Samsung QE65Q90R Review

Samsung QE65Q90R

4.85

De beeldkwaliteit

4.8/5

De geluidskwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Kleurenbereik.
  • Vloeiende beweging.
  • Zwartdetail.
  • Super geluid.

Nadelen

  • Surround bar en tv boxen niet combineerbaar.
  • Ongebruikte sneltoetsen op afstandsbediening.
  • Geen 3D.

Is de 2019 QLED van Samsung beter dan OLED? Het moet dichtbij zijn. De testprijs is 2.200 euro. In deze Samsung QE65Q90R review lees je alles over het scherm, geluid, opbouw, functies, specificaties, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

Samsung QE65Q90R review - voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: QLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem Samsung: Tizen | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1

Conclusie

De Samsung QE65Q90R is een soort QOLED en het is een uitstekende televisie! Lees meer over de voor- en nadelen in de volgende paragraaf van deze Samsung QE65Q90R review.

VoordelenNadelen
1. Kleurenbereik.
2. Vloeiende beweging.
3. Zwartdetail.
4. Super geluid.
1. Surround bar en tv boxen niet combineerbaar.
2. Ongebruikte sneltoetsen op afstandsbediening.
3. Geen 3D.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De kenmerken

Bovenkant TV

Qua fysieke verbinding kiest de Samsung QE65Q90R meestal voor vier HDMI-, drie USB-, Ethernet-, antenne-, satelliet- en optische uitgangen. HDMI heeft de officiële 2.1-certificering nog niet ontvangen, maar Samsung zei dat de hardware er min of meer is en 2.1-stijlfuncties heeft ingeschakeld. Het tv-besturingssysteem van Samsung is al een van de beste tv-besturingssystemen op de markt. Het is snel, soepel en intuïtief, en het stelt je in staat om zo snel mogelijk te vinden wat je wilt kijken. Netflix en Amazon verschijnen natuurlijk allebei in volledige 4K HDR en dat geldt ook voor Rakuten. Het grote nieuws is dat de tv-app van Apple nu online is en de grootste en beste selectie van streaming 4K HDR-films biedt.

Energielabel TV

De Samsung QE65Q90R heeft ook een tweede generatie versie van Samsung Ambient Mode, ontworpen om te profiteren van de televisie wanneer je er niet naar kijkt. De televisie is geschikt voor wandmontage. Daarnaast kun je kiezen uit 50 omgevingsmodi, waaronder bloemblaadjes die op het scherm vallen of de omtrek van bladeren die in de wind waaien. Nu kunt u ook de kleuren bepalen die in het patroon worden gebruikt door ervoor te kiezen deze bij de tint van het gordijn of de bank. U kunt zelfs een nieuwe QLED-tv als lichtbron gebruiken en veel aanpasbare roosterpatronen bieden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor romantische verlichting of feestmodus, maar we denken dat u Ambient 2.0 eerder zult gebruiken om uw eigen foto’s of vooraf geïnstalleerde professionele foto’s weer te geven, en deze foto’s hebben nu meer lay-outs en stijlen. Terug naar het belangrijke HDR-formaat, de Samsung QE65Q90R ondersteunt HDR10, HLG en natuurlijk HDR10 +.

Samsung staat erop dat we HDR10 + zien als een belangrijke concurrent van Dolby Vision, maar de implementatie is op zijn best altijd gefragmenteerd. Nu vertelt de tv (via het hoofdmenu) je de tijd om HDR10 + op Amazon Video te bekijken, maar niet de tijd om HDR10 + vanaf de Blu-ray-speler te verzenden. De app van Amazon markeert de inhoud niet als HDR10 +. Er is ook geen speciale HDR10 + -beeldmodus op de Samsung QE65Q90R, dus er is geen Dolby-gevoel in visuele stijl bij het bekijken van de inhoud zoals verwacht. In plaats daarvan krijg je een licht gewijzigde versie van de bestaande HDR10-afbeelding. Het is nog steeds moeilijk te zeggen. Lees meer over onze de geluidskwaliteit in het volgende deel van deze Samsung QE65Q90R review.

De geluidskwaliteit

Samsung QE65Q90R review - zijkant

Het geluidsgedeelte van de slimme modus is verdeeld in twee delen: adaptief geluid, dat het geluid kan optimaliseren op basis van de grootte van uw kamer, de locatie van de tv en de kenmerken van elke scène en adaptief volume, dat automatisch kan worden aangepast aan uw gebruik en audio-invoer volume. We hebben “Adaptive Volume” uitgeschakeld, maar dachten dat “Adaptive Sound” het waard was. Het is vergelijkbaar met de geoptimaliseerde geluidsmodus van vorig jaar en voegt extra impact, openheid en dynamiek toe, maar door zich aan te passen aan de inhoud die in realtime wordt afgespeeld en de akoestiek van de kamer te analyseren, wordt het effect verder verbeterd.

Het eindresultaat is een schoon en opgeruimd geluid, zeker voor televisies met min of meer onzichtbare speakers. Maar de Samsung QE65Q9FN van vorig jaar klonk directer en directer, en geen enkele televisie was zo populair als de huidige televisies met verbeterde audio, zoals de vibrerende KD-55AG9 van Sony, de lichtgewicht Philips 55OLED903 in zwart-wit of de LG OLED55C9PLA. De het geval van Samsung en LG met volledig geïntegreerde soundbars is dat als je beter geluid uit de Samsung QE65Q90R wilt halen, je je eigen soundbar kunt toevoegen, wat ruimte toevoegt aan het ontwerp.

Dit is een redelijk argument, maar veel mensen willen een tv die er goed uitziet en goed klinkt zonder het gedoe van een aparte doos. Het chassis van de tv zelf is in wezen ongewijzigd ten opzichte van de Samsung QE65Q9FN van vorig jaar. De metalen randen is iets slechter, maar verder blijven het scherpe, hoekige uiterlijk, evenals de rechte dikke randen behouden. Met 4 cm is dit een redelijk dikke tv, zeker in vergelijking met de OLED zonder achtergrondverlichting, maar de Samsung QE65Q90R ziet er stijlvol uit.

Het belangrijkste ontwerpverschil tussen het en de Samsung QE65Q9FN is de standaard. De oude basis is vervangen door een enkele gebogen metalen standaard, waardoor de tv eruitziet als een grote Apple iMac. De nieuwe voet maakt de tv een paar centimeter hoger dan het model van vorig jaar, dat er wat onhandig uitziet, maar praktische voordelen heeft, namelijk een kleinere footprint en ruimte voor een soundbar. Net als bij Samsung zit er aan de achterkant van de tv maar één ingang voor een dunne en transparante kabel tussen de tv en de OneConect box Deze kabel bedient niet alleen alle in- en uitgangen, maar ook de stroomtoevoer.

Net als de Samsung QE65Q9FN van vorig jaar, hoeft het schermgedeelte van de Samsung QE65Q90R niet aan de muur te worden gemonteerd. Sluit OneConnect aan op de stroombron, sluit alle signaalbronnen aan op de stroombron en sluit slechts één optische kabel van de kabel naar de monitor aan. Dit is een heel slimme oplossing en we zijn verrast dat andere fabrikanten het nog niet hebben gekopieerd. Lees meer over de beeldkwaliteit in de volgende paragraaf van deze Samsung QE65Q90R review.

De beeldkwaliteit

Samsung QE65Q90R review - zijkant

In vergelijking met OLED-concurrenten is de kijkhoek de belangrijkste kritiek op de Samsung QE65Q9FN. Daarom is het niet verwonderlijk dat Samsung prioriteit geeft aan werk om dit specifieke probleem op te lossen. De nieuwe functie die Samsung super kijkhoeken noemt, omvat andere lagen op het paneel die lichtlekkage verminderen en de uniformiteit van licht verspreiden. Het resultaat is een bijna onberispelijk perspectief. Zelfs bij de grootste hoek zijn de kleuren nog levendig en blijft het zwart puur. Dit lijkt niet meer het voor de hand liggende voordeel van OLED te zijn.

Hoewel de Samsung QE65Q9FN diepe zwarttinten kan produceren voor niet-OLED’s, hebben we nog steeds het gevoel dat de donkere details verloren zijn gegaan. Samsung gebruikte zijn Samsung QE65Q900R 8K set om teveel goed te maken, hij offerde te veel diepte op bij het zoeken naar details en zag er wat vervaagd uit, maar deze nieuwe Q90R heeft een uitstekende balans. Vergeleken met vorig jaar is de levering van Samsung QE65Q9FN en Q90R sinds 2019 heel anders. Op de nieuwere modellen kun je meer van het landschap en de structuur zien. Maar er is geen kunstmatige verbetering.

Het is duidelijk dat de Samsung QE65Q90R in andere situaties niet het probleem zal hebben van heldere objecten. In het geval dat de Samsung QE65Q9FN af en toe de vorming van zichtbare halo rond het verlichte object voorkomt, heeft Samsung de nauwkeurigheid van de achtergrondverlichting verbeterd (de maximale helderheid van de Samsung QE65Q9FN gehandhaafd op 2000 nits en met ongeveer 500 dimgebieden), en daarom kunt u bijna heldere objecten zonder zorgen verlichten. Samsung heeft alleen zeer kleine, zeer heldere objecte, bijvoorbeeld de kleine puntjes aan het begin van de film van “The Gentlemen” op een geheel zwarte achtergrond om Samsung voorzichtig te maken met de helderheid.

Tijdens het testen van de Samsung QE65Q90R hebben we talloze films en tv-programma’s bekeken via streaming-apps en de authenticiteit van de kleuren schokte ons. De kleurbehandeling van Samsung QE65Q9FN is iets warmer, terwijl de balans van Samsung QE65Q90R iets koeler en neutraler is, zonder vitaliteit in te leveren. De roze toon van Samsung QE65Q9FN trekt af en toe de aandacht van mensen, maar met Samsung QE65Q90R kun je alle dynamische effecten krijgen en een realistischer beeld krijgen.

De nieuwe Quantum Processor 4K deelt veel functies van de Quantum Processor 8K die in de Q900R-serie is geïntroduceerd, waaronder een op AI gebaseerde upgrademethode die een grote en groeiende beelddatabase gebruikt om nauwkeurigere algoritmen te creëren. In de Samsung QE65Q90R zorgt dit voor duidelijkere beelden van niet-4K-inhoud. Dit is het duidelijkst als we naar de standaard def-inhoud kijken, het is verrassend soepel en zonder menselijke factoren.

Teleurstellend is dat het prestatieaspect dat Samsung niet lijkt te willen verbeteren, de sportverwerking is. De Samsung QE65Q9FN is niet helemaal slecht, maar haalt niet het niveau dat de meeste high-end Sony tv’s aankunnen en is vergelijkbaar met de Samsung QE65Q90R. De “Auto” -modus produceert extreem bewerkte afbeeldingen, terwijl de “Custom” -instelling individuele aanpassingen aan “Blur Reduction” en “Shake Reduction” mogelijk maakt, maar het bereikt nog steeds niet wat we zoeken De artefactvrije en soepele balans.

Natuurlijk kun je bewegingsverwerking helemaal uitschakelen, maar ondanks af en toe erg lastige bewegingen waarderen we de lichte afvlakking en verscherping van de standaardinstellingen van de aangepaste modus. Over instellingen gesproken, gelukkig zijn er bijna geen wijzigingen nodig om de Samsung QE65Q90R optimaal te laten presteren. Voor HDR hoeft u alleen de standaardinstellingen te selecteren, de gewenste mate van bewegingsverwerking te selecteren en vervolgens “Digital Clean View” uit te schakelen, terwijl we voor alle andere inhoud adviseren om vast te houden aan “Standard” en “Local Dimming” in te stellen op ” “Hoog”, “helderheid” een beetje, en dan wordt de scherpte vijf keer verminderd.

Samsung raadt aan om de “film” -modus te gebruiken bij het bekijken van films, maar door de zachtheid van het sepia zullen we het koud krijgen. Ook het vermelden waard is de Smart-modus, die is ontworpen om het beeld en geluid aan te passen aan uw kamer en de inhoud die wordt afgespeeld. We raden u aan om het menu te openen en het afbeeldingselement uit te schakelen. Lees meer over onze conclusie in de volgende paragraaf van deze Samsung QE65Q90R review.

Conclusie

Maar blijf bij de inconsistente implementatie van HDR10 +, voor bomen is het bos niet meer zichtbaar. De Samsung QE65Q90R is een uitstekende tv die de inherente voordelen van OLED kan vervullen. De Samsung QE65Q90R is een tv met achtergrondverlichting, die bijna net zo zwart is als OLED, en een kijkhoek heeft die vergelijkbaar is met OLED, met behoud van zijn eigen hogere helderheidsvoordeel. Het heeft ook een kleurrijk oordeel en uitstekende donkere details, om nog maar te zwijgen van het uitstekende besturingssysteem dat bij de app wordt geleverd.

De Samsung QE65Q90R is een van de beste 65 inch televisies van 2019, en blijft in 2020 een kanshebber, vooral door enkele forse kortingen. Als u op zoek bent naar vervolgproducten, bekijk dan onze SONY KD-55AG9 review. Ik hoop dat deze Samsung QE65Q90R review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP