LG OLED55C9PLA Review

LG OLED55C9PLA

4.95

De beeldkwaliteit

4.9/5

De geluidskwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Robuuste bouwkwaliteit.
  • Mooie stevige voet.
  • Subliem beeld.

Nadelen

  • Korte netsnoer.

Uitstekende OLED-tv met eersteklas beeldprestaties. Hij is getest voor 1.399 euro. In deze LG OLED55C9PLA review lees je alles over geluid, scherm, features, functies, specificaties, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

LG OLED55C9PLA Review - Voorkant

SPECIFICATIES
HDMI-ingangen / uitgangen: 4 | USB: 3 | HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, HLG | Dolby Atmos: Ja | Bluetooth: Ja | Afmetingen (bhd): 123 x 74 x 25 cm (zonder standaard) | Gewicht: 23 kg (met standaard)

Conclusie

Met zijn sterke zwarttinten en dunne panelen is dit gewoon weer een van de vele uitstekende OLED televisies van LG.

VoordelenNadelen
1. Door het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
2. Dankzij de a9 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
3. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
1. De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Energielabel

Het was de eerste keer dat we de film Bloodshot zagen, die een uitstekende gelegenheid bood om meer te weten te komen over de functies van LG-luidsprekers. Als je veel geld uitgeeft aan een tv van deze kwaliteit, raden we je altijd aan om een ​​soort extern geluidssysteem te gebruiken, maar als dat niet mogelijk is, zal LG je niet vervelen. De interne luidsprekers doen goed werk van de ruimte en zorgen voor een goede geluidsoverdracht.

De onderste noot raakt je borst niet helemaal, maar zelfs als de rest van je lichaam het niet voelt, kunnen je oren het nog wel voelen. Dynamisch voelt het geluid een beetje afgeplat aan. Er is niet genoeg verschil tussen de zachte geluiden om de individuele geluiden duidelijk te horen. Het systeem is slim genoeg om LG AI Sound 5.1 virtueel surround-geluid mogelijk te maken, wat een overtuigend effect kan produceren. LG presteerde het beste in de middenklasse.

De LG OLED55C9PLA lijkt wat slechter dan zijn 65-inch tegenhanger LG OLED65C9PLA qua audio. Maar de acties scenes zijn genoeg om ons het gevoel te geven dat de luidsprekers ons erg tevreden maken met deze uitstekende flm. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze LG OLED55C9PLA review.

De beeldkwaliteit

Zijkant LG TV

Toon, middernacht en maansverduistering zijn slechts enkele woorden die de diepte van OLED-zwart beschrijven die door deze tv wordt geproduceerd. We hebben Bad Boys for Life in een 4K-speler gestopt en zelfs het blanco scherm voor het logo is indrukwekkend. In de vroege scènes van de film zijn zwarte mensen nog steeds pikzwarte mensen. Er zijn veel tinten die je kunt bewonderen en het geeft een gevoel dat door het zwart de beste donkere details iets verloren zijn gegaan.

Vergeleken met de beste QLED van Samsung, wordt de textuur niet helemaal gedefinieerd, maar de kleur presteert mogelijk beter. We zijn overgestapt naar Independence Day 2. Hoewel de kleuren erg aantrekkelijk waren, hebben de details ons vanaf het begin gevangen. Wanneer de camera door het landschap beweegt, wordt het schaduwverschil prachtig weergegeven, waardoor het beeld een uitstekend gevoel van diepte krijgt.

Het is niet het meer gewone wit dat sommige mensen kunnen produceren, maar een compleet palet van grijstinten en crèmes geeft een definitie voor elke definitie. Na een paar scènes verschenen de ongelooflijke kleuren. Zoals bij de meeste tv’s die niet van Sony zijn, moet u concessies doen. We zullen Full HD gebruiken met de film Hobbs & Shaw om te zien hoe deze LG9-processor omgaat met pixelvulling. Als het gaat om details, dan is deze tv zeer geschikt om te upgraden en kan elke keer correct worden weergegeven, zelfs in actiescènes.

Naast vreemde bewegende randen of onscherpe achtergronddetails, kun je het beeld bijna verwarren met native 4K. Maar dit was afgenomen bij het bekijken van Escape Plan 3 in SD. De randen worden korrelig en u moet het filter voor ruisonderdrukking maximaal gebruiken om het beeld vloeiend te houden. Zolang het uiterlijk passend retro is, kun je de film nog steeds bekijken. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze LG OLED55C9PLA review.

De kenmerken

LG OLED55C9PLA Review - Zijkant

De LG OLED55C9PLA is een uitstekende tv met een frame van slechts enkele millimeters dik. De hoogte van een flatscreen-tv is ongeveer de helft van die van een tv. Voordat we de aantrekkelijke beugel van geborsteld metaal tegenkwamen, werd alleen de onderste omtrek van de hersenen met de 40Watt-luidsprekerarray en de kit verbreed tot 4,7 cm. De afstandsbediening met gebaren is het standaardtarief van LG. Effectieve, zware en handige snelkoppelingen voor Netflix en Prime Video. Aan de achterkant van het toestel vind je alle poorten, inclusief vier HDMI-aansluitingen, drie USB-aansluitingen en een optische audio-uitgang.

Na het opstarten ontdekten we dat het vertrouwde webOS van LG op de tv was geïnstalleerd. Het is niet ons favoriete smart tv-platform, maar wel een van de beste. De gebarenbediening is handig en de interface-indeling is redelijk, duidelijk en uitgerust met bijna alle belangrijke applicaties, waaronder Amazon Video, Netflix en Google Play Movies, waarvan er vele 4K en HDR ondersteunen. Door de recente software-update beschikt de tv nog steeds over een prima Apple TV-applicatie.

Als je op zoek bent naar alle beeldinstellingen, kan het menu verwarrend zijn, maar aangezien er maar een paar aanpassingen nodig zijn om het meeste uit de tv te halen, is dat geen probleem. Je kunt ook de Alexa-app installeren om de tv met spraakbediening te bedienen zonder dat je andere Echo-apparaten nodig hebt. Google Assistant is ook toegetreden. HDR wordt geleverd door Dolby Vision, HDR10 en HLG, maar HDR10 + wordt niet ondersteund. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze LG OLED55C9PLA review.

Conclusie

Qua graphics is deze tv net zo goed als de LG OLED65C9PLA. Natuurlijk is het geluid misschien beter, en een iets hogere piekhelderheid van het paneel kan ook helpen bij het omgaan met donkere details, maar voor het geld is dit een uitstekende telecisie. De kleur is uitzonderlijk goed, het contrastniveau is gebarsten en het is heel helder en scherp. Ik hoop dat deze LG OLED55C9PLA review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP