Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV Recensie

Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV

4.9

De geluidskwaliteit

5.0/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Zwart is echt zwart.
  • Beelden zijn 100% scherp.
  • Het geluid is uitstekend.
  • Voldoende bas.
  • Ambilight is onmisbaar.

Nadelen

  • Kwetsbaar.
  • Hobbelig scherm als de tv uitstaat.

Deze Philips OLED is nu onberispelijk en is een van de beste televisies op de markt, met een testprijs van 1600 euro. In deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie leest u alles over de geluidskwaliteit, de kenmerken, de bouwkwaliteit, de voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV Recensie - Voorkant

SPECIFICATIES
Screen type: OLED | Resolution: 4K | Operating system: Google Android TV | HDR formats: HDR10, HDR10+ (requires software update), HLG | HDMI: 4 | USB: 2 | Optical: 1

Conclusie

Na het verhelpen van de fout is de Philips 55OLED803/12 het meest overtuigende argument om een LG OLED te kopen. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de voor-en nadelen van deze televisie.

VoordelenNadelen
1. Zwart is echt zwart.
2. Beelden zijn 100% scherp.
3. Het geluid is uitstekend.
4. Voldoende bas.
5. Ambilight is onmisbaar.
6. Aansluitingen op achterzijde zijn goed toegankelijk.
1. Kwetsbaar.
2. Hobbelig scherm als de tv uitstaat.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV Recensie - Voorkant

Als u geluid serieus neemt, moet u naast de nieuwe OLED ook een speciaal geluidssysteem budgetteren. In dit geval zullen de voor- en nadelen van de ingebouwde luidsprekers van de nieuwe tv in de toekomst niet relevant zijn. Philips heeft een bewonderenswaardige inspanning geleverd om het geluidssysteem van de vorige versie van OLED803 te upgraden, door het eenvoudige 2.1-systeem te vervangen door een paar units met onafhankelijke tweeters en midrange-drivers, en om de woofer aan de zijkant toe te voegen, twee passieve radiatoren. De verbeteringen in gewicht en toonbalans zijn duidelijk. Volgens tv-normen is dit een diepe en rijke weergave die helderheid en zachtheid combineert. Hierdoor klinkt Philips erg prettig, maar mist het een klein beetje qua kracht. Elke dag televisie kijken is geen probleem, maar het beeldscherm is te plat om de opwinding van actiefilms volledig over te brengen. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de HDR-prestaties.

HDR-Prestaties

Google Assistant

Als we overschakelen naar 1080p, houden we niet van de perfecte natuurlijke werkelijkheidsmodus waar Philips trots op is. Zoals veel functies die zijn ontworpen om SDR naar HDR te converteren, voelt het een beetje vals en te veel aan. Het is zelfs bij de minimale stand te licht. Dynamisch contrast heeft een soortgelijk effect, standaard staat ook het videocontrast te hoog ingesteld. Als u deze instellingen echter opnieuw instelt, zal deze tv absoluut prachtige vergrote beelden produceren. De details zijn verbluffend!

En als je denkt dat het uitschakelen van deze geavanceerde verwerkingsmodi saaie beelden oplevert, dan heb je het mis. Wit is helderder en schoner dan het scherm op LG, donkere details zijn geweldig en zwart is donkerder. Alles bij elkaar genomen is dit een van de beste 1080p televisies die momenteel beschikbaar zijn, wat een bijzondere prestatie is. Verbeter de signaalkwaliteitsladder verder, standaarddefinitie is ook zeer betrouwbaar. De OLED van LG kan je vloeiendere en schonere beelden geven, maar Philips is gedetailleerder.

Wetende dat we de invoervertraging van Philips 55OLED803/12 hebben gemeten als minder dan 40 ms, kunnen gamers zich een beetje zorgen maken, wat hoger is dan vergelijkbare producten van bedrijven zoals Samsung en LG. Hoewel de tijd van 40 ms snel genoeg zou moeten zijn voor de meeste hardcore spelers, is het de moeite waard om te onthouden. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de verwerkingsmodi.

De Verwerkingsmodi

Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV Recensie - Voorkant

We ontdekten ook dat op de recent geleverde set de motion handling nog aangenamer is. De meer agressieve modus ontmoet nog steeds lastige bewegingen en introduceert artefacten wanneer deze daadwerkelijk wordt ingedrukt, maar de meer uitgebreide “film” -modus elimineert trillingen goed. Er is nog steeds veel onduidelijkheid over deze instelling, waardoor Sony alleen aan de top van de bewegingsverwerkingsstapel blijft, maar de bewegingsprestaties van Philips zijn op zijn minst hetzelfde als die van zijn LG- en Panasonic-concurrenten. Philips probeerde ook het probleem van de huidskleur op te lossen, die soms bleek en plat leek in vergelijking met het originele monster. In het nieuwe model zijn ze inderdaad verbeterd, met enig optimisme. Maar de beste mensen doen het beter, en zo nu en dan vind je een vreemd uitziend grijs gezicht. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de beeldkwaliteit.

De beeldkwaliteit

Philips 55OLED803/12 - Woonkamer

We speelden de 4K Blu-ray van “The Joker” en Philips maakte diepe indruk. Het algehele contrast is erg sterk. De combinatie van die heldere, zuivere witte en levendige kleuren met perfect inktzwart kan levendige dynamische beelden opleveren. Dit is een beeldscherm die in het oog springt. Schakel over naar een andere 4K Blu-ray-testfavoriet “The Informer”. Door de voortreffelijke vorm voort te zetten, oefent het contrast met de setting opnieuw zijn magische kracht uit. De kleuren blijven ook een prachtige vitaliteit behouden en vullen het prachtige beeldscherm. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de bouwkwaliteit.

De bouwkwaliteit

Philips 55OLED803/12 - 4K OLED TV Recensie - Zijkant

De Philips 55OLED803 / 12 is een van de best uitziende televisies die we hebben getest. De twee sierlijke voeten zijn eenvoudig en stijlvol, en hun schermen zijn laag gehouden in vergelijking met de meubels waarop ze staan. Dit is een zeer elegant apparaat dat er in sommige opzichten kleiner uitziet, geschikt voor degenen die de kamer niet met een scherm willen besturen.

Zoals alle OLED’s zijn Philips-schermen erg dun, maar deze dunheid is niet gebruikelijk. De componenten voor verbinding en hantering bevinden zich in een plastic behuizing die met bouten aan de achterkant van het paneel is bevestigd. De behuizing is groter dan veel concurrerende OLED’s, vermoedelijk door de toevoeging van Ambilight-leds. U kunt deze wisselwerking echter zien wanneer u de tv aanzet en begint te genieten van de stralenkrans van Ambilight rondom de tv-muur. We hebben eerder de voordelen van Ambilight geprezen, waar het op magische wijze werkt, prachtige effecten creëert, de aandacht van mensen naar het beeld trekt en het scherm groter doet lijken dan het in werkelijkheid is. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de smart-functies.

Smart-functies

Afstandsbedieningen

Hoewel de betrouwbaarheid sterk is verbeterd en Philips vrij soepel in het gebruik is, is Android TV nog steeds de gebruikelijke combinatie van positief en negatief. Elke update zal de algehele verwarring en aantrekkingskracht van het besturingssysteem verbeteren, maar het blijft nog ver achter bij de aangepaste besturingssystemen van Samsung en LG.

Android TV mist ITV Hub. Sony loste dit probleem op door YouView in zijn model op te nemen, helaas gebruikte Philips niet dezelfde aanpak. Hoewel de tags het tegenovergestelde zijn en de inhoud in Google Play Movies & TV wordt afgespeeld in 4K, is er geen HDR. Dit is echter ook een probleem met Sony TV. Netflix en Amazon Prime Video hebben tenminste volledige 4K HDR, en de andere toepassingen van Philips zijn onder meer YouTube, Plex, VLC en Spotify. Het is ook vermeldenswaard dat er geen ondersteuning is voor Dolby Vision.

Als je een Alexa-compatibele luidspreker hebt, heeft de nieuwste Android Oreo-update Alexa-spraakbesturing toegevoegd. U kunt deze tv koppelen via de Amazon Alexa-app in de lijst “Apps” door op de rode cirkel in de linkerbovenhoek van het scherm te klikken. Door dit te doen, leidt de app u door het eenvoudige installatieproces. We sluiten een Amazon Echo Plus aan en vervolgens wordt u gevraagd om de tv in of uit te schakelen, het kanaal of volume te wijzigen of de invoer te wijzigen. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over de connectiviteit.

De connectiviteit

Energie-label

Qua fysieke aansluitingen zijn er vier HDMI-aansluitingen (twee zijn compatibel met HDCP 2.2), twee USB-aansluitingen, een optische uitgang en een hoofdtelefoonaansluiting, en een antenneaansluiting en twee satellietaansluitingen. Het is de moeite waard erop te wijzen dat de satelliettuner Freesat niet ondersteunt, dus u krijgt een niet-geclassificeerde en onvolledige kanaalselectie.

De nieuwe P5-chip van Philips bevindt zich onder de motorkap en het bedrijf beweert dat deze voordelen heeft op het gebied van kleur, contrast, scherpte, beweging, ruisonderdrukking en -versterking, en upconversie van SDR-inhoud naar HDR-achtige kwaliteit. In combinatie met het nieuwste OLED-paneel van LG kan het paneel 10% hogere piekhelderheid en geavanceerdere pixelindeling bieden dan het model van vorig jaar, wat indrukwekkende beelden zal opleveren. Lees in de volgende alinea van deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie meer over onze conclusie.

Conclusie

De Philips 55OLED803/12 is een prachtige televisie! In sommige opzichten is het beter dan LG, dat het paneel deelt, vooral wat betreft kleurlevendigheid en details. De huidskleur lijkt soms wat af te wijken, de hoogwaardige Sony presteert nog beter op het gebied van sport, maar dit zijn kleine nadelen in de algehele uitstekende beeldprestaties. Hopelijk heeft deze Philips 55OLED803/12 – 4K OLED TV recensie u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP