LG WK7 Review

LG WK7

4.65

De geluidskwaliteit

4.6/5

De kenmerken

4.6/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

Voordelen

 • Dankzij de spraakbediening voer je opdrachten uit zonder je tablet of smartphone te gebruiken.
 • Via spraakbediening ben je continu op de hoogte van je agenda, het weer, files en alle kennis van Google.
 • Met extra LG speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom opstelling.

Nadelen

 • Je hebt een Google account nodig om gebruik te maken van functies zoals agendabeheer.
 • Om je tv of andere speakers aan te sturen, heb je een Chromecast of Chromecast Audio nodig.

In deze LG WK7 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

LG WK7 Voorkant

SPECIFICATIES
Virtuele assistent: Google Assistent | Wi-Fi: Ja | Bluetooth: Ja | Afmetingen (BHD): 135 x 211 x 135 mm | Gewicht: 2556 gram

Conclusie

Een goede start voor LG om met Meridian te werken. Een slimme speaker ontwikkeld door twee technologiebedrijven.

VoordelenNadelen
1. Dankzij de spraakbediening voer je opdrachten uit zonder je tablet of smartphone te gebruiken. 
2. Via spraakbediening ben je continu op de hoogte van je agenda, het weer, files en alle kennis van Google. 
3. Met extra LG speakers maak je eenvoudig een surround of multiroom opstelling. 
1. Je hebt een Google account nodig om gebruik te maken van functies zoals agendabeheer. 
2. Om je tv of andere speakers aan te sturen, heb je een Chromecast of Chromecast Audio nodig.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

LG WK7 Voorkant

Binnen in de app is een ruimte om ‘Clear Vocal’ en ‘Enhanced Bass’ van LG in en uit te schakelen. Clear Vocal maakt stemmen prominenter, duwt ze in het geluidsveld en geeft een boost. Deze “Enhanced Bass” verhoogt het niveau en het effect van de basfrequentie. Dergelijke instellingen zijn vaak het experimenteren waard. Beiden bieden samenhang en geluidskwaliteit op een zodanige manier dat de minpunten opwegen tegen alle positieve punten. Zet deze instelling uit, plaats de speaker in de hoek van de kamer en je hoort de beste prestaties van de LG WK7. Maar het beste is op een slimme luidsprekerstandaard.

Terwijl we naar verschillende nummers luisterde was er geen teken van hardheid dat draadloze speakers vaak kan verminderen voor deze prijs. De LG WK7 zorgt voor een geluidsbeeld met indrukwekkende schaal en behoorlijke hoogte en breedte. Echter, vult LG een kamer niet zo goed als de Sonos One. Lees meer over de kenmerken in de volgende alinea van deze LG WK7 review.

De kenmerken

De achterkant van de LG WK7

De LG WK7 werkt via uw Wi-Fi-netwerk of u kunt bronnen via Bluetooth verbinden. Er is geen 3,5 mm ingang, maar met een draadloze slimme speaker is het niet het einde van de wereld. In tegenstelling tot Sonos biedt LG je niet de mogelijkheid om twee LG WK7’s als stereo te gebruiken. LG beweert dat de LG WK7 de eerste slimme speaker is die Android gebruikt, wat naar verluidt de gebruikerservaring verbetert en ontwikkelaars in staat stelt te profiteren van de mogelijkheden van het platform.

De speaker heeft ook een ingebouwde Chromecast, zodat je kunt streamen tussen en communiceren met compatibele bronnen en schermen. De LG WK7 ondersteunt alle gangbare bestandsformaten en de native 24bit / 96kHz en 24bit / 192kHz audioversie. Audio van mindere kwaliteit wordt automatisch bijgewerkt naar 24bit / 96kHz. U kunt de LG WK7 op verschillende manieren gebruiken. Met de LG WK7 praten is ook een optie. De twee kleine gaatjes aan weerszijden van de luidspreker zijn de microfoons. Maar als je niet wilt dat Google Assistant op de achtergrond te horen is, kun je de microfoons dempen door een knop aan de achterkant van de LG WK7 aan te raken.

U wordt aangemoedigd om de iOS- of Android-versie te downloaden via Google Assistant zodra u de LG WK7 start. Dit is de snelste manier om de luidsprekertelefoon op uw thuisnetwerk te krijgen. Het is een aantrekkelijke interface en ook intuïtief. Of je nu meer wilt weten over compatibele services of een multiroom-systeem wilt opzetten, de app is er om je te helpen. Eindelijk komt LG’s eigen Wi-Fi Speaker-app. Het ziet eruit en voelt versleten aan, is oncomfortabel in het gebruik en de bewoordingen van sommige menu’s zijn een beetje vreemd. Lees meer over de bouwkwaliteit in de volgende alinea van deze LG WK7 review.

De bouwkwaliteit

LG WK7 Review: Bovenkant

De grijze buitenkant van de LG WK7 ziet er wat dof uit naast de slimme witte textuur van de Sonos One. Voor de redelijk lage prijs voelt de LG WK7 ook geruststellend zwaar aan. Met de metalen grill kun je een uitstekende bolle tweet maken die boven de midden- / basluidspreker zit. Beiden zijn gemaakt van aluminium. Zoals de meeste speakers in deze categorie heeft de LG WK7 een strak en strak uiterlijk. De bovenkant heeft voelbare volume- en afspeelknoppen, en deze kleine kleurpop is een speciale, tastbare Google-helpknop. De ‘F’-knop bovenaan betekent’ Actie ‘en stelt u in staat om te schakelen tussen Wi-Fi- en Bluetooth-verbindingen. Lees meer over onze conclusie in de volgende alinea van deze LG WK7 review.

Conclusie

Een slimme speaker is een goede plek om te beginnen, en hoewel we de LG WK7 geen marktleider kunnen noemen, is het een welkom alternatief van Sonos. Ik hoop dat deze LG WK7 review u heeft geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

2 gedachten over “LG WK7 Review

 1. Beste Julia

  Ik heb twee LG speakers gekocht. Maar wat ik ook probeer het lukt mij niet om e speakers in een groep te plaatsen zodat ze dezelfde muziek afspelen. Ik heb gelezen in je review dat het wel kan. Hoe heb je dat gedaan?

  1. Hallo Engelbert,

   Ter voorbereiding moet je ervoor zorgen dat de speakers al zijn toegetreden tot het wifinetwerk waar ook je mobiele telefoon onder valt, waardoor je muziek vanaf je telefoon kunt casten naar het speakernetwerk. Dat doe je door de installatie-instructies te volgen die meegeleverd worden met de speakers die je gebruikt. Voor elke speaker gaat dat op een andere manier: meestal kan dat wel via de Google Home-app, beschikbaar voor Android en iOS, en anders lukt dat ongetwijfeld via de applicatie van de fabrikant.

   Heb je dat allemaal gedaan, dan is het tijd om de Google Home-app erbij te pakken. Bij het openen van de app zie je bovenin meteen het plusteken in beeld staan. Daar staan de opties voor het instellen van apparaten, maar ook voor het maken van een speakergroep (derde optie van boven). Wanneer je daarop tapt, dan zie je alle speakers staan die in het netwerk zijn opgenomen. Mis je nog een speaker? Dat kan gebeuren. Dan dien je die even te controleren door het installatieproces te herhalen; dat is meestal zo opgelost.
   Staan alle speakers in beeld? Dat is mooi, want dan kun je de speakers selecteren die je wil opnemen in het netwerk. Het maakt voor Google Home en de multiroom speakeropstelling niet uit in welke kamers de speakers staan, dat mag je helemaal zelf bepalen. Na het selecteren moet je een naam invullen voor de groep. Maak het voor jezelf gemakkelijk, zodat je later ook aan de Assistent kunt vragen om muziek over dit netwerk af te spelen. Vervolgens druk je op opslaan en klaar is Kees. De speakergroep is nu gemaakt.

   Vervolgens kun je de muziek afspelen op de ingestelde speakers. Dat doe je bijvoorbeeld door naar een app als Spotify of Google Play Music te gaan, waar je de groep, die je zojuist gemaakt hebt, kunt selecteren. Binnen de Google Home-app kun je nu het volume aanpassen: dat kan voor beide speakers tegelijkertijd, of per speaker. Bovendien is het mogelijk een correctie op de groepsvertraging door te voeren als je merkt dat niet alles gelijk loopt of als je niets wil missen terwijl je van kamer naar kamer loopt in je eigen huis.

   Bron: https://bit.ly/3fNzLKf

   Hopelijk heeft dit geholpen.

   Julia
   Speakerreviews.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven