ZyXEL PLA5456 Powerline adapter

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter

4.9

Het design

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

De prestatie

5.0/5

De software

4.8/5

Voordelen

  • Met een snelheid van 1800 Mbps zijn de powerlines geschikt voor de zwaarste netwerktaken, zoals films streamen en online gamen.
  • Met gigabit ethernetpoorten zet je 10 keer sneller bestanden over dan met fast ethernetpoorten.
  • Door het geïntegreerde stopcontact hoef je geen stopcontact in huis te missen.

Nadelen

  • Geen ingebouwde wifi om een apparaat draadloos met je netwerk te verbinden.
  • De adapters werken niet als ze op twee verschillende stroomgroepen zijn aangesloten.
  • Powerline adapters werken niet goed in een stekkerdoos, plug ze altijd in een stopcontact.

In deze ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review leest u alles over het design, kenmerken, bouwkwaliteit, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review

SPECIFICATIES
Totale wifi snelheid: 1750 Mbps | Single-band (2,4 GHz) | Wireless AC | Gigabit (Tot 1000 Mbps)

Conclusie

Met de ZyXEL PLA5456 maak je een netwerkverbinding vanaf elk willekeurig stopcontact in huis. Powerline is geschikt voor de moeilijkste netwerktaken, zoals 4K-streaming en online games. Met 2 Gigabit Ethernet-poorten en een snelheid van 1800 Mbps is het netsnoer net zo snel als de netwerkpoort op de router. Dankzij de geïntegreerde stekker hoef je thuis geen stekkers te verliezen.

VoordelenNadelen
1. Met een snelheid van 1800 Mbps zijn de powerlines geschikt voor de zwaarste netwerktaken, zoals films streamen en online gamen. 
2. Met gigabit ethernetpoorten zet je 10 keer sneller bestanden over dan met fast ethernetpoorten. 
3. Door het geïntegreerde stopcontact hoef je geen stopcontact in huis te missen.
1. Geen ingebouwde wifi om een apparaat draadloos met je netwerk te verbinden. 
2. De adapters werken niet als ze op twee verschillende stroomgroepen zijn aangesloten. 
3. Powerline adapters werken niet goed in een stekkerdoos, plug ze altijd in een stopcontact.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Het design

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review

Met afmetingen van de ZyXEL PLA5456 is breedte (13,4 cm), diepte (7,1 cm), hoogte (3,9 cm) en is één van de grootste netsnoer apparaten op de markt, vergelijkbaar met de Netgear PLP2000. De witte plastic behuizing van de stekker heeft aan beide zijden ventilatiegaten en aan de voorkant bevinden zich drie LED’s om ethernet en stroomleidingen aan te geven. Driepolige stopcontacten kunnen interfereren met oude huizen met niet-geaarde stopcontacten, maar met de PLA5456 zou dit geen probleem moeten zijn. Om bepaalde apparaten, zoals televisies te kunnen bedienen, heeft de PLA5456 twee Ethernet poorten onderaan.

De kenmerken

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review

Vergeleken met knoppen met meerdere bedieningstoetsen is de combinatieknop op deze powerline adapter een vorm van multitasking. Druk kort om het apparaat toe te voegen aan een 128-bits AES gecodeerd netwerk en druk er weer op om het te verwijderen. Verder kan je het lang indrukken om de fabrieksinstellingen van het apparaat te herstellen. Hieronder gebruikt PLA5456 de HomePlug AV2 standaard voor transmissie via het elektriciteitsnet en MIMO technologie (Multiple Input Multiple Output) om tegelijkertijd meerdere gezinsleden te bedienen.

De prestatie

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review

De beste prestatie van de PLA5456 is de 54,0 Mbps baseline doorvoer van onze 150 Mbps-verbinding. Dit is iets meer dan de helft van de bandbreedte die wordt geleverd door Netgear PLP2000. Deze doorvoer daalt snel en op 20 meter verplaatst het systeem slechts 14,2 Mbps. Over het algemeen heeft de PLA5456 een bereik van circa 200 meter. Als de PLA5456 12 uur per dag wordt gebruikt, worden de jaarlijkse kosten geschat op ongeveer 3 euro, wat ongeveer het dubbele is van de kosten van de D-Link PowerLine.

De software

ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review

Na het starten van de PLA5456 zie jee binnen een paar seconden gegevens via het netsnoer, inclusief hulpprogramma’s voor monitoring en configuratie met Powerline netwerkkaarten. De toepassing kan het apparaat hernoemen en de gegevensprioriteit instellen. Je krijgt ook twee jaar garantie en ondersteuning bij aanschaf. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review.

Conclusie

Met de ZyXEL PLA5456 maak je een netwerkverbinding vanaf elk willekeurig stopcontact in huis!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze ZyXEL PLA5456 Powerline adapter review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP