Sony UBP-X800M2 review

Sony UBP-X800M2

4.85

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Speel 4K Blu-rays af en geniet van films in hoge kwaliteit.
  • Dankzij de HDR ondersteuning is het beeld helder en kleurrijk en zie je veel details in donkere beelden.
  • Door de DSEE HX opschaaltechniek klinkt het geluid kristalhelder.

Nadelen

  • Er wordt geen hdmi kabel meegeleverd.

In deze Sony UBP-X800M2 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony UBP-X800M2 voorkant

SPECIFICATIES
Afmetingen: 430 x 50 x 265 mm (BXHXD) | Wifi Ja | HDMI-ingangen: 0 | HDMI-uitgangen: 2 | Afspelen van: 4K / Ultra-HD | Blu-ray | CD | DVD | USB

Conclusie

De toewijding van Sony aan 4K Blu-ray resulteert in een andere goede speler voor het geld, ondanks een aantal eigenaardige eigenschappen.

VoordelenNadelen
1. Speel 4K Blu-rays af en geniet van films in hoge kwaliteit. 
2. Dankzij de HDR ondersteuning is het beeld helder en kleurrijk en zie je veel details in donkere beelden. 
3. Door de DSEE HX opschaaltechniek klinkt het geluid kristalhelder. 

1. Geen HDR10 + -ondersteuning.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Achterkant

De Sony UBP-X800M2 zal u niet teleurstellen qua geluidskwaliteit. Volgens de normen van deze prijsklasse is dit een uitstekend model. Vergeleken met de Panasonic DP-UB820 vertoont het een beter ritme. Tijdens het luisteren van muziek klonken de snaren natuurlijk en de percussie zit vol vonken. Tijdens het kijken van de film “John Wick: Chapter 3 – Parabellum” was de dialoog duidelijk en overtuigend. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony UBP-X800M2 review.

De bouwkwaliteit

Sony UBP-X800M2 in woonkamer

We hadden hoge verwachtingen van de Sony UBP-X800M2. Het is de opvolger van de originele Sony UBP-X800. Het nieuwe model is onder de motorkap gepolijst en verfijnd in plaats van volledig opgeknapt. De Sony UBP-X800M2 is een paar stappen hoger dan ons zogenaamde budget en zijn belangrijkste concurrent is de Panasonic DP-UB820EB. Het is iets dunner dan dat van Panasonic, maar het is nog steeds zwaar door het ontwerp van het Sony-frame en de dwarsbalkchassis, met als doel de externe trillingen te minimaliseren. Behalve de aan / uit-knop en de uitwerpknop aan de rechterkant, is het dashboard netjes. De oplaadlade is verborgen achter veel omgevallen frontpanelen. Er is geen weergave op de speler, wat een beetje vreemd is. Lees meer over de kenmerken in de volgende deel van deze Sony UBP-X800M2 review.

De kenmerken

Sony UBP-X800M2 in woonkamer 2

Op de achterkant van het deck bevindt zich een bekend video- en audio-uitgangsarrangement. Nogmaals, ze worden tot een minimum beperkt. Er zijn twee HDMI-uitgangen die kunnen worden gebruikt om audio en video te splitsen en het zuiverste signaal naar weergaveapparaten en AV-versterkers voor thuis verzenden. Er is ook een coaxiale digitale uitgang en een Ethernet voor bekabelde internetverbinding en toegang tot de ingebouwde streamingdienst van de speler (inclusief dual-band wifi).

Als je goed kijkt, zie je een klein Bluetooth-logo. Dat klopt, je kunt audio van de speler naar de headset streamen. Het is erg handig om ’s avonds laat te kijken en we hadden geen problemen met lipsynchronisatie bij het gebruik van deze functie tijdens de test. Als onderdeel van zijn slimme suite is de UBP-X800M2 uitgerust met drie belangrijke videostreamingdiensten: YouTube, Netflix (met speciale knoppen op de afstandsbediening) en Amazon Prime Video. Hoewel Sony Dolby Atmos via Netflix of Dolby Vision via Amazon Prime Video niet ondersteunt, biedt het toch 4K HDR-ondersteuning.

Sony heeft ook geen HDR10 + -mogelijkheden, wat een beetje teleurstellend is als machines van concurrenten zoals de Panasonic DP-UB820EB alle belangrijke HDR-vakjes aanvinken. Aangezien Sony niche-audioformaten zoals dvd-audio en sacd ondersteunt en ondersteunt, ondersteunt de UBP-X800M2 beide formaten, wat echt jammer is. We zijn ook in de war en gefrustreerd over Dolby Vision-ondersteuning die Sony geschikt acht voor het implementeren van spelers. Net als bij de duurdere Sony UBP-X1100ES hoef je niet automatisch te schakelen tussen HDR10 en Dolby Vision op basis van de inhoud die wordt afgespeeld (bijvoorbeeld Panasonic), maar moet je Dolby Vision in- en uitschakelen via het menu van de speler.

Dit is bijzonder langdurig en enigszins onintuïtief, vooral omdat wanneer u een schijf bekijkt die alleen HDR10 bevat, dit de automatische activering van de Dolby Vision-beeldmodus van de tv zal activeren. Net als X1100ES bevat X800M2 ook HDR naar SDR-conversie, hoewel we vermoeden dat je deze speler zult kopen voor gebruik met 4K-tv’s die geen HDR ondersteunen. Het is handiger als de speler wordt gebruikt met veel projectoren die de HDR-standaard niet ondersteunen.

In gebruik is Sony net zo snel en soepel als onze test in 2020. De schijf laadt snel en de speler reageert zonder aarzelen op de knoppen op de kleine handafstandsbediening. We lanceerden Sony en betraden de Spider-Man 4K Blu-ray: Homecoming, waar we een duidelijk beeld zagen met rijke details en inzichten. Bij het inschakelen van de ergste veerboot van Staten Island toonde Sony grote kalmte met de snelle actie.

Toen de condor op de veerboot dreef en probeerde Spidey neer te schieten met high-tech wapens, hield Sony de beweging stabiel en stabiel. Met het falen van het gierwapen werd het heldere licht plotseling levendig en energiek. De Panasonic DP-UB820EB lijkt ze een hogere sterkte te geven, maar de sterkte is niet hoog. Hetzelfde geldt voor kleuren, omdat Sony koos voor een meer gereserveerde en neutrale benadering, terwijl Panasonic koos voor levendigere kleuren en filmachtige kwaliteiten, met de nadruk op diepte, wat sommige mensen misschien meeslepender vinden.

Met behulp van de standaard 1080p Blu-ray wordt Sony’s gevoel voor evenwicht en kalmte verjongd. De beeldkwaliteit hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de schijf op zijn pad. Het kan niet veel doen om het geluid in de Transformers-film te verzachten, maar het doet het goed in Fantastic Beasts en Where to Find It, en besteedt veel aandacht aan de intelligentie van Newt Scamander De textuur en details van de kleding. Lees meer over geluid in het volgende deel van deze Sony UBP-X800M2-recensie.

Conclusie

Het gebrek aan HDR10 + -ondersteuning zal een aantal potentiële eigenaren frustreren en de implementatie van Dolby Vision lijkt overdreven ingewikkeld, maar het levert een uitstekende 4K-prestatie. Hopelijk heeft deze Sony UBP-X800M2 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP