Samsung QE65Q900R 8K QLED TV Recensie

Samsung QE65Q900R 8K QLED

4.95

Het beeldscherm

4.9/5

Het geluid

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Supermooi beeld; 8K.
  • Levensechte kleuren.
  • Andere apparaten makkelijk te koppelen.

Nadelen

  • Weinig 8K materiaal.

De kleinste en meest betaalbare 8K televisie in de wereld@ Na testen is de prijs 3.500 euro. In deze Samsung QE65Q900R 8K QLED tv recensie lees je alles over de geluidskwaliteit, beeldkwaliteit, bouwkwaliteit, functies, specificaties, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast bieden wij, zoals u gewend bent, de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel plezier met lezen!

Samsung QE65Q900R 8K QLED TV Recensie - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: QLED | Resolutie: 8K | Besturingssysteem: Samsung Tizen | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: 4 | USB: 2 | Optisch: 1

Conclusie

De Samsung QE65Q900R is indrukwekkend! Lees meer over de voor- en nadelen in het volgende deel van deze Samsung QE65Q900R 8K QLED tv recensie.

VoordelenNadelen
1. Supermooi beeld; 8K.
2. Levensechte kleuren.
3. Andere apparaten makkelijk te koppelen.
1. Weinig 8K materiaal.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

TV in keuken

Hoewel de focus ligt op de beeldkwaliteit van de Samsung QE65Q900R, is het de moeite waard om erop te wijzen dat hij qua geluid beter is dan zijn 4K-broertjes. Dit is verre van een zinvolle upgrade, maar de 8K-instelling klinkt voller en dynamischer. De weergave is wat zwaar, maar de algehele balans is prettig, zeker als je gewend bent aan de ruwe weergave die het meest relevant is voor flatscreen televisies. Zo heeft de Sonos Arc een betere geluidskwaliteit, maar doordat de speakers bijna onzichtbaar zijn, is de geluidskwaliteit van Samsung goed. Lees meer over de beelkwaliteit in het volgende deel van deze Samsung QE65Q900R 8K QLED tv recensie.

De beeldkwaliteit

TV in woonkamer

Hoewel de enige 8K-inhoud demo-afbeeldingen zijn, zijn deze demo-afbeeldingen ontworpen om de tv weer te geven met het beste licht, kleurrijke patronen en langzaam in het prachtige landschap te pannen, maar het is voldoende om ons ervan te overtuigen dat de resolutie waarde biedt. Wat betreft detail en duidelijkheid is voorspelbaar de belangrijkste upgrade op 4K. De landschappelijke vergezichten zitten vol met fijne details, waardoor het beeld levensecht wordt, maar het totaalbeeld is uitzonderlijk duidelijk. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat het beeldscherm dieper en meer driedimensionaal lijkt.

Op een kijkafstand die de meeste mensen als “normaal” beschouwen, is de algehele helderheid en robuustheid van dit 65-inch model echter nog steeds indrukwekkend. Dat wil zeggen, om de 8K-prestaties van de Samsung QE65Q900R echt te beoordelen, zullen we de tv moeten testen met 8K-video. Tegelijkertijd zal alles wat je bekijkt een resolutie hebben van minder dan 8K, dus de Samsung QE65Q900R zou eigenlijk minstens zo goed moeten zijn als de Samsung QE65Q9FN. Dit geldt in sommige aspecten, maar niet in andere.

Na het bekijken van twee sets 4K- en 1080p- van verschillende bronnen, kunnen we het verschil in de oorspronkelijke resolutie tussen de twee niet zien. Het is in sommige opzichten indrukwekkend. De Samsung QE65Q900R moet harder werken om de inhoud weer te geven, door pixels toe te voegen om de opening tussen de bron en het paneel op te vullen. Met standaarddefinitie is de hoeveelheid informatie die door de tv wordt gegenereerd verbluffend, maar u kunt erop vertrouwen. Zelfs het feit dat het extreem heldere, ruisarme en extreem fijne 4K-beelden kan produceren.

Net als de Samsung QE65Q9FN is het een prestatie. Maar nogmaals, het is teleurstellend dat de AI-upconverter niet heeft voldaan aan de belofte van Samsung dat 4K er beter uitziet dan ooit op zijn 8K-modellen. Qua inzicht heeft het geen zin om extra geld uit te geven aan 8K tv’s. Dat wil zeggen, de centrale AI-upconverter heeft geleerd en de Samsung QE65Q900R zal regelmatig worden bijgewerkt, zodat deze kan profiteren van de verhoogde opschalingsintelligentie, dus soms kunnen de prestaties zijn 4K-tegenhangers overtreffen. Afgezien van de resolutie kun je verwachten dat de Samsung QE65Q900R hetzelfde presteert als de Samsung QE65Q9FN.

Het is het verrassend dat de karakters van de twee televisies fundamenteel verschillen. Het meest opvallende verschil in kleur is dat de kleur op de nieuwe Samsung QE65Q9FN aanzienlijk lichter is. Dit is mogelijk een bewuste zet van Samsung om te laten zien dat de levendigheid van kleuren op de Samsung QE65Q9FN subtieler zou moeten zijn.

De kleuren van de Samsung QE65Q9FN zijn misschien niet erg neutraal, maar we moeten zeggen dat ze dichterbij zijn dan de kleuren van de Samsung QE65Q900R en aantrekkelijker zijn voor begeleiding. Deze lichte kleur heeft geen invloed op zwart. In feite kunnen ze dieper zijn dan de Samsung QE85Q900R, wat het resultaat kan zijn van software-updates. Vergeleken met de 85-inch Samsung Q85Q900R is de zwarte inktkleur nog steeds iets minder dan de Samsung QE65Q9FN, maar ze zijn ook delicater en hebben nog steeds een groot positief effect op het contrast. Hier heeft Samsung een goede balans gevonden.

Wit helderder en levendiger. Bovendien heeft de 65-inch Samsung QE65Q900R, in tegenstelling tot 85-inch Samsung QE85Q900R vergelijkbare producten, in grote mate geen achtergrondverlichting. Als je goed kijkt, zie je de halo rond de witste objecten op de donkerste achtergrond, maar tijdens normaal kijken merk je het helemaal niet. Op basis van de Samsung QE65Q9FN is dit een prima achtergrondverlichting. Het perspectief is echter een secundaire kwestie. Ze zijn niet slecht, vooral in vergelijking met andere LCD’s en QLED’s.

Met slechts een klein beetje verwerking kunt u de beweging scherper en vloeiender maken, zonder dat alles er kunstmatig verbeterd uitziet of veel artefacten introduceert. Dit is niet precies hetzelfde als de acties van veel Sony-tv’s, maar het is op zichzelf erg goed en iets verbeterd ten opzichte van de Samsung QE65Q9FN. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Samsung QE65Q900R 8K QLED tv recensie.

De kenmerken

Samsung QE65Q900R 8K QLED TV Recensie - Bovenkant

Tegelijkertijd krijgt u vier HDMI 2.0-specificatieverbindingen, waarvan de eerste meerdere HDMI 2.1-functies ondersteunt, waaronder variabele vernieuwingsfrequenties. Het is niet dat u er binnenkort van profiteert. Andere fysieke aansluitingen zijn onder meer drie USB-aansluitingen, Ethernet, een optische uitgang, een antenneaansluiting en twee satellietaansluitingen. Hoewel de TV Freesat niet ondersteunt, is het onwaarschijnlijk dat u profiteert van een satellietverbinding als u zich in Nederland bevindt. Volgens de huidige specificaties van Samsung is er geen fysieke hoofdtelefoonuitgang, maar is hij van plan Bluetooth te gebruiken.

Het tv-besturingssysteem van Samsung is hier niet anders dan bij gebruik via 4K QLED, maar het is geen slechte zaak. Het kan worden gezegd dat dit nog steeds de soepelste en meest intuïtieve tv-gebruikerservaring is die momenteel beschikbaar is, en Samsung heeft goed werk verricht door eenvoudig toegang te krijgen tot de handigste functies en instellingen en onnodige functies te verbergen of te verwijderen.

De factureringsmethoden van fysieke bronnen en applicaties op het kleurenhoofdscherm zijn hetzelfde en kunnen indien nodig worden herschikt of verwijderd. De beschikbare streaming media service-opties zijn uitstekend, waaronder Netflix en Amazon Video beide 4K en HDR ondersteunen. Google Play Movies & TV is ook 4K. ITV Hub, All 4 en Demand 5 completeren een reeks inhaalservices, terwijl Now TV en BT TV toegang bieden tot exclusieve inhoud.

De Samsung QE65Q900R bevat ook toepassingen voor het besturen van andere SmartThings-apparaten, zoals robotstofzuigers of slimme verlichtingsapparaten, en de Ambient Mode van Samsung, die het scherm kan gebruiken als weergave van illustraties, foto’s en zelfs patronen om ze te laten overvloeien Samen. Op de achtergrond. Eromheen.

Er zijn natuurlijk de belangrijkste beeldspecificaties. Als deze is ingesteld op 8K, is de volledige resolutie 7680 x 4320. In dit formaat van 65 inch is de pixeldichtheid gelijk aan 136 pixels per inch. Het is twee keer zo veel als de 65-inch Samsung QE65Q9FN. Beide tv’s hebben een volledige reeks directe LED-achtergrondverlichting met ongeveer 500 onafhankelijk dimbare gebieden, maar de piekhelderheid van de Samsung QE65Q900R is zelfs hoger dan die van de Samsung QE65Q9FN. Het is 1.000 nits minder dan zijn 75-inch en 85-inch tegenhangers, maar we vermoeden dat een lichte vermindering van de piekhelderheid nuttiger kan zijn dan problemen.

Sinds we de Samsung QE85Q900R hebben getest, heeft Samsung een software-update uitgebracht voor de gehele Q900R-serie, met als doel een aantal beeldkwaliteitsproblemen op te lossen, met name de relatief onvoldoende zwartdiepte. De 65-inch versie die we hier beoordelen, bevat bijgewerkte software, en we zullen het 85-inch model te zijner tijd opnieuw bezoeken.

HDR heeft het door BBC geprefereerde HLG-formaat, het industriestandaard HDR10-formaat en Samsungs eigen HDR10 +. Dit laatste is een concurrerend formaat van Dolby Vision en ondersteunt dynamische metadata. Door de trage start is het ontbreken van Dolby Vision teleurstellend, maar Samsung en zijn partners beloofden in 2019 meer HDR10 + content uit te brengen. Lees in het volgende deel van deze Samsung QE65Q900R 8K QLED tv review meer over de bouwkwaliteit.

De bouwkwaliteit

Samsung QE65Q900R 8K QLED TV Recensie Zijkant

De Samsung QE65Q900R doet niet veel om de bestaande 4K-modellen van Samsung te onderscheiden. Er zijn dunne, vierkante randen aan beide zijkanten en aan de bovenkant van het scherm, terwijl de onderste lippen iets dikker zijn en het kleine Samsung-logo van het midden naar rechts beweegt. De 65 inch Samsung QE65Q900R is iets dunner dan de 65 inch Samsung QE65Q9FN, maar oogt dikker doordat de achterkant helemaal vlak en recht is en niet taps toeloopt. Bij wandmontage ziet de Samsung QE65Q900R eruit als een grote fotolijst, vooral bij gebruik van Samsung’s eigen No Gap wandmontage.

Beide voeten missen de elegantie van de Samsung QE65Q9FN-basisstandaard, maar ze kunnen aan het einde van het onderste schot of in het midden worden geplaatst. Ze kunnen ook worden opgeborgen in een speciale sleuf op het achterpaneel, zodat ze veilig kunnen worden opgeborgen wanneer later voor wandmontage wordt gekozen. De algehele netheid van het ontwerp kan worden verbeterd door het OneConnect-concept van Samsung op te nemen.

De kabel kan zelfs stroom leveren, dus de tv zelf hoeft niet rechtstreeks op een stopcontact te worden aangesloten. In tegenstelling tot de extra grote versie van de OneConnect-box op de 85-inch versie, is de grootte van dit apparaat hetzelfde als de Samsung QE65Q9FN. Samsung zei dat het de OneConnect-box indien nodig zal vervangen door een 2.1-specificatie HDMI-box. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Samsung QE65Q900R 8K QLED tv recensie.

Conclusie

Wij denken dat de Samsung QE65Q900R vijf sterren waard is. De inhoud is van de hoogste kwaliteit. Hoewel de Samsung QE65Q900R dezelfde prestaties biedt als de Samsung QE65Q9FN bij resoluties van 4K en lager, en tegelijkertijd enig toekomstbestendig voor de transactie biedt, bevelen we het toch graag aan aan degenen die het geluk hebben een groot budget te hebben.

Het probleem is dat Samsungs eigen 4K-model, de Samsung QE65Q9FN in sommige opzichten beter is. Onverwacht zit het verschil niet in de resolutie, maar de upconverter van de Samsung QE65Q900R presteert goed. Ze gebruiken kleuren die minder levendig en aantrekkelijk zijn op 8K-modellen. Omdat de prijs van de laatste ongeveer twee keer zo hoog is als die van de eerste, en de huidige 8K-resolutie geen voordeel is, weten we welke televisie we moeten kiezen. Samsung heeft bewezen bereid te zijn om de beeldprestaties van deze nieuwe 8K-modellen aan te passen, dus er kunnen in de nabije toekomst software-updates voor kleurverbetering opduiken. Ik hoop dat deze Samsung QE65Q900R 8K QLED TV recensie nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP