Bowers & Wilkins Formation Wedge review

Bowers & Wilkins Formation Wedge

4.6

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.6/5

De geluidskwaliteit

4.6/5

Voordelen

  • Met extra Bowers & Wilkins speakers maak je eenvoudig een surround geluidsopstelling.
  • Verbind via wifi 2 speakers met elkaar en creëer een stereo geluidsweergave.
  • Naast wifi verbind je de speaker ook via bluetooth met je smartphone.

Nadelen

  • Deze speaker is niet spatwaterdicht.

In deze Bowers & Wilkins Formation Wedge review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Bowers & Wilkins Formation Wedge voorkant

SPECIFICATIES
Productafmetingen: 24,3 cm, 44 cm, 23,2 cm | Gewicht: 6.5 kg | Bluetooth profielen: Hoge kwaliteit audio (aptX), Standaard Audio (A2DP) | Apple AirPlay 2: Ja | Spotify Connect: Ja | Frequentiebereik: 35Hz tot 28kHz

Conclusie

De Formation Wedge heeft een gebalanceerd geluid dat niet kan worden genegeerd. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze Bowers & Wilkins Formation Wedge review.

VoordelenNadelen
1. Met extra Bowers & Wilkins speakers maak je eenvoudig een surround geluidsopstelling.
2. Verbind via wifi 2 speakers met elkaar en creëer een stereo geluidsweergave.
3. Naast wifi verbind je de speaker ook via bluetooth met je smartphone.
1. Deze speaker is niet spatwaterdicht.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De bouwkwaliteit

Bowers & Wilkins Formation Wedge bovenkant

De Formation Wedge maakt deel uit van de B&W formatiereeks. Het is een zelfstandige draadloze speaker, maar hij is ook geoptimaliseerd voor integratie in meerdere kamers met andere modellen uit de Formation-serie, zoals de uitstekende B&W Formation Duo. Het resulterende product maakt gebruik van B & W’s eigen draadloze mesh-systeem, dat werkt in combinatie met wifi thuis, maar onafhankelijk werkt om streaming met hoge resolutie en een grotendeels onmerkbare synchronisatie van 1 microseconde tussen speakers mogelijk te maken. De Formation Wedge ondersteunt ook 24-bit / 96 kHz audio met hoge resolutie.

Er is een drieweg driverconfiguratie onder de zijdezachte honingraatschaal. Twee 2,5 cm dubbele koepel ontkoppelde aluminium tweeters (uit de 600-serie van B&W) zijn rechtsboven en linksboven geïnstalleerd en elke tweeter heeft een versterkingsvermogen van 40 Watt. Onder elke speaker bevindt zich een midrange-driver van 9 cm die op dezelfde manier versterkt met 40 Watt vermogen, terwijl in het midden een subwoofer van 80 Watt van 15 cm de driver in totaal 5 maakt, met een versterkt vermogen tot 240 Watt.

Aan de voorkant zou je denken dat dit een ovaal in de vorm van een halve maan is met een platte bodem, maar het is eigenlijk interessant, zelfs met een klein wigontwerp van 120 graden. Hij heeft een hoogte van 23 cm, wat hoger is dan je denkt en goed in een hoek te plaatsen is. Aan de bovenkant van het apparaat bevindt zich een klein verlicht display voor basisvolume en afspeel- / pauzefuncties, terwijl het achterpaneel een gevoel van geavanceerd vakmanschap geeft. Lees in het volgende deel meer over de kenmerken van deze Bowers & Wilkins Formation Wedge review.

De kenmerken

Bowers & Wilkins Formation Wedge op dressoir

Voor het afspelen zijn er Apple AirPlay 2, aptX HD Bluetooth en Spotify Connect, en net als de rest van de Formation-serie ondersteunt het Roon. B&W raadt aan om de Roon-applicatie te gebruiken als je belangrijkste controller voor het afspelen van muziek, maar je hebt ook een speciale B&W Home-applicatie nodig voor de eerste installatie. Na verschillende pogingen hebben we de Formation Wedge verbonden met de iPhone X en ons wifi-netwerk. Hoewel het sterk wordt aanbevolen om Roon te gebruiken, kun je zonder muziek spelen. Start je favoriete streamingdienst (b.v. Spotify) en zoek dan naar beschikbare apparaten. U kunt ook de EQ-instellingen aanpassen met de B&W Home-applicatie.

De B&W Home-applicatie is echter niet geschikt voor het omgaan met je dagelijkse muziek, zeker niet als je investeert in verschillende Formation-producten. Om deze reden raadt B&W u aan om de abonnementsservice van Roon Music Management te gebruiken. Het verbindt alle inputs en outputs in één applicatie en geeft je ook toegang tot muziek op andere Roon-compatibele apparaten. Hoewel deze twee toepassingen een beetje ingewikkeld kunnen worden, werken ze allebei goed. Wijs dezelfde naam toe aan het gebied in Roon en de formatie-applicatie, ze hoeven niet per se op één lijn te staan. Sommige productgroepen in Roon verschijnen niet in Formation, maar omdat de applicatie nodig is om het systeem op te zetten, kun je Roon niet zomaar gebruiken.

Deze twee applicaties dekken elk detail en elke functie, maar in plaats van te zoeken naar services van derden, verdient een uitgebreidere formatietoepassing die alle problemen kan oplossen de voorkeur. Maar uiteindelijk hoef je Roon niet te gebruiken, zeker als je de Formation Wedge alleen als losse standalone speaker gebruikt, AirPlay 2, aptX Bluetooth of Spotify Connect goed kunnen werken op je telefoon of tablet. Lees meer over de geluidskwaliteit in het volgende deel van deze Bowers & Wilkins Formation Wedge review.

De geluidskwaliteit

Op dressoir 2

We speelden Jimi Hendrix, “Purple Haze” op Spotify. De onheilspellende drums, bas en de hardheid van de gitaar klonken soms als een enorme klankmuur en het was vol vitaliteit. Met bedachtzame zang is er geen verlegenheid in termen van dynamische invloed. De Formation Wedge is niet bang om je de waarheid in details te laten horen. Er is ruimte rond elk instrument om de unieke eigenschappen ervan te benadrukken, maar wat nog belangrijker is, hoe deze geluidsdetails de concurrentiepositie van het nummer beïnvloeden.

De menselijke stem is helder en gestructureerd, maar wordt nooit genoeg benadrukt. In het geval dat sommige draadloze stand-alone box-ontwerpen kunnen worden toegeschreven aan hoge punten, is hier geen scherpte te vinden. Het effect is gelaagde, inzichtelijke en samenhangende prestaties, ongeacht waar we in de kamer zijn, we kunnen een professionele balans bereiken in het hele geluidsspectrum. De Formation Wedge heeft bijna geen directe concurrenten in de markt, maar we vechten voor de uitstekende en dure Naim Mu-so2. Beiden zijn op zichzelf al geweldig, maar het geluid is anders. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Bowers & Wilkins Formation Wedge review.

Conclusie

De Formation Wedge heeft een gebalanceerd geluid dat niet kan worden genegeerd. Hopelijk heeft deze Bowers & Wilkins Formation Wedge review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP