Samsung QE75Q950T 8K Qled TV Recensie

Samsung QE75Q950T

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De beeldkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Zelfs de kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie.
  • Het Quantum Dot paneel zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge helderheid.
  • Met de meegeleverde No Gap muurbeugel hang je de tv strak tegen de muur.

Nadelen

  • Deze televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

Deze Samsung QE75Q950T Televisie is de beste 8K televisie tot nu toe. In deze Samsung QE75Q950T 8K Qled TV recensie leest u alles over de beeldkwaliteit, de geluidskwaliteit, de kenmerken, de voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung QE75Q950T 8K Qled TV Recensie - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: QLED | Resolutie: 8K | Besturingssysteem Samsung: Tizen | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: x4 | USB: x3 | Optisch: 1

Conclusie

Als u een 8K televisie wilt hebben, is de Samsung QE75Q950T de televisie waarvoor u zou moeten gaan. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE75Q950T 8K Qled TV recensie meer over de voor-en nadelen.

VoordelenNadelen
1. Zelfs de kleinste details van het beeld zijn duidelijk zichtbaar door de 8K resolutie.
2. Het Quantum Dot paneel zorgt voor rijke, pure kleuren en een hoge helderheid.
3. Met de meegeleverde No Gap muurbeugel hang je de tv strak tegen de muur.
1. Deze televisie beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung QE75Q950T 8K Qled TV Recensie - Zijkant

De Samsung QE75Q950T bevat acht luidsprekers, vier midrange-drivers, twee woofers en twee tweeters die aan de rand van de tv zijn gerangschikt. Het resultaat is een meer open en ruimtelijk geluid dan eerdere Samsung-modellen. Voor televisie-audiosystemen kan de Samsung QE75Q950T uitstekende omgevingsgeluidseffecten bieden, terwijl het een grote impact en gewicht heeft. Hoewel er niet veel bassen zijn, is het echt en betrouwbaar en goed geïntegreerd. Het is een kunstmatige simulatie van de oververwerking van veel televisies die proberen veel bas te produceren met kleine drivers. Van de verschillende beschikbare geluidsmodi zijn “Adaptive Sound +” en “Amplification” het meest uw tijd waard.

De eerste geeft je extra ruimtelijkheid, ondanks een lichte opoffering van directheid, terwijl de laatste je meer impact geeft, maar het geschreeuw zal versterken als het volume luider is. Voor dagelijkse televisie is het het beste om beide niet tegelijkertijd te gebruiken, maar voor filmavonden is de afweging de moeite waard. Een televisie als deze moet natuurlijk zijn uitgerust met een speciaal geluidssysteem, en de Sonos Arc is inderdaad het minste waar je aan moet denken. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE75Q950T 8K Qled TV recensie meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Samsung QE75Q950T 8K Qled TV Recensie - Zijkant

Hoewel de 8K-inhoud die beschikbaar is via de YouTube-applicatie verre van schokkend is, weerhoudt het ons er niet van om urenlang de native resolutie van dit apparaat te bewonderen. De kwaliteit van de gestreamde video is nog nooit zo goed geweest als een fysieke schijf, maar de beelden zijn nog steeds verbluffend. Het beeld voelt echt aan, zelfs wanneer het 4K overschrijdt, en zijn stevigheid en driedimensionaliteit zorgen ervoor dat u het wilt aanraken en bereiken. Het is dit toegenomen realisme en robuustheid die 8K zo aantrekkelijk maken. Je hoeft niet op het grote scherm te zitten om ervan te genieten, maar hoe dichterbij, hoe beter. In de nabije toekomst is het belangrijkste hoe 8K-tv’s zoals de Samsung QE75Q950T omgaan met 4K-inhoud, en wanneer we de 4K Blu-ray van Avatar lanceren, liet het uitzonderlijke prestaties zien. We waren verrast door de helderheid van het beeld.

Alles, van de geploegde groef op de voorgrond tot de energiecentrale in de verte, is extreem scherp. We kunnen ons geen duidelijker 4K-beeld herinneren, waar geen kunstmatig verbeterde of overdreven inhoud is. Het verschijnt meer dan ooit tevoren van het scherm. We zijn overgestapt op “Mission: Impossible – Fallout” die ook 4K Blu-ray-weergave gebruikt. De heldere helderheid is nog steeds indrukwekkend, net als de instellingsdetails. Gecombineerd kunnen ze de textuur verbeteren en een hoge definitie hebben, je kunt ook een realistisch reflecterend oppervlak krijgen.

De Samsung QE75Q950T kan een gebruikte 4K-schijf herstellen en biedt een dwingende reden om te overwegen om te upgraden naar een 8K-tv voordat zinvolle inhoud gemakkelijk beschikbaar is. Het toestel heeft ook voordelen die niets met resolutie te maken hebben, zoals diepte, inzichtelijke zwarttinten en bewegingsverwerkingsmogelijkheden. Hoewel het nog steeds niet de beste in zijn klasse is, is het sterk verbeterd ten opzichte van het model van vorig jaar. De kleurbalans is ook mooi. Een aanraking die levendiger is dan het echte natuurlijke gevoel, maar voor zover het aangenaam is, kan het niet als een echte fout worden beschouwd.

Met behulp van Fargo’s standaard Blu-ray-technologie blijven de prestaties van de Samsung QE75Q950T indruk maken op 1080p SDR. Hier, in vergelijking met HDR, heeft de set een meer subtiele en ingehouden benadering van kleur, en het werkt goed met het materiaal. Het beeld is helder en delicaat, en heeft een ruisonderdrukkingsfunctie in “auto” -modus, dus het beeld is ook erg controleerbaar. Behalve een kleine aarzeling over heldere objecten op donkere afbeeldingen, de meest voor de hand liggende witte tekst op een zwarte achtergrond, is hier niets op aan te merken.

Zelfs standaard HD-inhoud, of het nu een tuner, streamingapplicatie of dvd is, kan worden weergegeven, wat gewoonweg verbazingwekkend is als je bedenkt hoeveel beelden de tv produceert. Evenzo zijn de kleuren in balans, is het beeld ruisarm en zijn de helderheid en vloeiendheid bevredigend. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE75Q950T 8K Qled TV recensie meer over de kenmerken.

De kenmerken

Bovenkant Televisie

Omdat de elektronische componenten van de meeste televisies in één apparaat zijn ondergebracht, kan het beeldschermchassis erg dun zijn. Hoewel sommige OLED’s in sommige opzichten zelfs dunner zijn, hebben ze ook gebieden voor luidsprekers, processors en aansluitingen. De dikste OLED is de LG GX met een dikte van 2 cm, maar de gemiddelde dikte van de Samsung QE75Q950T is slechts 1,5 cm, wat meer is.

De Samsung QE75Q950T is zowel stijlvol als ultradun. Alle vier de randen zijn bedekt met kleine gaatjes om geluid en warmte te laten ontsnappen en geven de tv een uniek uiterlijk. Hoewel Samsung beweert beelden van rand tot rand te leveren, is de verzonken rand erg dun, met slechts een paar millimeter zwarte rand rond de inhoud die je bekijkt.

Op het eerste gezicht heeft de Samsung QE75Q950T een redelijk standaard aansluitbereik, inclusief antenne, satelliet, ethernet, optische uitgang, drie USB-poorten en vier HDMI-aansluitingen. De vierde HDMI is echter interessanter dan de meeste HDMI omdat het een complete HDMI 2.1-aansluiting is die 8K, 60Hz en 4K, 120Hz ondersteunt.

De Samsung QE75Q950T heeft slechts één van deze HDMI’s met volledige bandbreedte, wat een probleem kan zijn voor diegenen die van plan zijn om twee gameconsoles van de volgende generatie te kopen, maar gamers voldoen meestal goed aan deze vereiste en ondersteunen twee VRR’s en ALLM. Zowel Microsoft als Sony zwijgen over 8K-games en hebben niet eens andere 8K-bronnen aangekondigd, maar nu is er een manier om 8K-video’s te bekijken op Samsung QE75Q950T, de YouTube-app!

Hoewel de 8K Samsung van vorig jaar geen 8K via YouTube kon afspelen, vanwege het gebrek aan ondersteuning voor het AV1-formaat, is het 2020-model van het bedrijf volledig gelanceerd. De inhoud komt neer op veel landschapsafbeeldingen met soundtracks, maar je kunt ze tenminste in 8K bekijken. Maar in de nabije toekomst zullen we de meeste inhoud bekijken met resoluties lager dan 8K, dus Samsung let momenteel op zijn 8K-modellen die 4K-, 1080p- of zelfs standaardresolutiesignalen aankunnen. De sleutel zijn de 8K- en 8K AI-upgrademogelijkheden van Quantum-processors.

Dit jaar bevat het een diepgaande leerlaag die bovenop de machine learning van het model van vorig jaar werkt, waardoor extra fijnheid en fijnheid aan het opgeschaalde beeld wordt toegevoegd. Volgens Samsung zou de niet-8K-inhoud op deze 8K-tv beter moeten zijn dan het gelijkwaardige 4K-model. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is niet eenvoudig: tv moet een groot deel van het beeld uitmaken.

Het Tizen-besturingssysteem is consistent in de meeste Samsung-productlijnen en is het beste in zijn klasse wat betreft bruikbaarheid en toepassingsselectie. Naast de 8K-versie van YouTube kun je ook Netflix, Amazon Prime Video, Disney +, Apple TV, Rakuten en Google Play Movies and TV downloaden, allemaal in 4K- en HDR-formaten, en een volledig assortiment applicaties. Nu zijn Spotify, Tidal, Apple Music, Amazon Music, Deezer en TuneIn ook lid geworden van TV en BT TV. De kloof tussen de producten van Samsung is niet groot en daarom anders. AirPlay 2 is ook ingebouwd en biedt Apple-gebruikers een andere manier om audio- en video-inhoud op het tv-scherm te krijgen.

Zoals bij alle Samsung-telefoons, is Dolby Vision het enige dat hier ontbreekt. Hoewel zijn eigen concurrent HDR-formaat HDR10 + enige vooruitgang heeft geboekt via Amazon Prime Video, Rakuten en 4K Blu-ray-schijven, wordt Dolby Vision nog steeds op grotere schaal gebruikt en beter geïmplementeerd. Kiezen we tussen deze twee formaten, dan kiezen we voor Dolby Vision, en fabrikanten, waaronder Philips en Panasonic, bieden nu tv’s aan die beide bieden. Lees in de volgende alinea van deze Samsung QE75Q950T 8K Qled TV recensie meer over onze conclusie.

Conclusie

Als je er zeker van bent dat de volgende tv een 8K-model zal zijn, dan is de Samsung QE75Q950T de beste keuze. In termen van het weergeven van 4K-inhoud is het eigenlijk beter dan het 4K-model en kan het de duidelijkste en meest gedetailleerde beelden leveren die we ooit hebben gezien. Als u een budget heeft en u zich enigszins wilt aanpassen aan toekomstige ontwikkelingen, kunt u de Samsung QE75Q950T best proberen. Hopelijk heeft deze Samsung QE75Q950T 8K Qled TV recensie u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP