Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie Recensie

Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie

4.95

5.0/5

Voordelen

  • Geweldige 8K beelden
  • Erg mooie One Connect
  • Erg mooie opschaling

Nadelen

  • 8K gaat nog heel lang duren
  • Tegenlicht kan beter
  • Mist diepte

Heeft u al uw 4K tv geupgrade naar 8K? Getest op 12,000 euro. In deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie leest u alles over de bouw, de kenmerken, de specificaties, het geluid, de 8K mogelijkheden, de voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie Recensie

SPECIFICATIES
Schermtype: QLED (quantum dots met directe LED-achtergrondverlichting) | Resolutie: 8K | Besturingssysteem: Samsung Tizen | HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1

Conclusie

8K is de real deal, maar deze 85-inch Samsung QE85Q900R rechtvaardigt niet helemaal een aankoop in deze pre 8K-wereld.

VoordelenNadelen
1. Geweldige 8K beelden
2. Erg mooie One Connect
3. Erg mooie opschaling
1. 8K gaat nog heel lang duren
2. Tegenlicht kan beter
3. Mist diepte

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Naast de geweldige beeldkwaliteit van de Samsung QE85Q900R, kan het geluid ook een keuze zijn om deze televisie aan te schaffen. Het zou ook een beetje apart zijn om zoveel geld uit te geven zonder dat u een geweldig geluidssysteem ontvangt. Met alle opwindende dingen rondom beeldkwaliteit, kunnen de geluidsprestaties van de Samsung QE85Q900R een ondergeschikte overweging zijn. Het zou echter een beetje vreemd zijn om te overwegen dat 12.000 euro zonder het te koppelen aan een serieus speciaal audiosysteem. Maar voor iedereen die op zoek is naar een uitstekende geluidskwaliteit voor deze prijs, lijkt de Samsung QE85Q900R eigenlijk erg op de Samsung QE85Q9FN. Dit betekent dat hij volgens de normen van de meeste tv’s groot, krachtig, licht en ruimtelijk is en perfect kan worden beluisterd. Qua geluid is er echter niets bijzonders. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie.

De kenmerken

Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie Recensie - Zijkant

Volgens de huidige specificaties van Samsung zit de aansluiting van de Samsung QE85Q900R niet aan de achterkant van het toestel, maar in een aparte aansluitdoos. Deze box is groot, ongeveer twee of drie keer zo groot als QLED in 2018 en twee keer zo groot als de vorige. Ondanks het grote volume in vergelijking met de vorige versie, is de nieuwe Samsung QE85Q900R One Connect Box nog geavanceerder. Een Blu-ray-speler of PlayStation 4 is veel compacter en kan worden verborgen omdat er geen zichtlijn of scherm voor nodig is om te lezen. Het wordt echter erg heet tijdens de test, dus zorg voor ventilatie.

Omdat 8K-displays extra vermogen en datatransmissie nodig hebben, is de kabel die een aansluitdoos met het display verbindt ook groter. Het is nog steeds veel dunner dan een normale HDMI-kabel en het doorschijnende ontwerp maakt het gemakkelijk te negeren.

Het enige verschil is dat de eerste van de vier HDMI-ingangen 8K-videosignalen tot 30 fps aankan. Op een dag is er misschien een hulpmiddel dat hiervan kan profiteren. HDMI is niet geslaagd voor de 2.1-certificering omdat het nog niet officieel is gecertificeerd. Samsung zei dat Samsung QE85Q900R kopers volgend jaar een gratis upgrade naar de HDMI 2.1-compatibele One Connect Box kunnen aanvragen, wat gemakkelijk zou moeten zijn voor early adopters die bereid zijn 12.000 euro te betalen voor een nieuwe tv.

Maar de upgrade is misschien niet eens nodig, aangezien veel HDMI 2.1-functies al worden ondersteund, waaronder variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) en automatische gamemodi voor gaming en dynamische metadata voor HDR10 +. De update verhoogt eigenlijk alleen de upgradesnelheid van de HDMI 1-poort naar 8K bij 60 fps in plaats van de huidige limiet van 30 fps. De overige aansluitingen blijven hetzelfde, je krijgt dus drie USB-aansluitingen, Ethernet, glasvezel, antenne en twee satellietaansluitingen.

Er is geen antenneaansluiting, dus als je een headset wilt aansluiten, heb je bluetooth nodig. Het besturingssysteem is ook niet veranderd in de rest van de huidige QLED-reeks, wat betekent dat de softwarematige waanzin minder wordt verwacht voor nieuwe modellen dan je zou verwachten, wat wel betekent dat de Samsung QE85Q900R soepel draait en zeker applicaties bevat.

Van Netflix en Amazon Video in 4K en HDR tot Rakuten- en Google Play-films die pay-as-you-go-blockbusters zijn, plus verschillende inhaaltoepassingen, zelfs Now TV, het omvat bijna alle basisprincipes. Het besturingssysteem is ook duidelijk, opvallend, aanpasbaar en flexibel, waardoor de inhoud supersnel en intuïtief toegankelijk is. 4000 piekhelderheid. De 85-inch en 75-inch versies van de Q900R hebben neten.

Ter referentie, de vorige helderste TV Q9FN die we hebben getest, heeft een vermogen van 2000 nits. Maar wat is het nut van 8K TV? Is de resolutie van 4K tenslotte niet voldoende? De prestaties van Samsung op dit gebied zijn behoorlijk overtuigend, wat de wereldwijde trend van grote tv’s laat zien. Het twistpunt is de pixeldichtheid, net als bij mobiele telefoons.

Zo heeft de iPhone XS Max een 12% groter scherm en 12% meer pixels dan de iPhone XS. Dit betekent dat de twee telefoons dezelfde pixeldichtheid hebben en dus even helder zijn. Een 85-inch 8K-opstelling zoals deze heeft dezelfde pixeldichtheid als een 43-inch 4K-model. Voor hogere resoluties is dit een zeer overtuigend argument, ervan uitgaande dat we in de toekomst allemaal grotere schermen zullen kopen. Lees meer over 8K in het volgende deel van deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie.

8K beeldkwaliteit

Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie Recensie - Bovenkant

Dus wat is de native 8K-inhoud op de Samsung QE85Q900R? Zoals u zich kunt voorstellen, is het absoluut geweldig. Zoals te verwachten heeft dit alles te maken met duidelijkheid en details. Het beeld is ongelooflijk, levensecht en trekt je aan op een manier die 4K niet kan evenaren. Dit komt natuurlijk door het enorme formaat van het 85-inch scherm. Hoe dichter je bij het beeld bent, het beeld zal niet zacht of wazig worden. Je kunt een voet naast het scherm gaan zitten en toch worden getroffen door de perfecte helderheid.

Aangezien er momenteel echter geen juiste 8K-inhoud is, is dit deel van onze recensie volledig gebaseerd op het lokale 8K-materiaal van Samsung. Het is een typische keuze uit heldere, kleurrijke patronen en prachtige landschappen, en de drone is ontworpen om te profiteren van de tv, niet alleen in termen van resolutie, maar ook in termen van helderheid, dynamiek en levendige kleuren. Verbluffend, meeslepend 8K-uiterlijk. Lees meer over de bouw in het volgende deel van deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie.

De bouwkwaliteit

Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie Recensie - Zijkant

Naast zijn omvang, markeert de vorm van de Samsung QE85Q900R hem nauwelijks als een revolutionair nieuw product. Dit is een slim ogende tv, maar hij onderscheidt zich niet echt van Samsung’s 4K QLED. Hier, net als bij de Samsung QE85Q9FN, zijn de dunne randen aan de bovenkant en zijkanten naar buiten gericht in plaats van naar binnen, wat betekent dat ze het licht anders reflecteren, en zelfs als het materiaal en de kleur hetzelfde zijn, is hun uiterlijk donkerder.

De onderrand is eigenlijk dikker dan die van de 4K QLED, wat resulteert in een dikke rand van ongeveer 2-3 cm. Tegelijkertijd is het logo naar de rechter benedenhoek verplaatst en ziet het er op zo’n groot scherm klein uit. De Samsung QE85Q900R heeft twee voetjes, in plaats van een centrale basis, kan hij aan beide uiteinden van het chassis worden geplaatst of dicht bij het midden om de tv op kleinere meubels te plaatsen.

Als je dapper genoeg bent om dingen aan de muur te monteren, kun je je voeten verwijderen en ze in de slimme groef aan de achterkant van de tv opbergen om te voorkomen dat je ze kwijtraakt. Ja, de Samsung QE85Q900R is compatibel met Samsungs eigen No Gap-muurbeugel en standaard VESA-houder.

Wij vinden de QE85Q900R bijzonder spectaculair in het geval van een tv-muurbevestiging zonder gat, dankzij het volledig vlakke achterpaneel. Hierdoor ziet de tv eruit als een enorm ingelijste foto. Het kan zelfs doen alsof het is geïntegreerd met de ingebouwde omgevingsmodus. Lees meer over 4K in het volgende deel van deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie.

4K beeldkwaliteit

Maar in de nabije toekomst zul je video’s bekijken met een lagere native resolutie dan 8K, en dit is waar het op AI gebaseerde upgradeprogramma van Samsung van pas komt. De upconverter gebruikt machine learning-technieken om miljoenen lage resolutie en hoge resolutie afbeeldingen te analyseren, waarbij twee versies van hetzelfde object worden vergeleken om verschillen te identificeren, zodat ze direct kunnen worden toegevoegd wanneer het lage resolutie signaal naar de tv wordt gestuurd. Samsung zei dat het resultaat meer gedetailleerde, scherpere randen, minder ruis en minder gekartelde randen is. In wezen is de niet-8K-inhoud op de Samsung QE85Q900R eigenlijk beter dan de niet-8K-inhoud.

Afstandsbediening TV

Het verwerkingsvermogen en de datatransmissiesnelheid die nodig zijn voor dergelijke evaluaties en aanpassingen zijn zo hoog dat ze niet in realtime via de cloud kunnen worden uitgevoerd. In plaats daarvan wordt al het leren gedaan door de servers van Samsung en ‘aangeleerd’ aan de tv’s van mensen tijdens regelmatige software-updates. Dit betekent dat de Samsung QE85Q900R die u nu koopt, de komende maanden alleen maar beter moet worden geüpgraded.

De upgrade is inderdaad erg goed. Dit is echt verbazingwekkend als je bedenkt hoeveel van het beeld op het scherm op de tv “goedgemaakt” wordt. Of het echter betere vergrote beelden kan opleveren dan 4K tv-toestellen, is een moeilijkere vraag. Een van de problemen is het ontbreken van referentie-tv’s in dit formaat. Samsung leverde ter vergelijking de 82-inch NU8000 (UE82NU8000) en de 75-inch Samsung QE85Q9FN, maar voor ons zijn het relatief onbekende hoeveelheden. Samsung staat erop dat we NU8000 als resolutiereferentie gebruiken in plaats van Samsung QE85Q9FN, dat ook hol klinkt.

NU8000 is binnen het bereik van Samsung veel lager dan de Samsung QE85Q9FN, waardoor de beeldkwaliteit veel hoger is dan de resolutie zelf. Ja, de Q900R verslaat NU8000 in elk aspect (inclusief duidelijkheid en detail), maar dit bewijst ons niets. Bovendien kan deze 85-inch Samsung QE85Q900R volgens Samsungs eigen argument over pixeldichtheid zelfs duidelijkere beelden vastleggen dan de kleinere 75-inch Samsung QE85Q9FN, omdat de resolutie 104 ppi is, terwijl de resolutie van de 4K-tv 59 is. ppi. Dit is in alle opzichten een volledig geldige vergelijking voor ons. Om precies te zijn, vergeleken met alle inhoud, zijn de prestaties van de Samsung QE85Q900R beter dan die van de Samsung QE85Q9FN, maar dit is geen belangrijke stap voorwaarts, in sommige opzichten is het achteruit.

We beginnen met 4K en onze huidige testfavoriet Suits. Hoewel Samsung QE85Q900R veel helderder is dan Samsung QE85Q9FN, is dit niet overdreven. De kleuren op de Samsung QE85Q900R zijn zelfs nog beter. Samsung QE85Q9FN is buitengewoon rijk en energiek, maar je noemt het neutraal. Het uiterlijk van de QE85Q900R is misschien een beetje bleek in vergelijking met de rijkdom van Samsung QE85Q9FN, maar het lijdt geen twijfel dat het authentieker is en een betere balans kan bereiken tussen meerdere bronnen en inhoudstypen.

Maar denk niet dat de Samsung QE85Q900R zelf niet levendig is. De felle kleuren geven echt impact. Dit is een heel duidelijk en gedetailleerd beeld. Deze 8K-tv kan niet alleen het beeld vergroten zonder het beeld te verzachten, maar hindert ook geen duidelijke artefacten, schittering of ruis. Het is echter niet zo duidelijk en gedetailleerd als Samsung QE85Q9FN, het is zo duidelijk. Maar de Samsung QE85Q9FN zelf is een heel duidelijk en delicaat beeld, dus de beelden die van de twee tv’s worden verkregen, zijn duidelijke en duidelijke beelden van het scherm, met de beste details die de bestuurder moet verstrekken. Het ziet er goed uit.

TV in woonkamer

Dat de 85-inch Samsung QE85Q900R qua helderheid overeenkomt met de 75-inch Samsung QE85Q9FN, is een goed teken voor de 75-inch en 65-inch versies van de Samsung QE85Q900R. Logischerwijs zouden deze een verbetering moeten zijn ten opzichte van de equivalente Samsung QE85Q9FN, dus hoewel Samsung een enorm wah-geluid leverde, was het in sommige opzichten een beetje teleurstellend voor Samsung om 85in als eerste testmodel te kiezen. Het is de moeite waard erop te wijzen dat sommige specifieke afbeeldingen of objecten een uitdaging vormen voor de upconverter. Hoewel dit een kleine fout is, zijn er ook enkele grotere tekortkomingen. De Samsung QE85Q900R produceert niet zo diep zwart als Samsung QE85Q9FN. Samsung zei dat dit opzettelijk was. Volgens sommige suggesties verliest de Samsung QE85Q9FN wat zwartdetails door zijn diepte, waardoor het zwartniveau iets verhoogd is. Dit is een beslissing waarvan we niet echt zeker kunnen zijn.

Hoewel de 8K Samsung QE85Q900R de donkere details volgt die verloren gaan door de 4K Samsung QE85Q9FN, heeft de relatief onvoldoende zwartdiepte invloed op het algehele contrast en de dynamische effecten. Dit betekent dat scènes met een hoog contrast iets grijzer kunnen zijn dan normaal zwart, waardoor ze een deel van hun effecten verliezen. Bovendien heeft de Samsung QE85Q900R duidelijke achtergrondverlichting, terwijl de Samsung QE85Q9FN dat niet doet. Dit is het duidelijkst zichtbaar in de zwarte balken aan de boven- en onderkant van breedbeeldfilms, maar het kan ook in het hoofdscherm sijpelen. Onder normale kijkomstandigheden valt direct kijken naar de set niet op, maar iets buiten de as en wordt duidelijker.

TV in woonkamer

Als het niet op Samsung QE85Q9FN staat, bestaat het gewoon, wat teleurstellend is. Het kan te maken hebben met de verdubbeling van de helderheid, of dat Samsung niet meer dimgebied heeft toegevoegd aan de 500ish van het kleinere Samsung QE85Q9FN pakket, maar dat zou niet zo moeten zijn. Volg ons. Door de resolutie te verlagen, blijft de Samsung QE85Q900R consistent, en gezien de schaal van de voortdurende upgrade is dit op zich al erg indrukwekkend.

Door Suits te spelen op 1080p Blu-ray is het beeld erg helder en stabiel, en is de helderheid wederom vergelijkbaar met Samsung QE85Q9FN. De kleuren op de Samsung QE85Q900R zijn eigenlijk levendiger, maar bewijzen op de een of andere manier hun authenticiteit. Het is subtiel, maar er is meer blauw in de lucht en het overhemd van Harvey Specter.

Tenslotte, om de Samsung QE85Q900R zijn verwerkingscapaciteit te laten overstijgen, zullen we “Harry Potter” op dvd afspelen. Hier produceert tv ongeveer 99% van wat u ziet. Het is gek, vooral omdat de foto’s erg goed zijn. Niet zo lang geleden was standaarddefinitie min of meer onzichtbaar op 4K-tv’s, dus de netheid, helderheid en details van de Samsung QE85Q900R zijn verbluffend. In dit opzicht is het zo goed als Samsung QE85Q9FN, helderder en sterker. Het relatieve offer van zwarte diepte is nog steeds een probleem, maar het is ongetwijfeld een indrukwekkende prestatie.

Het is vermeldenswaard dat hoewel de Samsung QE85Q900R een uitstekend bewegingsverwerkingsprogramma is voor 8K en goed presteert op 4K (hoewel het kan worden verslagen door geavanceerde Sony), dit waarschijnlijk Omdat het tijdens het upgradeproces veel extra pixels moet genereren.

Qua snelheid biedt de Samsung QE85Q900R ons een schokvertragingsmeting van 14,8 milliseconden wanneer de gamemodus is geselecteerd en alle andere verwerkingsfuncties zijn uitgeschakeld, en een schokvertragingsmeting van 34,9 als de soepele gamebewegingsmodus van Samsung is ingeschakeld. Als u overweegt 12,.000 euro uit te geven aan een 85-inch tv om te gamen, zult u blij zijn te horen dat de Samsung QE85Q900R het niet bij zal houden. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie.

Conclusie

Iemand moet eerst 8K gebruiken. Het is geen verrassing dat Samsung zo sterk is gevallen, deels vanwege haar staat van dienst op het gebied van innovatie, en deels omdat het in de oorlog met OLED op zoek was naar nieuwe munitie. Het gebrek aan lokale inhoud is echter een probleem bij het evalueren van 8K-tv’s. De demonstratie-opname bewees dat lokale 8K misschien wel heel fascinerend is, maar het is nog een paar jaar verwijderd van de “juiste” inhoud, dus het heeft niets te maken met het bepalen of de Samsung QE85Q900R de moeite waard is om te kopen.

8K-tv moet overleven of sterven met de huidige 4K-, HD- en SD-inhoud. Gelukkig levert de Samsung QE85Q900R de meeste uitstekende prestaties op deze inhoud, vooral gezien de mate van uitbreiding. Het zal ons niet verbazen als de upgrade van Samsung uiteindelijk de maatstaf wordt. Maar vergeleken met het vlaggenschip 4K-model Samsung QE85Q9FN van het bedrijf, is de kwaliteit van de inhoud die de Samsung QE85Q900R niet biedt aanzienlijk verbeterd. In ieder geval niet van deze maat.

Tegelijkertijd verlaagde het 65-inch model de prijs tot 5.000 euro en de pixeldichtheid tot 136ppi. Dit kan een grote verbetering zijn ten opzichte van de QE65Q9FN, waardoor het de beste tv is die je op dit moment kunt kopen. Ik hoop dat deze Samsung QE85Q900R QLED 8K Televisie recensie nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP