iPhone 12 review

iPhone 12 review

iPhone 12

4.9

Het design

4.9/5

De beeldkwaliteit

5.0/5

De camerakwaliteit

4.9/5

De videokwaliteit

5.0/5

De batterij

4.9/5

Voordelen

  • Deze iPhone is geschikt voor het nieuwe, snelle 5G netwerk.
  • Je maakt haarscherpe foto's met de verschillende camera's in dit toestel.
  • Je bekijkt films en series in hoge kwaliteit op het scherpe OLED scherm.

Nadelen

  • Met een verversingssnelheid van 60 keer per seconde is het scherm minder vloeiend dan dat van vergelijkbare smartphones.
  • Een adapter en oordopjes zijn niet standaard meegeleverd en schaf je daarom los aan.

In deze iPhone 12 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

iPhone 12 review

SPECIFICATIES
2020 | iOS 14 | 5G | 6.1 inch scherm

Conclusie

Met de Apple iPhone 12 gebruik je een 5G netwerk en krijg je een stabiele internetverbinding op drukke plaatsen. Met 64/128/256 GB opslaggeheugen heb je genoeg ruimte om je foto’s, video’s en applicaties op te slaan. Dankzij OLED-technologie is de zwarte toon op dit 6,1-inch scherm echt zwart. De achterkant van het toestel is van glas, geschikt voor draadloos opladen. De aluminium kant neemt het hoekige ontwerp aan dat we van de iPad Pro hebben geleerd. Op de achterkant van het toestel vind je een groothoeklens en een ultragroothoeklens. Met de tweede camera leg je uitgestrekte landschappen of grote gebouwen vast. Met de nachtmodus doe je het ook ’s nachts in situaties met weinig licht. Dankzij de A14 bionische chip is het toestel iets sneller dan zijn voorgangers.

VoordelenNadelen
1. Deze iPhone is geschikt voor het nieuwe, snelle 5G netwerk. 
2. Je maakt haarscherpe foto’s met de verschillende camera’s in dit toestel. 
3. Je bekijkt films en series in hoge kwaliteit op het scherpe OLED scherm.
1. Met een verversingssnelheid van 60 keer per seconde is het scherm minder vloeiend dan dat van vergelijkbare smartphones. 
2. Een adapter en oordopjes zijn niet standaard meegeleverd en schaf je daarom los aan.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Het design

iPhone 12 review

Apple verandert zelden het fysieke ontwerp van de iPhone van generatie op generatie, daarom wordt elke verandering, hoe klein ook, meestal hartelijk verwelkomd. De iPhone 12 kan je ook zien als één van de meer bescheiden aanpassingen. De platte randen zien er goed uit, en de snelheid is bewonderenswaardig veranderd in vergelijking met de iPhones van de afgelopen jaren. Daarnaast hebben ze ook de duurzaamheid van de iPhone 12 verbeterd door het nieuwe keramische materiaal. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro kraakten niet op schouderhoogte toen ze vielen tijdens de Apple test op Youtube, en het gewone iPhone 12 scherm brak niet eens van een hoogte van 3 meter, hoewel het aan de achterkant wel het geval was.

De dikte van de iPhone 12 is 0,74 cm, wat erg lijkt op de Google Pixel 5. De Pixel 5 ligt echter slanker in de hand en past natuurlijk in de ronding van de handpalm. We denken dat het 5,8-inch formaat een perfect compromis is tussen schermruimte en zakformaat, maar in de iPhone 12 serie heeft Apple deze vorm laten verdwijnen. Wie een compacter toestel wil, kan nu niet anders dan kiezen voor de 5,4-inch iPhone 12 mini. De iPhone 12 heeft zes verschillende kleuren: Zwart, blauw, groen, paars, rood en wit. De iPhone 12 voelt stevig en kwalitatief aan en je krijgt een IP68-waterdichtheid (zelfde als de iPhone Pro).

De beeldkwaliteit

iPhone 12 review

Het paneel van de iPhone 12 heeft een resolutie van 2532×1170, wat de schermhelderheid aanzienlijk verbeterd. De scherminhoud wordt vergeleken met het 1792×898 iPhone 11 scherm. Het heeft ook een HDR10-classificatie, dus je kan Dolby Vision video’s bekijken. Na maanden van geruchten heeft Apple besloten af ​​te stappen van de hoge verversingssnelheid van de hele iPhone 12-serie, die het afgelopen jaar eigenlijk heel gewoon is geworden op het gebied van high-end smartphones. Hoewel de iPhone 12 krachtiger is dan bijvoorbeeld de Galaxy S21 voelt de mobiel soms langzamer aan omdat het scherm niet snel genoeg beweegt. Qua helderheid bereikte de iPhone 12 561 nits, wat ver achter ligt bij Apple’s geschatte 625 nits. Het kan 114,5% van de sRGB-kleurruimte weergeven, wat slechts iets lager is dan de 123% van de Samsung Galaxy Note 20, wat aangeeft dat de tonen zachter en natuurlijker zijn.

De camerakwaliteit

iPhone 12 review

Van buitenaf zou je niet denken dat de vorm van de camera van de iPhone 12 veel is veranderd. De opstelling van de achterste camera’s met dubbele lens is hetzelfde als in 2019 en ondersteunt groothoek- en ultragroothoek optiek. Met name de hoofdcamera profiteert nu van het nieuwe ontwerp met 7 elementen, met een diafragma van ƒ / 1.6, de grootste ooit op een iPhone. Het resultaat van deze twee veranderingen is een toename van 27% in prestaties bij weinig licht, gekoppeld aan de verbetering van slimme HDR, die zelfs in de meest ongunstige omstandigheden meer details kan opleveren. Helaas biedt de iPhone 12 geen optische zoom, hiervoor moet je meer uitgeven aan iPhone 12 Pro of Pro Max.

De videokwaliteit

iPhone 12 review

Apple heeft 4K HDR-video-opname geïmplementeerd op de iPhone 12-serie. Net als de iPhone 12 en Pro Max kan de gewone iPhone 12 en iPhone 12 mini Dolby Vision-video opnemen. Dolby Vision is een HDR-codering die het standaard HDR10-formaat overtreft om een ​​uitstekende kleurdiepte te bieden en ervoor te zorgen dat ongeacht waar of hoe de inhoud wordt bekeken, het een consistente visuele presentatie biedt die sterk lijkt op het bronmateriaal. De iPhone 12 is de enige smartphone die HDR-video kan opnemen. Het is echter de enige video die is gecertificeerd door Dolby Vision.

De batterij

iPhone 12 review

Apple heeft nooit de batterijcapaciteitsgegevens van zijn apparaten bekendgemaakt, dus het is moeilijk om informatie over de levensduur van het specificatieblad te laten zien. Een recente demontage toonde aan dat de iPhone 12 een 2.815 mAh-eenheid gebruikt, wat betekent dat de capaciteit ongeveer 200 mAh minder is dan de iPhone 11. In een test kon de iPhone 12 circa 8:30 uur continu gebruikt worden, de iPhone 11 kon circa 11:30 uur gebruikt worden terwijl de smartphone intensief gebruikt wordt. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze iPhone 12 review.

Conclusie

Met de Apple iPhone 12 gebruik je een 5G netwerk en krijg je een stabiele internetverbinding op drukke plaatsen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “iPhone 12 review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze iPhone 12 review blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP