Cambridge Audio CXA81 Review

Cambridge Audio CXA81

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • De hoogwaardige DAC zorgt dat er geen kwaliteit verloren gaat wanneer je een afspeelapparaat aansluit via de Toslink of coaxiale ingang.
  • Dankzij de ingebouwde bluetooth verbind je je smartphone of tablet draadloos met je versterker.
  • Via usb werkt de versterker als kwalitatieve audio interface voor je computer.

Nadelen

  • De versterker heeft geen phono ingang om een platenspeler op aan te sluiten.

In deze Cambridge Audio CXA81 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Cambridge Audio CXA81 Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Vermogen: 80W per kanaal | DAC: ESS Sabre ES9016K2M | USB-ingang: Ja | Hi-res: 32-bits / 384 kHz en DSD256 | Bluetooth: aptX HD-ontvanger ingebouwd | Streamen: tot 24-bits / 48 kHz

Conclusie

Op het gebied van hifi worden klasleiders voortdurend vervangen, maar er zijn er maar weinig die zo betrouwbaar zijn als de Cambridge Audio CXA81.

VoordelenNadelen
1. De hoogwaardige DAC zorgt dat er geen kwaliteit verloren gaat wanneer je een afspeelapparaat aansluit via de Toslink of coaxiale ingang.
2. Dankzij de ingebouwde bluetooth verbind je je smartphone of tablet draadloos met je versterker.
3. Via usb werkt de versterker als kwalitatieve audio interface voor je computer.
1. De versterker heeft geen phono ingang om een platenspeler op aan te sluiten.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Uit de openingscolumn van elk nummer dat we kiezen, zullen we een even krachtige en krachtige, dynamische en verrassend gedetailleerde presentatie zien. Vertrouwen is de sleutel tot de uitvoering van de Cambridge Audio CXA81. Het onderbreekt het intermitterende ritme met een vast geloof, vangt het ritme op in de tijd en vergrendelt het deskundige verwerkingsvermogen van afwisselend luide en zachte beats in de groove. Bovendien produceert het complete en expressieve middenbereik een melodie, die de melodie de ruimte geeft om te zweven, maar als onderdeel van de muziek als geheel is de klank zeker zeker. Over het algemeen heeft evenwicht ook rijkdom.

Cambridge Audio CXA81 Review - in woonkamer

Deze Cambridge Audio CXA81 is krachtig in het laag, maar wel wendbaar. Hij kan heen en weer slaan met de meest aanlokkelijke baslijnen, terwijl de hoge tonen voldoende hoofdruimte overlaten zonder scherpe of ruwe randen. De Cambridge Audio CXA81 klinkt misschien een beetje avant-garde, maar het niveau van expressie maakt het ook sympathiek voor kleinere, frustrerende opnames. Geef hem een ​​gitaarosolo en hij laat je graag zijn meer intieme en zachte kant zien. Maar wat echt schittert, is duidelijkheid, die niet alleen zijn concurrenten. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Cambridge Audio CXA81 review.

De kenmerken

Versterker op tafel

De achterkant van de versterker toont een gezonde fysieke verbinding en kan worden aangesloten op een verbeterde USB-ingang. Aan de analoge kant zijn er vier RCA-ingangen en een gebalanceerde XLR. De University of Cambridge heeft besloten de phono-ingang weg te laten, maar een externe phono-trap zal een goede partner zijn voor iedereen die een platenspeler wil aansluiten. Tegelijkertijd kan de S / PDIF-coaxiale ingang van de Cambridge Audio CXA81 bestanden verwerken tot 24-bit / 192 kHz, en een paar Toslink-glasvezelverbindingen kunnen bestanden verwerken tot 96 kHz.

Cambridge Audio CXA81 Review - in woonkamer

Qua output heeft de Cambridge Audio CXA81 de output van de voorversterker en de subwoofer vergroot, evenals de ruimte voor de 3,5 mm koptelefoonaansluiting en twee paar luidsprekers, die afzonderlijk of gelijktijdig kunnen worden afgespeeld. Hoewel er weinig behoefte is om een ​​aparte Bluetooth-dongle te plaatsen, ontbrak het bij zijn voorganger CXA80 nooit aan de functie en structuur. Hoewel de indrukwekkende Cambridge Audio CXA61 meerdere Speakerreviews.nl prijzen heeft gewonnen, heeft zijn grote broer zijn extra functies nooit echt kunnen gebruiken om er een samenhangende of expressieve uitvoering van te maken. De tweede keer was dit niet het geval. Door de vele features van Cambridge Audio lijkt de Cambridge Audio CXA81 versterker grotendeels op zijn laatste iteratieaanpassing, maar deze keer heeft hij op alle vlakken vooruitgang geboekt. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Cambridge Audio CXA81 review.

De bouwkwaliteit

Achterkant versterker

Op het eerste gezicht, sinds de eerste lancering van deze serie vijf jaar geleden, lijken noch dit product, noch zijn 60Watt per kanaal Cambridge Audio CXA61 stabiele partner fundamentele veranderingen te hebben ondergaan. Alleen het Grey chassis en het verwijderen van de balans en toonregeling van het frontpaneel zijn de enige aanpassingen die voor de hand liggen.

Versterker op tafel

Hoewel het analoge basiscircuit van deze nieuwe geïntegreerde versterker hetzelfde blijft, hebben de technici van Cambridge Audio de meeste operationele versterkers in het signaalpad geüpgraded, evenals de condensatoren aan de voorkant en de vermogenssecties van de versterker. De impact op de prestaties wordt benadrukt. De Cambridge Audio CXA81 heeft ook een uitstekende ESS Sabre ES9016K2M DAC en verbeterde USB-ingang, ondersteunt tot 32-bit / 384 kHz audio en DSD256-kwaliteit, zodat u volledig kunt profiteren van de prachtige prestaties van bestanden met hoge resolutie, terwijl u aptX HD en ingebouwde Bluetooth gebruikt.

Cambridge Audio CXA81 Review - in woonkamer

De ontvanger kan rechtstreeks streamen vanaf elk compatibel apparaat (tot 24-bit / 84 kHz). Voorheen was voor elke vorm van draadloze verbinding een aparte dongle vereist, maar daar waren extra kosten aan verbonden. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Cambridge Audio CXA81-recensie.

Conclusie

De Cambridge Audio CXA81 legde een nieuwe basis voor een geïntegreerde versterker van 1.200 euro. Dit is een zeldzaam product waardoor we het commentaarbrein kunnen uitschakelen en de muziek kunnen overweldigen. In een jaar tijd kunnen we maar heel weinig van dergelijke producten zien, en gezien hoe de CXA81 concurrenten aantrekt, is het redelijk om te zeggen dat Cambridge het hier al heeft gehaald. Gezien het brede scala aan verbindingen en functies, kan dit gemakkelijk het gewenste effect bereiken totdat u klaar bent om meer geld uit te geven aan grote upgrades. In de wereld van hifi-audio is het meestal snel, maar het uitstekende geluid zal nooit uit de mode raken. Als u een systeem heeft dat optimaal gebruik kan maken van CXA81, schrijf de naam dan niet bovenaan de lijst, het is stom. Ik hoop dat deze Cambridge Audio CXA81 review nuttig voor je is!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP