Sony SA-Z9R Review

Sony SA-Z9R

4.9

4.9/5

Voordelen

  • Met de draadloze achterspeakers luister je naar een echte surround sound.
  • Je hangt de speakers aan de muur met de uitsparing aan de achterkant.

Nadelen

  • Deze achterspeakers werken alleen in combinatie met de HT-ZF9 soundbar.

In deze Sony SA-Z9R review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony SA-Z1 Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Breedte achter speaker: 10 cm | Hoogte achter speaker: 15,5 cm | Diepte achter speaker: 10 cm | Aantal audio kanalen: 2 | Aantal subwooferkanalen: 0 | Geluidsweergave: Surround

Conclusie

De Sony SA-Z9R biedt een fascinerende audiofiele ervaring en voelt aan als een technologie die een grote impact heeft op de toekomst van audio.

VoordelenNadelen
1. Met de draadloze achterspeakers luister je naar een echte surround sound.
2. Je hangt de speakers aan de muur met de uitsparing aan de achterkant.
1. Deze achterspeakers werken alleen in combinatie met de HT-ZF9 soundbar.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Het geluidskwaliteit

Sony SA-Z1 Review - Achterkant

Tijdens onze test zaten we toevallig in de beste positie waar de speaker een paar meter voor onze testtafel zat. We gebruikte een Asos van hoge kwaliteit. Het eerste dat opvalt, is het geluidsveld. Het klinkt bekend, maar tegelijkertijd bijna volkomen vreemd. Dit is geen traditionele opstelling en de afstand tussen je speakers en de zitpositie is 2 tot 3 meter. Je werd meteen naar binnen geduwd en de persoonlijke presentatie van dichtbij verraste ons. De muziek klinkt direct en buitengewoon hartelijk.

Het klankveld klinkt anders, maar ze zitten vol met verschillende elementen van de track, deze elementen hebben ruimte gewonnen, maar kunnen als geheel samenwerken. We hebben verschillende nummers gehoord, waaronder Enter Sandman van Metallica en Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd. De voortreffelijkheid en verfijning van de snaren zijn heel duidelijk. Hetzelfde geldt voor de bas- en vocale nauwkeurigheid en focus van de nummers. Er is veel detail, maar het was even wennen aan de nabijheid van het geluidsveld. Er is echt geen tijd om met de geluidscontrole te spelen, dus als we een goed testexemplaar krijgen, kijken we hier naar uit, en het klinkt interessant om het systeemgeluid op verschillende afstanden te horen. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sony SA-Z9R review.

De kenmerken

Sony SA-Z1 Review - Zijkant

U kunt veel stopcontacten gebruiken, waaronder speciale ingangen voor USB-ingangen voor desktop- of laptopcomputers en optische digitale ingangen. Uiteraard is het systeem ook compatibel met meerdere bestandsformaten en bemonsteringsfrequenties, waaronder 32-bit / 768 kHz. De Sony SA-Z9R maakt tot dusver gebruik van de meest geavanceerde DSEE-HX-audioverwerkingsversie. Het is ontworpen om bestanden van lage kwaliteit te upgraden naar bijna hoge resolutie, en kan met een druk op de knop worden geopend of gesloten. Een afstandsbediening is in het pakket inbegrepen.

Het volume en de knoppen zijn stijlvol en eenvoudig en kunnen worden gebruikt om tussen ingangen te schakelen, door menu’s op het display te navigeren en DSD-versterking in en uit te schakelen. Over beeldschermen gesproken, Sony heeft de Sony SA-Z9R uitgerust met een specifiek type apparatuur die minimale interferentie heeft met de interne circuits. Uit de doos is de Sony SA-Z9R standaard ingesteld om het beste geluid te krijgen, maar als u bepaalde aspecten van het geluid wilt aanpassen, kunt u vier geluidsaanpassingsmodi gebruiken. Je kunt de balans van de hybride versterker wijzigen om deze meer digitaal of analoog te maken, en de hoeveelheid beweging van de passieve woofer wijzigen om de bas te beïnvloeden. U kunt ook de tijduitlijning van de twee extra tweeters manipuleren, wat de diepte van het geluidsveld beïnvloedt. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony SA-Z9R review.

De bouwkwaliteit

Voor speakers is tijdafstemming de sleutel tot goede prestaties. Je bent heel dichtbij, dus de configuratie en audioverwerking van de driverunit moeten correct zijn, anders wordt je soundstage een puinhoop. Beeldvorming, focus en diepte kunnen allemaal worden aangetast door slechte driverintegratie, en Sony heeft zijn best gedaan om alles in het Sony SA-Z9R-systeem in evenwicht te brengen. De speaker kan dicht bij de muur worden geplaatst. Voor de SA-Z9R gebruikt Sony dezelfde coaxiale indeling van woofer en tweeter in elke speaker.

Er twee horizontaal tegenover elkaar liggende aluminium woofers van 10 cm. Omdat ze rug aan rug zijn geplaatst, kunnen ze elkaars trillingen opheffen. Het geluid van de passieve achterste woofer wordt uitgestraald via het kanaal aan de zijkant van de kast. Sony beweert dat dit helpt om het ruimtelijke effect van het geluidsveld van het systeem te verbeteren. De voorste aandrijfeenheid van de Sony SA-Z9R is geïnstalleerd in het systeem van Sony. Drie tweeters zijn verticaal gerangschikt. Aan de zijkant van de twee 14 mm tweeters bevindt zich een meer traditionele 19 mm-eenheid.

Deze tweeters werken samen om ervoor te zorgen dat het systeem een ​​brede distributie produceert. Sony gebruikt speciale computergebaseerde fysieke simulatietechnologie om de exacte punten te vinden waar er geen interferentie is tussen de schijven en om ervoor te zorgen dat ze de gewenste frequentierespons bereiken. De uitlijning en synchronisatie tussen de voorste randen van de geluidsgolven worden afgehandeld door FPGA, één voor elke speaker, die een uniek algoritme gebruikt dat is ontworpen door Sony. Het is niet verrassend dat de luidspreker geen draadloze verbinding heeft en dat er een BUS-kabel tussen de twee zit, die ook klokcontrole bevat om de kans op digitale timingfouten te verkleinen.

De ene speaker heeft bedieningselementen voor het wijzigen van de geluidsbalans, terwijl de andere luidspreker alle ingangen heeft, een klein display aan de bovenkant, volumeregelaars en knoppen voor audioverwerkingsmodi. De Sony SA-Z9R maakt gebruik van het hybride versterkercircuit. Deze versie maakt gebruik van een nieuwe vermogenshalfgeleider die galliumnitride gebruikt. Sony beweert dat dit materiaal vervorming kan verminderen, de efficiëntie kan verbeteren en de hybride versterker in staat zal stellen zijn 100 kHz frequentierespons te bereiken. Elke speaker weegt maar liefst 2 kg en is gemaakt van zes aluminium platen. Door hun constructie is het systeem trillingsvrij en zijn ze aan elkaar vergrendeld door middel van een tand- en groefconstructie. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sony SA-Z9R review.

Conclusie

Het kost wat tijd om dicht bij het geluidsveld te komen, maar het lijdt geen twijfel dat het Sony SA-Z9R een ​​aantal interessante en opwindende dingen naar de desktop brengt. Het zal niet per se iedereen aanspreken, maar het klinkt net zo goed. Dit is hoe dit soort systemen het potentieel van toekomstige high-fidelity-systemen ontwikkelen en vormgeven. Ik hoop dat deze Sony SA-Z9R review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP