Sonos Roam review

Sonos Roam review

Sonos Roam

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Je streamt muziek niet alleen via bluetooth, maar ook via wifi.
  • Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer.
  • Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de speaker aan via spraakopdrachten.

Nadelen

  • De Google Assistant werkt alleen wanneer je verbonden bent met wifi.

In deze Sonos Roam review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sonos Roam review - voorkant

SPECIFICATIES
Bluetooth | Accuduur: tot 10 uur | Waterdicht | 400 gram | Breedte: 16,8 cm

Conclusie

De Sonos Roam is een ideale bluetooth speaker voor thuis en kan ook als buitenspeaker gebruikt worden. Wanneer je thuis bent, verbind je de speaker met je thuisnetwerk en speel je muziek af via wifi. Neem je de speakers mee naar buiten? Dan luister je draadloos naar je favoriete nummers via bluetooth. Dankzij het stof- en waterdichte ontwerp kan je hem bij het zwembad neerzetten of meenemen naar het strand. TruePlay stemt het geluid van de speaker af op de akoestiek van de kamer. Op deze manier klinkt de muziek in alle kamers goed. Met de ingebouwde Google Assistent bedien je de speakers met spraakcommando’s. Houd de afspeel-/pauzeknop ingedrukt om de muziek eenvoudig naar de dichtstbijzijnde Sonos speaker te verplaatsen. Na volledig opgeladen te zijn, kan je 10 uur lang naar muziek luisteren. Wil je thuis genieten van stereogeluid via wifi, kies dan voor Sonos Roam Duo Pack. Dit is een van de beste multiroom speakers 2021.

VoordelenNadelen
1. Je streamt muziek niet alleen via bluetooth, maar ook via wifi. 
2. Via Trueplay stem je het geluid van je speaker af op de akoestiek van de kamer. 
3. Met de ingebouwde Google Assistant stuur je de speaker aan via spraakopdrachten.
1. De Google Assistant werkt alleen wanneer je verbonden bent met wifi.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sonos Roam review - achterkant

Zoals bij elke Sonos speaker kan je de EQ van deze speaker aanpassen. De hoge tonen worden niet overbelast en muziek is lekker om naar te luisteren. Wanneer de Sonos speaker te luid staan, zijn de hoge tonen een beetje overheersend. Het basgewicht is in ieder geval goed gecontroleerd, wat zorgt voor impact zonder de muziek rommelig te maken. Vooral het diepere geluid kan aangenaam vol zijn, en is zeer geschikt voor feestjes. Deze speaker klinkt niet heel erg compleet, maar je hebt een goede concurrent vergeleken met duurdere bluetooth speakers, zoals de Audio Pro Addon C10. Deze speaker heeft misschien minder functies, maar ze maken het goed met een goedkopere prijs. De prestaties van de Sonos Roam hebben veel hoogtepunten, maar de prestaties zijn inferieur aan die van zijn concurrenten, zoals de Bowers & Wilkins Formation Wedge. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sonos Roam review.

De bouwkwaliteit

Sonos Roam review - bovenkant

De Sonos Roam heeft een hoogte van slechts 17 cm en is redelijk klein en zwaar (430 gram), waardoor je de stevigheid voelt, maar het is niet ideaal om mee te nemen op reis. Het heeft het IP67 beschermingsniveau wat betekent dat het volledig water- en stofdicht is (30 minuten worden ondergedompeld in een meter water) en de ingebouwde batterij kan tot 10 uur meegaan op een enkele oplaadtijd. De Sonos Roam wordt geleverd met een USB-C oplaadkabel, maar geen voedingsadapter, en is compatibel met een standaard Qi draadloze oplader. Sonos lanceerde ook zijn eigen oplaadstation, waar de speaker magnetisch op zijn plaats kan worden gehouden. De USB poort is de enige fysieke verbinding en er zijn bedieningselementen voor afspelen/pauzeren, volume en microfoon functies op een van de rubberen uiteinden van de Sonos Roam. Verder wordt alles bediend via de Sonos applicatie. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sonos Roam review.

De kenmerken

Sonos Roam review - speaker in hand

De Sonos applicatie voor deze speaker is gemakkelijk te gebruiken en niet alleen essentieel voor de installatie, maar ook belangrijk wanneer je veel functies wilt gebruiken, zoals compatibele stemassistenten en Trueplay afstemming. Trueplay wordt gebruikt om de equalizer automatisch aan te passen aan de speaker omgeving, maar je kan ook zelf de lage en hoge tonen aanpassen. Naast dat het een wifi speaker is, zijn bluetooth en Apple AirPlay 2 ook toegevoegd. Verbinding maken via bluetooth is net zo eenvoudig als de Sonos Roam aan/uit-knop ingedrukt houden en wachten tot het als beschikbaar apparaat verschijnt. De interne driver technologie is heel eenvoudig, omdat Sonos koos voor een enkele tweeter en een grote ovale mid/woofer. Ze worden gebruikt in combinatie met een aparte klasse H digitale versterker. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sonos Roam review.

Conclusie

De Sonos Roam is een ideale bluetooth speaker voor thuis en kan ook als buitenspeaker gebruikt worden. Wanneer je thuis bent, verbind je de speaker met je thuisnetwerk en speel je muziek af via wifi. Neem je de speakers mee naar buiten? Dan luister je draadloos naar je favoriete nummers via bluetooth. Dankzij het stof- en waterdichte ontwerp kan je hem bij het zwembad neerzetten of meenemen naar het strand. TruePlay stemt het geluid van de speaker af op de akoestiek van de kamer. Op deze manier klinkt de muziek in alle kamers goed. Met de ingebouwde Google Assistent bedien je de speakers met spraakcommando’s. Houd de afspeel-/pauzeknop ingedrukt om de muziek eenvoudig naar de dichtstbijzijnde Sonos speaker te verplaatsen. Na volledig opgeladen te zijn, kan je 10 uur lang naar muziek luisteren. Wil je thuis genieten van stereogeluid via wifi, kies dan voor Sonos Roam Duo Pack. Dit is een van de beste multiroom speakers 2021!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Sonos Roam review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze “Sonos Roam review” blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP