JBL Boombox 2 review

JBL Boombox 2

4.85

De bouwkwaliteit

5.0/5

De geluidskwaliteit

4.7/5

Voordelen

  • Door de accuduur van 24 uur zit je niet snel zonder muziek.
  • Het waterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik.

Nadelen

  • Je verbindt de speaker alleen met andere JBL speakers die de PartyBoost & JBL connect+ functie hebben.

In deze JBL Boombox 2 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

JBL Boombox 2 - voorkant

SPECIFICATIES
Accuduur: tot 24 uur | Spatwaterdicht | Bluetooth: ja | Afmetingen (B x H x D): 484 x 201 x 256 mm| Frequentiebereik: 50 – 20000 Hz

Conclusie

Deze JBL Boombox 2 biedt voldoende power voor buitenfeesten in een handig design. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze JBL Boombox 2 review.

VoordelenNadelen
1. Door de accuduur van 24 uur zit je niet snel zonder muziek. 
2. Het waterbestendige ontwerp maakt de speaker geschikt voor buitenshuis gebruik. 
1. Je verbindt de speaker alleen met andere JBL speakers die de PartyBoost & JBL connect+ functie hebben.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De bouwkwaliteit

JBL Boombox 2 - zijkant

484 x 201 x 256 mm (BHD), 8 kilogram JBL Boombox 2 is verkrijgbaar in zwart of camouflage. Het is geen draagbare speaker die je in je tas kunt stoppen. De JBL Boombox 2 is groot, zwaar en gemakkelijk te dragen en heeft in zekere zin een ingebouwde handgreep die naar de achtertuin, het dak of van en naar de kofferbak van de auto kan worden gedragen. Dankzij de IPX7-classificatie kan hij tot 30 minuten lang 30 meter onder water worden ondergedompeld. We raden dit niet aan omdat bluetooth niet goed werkt onder water, maar het is een feit dat de speaker doorweekt kan worden en naar behoren werkt.

Het uiterlijk van JBL Boombox 2 is vergelijkbaar met zijn voorganger. De enorme handgreep bevindt zich boven de cilindrische schaal die is bedekt met het rooster. Onder het rooster combineren twee 30 Watt, 0,8-inch tweeters en twee 40 Watt, 4-inch woofers samen een frequentierespons van 50 Hz tot 20 kHz. Er zijn twee grote passieve radiatoren aan beide uiteinden van de luidsprekers om de bas te versterken. De voorkant van de speaker heeft stroom, bluetooth-koppeling, afspelen / pauzeren en de plus / min-knoppen voor volumeregeling. Er is ook een Partyboost-knop om JBL Boombox 2 te koppelen met andere JBL-speakers om dezelfde audio uit te voeren. De status-LED-balk aan de voorkant geeft ook de levensduur van de batterij aan.

Het afdekpaneel aan de achterkant van de speaker bevat een aansluiting voor de meegeleverde voeding, een USB-poort voor het opladen van mobiele apparaten, een micro-USB-poort voor alleen service en een 3,5 mm aux-ingang voor bekabelde muziekbronnen. De meegeleverde voeding is omvangrijk, maar er wordt een kabelklem meegeleverd om de draden onder controle te houden. De kabel die wordt gebruikt voor de aux-ingang zal goed zijn, en er is geen overeenkomende applicatie, dus er kunnen geen EQ-aanpassingen worden gemaakt. Er is geen speakerfunctie en zelfs kleinere speakers zijn niet verrassend voor speakers van dit formaat.

De JBL Boombox 2 is compatibel met bluetooth 5.1, maar ondersteunt alleen de SBC Bluetooth-codec, niet AAC of AptX. Voor een draagbare bluetooth speaker is dit geen toeval, maar voor een circa 500 euro speaker voelt het een beetje verkeerd aan. JBL schat dat de batterij ongeveer 24 uur meegaat, maar uw resultaten zijn afhankelijk van het volume. Lees meer over de geluidskwaliteit in het volgende deel van deze JBL Boombox 2 review.

De geluidskwaliteit

JBL Boombox 2 - Bij aanzicht

Op de JBL Boombox 2 bieden nummers met een hoog basgehalte, zoals “Stupid Love” van Lady Gaga, een sterke lagefrequentierespons. Hoewel DSP (Digital Signal Processing) is ingeschakeld en de bas iets dunner maakt, wordt de bas niet vervormd bij een hoog volume. In ieder geval, zelfs als de DSP de bas verdunt om vervorming te voorkomen, is de respons nog steeds erg sterk. Bij gemiddeld en hoog volume kun je de maximale basdiepte krijgen en de minste DSP-storing.

JBL Boombox 2 - zijaanzicht

H.O.R.I.Z.O.N. – “Motive” geeft ons een beter begrip van de algemene geluidskarakteristieken van de JBL Boombox 2. De drums op dit nummer donderen bijna, en er is hier veel basversterking. In Doctor P – “Virtual Reality” heeft de kickdrumloop veel uitvoeringen in het hoge en middenbereik, waardoor het een sterke prestatie in de mix kan behouden. Het aanhoudende geluid van de loop krijgt echter veel meer basdiepte dan we in het verleden hebben gehoord, wat een aantal serieuze klappen aan de vergelijking toevoegt. De bas-bas-synthesizer voor zware bassen is erg krachtig, maar niet zo uitgesproken als de versterkte drums. Meestal is dit niet het geval. Meestal is de contrabassynthesizer de zwaarste bas en het krachtigste element in de mix. Daarom is de basversterking sterk, maar deze zal geleidelijk afnemen voordat het subwoofer-veld bereikt wordt. De zang in dit nummer is helder en duidelijk, zonder veel extra statisch. In het nummer “Stupid Love” van Lady Gaga is ook de zang helder en levendig. Bij het balanceren van zulke hoge en lage tonen is het ontbreken van extra obstakels moeilijk te bereiken, maar JBL is erin geslaagd het te doen. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze JBL Boombox 2 review.

Conclusie

Deze JBL Boombox 2 biedt voldoende power voor buitenfeesten in een handig design. Hopelijk heeft deze JBL Boombox 2 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP