Sony 49XH95 Review

Sony 49XH95

4.75

De geluidskwaliteit

4.8/5

De beeldkwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.6/5

Voordelen

  • Het Triluminos scherm geeft realistische en kleurrijke beelden weer, dankzij het 10 bit paneel.
  • De full array local dimming zorgt ervoor dat lichten plaatselijk opgelicht en gedimd worden, waardoor donkere delen van het beeld ook echt donker zijn.
  • Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.

Nadelen

  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.
  • Door de beperkte kijkhoek gaat de beeldkwaliteit achteruit als je schuin voor de tv zit.

Is dit de beste 49-inch tv die je kunt kopen? De testprijs is 1100 euro. In deze Sony 49XH95 review lees je alles over beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, prestaties, features, specificaties, voor- en nadelen. Daarnaast bieden wij, zoals u gewend bent, de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel plezier met lezen!

Sony 49XH95 Review

SPECIFICATIES
Schermgrootte: 49 inch, 55 inch, 65 inch, 75 inch, 85 inch | Soort: LCD | Achtergrondverlichting: Directe LED | Resolutie: 4K | Ondersteunde HDR-formaten: HDR10, HLG, Dolby Vision | Besturingssysteem: Android TV 9.0 | HDMI-ingangen: 4 | ARC / eARC: eARC | Invoervertraging: 21ms | Variabele vernieuwingsfrequentie (VRR): Nee | Automatische lage latentiemodus (ALLM): Nee | 4K, 120Hz: Nee | Afmetingen (BHD): 109.3 x 62.9 x 6.9

Conclusie

Het klinkt misschien bekend, maar de nieuwe prestaties van de Sony 49XH95 verhogen de 2020 norm drastische voor 49-inch televisies!

VoordelenNadelen
1. Het Triluminos scherm geeft realistische en kleurrijke beelden weer, dankzij het 10 bit paneel. 
2. De full array local dimming zorgt ervoor dat lichten plaatselijk opgelicht en gedimd worden, waardoor donkere delen van het beeld ook echt donker zijn. 
3. Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven. 
1. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt. 
2. Door de beperkte kijkhoek gaat de beeldkwaliteit achteruit als je schuin voor de tv zit.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

TV in woonkamer

Hoewel het audiosysteem van de XH9505 dezelfde functies heeft als zijn voorganger, heeft de geluidskwaliteit een grote stap voorwaarts gemaakt. Qua technologie is er nu ondersteuning voor Dolby Atmos en akoestische kalibratie voor uw kamer. Deze functie gebruikt de microfoon in de afstandsbediening om het testgeluid dat vanaf het scherm wordt verzonden te analyseren en dienovereenkomstig aan te passen. Zelfs als kamerkalibratie niet is ingeschakeld, is de leveringscapaciteit aanzienlijk verbeterd en krachtiger dan bij de XG9005.

Zelfs met standaard Dolby Digita technologie is er weinig van dergelijke openheid en dynamiek op de markt, en het projectie-effect van stereosignalen zoals tv-tuners is ook erg goed. Tv’s met luidsprekers met neerwaarts uitzendende luidsprekers hebben natuurlijk altijd hun beperkingen, en het toevoegen van een soundbar zou de extra kosten waard zijn, maar voor een 49-inch flatscreen is Sony inderdaad erg goed. Het grotere model XH95 maakt gebruik van Acoustic Multi Audio-technologie, dus het zou beter moeten klinken. Lees meer over het beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Sony 49XH95 review.

De beeldkwaliteit

Energielabel

Gebruik de standaard Dolby Vision Bright-preset om Dolby Vision-inhoud te bekijken en te ervaren. Als je naar “Suits” kijkt, dan is de weergavefunctie van XH9505 krachtiger en levendiger dan XG9005. Zet de gebruikelijke Dolby Vision opzij. En verwonder je over het rijke maar evenwichtige kleurenpalet, de grote hoeveelheden detail en uitstekende randscherpte Voor aantrekkelijke filmeffecten.

Door de 4K Blu-ray van “Bad Boys 3” uit te voeren, schakelden we over van het streamen van Dolby Vision naar op schijf gebaseerde HDR10, en waren we een beetje verbaasd dat de standaard standaardinstellingen veel aanpassingen vereisten, maar in feite niet. Dit is vorig jaar het geval met de XG9005. Met de out-of-the-box instellingen ziet het beeld er qua kleur niet echt levendig uit, maar een beetje vaag qua helderheid. Na uren van afstellen en testen, ontdekten we dat de XH9505 niet veel aanpassingen nodig heeft om de HDR-afbeelding te leveren die we willen. Na overeenkomstige aanpassingen levert de XH9505 uitstekende prestaties. Qua kleur zit het nog steeds aan de rijke kant van neutrale kleuren, maar dit zorgt voor een prettige en levendige kijkervaring zonder illusoir te worden. De zwartdiepte is vergelijkbaar met de XG9005. Hoewel het niet perfect kan worden genoemd, zijn de details in de donkere delen veel beter, en de manier waarop heldere hooglichten in de donkere delen doordringen is ook geweldig.

Afstandsbediening

Met andere woorden, het lokaal dimmen van de XH is nog steeds niet zo geavanceerd als het high-end backlight-apparaat van Samsung, wat betekent dat op de oorspronkelijk zwarte achtergrond een zwakke gloed rond heldere objecten wordt uitgestraald. In normale scènes trekt deze situatie zelden de aandacht, maar u kunt het tegenkomen in sequenties van ondertitels. Er was een beetje licht in de zwarte balken aan de boven- en onderkant van de breedbeeldpresentatie. Dit is een algemene verwachting voor lcd-tv’s met led-achtergrondverlichting. Sony is veel beter dan de meeste tv’s, maar onze tv’s vertonen ook enkele halo’s in de rechterbenedenhoek van het scherm. Het heeft niet echt invloed op de kijkervaring, maar we hopen dat het tv-toestel dat we kopen niet wordt beïnvloed.

Bij het overschakelen van 4K HDR naar 1080p SDR (standaard dynamisch bereik), hebben we gemerkt dat aanpassingen aan de standaard HDR-presets zijn overgedragen naar SDR. De meeste fabrikanten hebben verschillende versies van elke preset, en de keuze van Sony maakt het leven een beetje lastig, omdat SDR-films en tv-programma’s er niet goed uitzien in onze HDR-instellingen. De oplossing is om verschillende voorinstellingen voor SDR te gebruiken, dus we kopiëren de standaardwaarden van “Standaard” naar “Aangepast”, passen vervolgens “Zwartaanpassing” en “Geavanceerde contrastverbetering” aan en wijzigen “Dynamisch bereik in X-richting” een Real-time kleur “zijn ingesteld op” Medium “. U moet ook de lichtsensor uitschakelen voor SDR-weergave.

Waar je ook naar kijkt, de kijkhoek is redelijk, maar niet perfect. Als je afwijkt van de as, vervagen de kleur en zwart iets. Het grotere XH-model maakt gebruik van Sony’s X-Wide Angle-technologie, die in dit opzicht zou moeten worden verbeterd. Lees meer over het design in het volgende deel van deze Sony 49XH95 review.

Het design

Sony 49XH95 Review - Voorkant

Als je de Sony 49XH95 uit de doos gebruikt, zie je dat deze er ongeveer hetzelfde uitziet als de XG9005 van vorig jaar, wat aanvankelijk een beetje teleurstellend was. Nu zijn de voeten bijna zwart in plaats van zilver, maar de rest van het chassis ziet er hetzelfde uit. Dit is min of meer het tv-lef van 2020 vorig jaar, maar doet het er echt toe? Helaas heeft Sony de kans niet aangegrepen om af te vallen, omdat het volume slechts 6,9 cm is (49 inch Samsung Q80T is misschien een van zijn naaste concurrenten, 5 inch, 5 inch destijds) 5 cm diep, 48 inch OLED48CX is gewoon 4,7 cm.

Hoewel deze pootjes zijn ontworpen voor soundbars, zien ze er toch een beetje raar uit en bieden ze veel dekking voor de tv. Maar uiteindelijk is dit een scène die er vanaf de voorkant prachtig uitziet, en het dunne geborstelde metalen frame omlijst de beweging van het scherm stijlvol. De afstandsbediening is veranderd en de XH9505 heeft de zapper verkregen uit het premiumpakket van Sony dat vorig jaar werd gelanceerd. Dit is niet alleen een meer ergonomische en georganiseerde toolkit, maar het heeft ook Bluetooth-functionaliteit, dus het is niet afhankelijk van het zicht.

De wijzigingen in de afstandsbediening versnellen ook individuele wijzigingen in de verbindingsvolgorde van het apparaat. Wis de ingang van de infraroodzender, we denken dat er maar weinig mensen baat bij hebben. We blijven zitten met vrij typische verbindingsopties, waaronder vier HDMI, drie USB en een optische audio-uitgang. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sony 49XH95-test.

De kenmerken

Sony 49XH95 Review - Achterkant

Hoewel de buitenkant er een beetje bekend uitziet, worden alle wijzigingen intern doorgevoerd, waardoor de XH9505 is uitgerust met Sony’s huidige beste chip X1 Ultimate. Dit verhoogt de objectgebaseerde superresolutie en verbetert de objectgebaseerde HDR Remaster-versie, die een vergelijkbare vergelijkingsmethode gebruikt. De extra rekenkracht kan ook zorgen voor een vlottere gebruikerservaring. De interactie met Android TV is leuker dan voorheen, en zolang je op een knop drukt, reageren de instellingen direct. Sony heeft ook zijn eigen menusysteem bijgewerkt, dat naast Android bestaat, dat wordt gebruikt om tussen ingangen te schakelen, instellingen te wijzigen en meer. De inhoud is duidelijker en ziet er beter uit dan voorheen, en Sony neemt zelfs afbeeldingen en instructies op in elke beeldinstelling, zodat u gemakkelijker begrijpt wat er wordt gewijzigd.

Android TV is nog steeds niet zo netjes als de aangepaste systemen die worden gebruikt door bedrijven zoals Samsung en LG, vooral omdat interactie ermee betekent dat je naar een speciaal startscherm moet gaan, terwijl deze concurrenten alle inhoud zullen weergeven die je momenteel bekijkt. Netflix, Amazon Prime Video en Disney + kunnen allemaal gebruikmaken van 4K Dolby Vision-streamingtechnologie.

Het is jammer dat de Apple TV-applicatie ontbreekt. U kunt AirPlay 2 gebruiken om Apple TV-inhoud van iOS-apparaten naar XH9505 te streamen, maar als u dit doet, wordt de beeldkwaliteit tot op zekere hoogte opgeofferd. Er is geen tv meer, maar Sony verzekert ons van zijn komst, ondersteunt niet alleen de Dolby Vision-, HDR10- en HLG-formaten met een hoog dynamisch bereik, maar ondersteunt ook IMAX-verbetering en Netflix-kalibratie. We zullen hier echter niet al te enthousiast over zijn, omdat de eerste momenteel nog lang niet overal verkrijgbaar is, en de laatste zal leiden tot de meest saaie of saaie foto’s. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sony 49XH95 review.

Conclusie

Het uiterlijk mag dan hetzelfde zijn als het model van vorig jaar, maar de KD-49XH9505 heeft veel upgrades ondergaan om hem beter te maken dan zijn bekroonde XG9005-vervanger. De foto is niet veel beter, maar de combinatie van verhoogde helderheid, rijkere kleuren en betere donkere details maakt de kunstenaar charmant en inzichtelijker. Verbeter het geluid aanzienlijk en zorg voor een snellere gebruikerservaring, dit is een allround koekje en de beste 49-inch tv die je momenteel kunt kopen. Hopelijk heeft deze Sony 49XH95 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP