JBL Bar 9.1 review

JBL Bar 9.1

4.85

De geluidskwaliteit

5.0/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.7/5

Voordelen

  • Je geniet van een draadloze surround sound ervaring met de soundbar en de afneembare speakers.
  • Door de diepe bas van de subwoofer luister je naar een kamervullend geluid.
  • Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt.

Nadelen

  • Je kunt de soundbar niet via bluetooth met de tv verbinden.
  • De afneembare speakers gaan maximaal 10 uur mee, waardoor je ze elke dag weer moet opladen aan de soundbar.

In deze JBL Bar 9.1 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

JBL Bar 9.1 voorkant

SPECIFICATIES
Aansluitingen: HDMI out, HDMI in, eARC, Optical out | Levensduur batterij: 10 uur (achterop) | Dolby Vision-ondersteuning: Ja | Chromecast: Ja | AirPlay 2: Ja | Bluetooth: Ja | Afmetingen (bhd): 88,4 x 6 x 12 cm (soundbar) | Afmetingen (bhd): 17,3 x 6 x 12 cm (surrounds) | Afmetingen (bhd): 30,5 x 44 x 30,5 cm (subwoofer)

Conclusie

De JBL Bar 9.1 levert een mooi surround-geluid. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze JBL Bar 9.1 review.

VoordelenNadelen
1. Je geniet van een draadloze surround sound ervaring met de soundbar en de afneembare speakers. 
2. Door de diepe bas van de subwoofer luister je naar een kamervullend geluid. 
3. Dolby Atmos stuurt effecten via het plafond naar je luisterpositie, waardoor het geluid extra ruimtelijk klinkt. 
1. Je kunt de soundbar niet via bluetooth met de tv verbinden. 
2. De afneembare speakers gaan maximaal 10 uur mee, waardoor je ze elke dag weer moet opladen aan de soundbar.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Op dressoir

Beginnend met “Planet Earth: Miniseries (2007)”, voelen we ons goed dat de JBL Bar 9.1 soundbar de kamer vult. We hebben een groep chimpansees en de Atmos-speakers vuren en creëren een waardig geluidsveld dat ons omringt. Het geluid van de jungle vult onze ruimte van boven naar beneden en vogels zingen van links naar rechts. Als beelden statisch zijn, kan de JBL Atmos een gevoel van hoogte en diepte geven dat andere conventionele alternatieven niet kunnen. De soundtrack is echter zelden zo mooi als deze. Wanneer het geluid begint te “bewegen”, worden de ruimtelijke mogelijkheden van JBL verminderd. Het probleem in het kernwerk van het apparaat om audio van hoge kwaliteit te leveren, is meer illustratief. Zelfs aan het delicate uiteinde van het spectrum is de dynamiek bijzonder slecht. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze JBL Bar 9.1 review.

De bouwkwaliteit

JBL Bar 9.1 bovenkant

De hoofdbeugel heeft een diameter van 88 cm en een hoogte van slechts 6,2 cm, wat kort genoeg is om aan de voeten van de meeste televisies te zitten zonder het scherm te verbergen. Er zijn vier ovale midrange-drivers in de soundbar, die naar voren zijn gericht en samen met drie 20 mm tweeters in de eerste drie kanalen van surroundgeluid zijn geplaatst. Bijvullen zijn twee full-range drivers voor de voorkant van het Atmos-effect. De beweegbare achterspeakers aan beide uiteinden zijn bevestigd met een set solide hoogwaardige magneten. In het dockingstation laden ze drie uur lang een batterij van 10 uur op, en als je televisie kijkt of naar muziek luistert, kunnen ze nog steeds werken. De speaker kan op de rugleuning van de bank, tegen de muur, op de vensterbank of waar het maar het beste uitkomt.

De flexibiliteit van JBL betekent tenslotte dat u geen meubels hoeft te herschikken of luidsprekerstandaarden hoeft te kopen met meer traditionele thuistheaters. Elke luidspreker heeft een full-range opwaartse excitatie-driver voor de laatste twee Atmos-luidsprekers, en elke luidspreker heeft ook een 20 mm tweeter voor surround sound-effecten. De ontbrekende midrange-luidspreker aan de achterkant lijkt een beetje vreemd. De subwoofer is groot, 30 cm lang en 44 cm diep, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Ja, hij neemt behoorlijk wat ruimte in beslag, maar de meeste ruimte is geschikt voor een zware neerwaartse aandrijving van 25 cm. Lees meer over de kenmerken van deze soundbar in het volgende deel van deze JBL Bar 9.1 review.

De kenmerken

Bovenkant 2

De JBL Bar 9.1 in gebruik nemen is een fluitje van een cent. Zonder de applicatie ziet het er op het eerste gezicht wat lastig uit, maar is het niet nodig vanwege de volledig functionele en nette afstandsbediening en de ondersteuning van Chromecast en AirPlay 2. Er zijn bekabelde en draadloze verbindingen voor internet, optische of eARC HDMI voor bronverbinding en HDMI-ingang voor 4K-doorvoer. Het is ook compatibel met Dolby Vision. Via bluetooth stuur je muziek naar de soundbar, maar de usb aansluiting is alleen voor software updates.

Idealiter zouden we graag meer HDMI-ingangen zien. Hoewel een eARC-verbinding betekent dat de bron via de televisie kan worden geleid, is dit niet altijd gemakkelijk, dus direct werken heeft de voorkeur. Met andere woorden, JBL is niet de enige soundbar die het minimale invoerpad volgt. De Sonos Arc heeft helemaal geen speciale HDMI-ingang. Na het aansluiten is de volgende stap kalibratie, die voornamelijk een tweedelig proces is. Allereerst is er een automatische toonkalibratiefunctie, die u op elk moment opnieuw kunt uitvoeren. De tweede zijn de drie sets aanpassingen die u kunt maken met de afstandsbediening. U kunt het posteffect instellen op “laag”, “gemiddeld” of “hoog”. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze JBL Bar 9.1 review.

Conclusie

De JBL Bar 9.1 is de perfecte oplossing voor diegenen die een goede thuisbioscoopervaring willen. Hopelijk heeft deze JBL Bar 9.1 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP