MSI Katana GF76 review

MSI Katana GF76 review

MSI Katana GF76

4.9

Het design

4.9/5

De beeld en audiokwaliteit

4.9/5

De batterijkwaliteit

5.0/5

Voordelen

  • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
  • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je games als Fortnite op de hoogste instellingen.
  • Met een Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen multitask je met zware programma's zoals Photoshop of stream je gameplay naar Twitch.

Nadelen

  • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
  • Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.

In deze MSI Katana GF76 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

MSI Katana GF76 review

SPECIFICATIES
17.3 inch | Full HD scherm | Intel Core i7 | 16 GB werkgeheugen | 512 GB opslag | SSD | NVIDIA GeForce RTX 3060

Conclusie

Speel op hoge instellingen op de MSI Katana GF76 11UC-010NL. Aan boord vind je de RTX 3050 videokaart, die krachtig genoeg is om bijvoorbeeld Fortnite op de hoogste instellingen te spelen. Het beeldscherm heeft een verversingssnelheid van 144 hertz, waardoor snelle beelden vloeiend op het scherm verschijnen. Zo ben je in een schietspel altijd te snel voor de tegenstander. De Katana heeft natuurlijk een verlicht toetsenbord, waarmee je ook de laatste uren de juiste toetsen kan vinden.

VoordelenNadelen
1. Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters. 
2. Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je games als Fortnite op de hoogste instellingen. 
3. Met een Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen multitask je met zware programma’s zoals Photoshop of stream je gameplay naar Twitch.
1. Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg. 
2. Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Het design

MSI Katana GF76 review

Als je een beeld in je hoofd zou moeten maken van een gaming laptop, dan zou je waarschijnlijk iets bedenken dat erg lijkt op de MSI Katana GF76. Deze gaming laptop heeft een zwart plastic chassis, met een lichte metaalachtige glans. Er is een MSI logo op de buitenkant van de deksel en ook een toetsenbord dat rood oplicht. Verder heeft het grote ventilatieopeningen aan de onderkant. Houd er rekening mee dat je een vrij grote en zware laptop krijgt als je de MSI Katana GF76 aanschaft.

MSI Katana GF76 review

De loptop meet 2,31 cm (hoogte) X 39,7 cm (breedte) X 26 cm (diepte) en heeft een gewicht van 2,3 kg. Het past gemakkelijk in een rugzak, maar als je er de hele dag mee moet tillen gaat het wel vervelend worden. Het systeem heeft niet veel poorten. Aan de linkerkant bevinden zich twee USB-A-poorten en een voedingspoort. Aan de rechterkant bevinden zich een Ethernet-poort, een HDMI-poort, een USB-A-poort, een USB-C-poort en een 3,5 mm audio-aansluiting. Hoewel drie USB-A-poorten niet slecht zijn voor een laptop, voelt slechts één USB-C-poort een beetje beperkend, vooral als je het gaat gebruiken om verbinding te maken met een monitor.

De beeld en audiokwaliteit

Een ding dat je moet weten over de MSI Katana GF76 is dat het scherm maximaal 1080pixel is. Als je draagbare QHD- of 4K-gaming wilt, kijk dan naar een andere laptop. Het scherm ondersteunt echter een royale verversingssnelheid van 144 Hz en heeft de mogelijkheid om veel games van hoge kwaliteit te spelen. Met een 17 inch scherm heb je misschien niet eens een aparte monitor nodig, afhankelijk van hoe groot je gameruimte is. Qua statistieken heeft het scherm van de Katana GF76 een helderheid van 247 nits, vergeleken met de 361 van de Alienware m15 R4. De Katana GF76 is niet een heel kleurrijk scherm, met slechts 62% van het sRGB-kleurengamma. De kleurnauwkeurigheid van de GF76 is redelijk goed, met een Delta-E van 0,28 (0 is het beste).

MSI Katana GF76 review

Het is waar dat de Katana GF76 een veel goedkopere laptop is dan de Razer-modellen, maar het kleurengamma en de nauwkeurigheid zijn absoluut essentieel als het gaat om gamen. Als het op audio aankomt, heeft de GF76 typische laptopspeakers en dat wil zeggen dat je beter een gaming headset kan aanschaffen. De bas en hoge tonen zijn redelijk op middelmatige volumeniveaus, maar het geluid vervormt als je het wat harder zet.

MSI Katana GF76 review

De batterijkwaliteit

MSI Katana GF76 review

Je kan de MSI Katana GF76 niet echt op je schoot gebruiken, omdat je deze laptop eigenlijk altijd aangesloten moet hebben aan het stopcontact als je aan het gamen bent op hoge kwaliteit. Tijdens het spelen kan het systeem slechts 2,5 uur meegaan. Dit zou in principe lang genoeg moeten zijn, maar voor de diehard gamer schiet dit waarschijnlijk tekort.

Conclusie

Met de MSI Katana GF76 11UC-010NL speel je op hoge instellingen en versla jij je tegenstanders!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “MSI Katana GF76 review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze MSI Katana GF76 review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP