LG OLED65B9PLA Review

LG OLED65B9PLA

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De beeldkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Door het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
  • Het WebOS besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.

Nadelen

  • De a7 processor levert een minder krachtige beeldverwerking dan de a9 processor.

65 inch smart televisie met een mooi oled scherm. Het werd getest op 1.800 euro. In deze LG OLED65B9PLA review lees je alles over geluid, opbouw, functies, specificaties, afbeeldingen, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

LG OLED65B9PLA review - voorkant

SPECIFICATIES
HDMI: x4 | USB: x3 | Bluetooth: Ja | Optisch: Ja | HDR-formaten: Dolby Vision, HDR10 & HLG | Dolby Atmos: Ja | Afmetingen (bhd): 95 x 168 x 21 cm

Conclusie

Met kleurenafbeeldingen zult u voor deze prijs geen betere OLED met groot scherm kunnen vinden.

VoordelenNadelen
1. Door het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
2. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
3. Het WebOS besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.
1. De a7 processor levert een minder krachtige beeldverwerking dan de a9 processor.De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

LG OLED65B9PLA Review - Voorkant

De LG OLED65B9PLA heeft een 2.2 kanaals speakeropstelling met een normaal vermogen van 40Watt. Het heeft Dolby Atmos en virtuele surround sound-modi, en beide voegen ongetwijfeld extra dimensies toe aan de audio die ze beweren. Kijkend naar “The Informer” is er een duidelijk gevoel van hoogte. In de surround-modus gaat het geluid van links naar rechts. Het probleem is dat u dynamisch voor deze modellen moet betalen. Extra bewerkingen verzwakken het ponseffect, wat niet ons aanbevolen compromis is. Het gewicht van het geluid is goed.

Energie label

De details zijn ook een zeer goede keuze. Het contrast van de film is gemakkelijk te horen, maar het geluid is een beetje gedempt door de dialoog, wat bijdraagt ​​aan dit gebrek aan precisie. We houden echt van de AI-geluidsaanpassingen die deze televisie kan doen. U gebruikt Magic Remote om naar het testsignaal van de televisie te luisteren, en de tv zal de luidsprekers automatisch kalibreren om het beste bij het geluid van uw kamer te passen. Zelfs als het deze tv niet verandert in een klopper van wereldklasse, zal het zeker een verschil maken. Als je echt een tv wilt met een uitstekende geluidskwaliteit, dan heb je iets nodig met een ingebouwde soundbar, of beter nog, een extern thuisbioscoopgeluid kopen. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze LG OLED65B9PLA review.

De beeldkwaliteit

LG OLED65B9PLA review - bovenkant

Hierna hebben we naar “6 Underground” gekeken in 4K en kijken hoe de LG OLED65B9PLA met Dolby Vision omgaat. Het beeldscherm biedt een sterk contrast, en de kleuren zullen geleidelijk verdwijnen in meer natuurlijke scènes, en dit is precies wat deze groep films biedt. We kregen een aantal duidelijke, bijna monochromatische groothoeklenzen, wat een goed voorbeeld is van hoe het apparaat omgaat HDR-mogelijkheden.

De lucht is helder maar bewolkt, de bergen zijn een zout- en peperlandschap van basalt, de rotsen zijn beschilderd met krijt, de fjorden zijn donker marineblauw, bijna zwarte bewegende objecten door het hele landschap. Als deze televisie het juiste helderheidsniveau moet produceren om alle inhoud vast te leggen, is de kans groot dat de details verdwijnen, maar het werkt goed.

De beste OLED’s presteren echter beter onder extreme lichtomstandigheden. De donkere en lichte prestaties die we op dit apparaat krijgen, geven hen het gevoel dat het het geld waard is en niet zal teleurstellen. Zelfs met zo’n groot paneelformaat kunnen huid en haar duidelijk worden gedefinieerd, terwijl zwarten erg diep zijn. De instelling is terug te voeren op de 1080p-resolutie en blijft indrukwekkend. Zoals veel televisies in 2019, zoomt het briljant in en kan op Blu-ray worden bekeken. Het aanraken van de beeldinstellingen van de LG OLED65B9PLA is voldoende om ruis te minimaliseren. We zijn echter bijzonder verheugd om te zien dat de kleurproductie net zo goed is als de beste televisies van LG. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze LG OLED65B9PLA review.

De kenmerken

LG OLED65B9PLA review - achterkant

Zoals de meeste LG OLED’s in 2019 heeft de 65 inch LG OLED65B9PLA een simpel design. Vanaf de voorkant is het bijna volledig scherm, met een klein frame en een kleine centrale zwarte plastic basis die het gewicht van het apparaat kan dragen. Er worden slechts vier schroeven gebruikt om het paneel op de beugel te bevestigen, maar het voelt sterk genoeg aan. De meeste poorten zitten aan de achterkant en er zijn geen grote verrassingen op het gebied van connectiviteit. De volledig gecertificeerde HDMI 2.1-aansluiting biedt een zekere mate van bewijs voor de toekomst, en er zijn meer dan voldoende aansluitingen voor elk apparaat dat u mogelijk wilt aansluiten. Zelfs bij wandmontage zou de locatie van de poort geen probleem moeten zijn.

Het enige andere onderdeel in het pakket is de LG Magic Remote, een gebarencontroller met veel knoppen op het bord. We geloven niet helemaal in de aanwijzer op het scherm en hebben meestal het gevoel dat deze langzamer gaat, maar er zijn meestal enkele harde knoppen om uit te kiezen. Als je graag een smartphone gebruikt, zijn er apps van derden die door LG worden aangeboden. Magic Remote bevat ook een microfoon voor spraakopdrachten, ondersteund door de Google Assistant-service. Hoewel het onze commando’s lijkt te herkennen, levert het niet altijd de beste resultaten op, tenzij u zich al in de juiste positie in het tv-besturingssysteem bevindt.

Op de LG OLED65B9PLA is WebOS nog steeds het geprefereerde smart tv-platform, en het is niet slecht. Het komt niet precies overeen met het Tizen-besturingssysteem op Samsung-tv’s, maar het is grafisch aantrekkelijk en heeft een sterke bruikbaarheid. U kunt gemakkelijk door de belangrijkste afbeeldingen, invoer- en geluidsinstellingen bladeren en alle toepassingen snel vinden. Inloggen op onze verschillende accounts en services is net zo eenvoudig als deze dingen, en webOS kan onze verschillende apparaten snel detecteren en identificeren. Niet veel tijd om naar onze terrestrische tv-dienst te kijken.

We gebruiken de ingebouwde Freeview Play-tuner met een betrouwbare elektronische programmagids en toegang tot aanvullende services, waaronder iPlayer, ITV Hub, All 4 en My5. Bevat ook Freesat HD. Qua applicaties is webOS bijna overvol. De Apple TV-app is de meest voor de hand liggende afwezigheid, maar er is geen ruimte voor VLC of Twitch.

Deze 4K televisie zal de video’s van lagere kwaliteit upgraden die u erin wilt opnemen. Binnenin vind je de LG α7Gen 2 slimme processor, LG’s vlaggenschip OLED-processor in 2018, hoewel de kit nog steeds LG’s AI-beeld- en geluidsfuncties kan gebruiken om de prestaties intelligent aan te passen. Wat HDR betreft, deze tv ondersteunt Dolby Vision, HDR10 en HLG. Er is geen HDR10 +, maar het verlies is nu klein. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze LG OLED65B9PLA review.

Conclusie

LG heeft concurrerende prijzen gemaakt voor deze OLED met groot scherm en heeft niet teleurgesteld in termen van prestaties. Of je nu in 4K kijkt of inzoomt in HD, het beeld is natuurlijk, met rijke kleuren en goed contrast, en de afname in processorkracht zal je tv-ervaring zeker niet bederven. De lichte en donkere details die de beste LG-processors in 2019 kunnen brengen, zijn iets anders, en als je kunt, is het de moeite waard hier iets meer voor te betalen. Voor dit prijsvoorstel heeft de LG OLED65B9PLA ons vertrouwen gewonnen. Ik hoop dat deze LG OLED65B9PLA review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP