Sony KD-65AG9 Review

Sony KD-65AG9

4.85

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
  • UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
  • Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische geluidsweergave.

Nadelen

  • De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

In deze Sony KD-65AG9 review leest u alles over de bouwkwaliteit, beeldkwaliteit, de kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Voorkant televisie

SPECIFICATIES
Type: OLED | Resolutie: 4K | HDR-ondersteuning: HDR10, HLG, Dolby Vision | HDMI-ingangen: 4 | Afmetingen (BHD): 83,4 x 144,7 x 4 cm

Conclusie

Kan deze Sony KD-65AG9 de prijs rechtvaardigen? Getest op 3495 euro.

VoordelenNadelen
1. Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
2. UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.
3. Het Acoustic Surface geluidssysteem levert een realistische geluidsweergave.
1. De tv heeft geen draaibare voet waarmee je hem op je kijkpositie richt.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Zijkant televisie

Met de release van A1 OLED in 2017 introduceerde Sony ook de Acoustic Surface-technologie, die de traditionele luidsprekerdriver vervangt door een actuator, zodat het hele scherm niet kan trillen en daardoor geluid maakt. De Sony KD-65AF9 van vorig jaar heeft dit concept geperfectioneerd, maar met de hulp van Sony KD-65AG9 lijkt het inderdaad goud te hebben bereikt. De Sony KD-65AF9 is in wezen een 3,2-luidsprekeropstelling, maar de Sony KD-65AG9 behoudt het middenkanaal. Het klinkt als een stap terug, maar Sony zei dat door over te schakelen van een cirkelvormige actuator naar een ovale actuator, het een breder en meer verspreid geluidsveld creëert en een beter stereoscheidingseffect heeft, terwijl het tegelijkertijd geen invloed op directheid en duidelijkheid heeft.

We hebben de allebei de televisies beoordeeld, maar de Sony KD-65AG9 is beter. Het geluid verspreidt zich goed, maar is ook heel direct. Er is ook stevigheid en gewicht die concurrenten niet kunnen evenaren, en er is ruimte voor ademhaling en vorming van geluiden en effecten. Sony stond toe dat de tv de traditionele surround sound-middenluidspreker vervangt door een passieve luidsprekeraansluiting aan de achterkant van de tv toe te voegen.

Deze optie kan veel mensen aanspreken, maar we raden aan om zoveel mogelijk een hoogwaardige middenluidspreker te gebruiken, zelfs de beste thuisbioscoopversterker zal het verschil in toonhoogte en karakter tussen de Sony KD-65AG9 en de traditionele luidsprekers aan beide kanten niet kunnen compenseren. Lees meer over de kenmerken in de volgende paragraaf van deze Sony KD-65AG9 review.

De kenmerken

Sony KD-65AG9 Review - Zijkant

De Sony KD-65AG9 is gewoon een mooie tv! De langzame helling van de vorige versie (Sony KD-65AF9), is verdwenen, maar het ontwerp voegt aanzienlijk gewicht en diepte toe aan het chassis. Zonder de beugel is de diepte van de Sony KD-65AG9 minder dan de helft van die van de Sony KD-65AF9 (4 cm tot 8,6 cm), en is het gewicht met 6 kg verminderd, wat het gemakkelijker maakt om aan de muur te monteren, en als de hoogte eenmaal wordt overschreden, is het effect beter. Wie de tv op het meubel zet, zal merken dat de voetafdruk van de voet slechts 46 x 24 cm is. Het heeft ook een laag profiel om het scherm dicht bij de bovenkant van het bureaublad te houden waar het is geplaatst.

In gesloten toestand is het dunne zwarte frame niet te onderscheiden van het scherm zelf, waardoor de behuizing volledig onzichtbaar is in een onverlichte ruimte. Sony heeft ook een soortgelijk idee voorgesteld voor de achterkant van de tv. Het platte achterpaneel heeft een rasterpatroon om het interessanter te maken dan normaal, en het verbergt talloze verwijderbare plastic panelen die kunnen worden gebruikt om verbindingen en kabels te verbergen.

Deze aansluitingen bevatten vier HDMI-aansluitingen.Hoewel deze aansluitingen niet officieel gecertificeerd zijn als HDMI 2.1-specificatie, voldoen ze duidelijk aan de standaard en zullen ze in de toekomst gecertificeerd worden. Je krijgt ook drie USB-aansluitingen, een optische en hoofdtelefoonuitgang en een eenvoudige clip-achtige luidsprekeraansluiting, zodat de televisie kan worden gebruikt als middenluidspreker.

Sony staat erop Google’s Android TV te gebruiken als besturingssysteem voor 2019, wat geen slechte beslissing is gezien de mate van verbetering van het besturingssysteem in de afgelopen jaren. Het mist nog steeds de soepelheid, stijl en extra aanpasbaarheid van de aangepaste alternatieven van LG en Samsung, maar het is intuïtiever dan voorheen. Sony overwint ook het gebrek aan inhaal-apps voor Android TV door YouView aan zijn modellen toe te voegen, zodat je een volledige set producten kunt krijgen. Er is ook Netflix en Amazon Prime Video in 4K en Dolby Vision, 4K Google Play Movies en TV met HDR10 en Rakuten (alleen 1080p) voor on-demand videostreaming, Plex en VLC voor het afspelen van hun eigen bestanden, en Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn speelt muziek en radio.

Helaas is het ontbreken van Now TV te betreuren, vooral omdat Now TV beschikbaar is op LG en Samsung TV, maar je kunt het toevoegen via de goedkope Now TV-stick. De Apple TV-app ontbreekt ook omdat deze momenteel alleen is gewijd aan Samsung TV en speciale streaming media. Hoewel we lang hebben gewacht, krijgt de Sony KD-65AG9 uiteraard ook AirPlay 2 via een toekomstige software-update.

Hoewel er momenteel geen ondersteuning voor IMAX-verbeterde inhoud wordt geboden, zal deze in de toekomst worden bijgewerkt. Deze tv heeft al een Netflix-kalibratiemodus die is ontworpen om originele Netflix-inhoud te leveren zoals verwacht, en wordt momenteel alleen gebruikt door Sony. Van het brede scala aan HDR-formaten blijft Sony HDR10, HLG en Dolby Vision ondersteunen, maar HDR10 + niet. Aangezien er inmiddels tv’s zijn die Dolby Vision en HDR10 + ondersteunen, is het ontbreken van HDR10 + een beetje spijtig, maar dit ga je niet echt missen.

De show is een versie van Sony’s bestaande X1 Ultimate-chip, die is aangepast voor gebruik in de Sony KD-65AG9. De X1 Ultimate biedt vele beeldverbeteringsfuncties, waaronder objectgebaseerde superresolutie en objectgebaseerde HDR Remaster, die een enorme beelddatabase en intelligente verwerkingsfuncties gebruiken om de definitie en het contrast van specifieke objecten in het beeld te verbeteren. De Sony KD-65AG9 ontving ook wat Sony “Pixel Contrast Booster” noemt, een paneelcontroller waarvan wordt gezegd dat deze het dynamisch bereik maximaliseert en de details en textuur vergroot. Lees meer over beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Sony KD-65AG9 review.

De beeldkwaliteit

Sony KD-65AG9 Review - Zijkant

Schakel over naar Fantastic Beasts 2 en de Sony KD-65AG9 laat fantastische beelden zien. Dit bewijst ook dat Sony nog steeds een leider is op het gebied van bewegingsverwerking. De Samsung QE65Q90R dwingt je te kiezen tussen onscherpte en illusie, terwijl de Sony KD-65AG9 een uitstekende balans heeft om bewegingen helder en soepel te houden zonder al te veel glans te voegen. Ondanks alle voordelen maakt Sony KD-65AG9 echter niet echt volledig gebruik van HDR-signalen zoals zijn concurrenten.

Wanneer u echter overschakelt van 4K HDR naar Full HD SDR, zullen eventuele defecten verdwijnen. De Sony KD-65AG9 is een van onze beste producten in deze kwaliteit van inhoud. We speelden Second Act op Blu-ray en waren tevreden met de heldere en evenwichtige weergave. De Sony KD-65AG9 heeft goed werk verricht door echte details uit te graven, in plaats van in de val van kunstmatige verbetering te trappen, en zwarte mensen vallen op door hun diepte, waardoor alles er levendig uitziet. Elk detail wordt onthuld. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Sony KD-65AG9 review.

Conclusie

De Sony KD-65AG9 is in veel opzichten de beste in zijn klasse. Zijn uiterlijk en geluid zijn beter dan die van zijn concurrenten. De Sony KD-65AG9 biedt een uitstekende prestatie van 1080p SDR-inhoud. Als u een groot budget heeft dan is dit de televisie die u zou moeten kiezen. Ik hoop dat deze Sony KD-65AG9 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP