Sony KD-65XF9005 review

Sony KD-65XF9005

4.75

De geluidskwaliteit

4.6/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

De beeldkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Goede kwaliteit.
  • Voordelige koop.
  • Duurzaam.
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Fraai design.

Nadelen

  • Geluidskwaliteit matig.
  • Onhandige bediening.

In deze Sony KD-65XF9005 review leest u alles over de bouwkwaliteit, de beeldkwaliteit, de geluidskwaliteit, de voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony KD-65XF9005 review - Voorkant

SPECIFICATIES
Ultra HD/4K | 65 inch (165 cm) | Smart TV | 100 Hz | LED HDR | 4 x HDMI

Conclusie

Super mooi beeld, diep zwart. Echter kan de geluidskwaliteit een boost krijgen. Lees in de volgende alinea van deze Sony KD-65XF9005 review meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Goede kwaliteit.
2. Voordelige koop.
3. Duurzaam.
4. Gebruiksvriendelijk.
5. Fraai design.
1. Geluidskwaliteit matig.
2. Onhandige bediening.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony KD-65XF9005 review - Zijkant

De Sony KD-65XF9005 is uitgerust met twee gewone stereo array-luidsprekers met een neerwaartse emissie van 10 Watt. Relatief gezien is het geluidseffect goed, zeker gezien het frameloze ontwerp. De geluidskwaliteit is helder genoeg en heeft best veel dynamische effecten, maar wij raden u aan om de televisie te koppelen met een losse soundbar. Zoals een Sonos Arc soundbar. Lees in de volgende alinea van deze Sony KD-65XF9005 review meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Sony KD-65XF9005 review - Zijkant

Het is eenvoudig om Sony in te stellen om het beste beeld te krijgen. Hoewel de meeste beeldverwerkingsmodi de standaard “Medium” -instelling kunnen behouden, geven we er de voorkeur aan Sony’s “Reality Creation” -functie uit te schakelen. We zijn ook tevreden met de standaardinstellingen voor bewegingsverwerking van Sony. Voor alle signaalbronnen en signalen moet de “lichtsensor” worden uitgeschakeld, en terwijl de “real-time kleur” van de HDR-inhoud is ingesteld op “gemiddeld”, is het ook logisch om “laag” op “andere” te zetten.

Laten we na de kalibratie beginnen met de 4K HDR Blu-ray van Mortal Engines. De Sony KD-65XF9005 heeft een mooi contrast en prachtige kleuren. Het echte hoogtepunt van deze televisie is het contrast tussen diepzwart en puur wit. De details van de Sony KD-65XF9005 zijn ook gedetailleerder dan zijn voorganger. U merkt het verschil waarschijnlijk niet zelf, maar als u twee televisies naast elkaar plaatst (zoals de voorganger van deze Sony KD-65XF9005), worden de verschillen duidelijk weergegeven. Donkerder zwart gaat af en toe ten koste van details, maar in dit geval denken we dat dit een eerlijke afweging is, vooral gezien het feit dat hoe groter de diepte, hoe rijker de kleuren.

Overschakelen van HDR naar SDR, dit is een beter verhaal. We zetten “Robin Hood 2018” op. De actiescènes worden erg goed afgehandeld. Ten slotte hebben we een deel van “Mission: Impossible – Fallout” in standaarddefinitie bekeken via YouView, en kregen we een mooi beeld. Het gebrek aan detail op de achtergrond was verwacht, maar het kleurengamma behoudt zijn karakteristieken en gezien de lage kwaliteit van het signaal zelf, zou je geen klachten moeten hebben. Lees meer over de kenmerken in de volgende paragraaf van deze Sony KD-65XF9005 review.

De kenmerken

Sony KD-65XF9005 review - Bovenkant

Het lijdt geen twijfel dat deze Sony televisie er goed uitziet. Door de slanke rand ziet deze tv er duidelijker uit, ook al zijn de poten waarop hij staat erg in het oog. Aan de positieve kant zijn ze praktisch en bieden ze eronder ruimte voor soundbars. Aan de andere kant is het moeilijk je niet voor te stellen dat iemand in de trein wordt bedrogen. Het scherm van de Sony KD-65XF9005 heeft een directe LED-achtergrondverlichting met “dynamische backlight control”, zodat het helderder kan worden, en de verlichting van bepaalde delen van het scherm kan nauwkeuriger worden aangepast, zodat het beter kan zijn in gebieden met dezelfde kleur Contrastverwerking.

Net als zijn oudere broer is de Sony KD-65XF9005 uitgerust met de Sony X1 Extreme-processor. Dankzij X-Reality Pro en X-Motion Clarity biedt dit meer geavanceerde schaalvergroting en bewegingsverwerking. Dit alles gebeurt min of meer achter de schermen. Voorin de woning gebruik je het Android TV besturingssysteem waarmee je toegang hebt tot alle streamingdiensten. Inclusief Netflix en Amazon Prime Video (en 4K HDR). De iPlayer-app is ook 4K-compatibel, dus je kunt films bekijken in de hoogste resolutie die momenteel beschikbaar is.

Niet verrassend, vanwege de recente upgrade van sommige games naar 4K HDR, is de weergave van Google Play Movies en TV op het startscherm van Android TV opmerkelijk en aantrekkelijker dan ooit.

Afstandsbediening televisie

Android TV ondersteunt ook Google Home, dus als je slimme luidsprekers hebt, kun je deze gebruiken om door inhoud te bladeren en deze af te spelen. Het besturingssysteem zelf is niet zo schoon of levendig als sommige concurrenten en het menu is een beetje wuivend en een beetje saai bij het proberen toegang te krijgen tot verschillende functies. Het is echter heel gemakkelijk te gebruiken en wordt bij elke update beter. De afstandsbediening ziet er goedkoper uit dan de mobiele telefoon van vorig jaar, maar is gemaakt van plastic en de knoppen vallen meer op.

De zes knoppen op het stuur van de afstandsbediening zijn erg veel, dus het kan zijn dat je meer aandacht aan de afstandnsbediening besteedt dan je verwacht. Desondanks zijn er nog steeds speciale Google Play- en Netflix-knoppen voor iedereen die deze services gebruikt. Voor degenen die een Blu-ray-speler of gameconsole willen aansluiten, is deze televisie uitgerust met vier 4K-compatibele HDMI, drie USB-aansluitingen, een optische audio-uitgang, een mini-jack AV-ingang en een Ethernet-poort (indien nodig wifi) is schilferig en gooi ook de IR Blaster-poort en de meegeleverde blaster en koptelefoonaansluiting in voor het geval dat. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Sony KD-65XF9005 review.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat de Sony KD-65XF9005 een betere televisie is dan zijn voorganger, maar de verbetering is klein. Ik hoop dat deze Sony KD-65XF9005 u heeft geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP