Sony STR-DN1080 review

Sony STR-DN1080

4.75

De geluidskwaliteit

4.7/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.9/5

Voordelen

  • Door de Dolby Atmos technologie weerkaatst het surround geluid via het plafond.
  • Met de ingebouwde internetradio ontvang je duizenden digitale muziekzenders.
  • Je kunt met de receiver een extra speakerset in een andere ruimte aansturen.

Nadelen

  • De receiver heeft geen phono ingang om een platenspeler op aan te sluiten.

In deze Sony STR-DN1080 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Sony STR-DN1080 voorkant

SPECIFICATIES
Afmetingen: 430 x 156 x 331 mm (BXHXD) | Wifi Ja | HDMI-ingangen: 6 | HDMI-uitgangen: 2 | HDMI ARC: Ja

Conclusie

De Sony STR-DN1080 is een goed klinkende versterker. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze Sony STR-DN1080 review.

VoordelenNadelen
1. Door de Dolby Atmos technologie weerkaatst het surround geluid via het plafond. 
2. Met de ingebouwde internetradio ontvang je duizenden digitale muziekzenders. 
3. Je kunt met de receiver een extra speakerset in een andere ruimte aansturen. 
1. De receiver heeft geen phono ingang om een platenspeler op aan te sluiten.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony STR-DN1080 zijkant

De Sony STR-DN1080 klinkt geweldig en kan diep in zijn reserves gaan om functionele en dynamische prestaties te leveren tegen een ongekende prijs. Van het expressieve geluid tot het inzicht en de diepte rondom elk geluidseffect.

Sony STR-DN1080 achterkant

Dynamisch gezien is de Sony STR-DN1080 een leuke en opwindende luisterervaring. Stille momenten zijn net zo fascinerend als actiescenes en de receiver heeft een open geluidsveld. We hebben meer inzichten gekregen toen we de film “Hunter Killer” keken en de Sony STR-DN1080 liet ons geloven dat we het voor de eerste keer zagen. De geweerschoten zijn nauwkeurig en het effect van een vuistslag is erg bevredigend. De zelfverzekerde manier van Sony in dezelfde ingewikkeld gearrangeerde film is bewonderenswaardig. Het surround-geluid draait overtuigend rond en je kunt precies volgen waar elk geluid in het geluidsveld wordt geplaatst. Het omhult je in een cocon van geluid, voordat je Dolby Atmos of DTS: X 3D-soundtrack gebruikt.

Op plank

De Sony STR-DN1080 is niet zo sterk als de Denon AVR-X2600H, maar Sony maakte diepe indruk. Of je nu naar Blu-ray luistert van een concert of muziek streamt op Spotify, deze versterker heeft een muzikaal ritme. Thuisbioscoopversterkers van dit niveau kunnen niet tippen aan speciale stereoversterkers zoals de Audiolab 6000A, maar Sony verwerkt dynamische overgangen op een vloeiende manier, die muzikaler klinkt dan de meeste versterkers.

Op plank 2

Het geluid van de Sony STR-DN1080 is helder, maar naarmate het volume toeneemt, zorgt het solide geluid door de versterker ervoor dat het onduidelijk of luid klinkt. Dit is een van de belangrijkste punten van kritiek op eerdere Sony-versterkers. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony STR-DN1080 review.

De bouwkwaliteit

Op dressoir

De Sony STR-DN1080 is een zware en goed gestructureerde receiver. Het voorpaneel heeft enkele sneltoetsen, volume- en invoerknoppen, ze kunnen soepel werken en het vereenvoudigde scherm maakt je in één oogopslag duidelijk. Dankzij de redelijk geplaatste knoppen is het gebruik van de lichtgewicht kunststof afstandsbediening erg intuïtief. Hoewel je na een paar weken zult wennen aan de vorm van de knop die je het meest nodig hebt. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Sony STR-DN1080 review.

De kenmerken

In woonkamer 2

Sony gebruikte geavanceerde componenten en geavanceerde technologie die zijn afgeleid van zijn geavanceerde aangepaste ES-serie ontvangers om de Sony STR-DN1080 te ontwerpen. Het kan niet alleen Dolby Atmos-audiotracks afspelen tot 5.1.2-luidsprekerconfiguratie, maar ondersteunt ook het bijgewerkte DTS: X-formaat. Gezien de leeftijd van Sony wordt HDMI 2.1 natuurlijk niet ondersteund, maar alle zes HDMI-ingangen aan de achterkant voldoen aan HDCP 2.2 en ondersteunen de volledige weergave van 4K HDR-inhoud. Het is vermeldenswaard dat de “Video 1” -ingang de enige ingang is die niet alle 4: 4: 4 chroma-subsampling-specificaties ondersteunt, en alle andere HDMI-ingangen ondersteunen.

De Sony STR-DN1080 heeft twee HDMI-uitgangen, enkele verouderde ingangen, enkele optische en coaxiale ingangen en een USB-poort voor het opladen van smartphones. De nieuwere Denon AVR-X2600H heeft meer aansluitingen, om te beginnen acht HDMI-ingangen, evenals alle andere ingangen, maar Sony heeft bijna geen aansluitingen en er zijn niet genoeg stopcontacten om aan te sluiten. Als er geen serieuze ondersteuning is voor muziek met hoge resolutie, wordt het natuurlijk geen Sony-product. De versterker kan 24-bit / 192 kHz-bestanden in alle gangbare formaten afspelen, en kan ook lokaal dubbele DSD-bestanden afspelen via HDMI en USB. In feite zijn de twee HDMI-ingangen (BD / DVD en CD / SACD genoemd) geoptimaliseerd voor de beste audiokwaliteit. Sony raadt aan om uw favoriete bronnen op deze twee bronnen aan te sluiten. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Sony STR-DN1080 review.

Conclusie

De toevoeging van Dolby Atmos en andere geavanceerde functies maakt de Sony STR-DN1080 tot een compleet high-end model, en de huidige prijs is circa 500 euro, wat relatief goedkoop is. Hopelijk heeft deze Sony STR-DN1080 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP