Optoma UHD42 Review

Optoma UHD42 Review

Optoma UHD42

4.85

De bouwkwaliteit

4.9/5

De beeldkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Zelfs de kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de UHD resolutie.
  • Tijdens het gamen minimaliseert de lage input lag vertraging tussen de controller en de actie op het scherm.
  • Dankzij lens shift projecteer je ook onder een hoek een beeld van hoge kwaliteit.

Nadelen

  • Je kunt de beamer niet via een netwerkaansluiting met internet verbinden.
  • Deze beamer projecteert pas vanaf ongeveer 120 centimeter afstand tot de muur of projectiescherm.

In deze Optoma UHD42 Review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Optoma UHD42 Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Projector technologie: DLP | Scherpte: 4K (UHD) | Beeldverhouding horizontaal: 16 | Beeldverhouding verticaal: 9 | Resolutie breedte: 3840 pixels | Resolutie hoogte: 2160 pixels

Voor-en nadelen: Optoma UHD42

VoordelenNadelen
1. Zelfs de kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de UHD resolutie. 
2. Tijdens het gamen minimaliseert de lage input lag vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. 
3. Dankzij lens shift projecteer je ook onder een hoek een beeld van hoge kwaliteit.
1. Je kunt de beamer niet via een netwerkaansluiting met internet verbinden. 
2. Deze beamer projecteert pas vanaf ongeveer 120 centimeter afstand tot de muur of projectiescherm.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De beeldkwaliteit

Optoma UHD42 Review - Zijkant

De Optoma UHD42 gebruikt een 1,2 cm chip met een fysieke spiegelmatrix van 1080p en gebruikt vierfasige pixelverschuiving om de resolutie vier keer te verhogen en een volledige 4K, 8,3 miljoen pixels op het scherm te creëren. Hoewel dit normaal is voor een projector voor deze prijs, is het vermeldenswaard dat de UHD42, DLP heeft gekozen in plaats van de 3LCD technologie. Dit is een lichtreflectiemethode, geen transmissiemethode. Wanneer we de film “A Star Is Born” bekijken met 4K Blu-ray, kan dit een uitstekende zwartdiepte bieden.

Optoma UHD42 Review - Achterkant

Om diepte te krijgen, moet u Optoma’s Dynamic Black-instelling gebruiken, wat enkele prestatiekosten met zich meebrengt. Bijna alle thuisprojectoren ondersteunen alleen HDR10 en soms alleen de HLG HDR-standaard. Dit betekent dat ze geen gebruik kunnen maken van de beeld-voor-beeld vergelijkingsinformatie die wordt verschaft via Dolby Vision en HDR10 + metadata. HDR10 kan in elke scène als gids voor UHD42 worden gebruikt, maar voor een goedkope machine als deze is het verre van voldoende om de beperkte contrastmogelijkheden volledig te benutten. Optoma’s dynamische zwarte beeldverwerking kan dit tekort compenseren door de helderheidsparameters in realtime aan te passen.

Optoma UHD42 Review - Bovenkant

Door de betere belichting krijgen we het gewaagde gevoel dat 4K zou moeten geven. De kleuren zijn helder en opvallend en het landschap ziet er heel natuurlijk uit. Met behulp van het “hyper-detail” -filter zijn de details helder, met bijna geen verlies in de lichte of donkere delen van het beeld.

Optoma UHD42 Voorkant

De schaduwfunctie van de UHD42 komt echter niet helemaal overeen met zijn uitstekende dynamische effecten. Het kan tegelijkertijd diep zwart en helder wit produceren, maar het is een beetje dof. De huidtinten zijn niet zo complex als het zou moeten zijn en het beeld ziet er daarentegen wat vlak uit. Dit is misschien geen probleem tijdens het gamen, maar voor het bekijken van films geven we de voorkeur aan de Optoma UZ65LV.

Beamer in woonkamer

Net als sommige andere goedkope projectoren, is de UHD42 een beetje huiverig voor beweging. Geen enkele bewegingsverwerkingstechnologie kan het soepel maken, maar voor deze prijs is frame-interpolatie bijna niet effectief. Als u Standard-Def-inhoud wilt bekijken, wordt aanbevolen om Dynamic Black uit te schakelen. Bij deze lagere resolutie kunnen de kleuren realistischer zijn.

De kenmerken

Gamen met beamer

De worpverhouding van Optoma UHD42 is 1,21 tot 1,59. Dit is hetzelfde als zijn voorganger. In ons geval betekent dit dat we het zware AV-rek ongeveer 70 cm naar voren moeten schuiven om ons 110 inch projectorscherm te vullen. Er is geen horizontale lensverschuiving, slechts 10% van de verticale richting kan worden afgespeeld. Voor deze prijs is er geen gemotoriseerde lensfocus en kan handmatig worden ingezoomd op het apparaat. Hoewel het klein is, is hij volledig functioneel, hoewel de achtergrondverlichting in een donkere kamer iets te fel is.

De bouwkwaliteit

Beamer in woonkamer
Afstandsbediening

Met een gewicht van 3,9 kg en een breedte van 32 cm is Optoma UHD42 zeer eenvoudig te installeren, of het nu op een plank wordt geplaatst of aan het plafond wordt gemonteerd. Het is volledig geschikt voor een speciale AV-kit, maar voelt meer geconcentreerd in de woonkamer als een volledige reeks entertainmentapparatuur. De UHD42 heeft twee speakers aangedreven door 10Watt versterking. Als u een extern audiosysteem heeft, kunt u een analoge uitgang van 3,5 mm of een optische uitgang kiezen als u de audio wilt versterken zonder het speciale thuistheater-setup-pad te beïnvloeden. Er zijn twee HDMI-poorten. De eerste hiervan is HDMI 2.0. De nominale frequentie van 4K is 60 Hz en voor full HD-inhoud is de framesnelheid maximaal 240 Hz. Optoma beweert dat de invoervertraging 15,7 milliseconden is, wat de interesse van gamers zou moeten wekken. De tweede aansluiting is de meer basale HDMI 1.4.

Conclusie

De Optoma UHD42 is een krachtige projector met een functieset die geschikt is voor degenen die hem willen gebruiken voor gamen en tegelijkertijd voor het kijken van films. Hopelijk heeft deze Optoma UHD42 Review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze Optoma UHD42 Review u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze Optoma UHD42 Review? Bekijk hieronder meer reviews!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP