF LS50 Wireless begint te gebruiken, behalve door het aantal klikken te tellen. Geen van deze dingen is genoeg om deals te sluiten, maar samenleven met de spreker is veel moeilijker dan het zou moeten zijn. Lees meer over geluid in het volgende deel van deze KEF LS50 Wireless review.

De bouwkwaliteit

KEF LS50 Wireless Review - Bovenpaneel

Er zijn slechts twee volledig effectieve luidsprekerboxen opgesteld in een master-slave-configuratie. Alle signaalbronnen zijn aangesloten op de rechter (hoofd) luidspreker, en vervolgens verbonden met de linker luidspreker via de meegeleverde ethernetkabel. Zoals gewoonlijk betekent “draadloos” niet echt draadloos. Desalniettemin zijn ze in vergelijking met traditionele scheidingswanden nog steeds een nette oplossing om geluid van hoge kwaliteit in huis te halen. Het is niet verrassend dat de bekroonde passieve LS50 de basis vormt van dit ontwerp.

Deze luidsprekers gebruiken een Uni-Q-array, waarbij een 25 mm aluminium dome-tweeter in het midden van een 13 cm magnesium / aluminium midden / basconus is geplaatst. Deze opstelling draagt ​​bij aan een uniform geluid en verbetert de integratie tussen de twee drivers. Het lijkt erop dat het raster voor de tweeter eigenlijk een golfgeleider is om de prestaties te verbeteren.

De prachtig geconstrueerde behuizing is ook hetzelfde als de passieve behuizing, en de diepte van de elektronica en het koellichaam is met enkele centimeters toegenomen. Het gebogen frontpaneel ziet er nog ongebruikelijk uit, het is gemaakt van DMC. DMC werd gekozen vanwege zijn traagheid en vormvermogen. De rest van de behuizing is gemaakt van MDF. Het heeft een sterke ondersteuning en een hoge demping, wat resonantie kan minimaliseren. We praten niet vaak over poorten, maar de poort is hier ongebruikelijk omdat deze vervorming flexibel kan verminderen. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze KEF LS50 Wireless review.

Conclusie

Het maakt gebruik van de bekroonde LS50 en maakt ze beter. De prijs van 2300 euro lijkt veel geld te zijn voor zo’n compacte speaker. Is dit het hifi-geluidssysteem van de toekomst? Ik hoop dat deze KEF LS50 Wireless review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP