LG OLED55CX 55-inch OLED TV Review

LG OLED55CX

4.85

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.8/5

De beeldkwaliteit

5.0/5

De geluidskwaliteit

4.9/5

Voordelen

  • Door het OLED scherm kijk je naar een diepe zwartweergave met levensechte kleuren.
  • Dankzij de a9 Gen3 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
  • UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

Nadelen

  • De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

Wordt OLED op C-niveau opnieuw toegekend in 2020? De testprijs is 1.600 euro. In deze LG OLED55CX 55-inch OLED TV review lees je alles over beeld, geluid, opbouw, functies, specificaties, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

LG OLED55CX 55-inch OLED TV Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: webOS | HDR-formaten: HDR10, HLG, Dolby Vision | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: x1

Conclusie

Het kernmodel van de LG 2020 OLED tv-serie is een krachtige multifunctionele tv. Lees meer over de voor- en nadelen in het volgende deel van deze LG OLED55CX 55-inch OLED tv review.

VoordelenNadelen
1. Door het OLED scherm kijk je naar een diepe zwartweergave met levensechte kleuren.
2. Dankzij de a9 Gen3 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
3. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
1. De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Energielabel

Het 55-inch CX-geluidssysteem heeft hetzelfde vermogen als de 2.2-kanaals 40W in het 48-inch model dat we hebben getest. Het kan dus worden verwacht dat hoewel grotere televisietoestellen meestal enigszins uitgebalanceerd zijn, ze hetzelfde zullen klinken. Dat gezegd hebbende, heeft de tv nog steeds moeite om de uitdagende soundtrack van “Titanic: Music from the Motion Picture” te overwinnen, en veel plaatsen in de film hebben beklemmende basdrums, wat de woofer oncomfortabel maakt.

Maar in andere opzichten is de geluidsprestatie nog steeds goed. De dialoog en effecten zijn helder en duidelijk, en de Dolby Atmos-modus zorgt voor een redelijk groot en ruimtelijk geluidsbeeld. Volgens de norm van dit niveau is de Sony KD-55A8 weliswaar een uitstekende expressieve kracht, maar is hij gebaseerd op de slimme instelling van de actuator, waardoor het geluid en het beeld beter op elkaar aansluiten en het geluid ook schokkend en dynamisch is. Net zo stevig als de LG OLED55CX, kan hij eenvoudig worden verbeterd door een speciaal geluidssysteem toe te voegen.

Als je voldoende ruimte en financiële balans hebt, raden we je aan om een ​​complete thuisbioscoop op te zetten, maar zelfs relatief betaalbare soundbars (zoals de Sonos Arc) kunnen de audioprestaties aanzienlijk verbeteren. Sonos Arc is een bijzonder goede partner van LG OLED55CX met zijn sterke algehele prestaties en op eARC gebaseerde Dolby Atmos-signaalverwerkingsmogelijkheden. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze LG OLED55CX 55-inch OLED tv review.

De beeldkwaliteit

LG OLED55CX 55-inch OLED TV review - Zijkant

We zijn begonnen met zijn Dolby Vision 4K Blu-ray en waren meteen onder de indruk van de prestaties van de LG OLED55CX. Behalve enkele subtiele verschillen die kunnen worden toegeschreven aan de samplewijzigingen, is het hetzelfde als de uitstekende prestaties die we hebben gezien van de grotere LG OLED65GX6LA OLED televisie. Dit betekent dat u heldere, scherpe en gedetailleerde beelden krijgt met een rijke filmkleurbalans. Zwarten zijn natuurlijk onberispelijk, maar bevatten vergeleken met vorig jaar ook meer details. Als u in een relatief lichte kamer kijkt, kan Dolby Vision IQ u helpen.

Door over te schakelen naar standaard HDR10 zal de helderheid onvermijdelijk iets afnemen in vergelijking met het bekijken vanaf de schijf, valt de schoonheid van het beeld nog steeds niet te ontkennen. De combinatie van spanning en realisme in het landschap is het grootste voordeel. Het is helder, delicaat, maar niet overdreven versterkt, en indien nodig zijn de kleuren helder.

Je zult de interpretatie van de LG OLED55CX van het originele materiaal nooit in twijfel trekken, dit is een van de grootste complimenten die op tv kunnen worden betaald. LG heeft duidelijk wat werk verzet aan bewegingsverwerking in 2020. Hoewel het nog steeds achterblijft bij Sony, kan de LG OLED55CX bewegingen goed verscherpen en soepel maken zonder dat het beeld er onnatuurlijk uitziet.

De standaardinstelling is natuurlijk en werkt meestal goed om trillingen en onscherpte te verminderen, maar het geeft glans aan lastige handelingen. De ingebouwde bewegingsverwerkingsfunctie van het apparaat is ook erg krachtig, dus als je het niet erg vindt om te trillen tijdens het pannen, kun je TruMotion volledig uitschakelen. Of u kunt Cinema Clear proberen, dat meer een middelpunt is tussen Natuurlijk en Uit.

LG’s OLED staat al lang bekend om zijn krachtige upgrades, en dit formaat loopt door tot 2020. 1080p-inhoud is duidelijk en gedetailleerd, maar nog steeds natuurlijk en soepel, en zelfs de standaarddefinitie van de ingebouwde tuner is duidelijk en duidelijk genoeg om van te genieten. Deze SDR-signalen bereiken ook een goede balans in contrast en kleur, het zwart is weer diep en delicaat, maar met een sterke contrastimpact en levendigheid. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze LG OLED55CX 55-inch OLED tv review.

De kenmerken

LG OLED55CX 55-inch OLED TV review - Zijkant

De aansluitingen op de achterkant bevatten vier HDMI-aansluitingen, drie USB-aansluitingen, antenne, satelliet, Ethernet, hoofdtelefoonaansluiting en optische audio-uitgang. In vergelijking met tv’s van concurrenten is HDMI hier beter gespecificeerd. Om te beginnen hebben ze officieel de HDMI 2.1-certificering behaald.Hoewel het niet gegarandeerd is dat alle HDMI-functies van de volgende generatie die u verwacht, ondersteunt de LG OLED55CX wel functies die de komende jaren mogelijk de aandacht trekken, waaronder eARC, HFR, ALLM en VRR.

De laatste twee functies zijn specifiek voor gamers en ALLM biedt de lage latentie van de tv (we hebben 11 milliseconden gemeten). Na verbinding te hebben gemaakt met een compatibele console, wordt de gamemodus automatisch geselecteerd en past VRR de vernieuwingsfrequentie van de tv dynamisch aan de door de console uitgevoerde framesnelheid aan. Xbox One S-gamers kunnen nu profiteren van deze functies, en de volgende generatie PS5 en Xbox Series X zullen ze ondersteunen. Bovendien is het vermeldenswaard dat de BX-, CX-, GX- en ZX-modellen van LG profiteren van een recente software-update die officiële AMD FreeSync-compatibiliteit toevoegt. Vreemd genoeg missen de WX- en RX-modellen helemaal geen VRR-ondersteuning.

Er zijn veel soorten ingebouwde applicaties. Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV en Disney + zijn allemaal beschikbaar, en Dolby Vision en Dolby Atmos worden geleverd met de juiste inhoud. Google Play Movies en TV worden ook geleverd, hoewel HDR tijdens de test niet via deze app kan worden uitgevoerd. De enige beschikbare muziekapps zijn Spotify en Deezer, maar we raden je af om tv te gebruiken om muziek af te spelen. Uitgerust met Bluetooth 5.0 en AirPlay 2, zodat u nog steeds muzieknaar de tv kunt sturen vanaf een draagbaar apparaat.

Het webOS-platform van LG bevindt zich op hetzelfde niveau als vorig jaar dit jaar en deze applicaties zijn goed en snel toegankelijk. Meer gestroomlijnde functies zijn te gebruiken in het instellingenmenu, maar webOS kan elke dag worden gebruikt, zeker als je zoals veel mensen bekend bent met de aanwijzerfunctie van de ergonomische afstandsbediening. Best leuk. Het brein van de tv is de 2020-versie van de LG Alpha 9 (a9) -processor. Deze “3e generatie” chip bevat een functie genaamd AI Picture Pro, LG zei dat het de resolutie en duidelijkheid van inhoud zal verbeteren door algoritmen die zijn geleerd door LG’s deep learning-technologie, en AI Sound Pro Biedt het beste geluid of virtueel 5.1-surroundgeluid, afhankelijk van het kijktype.

Volgens de specificaties van LG ondersteunt de LG OLED55CX geen HDR10 +, maar worden standaard HDR10, HLG en Dolby Vision wel ondersteund. De 2020 OLED’s van het bedrijf ondersteunen ook allemaal het nieuwe Dolby Vision IQ-formaat, dat de Dolby Vision-prestaties kan aanpassen aan het omgevingslicht in de kamer. Het is niet zo transformerend als Dolby geloofde, maar toen we aanvankelijk onder de indruk waren toen we de LG GX testten, kunnen we nu de voordelen van Dolby Vision IQ zien in enkele van de weergegeven aanvullende details.

Er is geen Dolby Vision IQ-instelling in het tv-menu, maar als u naar Dolby Vision-inhoud kijkt en de AI-helderheidsregelingsfunctie is ingeschakeld, kijkt u naar IQ. Hoewel Dolby Vision IQ ons enigszins heeft gewonnen, maar voor een andere nieuwe functie van LG 2020 OLED, kan de filmmaker-modus niet worden gerechtvaardigd, die is goedgekeurd door de UHD Alliance. De afbeeldingsvoorinstelling moet de afbeelding precies zo kunnen weergeven als verwacht. Niet gebaseerd op metadata of afgestemd op de specifieke inhoud die wordt afgespeeld. In feite is dit slechts een set algemene beeldinstellingen, bijna hetzelfde als de vooraf ingestelde beeldinstellingen in Cinema, en het resultaat is een erg saai beeld. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze LG OLED55CX 55-inch OLED tv review.

De bouwkwaliteit

LG OLED55CX 55-inch OLED TV review - Achterkant

Het is altijd teleurstellend als de fabrikant de stijl van het model van de nieuwe generatie niet bijwerkt, maar door zijn slanke basis is het ontwerp eleganter dan de meeste ontwerpen. De standaard is erg breed, maar de totale voetafdruk van de LG OLED55CX is veel smaller dan de Sony KD-55A8, die voeten aan beide uiteinden van de bodemplaat heeft. De LG OLED55CX is echter erg laag en als je van plan bent er een soundbar voor te plaatsen, kunnen er problemen ontstaan. Met de standaard los en de tv aan de muur, ziet LG OLED55CX eruit als elke andere OLED uit 2020.

Zuiver zwart paneel, omgeven door ultradun ingebed zwart frame, geen merkopdruk. Aan de onderkant zit een reservelampje, maar als je een ultra low-key look wilt, kun je deze zelfs uitzetten. Het paneel zelf is verrassend dun (ongeveer 5 mm), maar zoals normaal is voor OLED-tv’s, zit er aan de achterkant een behuizing die plaats biedt aan alle aansluitingen, luidsprekers en verwerkingshardware van de televisie. Lees meer over de functies in het volgende deel van deze LG OLED55CX 55-inch OLED tv review.

Conclusie

Na het testen van LG OLED55CX weten we wat we kunnen verwachten van deze 55 inch televisie. De overtreffende trap verschilt niet van de C9 van vorig jaar, maar is op een aantal belangrijke punten verbeterd. Dit is wat we hebben. In vergelijking met het vorige product biedt LG OLED55CX meer donkere details, rijkere kleuren en betere mobiliteit, en wordt het naast de toch al uitstekende prestaties een geweldige alleskunner. De LG OLED55CX presteert erg goed! Ik hoop dat deze LG OLED55CX 55-inch OLED tv review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP