LG OLED65GX6LA Review

LG OLED65GX6LA

4.85

Het beeldscherm

5.0/5

Het geluid

4.8/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Met de meegeleverde beugel hang je deze dunne tv strak aan de muur.
  • Door het OLED scherm kijk je naar een diepe zwartweergave met levensechte kleuren.
  • Dankzij de a9 Gen3 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.

Nadelen

  • Deze tv wordt zonder voetjes geleverd.
  • De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

De LG OLED TV-productlijn voor 2020 is goed van start gegaan. De geteste prijs is 3.200 euro. In deze LG OLED65GX6LA review lees je alles over geluid, opbouw, functies, specificaties, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij, zoals u gewend bent, voor de scherpste prijzen via externe partners. Veel plezier met lezen!

LG OLED65GX6LA Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: webOS | HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, HLG | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1

Conclusie

De eerste OLED die LG in 2020 lanceerde, is een prachtige tv die op een aantal belangrijke punten superieur is aan zijn voorgangers. Lees in de volgende alinea van deze LG OLED65GX6LA review meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Met de meegeleverde beugel hang je deze dunne tv strak aan de muur.
2. Door het OLED scherm kijk je naar een diepe zwartweergave met levensechte kleuren.
3. Dankzij de a9 Gen3 processor is het beeld extra gedetailleerd en kleurrijk.
1. Deze tv wordt zonder voetjes geleverd.
2. De tv beschikt niet over een soundbar die een krachtig geluid produceert.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Energielabel tv

Het goedkopere LG OLED65GX6LA-model van LG heeft voorluidsprekers, terwijl de stuurprogramma’s van de LG OLED65GX6LA een neerwaartse configuratie hebben, zodat ze beter kunnen worden verborgen in het stijlvolle chassis van de kit. Dit klinkt als een downgrade, maar de LG OLED65GX6LA klinkt best goed. Het is de moeite waard om de AI Sound Pro-functie te gebruiken, vooral als u nog steeds de AI-geluidsaanpassingsfunctie gebruikt, kunt u het transmissie-effect van de kamer aanpassen.

Zonder deze functies kan het geluid dof en dof worden, maar dit maakt ze mogelijk, en de LG OLED65GX6LA geeft een verrassend gevoel van schaal en ruimtelijkheid. Het geluid wordt direct, fascinerend weergegeven, met een goede toonbalans en een stevige en losse bas. Door gebruik te maken van het Dolby Atmos-signaal, hoewel het duidelijk niet omgeven wordt door de luisterpositie zoals verwacht bij een echt thuistheatersysteem, kan het geluid rondom de tv zelf toch goed verspreid worden. De ingebouwde luidsprekers van de tv kunnen natuurlijk maar heel veel dingen, en we raden je aan om deze high-end tv samen te voegen met high-end geluidsoplossingen.

Het geluid van de LG OLED65GX6LA is beter dan verwacht, en het is meer dan genoeg voor degenen die vastbesloten zijn vast te houden aan het ingebouwde geluid. Het is ook vermeldenswaard dat in de literatuur van LG een functie wordt genoemd genaamd “Bluetooth Surround Ready”, waarmee twee willekeurige Bluetooth-luidsprekers op de tv kunnen worden aangesloten om als surround-luidsprekers te worden gebruikt. Het bedrijf zei echter dat deze functie nog wordt beoordeeld en dat specifieke details nog moeten worden bevestigd. Lees meer over de beeldkwalieit in het volgende deel van deze LG OLED65GX6LA review.

De beeldkwaliteit

Zijkant tv

Hoewel Dolby Vision IQ een beetje teleurstelt, is Dolby Vision zelf nog steeds aantrekkelijk, en terwijl we begonnen te kijken met The Dark Knight (2008) leverde de LG Dolby Vision IQ met vertrouwen af. Wanneer een Dolby Vision-signaal wordt gedetecteerd, gaat de tv standaard naar de Dolby Vision Cinema Home-preset. Je kunt het negeren en overschakelen naar de standaardinstellingen die we gebruiken voor de meeste andere inhoud, maar we gebruiken liever Cinema Home. Hoewel je misschien wilt overschakelen naar Warm1 of Medium, is zelfs de standaard kleurtemperatuur van Warm2 redelijk goed, hoewel je nog steeds kunt werken met de dynamische metadata van het Dolby Vision-signaal.

Als je de Dolby Vision-levering van de LG OLED65GX6LA vergelijkt met de C9-levering van vorig jaar, zijn er extra weelderigheid en nuances in het palet waardoor de karakters en planten er organischer en levensechter uitzien. Er zijn meer donkere details zonder de algehele diepte van zwart op te offeren. Toen we de 4K Blu-ray van The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) gebruikten om over te schakelen naar HDR10, merkten we een grotere verbetering in de details van de donkere delen.

LG heeft duidelijk ook zijn werk op het gebied van bewegingsverwerking versterkt. Nadat alle verwerking is uitgeschakeld, zal de LG OLED65GX6LA-verwerking aanzienlijk soepeler en stabieler zijn. Wat nog belangrijker is, hoewel de TruMotion-verwerking van de C9 er bij bijna de kleinste instellingen erg onnatuurlijk uitziet, is de natuurlijke optie van de LG OLED65GX6LA indrukwekkend in termen van verdere verscherping en vloeiend maken van de actie.

Mensen kunnen TruMotion uitschakelen of kiezen voor Cinema Clear, wat het verschil min of meer afleidt. Afgezien van de verbeteringen in donkere details, kleur en bewegingsverwerking, is het LG OLED65GX6LA beeld vergelijkbaar met de C9. Enerzijds is dit betreurenswaardig omdat we verwachten dat de nieuwe functies van AI Picture Pro meer voor de hand liggende effecten zullen hebben, maar beide tv’s kunnen heldere en gedetailleerde beelden produceren, en deze beelden zullen nooit kunstmatig worden verbeterd, en zullen echt Perfect zwart wordt gecombineerd met hoog contrast.

De afgelopen maanden hebben we gezien dat andere OLED-tv’s krachtigere en duidelijkere 4K-beelden produceren, en het kan verrassend zijn dat de LG OLED65GX6LA zich op dit gebied niet verder heeft ontwikkeld, maar het gemak van beeld dat het oplevert, is een zeldzaam genoegen. Zelfs in 2020 kunnen we niet alleen op 4K overleven, dus het is verheugend dat de Full HD-prestaties van GX ook erg sterk zijn. Nadat we de LG OLED65GX6LA en C9 hadden gekalibreerd met de THX Optimizer-driver, speelden we The Godfather: Part II (1974) op Blu-ray en ontdekten dat de beelden die door de twee tv’s werden geproduceerd in wezen vergelijkbaar waren, maar beide brachten aanzienlijke verbeteringen van de LG OLED65GX6LA. De bewegingsverwerking van de LG OLED65GX6LA blijft diepe indruk maken, net als een beetje rijkdom. Vergeleken met C9 is dit geen grote verbetering, maar het is in alle opzichten even goed. Terug naar standaarddefinitie verslaat de LG OLED65GX6LA opnieuw C9 met een dieper en voller scherm. Lees in de volgende alinea van deze LG OLED65GX6LA review meer over de kenmerken.

De kenmerken

LG OLED65GX6LA Review - Zijkant

Deze aansluitingen omvatten antenne- en satellietingangen, drie USB-aansluitingen en één Ethernet-aansluiting. Er is een optische audio-uitgang en een analoge audio-uitgang van 3,5 mm, die ook dienst kan doen als hoofdtelefoonaansluiting. De vier HDMI-aansluitingen zijn volledig HDMI 2.1-gecertificeerd, zodat ze functies van de volgende generatie ondersteunen, zoals HFR, ALLM, eARC en VRR. Dit laatste zal speciale interesse wekken bij gamers, omdat het de televisie kan aanpassen aan de vernieuwingsfrequentie van de gameconsole of pc om vloeiendere prestaties te krijgen.

Het is echter vermeldenswaard dat hoewel het unieke Nvidia G-Sync-formaat van de pc standaard wordt ondersteund, de AMD FreeSync-standaard die door Xbox wordt gebruikt, is gemarkeerd als binnenkort beschikbaar. Naast fysieke verbindingen zijn er hier veel streamingtoepassingen. Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV en Disney + liggen allemaal in de schappen, en Dolby Vision en Dolby Atmos zijn ook beschikbaar wanneer de inhoud dit toelaat. Hoewel we tijdens de test geen HDR-signalen van de app konden krijgen, bestonden er ook Google Play Movies.

TV en Sky Store zijn nu beschikbaar in Nederland, maar LG en Freeview Play werkten niet samen zoals eerder dit jaar. Daarom mist LG’s 2020 TV momenteel grote inhaaltoepassingen, wat betekent dat geen enkele een ITV-hub is. Het bedrijf zei dat het eraan werkt om de applicatie afzonderlijk toe te voegen, maar heeft geen specifieke datum opgegeven, wat een beetje zorgwekkend is. Je kunt het probleem in ieder geval oplossen door AirPlay 2 te gebruiken om iPlayer van het iOS-apparaat naar de tv te casten, maar dit is geen excuus voor het ontbreken van native apps.

Een groot aantal andere applicaties wordt aangeboden via het webOS-platform, dat in 2020 slechts kleine updates heeft ondergaan. De heldere “kaart” die elke toepassing voorstelt, blijft behouden en de lijn heeft dezelfde AI-preview-functie als vorig jaar. Wanneer u de muisaanwijzer over de app beweegt, bevat deze relevante inhoud van de app. Deze zijn allemaal erg intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

De afstandsbediening van dit jaar is hetzelfde als de afstandsbediening van 2019, wat niet erg is. Het is ergonomisch en veel mensen vinden de aanwijzerfunctie erg handig. We willen de aanwijzerfunctie nog steeds volledig uitschakelen, maar voorlopig kunt u de grootte en gevoeligheid van de schermcursor verminderen. De spraakbesturingsfunctie is echter verbeterd. Google Assistant en Amazon Alexa zijn ingebouwd in het toestel en te bedienen via de afstandsbediening, maar het grotere nieuws is dat LG’s eigen stemassistent in 2020 is verbeterd. Omdat het apparaat zelf een farfield-microfoon bevat, kan het zonder afstandsbediening worden bediend.

Hierdoor kunt u enkele handige functies gebruiken, zoals de tv aanzetten en applicaties openen zonder de afstandsbediening te gebruiken. De TV Brain is een nieuwe versie van de LG Alpha 9 (a9) processor. Deze “3e generatie” -chip brengt een functie genaamd AI Picture Pro. LG zei dat het de resolutie en duidelijkheid van inhoud zal verbeteren door algoritmen die zijn geleerd door LG’s deep learning-technologie, en AI Sound Pro, volgens Het weergavetype biedt “beste geluid of virtueel 5.1 surround-geluid”.

We raden u aan deze functies in te schakelen tijdens de eerste installatie, maar u kunt deze functies ook in- of uitschakelen in het gedeelte “AI-services” van het tv-menu. Hier vindt u ook AI Brightness Control, die de helderheid van de tv kan aanpassen aan het omgevingslicht en Auto Genre Selection, die de beeldverwerking automatisch kan aanpassen aan het type inhoud dat wordt afgespeeld. Maar het kan alleen animatie, film, nieuws en sport onderscheiden. We raden aan om beide uit te schakelen. De LG OLED65GX6LA staat ook bekend om de eerste tv die we hebben getest om twee nieuwe beeldmodi te ondersteunen, namelijk Filmmaker Mode en Dolby Vision IQ.

De filmproducentmodus is een vooraf ingestelde afbeelding die is goedgekeurd door de UHD Alliance en is ontworpen om afbeeldingen precies weer te geven zoals verwacht. Het klinkt goed, maar het laat zich niet leiden door metadata en is niet geschikt voor de specifieke inhoud die wordt afgespeeld. Behalve de ruisonderdrukkingsfunctie die is uitgeschakeld in de filmmaker-modus en is ingesteld op weinig ruis in de bioscoop, zijn de beeldinstellingen die door de filmmaker-modus worden toegepast op GX exact hetzelfde als de filmvoorinstellingen.

De inhoud van het filmmaker-modus-signaal wordt afgespeeld, maar hierdoor wordt alleen de filmmaker-modus-preset geactiveerd. Het specificeert geen aangepaste beeldinstellingen. Als je niet houdt van de zachte, platte en sepia-benadering die wordt gebruikt door de typische filmmodus, dan zal de Filmmaker-modus je ook koud laten voelen. Dolby Vision IQ-functies evolueren voortdurend, maar het blijkt dat dit gewoon een andere naam is voor bestaande functies. Dolby Vision IQ is gewoon een tv die Dolby Vision-signalen weergeeft en tegelijkertijd reageert op het omgevingslicht in de kamer, veel tv’s doen dit al een hele tijd.

LG beweert zelfs dat zijn 2019-producten een Dolby Vision IQ-functie hebben, maar er was op dat moment geen naam en het merk kon later niet worden toegepast. Interessant is dat zelfs op tv’s uit 2020 zoals de LG OLED65GX6LA, er geen specifieke Dolby Vision IQ-instellingen zijn. Als je daarentegen de Dolby Vision Cinema Home-preset inschakelt, wordt de AI-helderheidsregelingsfunctie automatisch ingeschakeld en het resultaat is wat nu Dolby Vision IQ wordt genoemd.

Gezien de enorme zang en dans die door deze “nieuwe” technologie wordt geproduceerd, is dit een beetje een contra-climax. Bovendien lijken de voordelen tot nu toe klein: mensen die naar Dolby Vision-content kijken in een heel lichte kamer, zullen wat extra donkere details opmerken, maar de resultaten zijn niet erg duidelijk tijdens de test. Lees in het volgende deel van deze LG OLED65GX6LA review meer over het ontwerp.

Het ontwerp

LG OLED65GX6LA Review - Voorkant

Zelfs als LG zelf toegeeft dat het kopen van de LG OLED65GX6LA geen betere beeldkwaliteit oplevert. Geef in plaats daarvan het extra geld uit aan verbeterde geluidssystemen en betere ontwerpen. Voor de LG OLED65GX6LA is het 40Watt 2,2-kanaals audiosysteem van CX vervangen door een 60Watt 4,2-kanaals audio-installatie, maar het lijdt geen twijfel dat dit ontwerp de meeste potentiële kopers zal aantrekken. Hoewel alle OLED-panelen erg dun zijn, hebben ze ook een behuizing aan de achterkant nodig om de verwerkingshardware en aansluitingen op te nemen.

Dit betekent dat de meeste producten op het dikste gedeelte niet dunner zullen zijn dan gewone LCD-modellen. De LG OLED65GX6LA is anders. Hij heeft geen ultradunne onderdelen, maar is slechts 2 cm diep. Ter vergelijking. Het dikste punt van de CX is 4,7 cm en Samsung’s 4K-model QE65Q95T uit 2020 heeft een diepte van 3,5 cm. Het ontwerp is gebaseerd op het idee om de LG OLED65GX6LA aan de muur te monteren zodat er geen tafelstandaard in de doos zit. In plaats daarvan is de tv uitgerust met een onopvallend ontwerp voor wandmontage, zodat de tv plat op de muur kan worden geplaatst. Er zijn ook standaard VESA-montagepunten aan de achterkant van de LG OLED65GX6LA.

Je kunt ook tv’s met ondersteuning van twee voet kopen, maar ze zijn een beetje onhandig en bevinden zich het verst van de bodem, waardoor er een nutteloze grote ruimte ontstaat. Alleen degenen die van plan zijn om aan de muur te installeren, zouden de LG OLED65GX6LA echt moeten overwegen. Eenmaal aan de muur opgehangen, komt de LG OLED65GX6LA op de beste manier minder in het oog. Het is een groot scherm met aan weerszijden een dun zwart frame en het staalgrijze frame is nauwelijks zichtbaar. Er is een kleine zwarte basis met een stand-bylampje, een ontvanger voor de afstandsbediening en veel sensoren, maar dit is de enige versiering van de tv.

De aansluitingen bevinden zich ongeveer halverwege de achterkant van de tv, de meeste zijn naar beneden gericht, wat betekent dat als de tv eenmaal is geïnstalleerd, deze moeilijk te bedienen is. Hoewel het niet moeilijk is om de aan de zijkant gemonteerde USB-geheugenstick aan te sluiten, is het raadzaam de kabel aan te sluiten voordat u de monitor aan de muur bevestigt. Lees meer over onze conclusies in de volgende paragraaf van deze LG OLED65GX6LA review. Wilt u meer reviews lezen na deze LG OLED65GX6LA review? Bekijk meer reviews onderaan deze pagina.

Conclusie

De LG OLED65GX6LA is een goed begin voor LG’s OLED-tv uit 2020. Het model uit 2019 is een model. Het bedrijf slaagde erin de beeldkwaliteit op verschillende belangrijke gebieden te verbeteren, waaronder donkere details, kleurrijkdom en bewegingsverwerking allemaal een aanzienlijke impuls hebben gekregen. Tegelijkertijd heeft de LG OLED65GX6LA een goed ontwerp. Er zijn maar weinig tv’s die beter op een aan de muur gemonteerde tv kunnen worden gemonteerd, en als je dit van plan bent, dan is de premie van de LG OLED65GX6LA ten opzichte van CX misschien de moeite waard. Als wandmontage echter niet uw plan is, raden we u aan deze kit niet aan te schaffen. Het huidige gebrek aan sommige applicaties is een probleem, maar we denken dat LG deze situatie snel zal corrigeren, althans in de tussentijd is er een oplossing. Dit is inderdaad het enige nadeel van de LG OLED65GX6LA. Hoewel we denken dat LG’s OLED dit jaar niet ongeëvenaard is, heeft GX ongetwijfeld een sterke benchmark neergezet voor zijn concurrenten. Ik hoop dat deze LG OLED65GX6LA review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP