Sony KD-65AF9 review

Sony KD-65AF9

4.8

De bouwkwaliteit

4.7/5

De beeldkwaliteit

4.8/5

De geluidskwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.7/5

Voordelen

  • Goede prijs/kwaliteit verhoudig.
  • Voordelige koop.
  • Prachtig geluid.
  • Mooi ontwerp.

Nadelen

  • Prijzig.

In deze Sony KD-65AF9 review leest u alles over de bouwkwaliteit, beeldkwaliteit, de geluidskwaliteit, de kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony KD-65AF9 review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: Google Android TV | HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, HLG | HDMI: 4 | USB: 2 | Optisch: 1

Conclusie

De Sony KD-65AF9 is in veel opzichten een verrassende televisie en een van de beste televisie omtremt de geluidskwaliteit! Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze Sony KD-65AF9 review.

VoordelenNadelen
1. Goede prijs/kwaliteit verhoudig.
2. Voordelige koop.
3. Prachtig geluid.
4. Mooi ontwerp.
1. Prijzig.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony KD-65AF9 review - Zijkant

Sony’s volgende generatie oppervlaktegolftechnologie biedt televisies de beste geluidskwaliteit op de markt. De verbeteringen tillen dingen naar een hoger niveau. Twee zijwoofers zorgen voor een geluidsoverdracht die nog nooit eerder op een televisie te horen was. In een middelgrote kamer vult het geluidsveld de muur die zich het dichtst bij de Sony KD-65AF9 bevindt, maar de drievoudige actuatoren bieden nauwkeurige precisie om een ​​delicaat effect te bereiken, en de directheid die zorgt voor een duidelijke dialoog, ongeacht het volume.

Tegelijkertijd is de toonbalans erg goed. De bas is diep, maar kan gemakkelijk worden gemengd met gedetailleerde middentonen en heldere, gecontroleerde hoge tonen. De hele presentatie is solide en krachtig. We raden nog steeds aan om deze televisie van prijs en kwaliteit te gebruiken met een goed surround sound-systeem, maar hoewel bijna alle televisies kunnen worden verbeterd door een fatsoenlijke soundbar toe te voegen, is dit niet het geval.

Als u ervoor kiest om de route voor surroundgeluid te nemen, wilt u misschien de AF9-luidsprekeraansluiting gebruiken in plaats van het speciale middenkanaal. De Sony KD-65AF9 klinkt geweldig, maar zelfs de meest geavanceerde AV-receiver kan het verschil in geluid en kwaliteit tussen hem en de voorluidsprekers nauwelijks goedmaken in een degelijk surround sound-pakket. Lees meer over de kenmerken in de volgende paragraaf van deze Sony KD-65AF9 review.

De kenmerken

Sony KD-65AF9 review - Zijkant

De verbetering van de innovatieve geluidsoplossingen van Sony is niet het enige technische hoogtepunt van de Sony KD-65AF9. Sony is er trots op te kunnen aantonen dat de kern ervan de nieuwe X1 Ultimate-processor is. De upgrade van X1 Extreme brengt veel verbeteringen met zich mee, zoals objectgebaseerde superresolutie, die op intelligente wijze specifieke objecten kan selecteren en verbeteren. Op basis van de functie HDR Remaster kan het contrast van het beeld een voor een worden verbeterd.

Hoewel de line-up van Android TV-applicaties breed is, maar ITV Hub en All 4-standaarden mist, heeft Sony de kloof slim gedicht door YouView toe te voegen, zodat je toegang hebt tot een volledige reeks inhaalservices. Wat betreft de rest van de line-up, inclusief Netflix en Amazon Prime Video, Google Play Movies en TV, YouTube, Rakuten, PlayStation Video, Plex, VLC, TuneIn, Spotify, et cetera.

De Android TV die hier in versie 8.0 wordt geleverd, blijft zich verbeteren en blijkt handig in het gebruik te zijn. Maar het is niet perfect, zo nu en dan wordt er niet op een knop gedrukt en is het vooral frustrerend om snel door de menu’s te scrollen. Net als Samsung kan het bundelen van een meer geavanceerde afstandsbediening en betere draadloze technologie dan de oude IR dit probleem helpen oplossen. Naast de standaard HDR10 en HLG ondersteunt de Sony KD-65AF9 ook het meer geavanceerde Dolby Vision HDR-formaat. Wij kunnen bevestigen dat de Dolby Vision-ondersteuning is uitgebreid naar HDMI-ingang en ingebouwde streamingdiensten.

Naast de vier HDMI-aansluitingen aan de achterkant van het apparaat vind je hier ook USB-aansluitingen, speakeraansluitingen, Ethernet-aansluitingen, optische uitgangen en koptelefoonaansluitingen, evenals antenne-aansluitingen en twee satellietaansluitingen. Lees meer over de geluidskwaliteit in het volgende deel van deze Sony KD-65AF9 review.

De bouwkwaliteit

Sony KD-65AF9 review - Zijkant

De Sony KD-65AF9 heeft een prachtig ontwerp. Deze Sony televisie gebruikt, net als de A1, een kolfachtige methode, met een dun hoofdpaneel dat op een dikkere plank rust. In feite is de kantelstandaard van de Sony KD-65AF9 veel ruwer dan de kantelstandaard van A1, en de vorm is eerder als een zeshoek dan als een rechthoek. De reden voor het grotere ontwerp is dat het twee subwoofers bevat in plaats van één van de A1. Ze schoten ook naar de zijkant in plaats van naar achteren, en Sony zei dat het de prestaties kan verbeteren als de tv aan de muur is bevestigd. Integendeel, het extra volume betekent dat het aan de muur bevestigde AF9-scherm meer in het oog springt dan de muur.

In een donkere kamer helpen ultradunne, onversierde randen de hardware te laten verdwijnen en zijn de acties op het scherm vanzelfsprekend. Wil je een volledig incognitomodus, dan staat er niet eens een logo op de voorkant, en kan het subtiele witte lichtje onderaan worden uitgezet. De extra woofer is niet de enige verandering in het ingebouwde geluidssysteem. Net als de A1 vertrouwt de Sony KD-65AF9 op een actuator om het scherm te laten trillen, maar hij voegt ook een derde centrale actuator toe tussen de linker- en rechterkant. Het resultaat is dat het 3.2 luidsprekersysteem een ​​vergroting van 98W heeft, wat onzichtbaar is bij het tv kijken vanaf de voorkant.

Naast het aanpassen van de configuratie van het luidsprekersysteem heeft Sony ook de algehele structuur van de actuatoren zelf en hun trillende panelen verbeterd. Monteer nu de transducer op een metalen behuizing met zes montagepunten in plaats van vier. Voeg een koperen verstevigingsplaat toe tussen de twee en je krijgt een robuuster ontwerp, en Sony zegt dat het de prestaties aanzienlijk kan verbeteren.

Een speciale functie is een paar luidsprekeraansluitingen aan de achterkant van de televisie, waardoor het de middenluidspreker in een surround sound-systeem wordt, en uw thuisbioscoopversterker audio kan verzenden via standaard luidsprekerkabels. Dit is een slim idee dat het vertrouwen van Sony in de geluidskwaliteit van de Sony KD-65AF9 volledig aantoont. Lees meer over beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Sony KD-65AF9 review.

De beeldkwaliteit

Televisie in woonkamer

Toen de Sony KD-65AF9 werd uitgebracht, gebruikte Sony kant-en-klare aangepaste beeldvoorinstellingen om de overeenkomsten tussen het apparaat en het BVM-X300-monitorscherm te illustreren, dus veel studio’s gebruiken ze om films en tv-shows onder de knie te krijgen. Er zijn overeenkomsten, maar het levert een zware sepiatint op en schakelt de meeste geavanceerde verwerkingsmodi van het apparaat uit, wat resulteert in beelden die niet echt warm zijn en weinig dynamiek hebben.

Voor HDR-inhoud maken de instellingen “Real-time kleur” en “Geavanceerde contrastverbetering” het moeilijk om een ​​perfecte balans te vinden tussen dynamisch en realistisch. De meest natuurlijke kleur wordt bereikt door de “Real-time kleur” te verlagen naar “Laag”, maar om de grootste punch uit het HDR-signaal te persen, schakelt u over naar “Gemiddeld” en stelt u “Geavanceerd contrast” in op “Hoog” . Als gevolg hiervan was er een beetje oververhitting in het proces. Ongeacht de instellingen is het beeld fantastische.

Afstandsbediening televisie

Van het donkerste deel van beelden tot het helderste deel, blijft het detailniveau uitstekend, en zolang je niet weggaat, wordt alles wat u kijkt realiteit. Schakel over naar “Robin Hood 2018” en de beeldvoorkeuren worden verplaatst naar de meer dynamische opties die hierboven zijn genoemd. Ten koste van enkele heldere details, evenals de naturalistische kleur van de openingsscène, is het noodzakelijk om volledig gebruik te maken van het heldere licht van de film. Dit is nu een krachtig, levendig beeld waarmee actie van het scherm kan springen. Bewegingsverwerking is een van de sterke punten van Sony en laat nog steeds een diepe indruk achter. Geen enkel ander televisiemerk kan onscherpte en trillingen beter verminderen zonder artefacten of onnatuurlijke verscherping te introduceren.

De Sony KD-65AF9 maakte indruk op ons door de kleurbalans en veel details te bieden, zelfs als de randen ruwer zijn, zal hij ook een diepe indruk achterlaten. Tegelijkertijd zullen gamers blij zijn te vernemen dat de reactiesnelheid van de Sony KD-65AF9 aanzienlijk hoger is dan die van A1. Volgens onze metingen is de vertraging teruggebracht van 47 ms naar 27 ms. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Sony KD-65AF9 review.

Conclusie

Tussen uitstekende sportverwerking, uitstekende details, uitstekende 1080p-weergave en werkelijk uitstekend geluid is de Sony KD-65AF9 een aanrader. U moet deze speciale voordelen waarderen om te rechtvaardigen dat u ongeveer 3000 euro moet gaan uitgeven. Ik hoop dat deze Sony KD-65AF9 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP