Dali Oberon 1 C Review

Dali Oberon 1 C Review

Dali Oberon 1 C

4.85

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

4.8/5

Voordelen

  • Het 2 weg ontwerp zorgt voor een heldere balans tussen de lage, midden- en hoge tonen.
  • Door het compacte formaat plaats je de speaker overal in huis.

Nadelen

  • Er worden geen luidsprekerkabels meegeleverd.

In deze Dali Oberon 1 C Review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier.

Dali Oberon 1 C - Voorzijden

SPECIFICATIES
Per paar | Boekenplank | 2-weg | Passieve speaker

Voor-en nadelen: Dali Oberon 1 C

VoordelenNadelen
1. Het 2 weg ontwerp zorgt voor een heldere balans tussen de lage, midden- en hoge tonen.
2. Door het compacte formaat plaats je de speaker overal in huis.
1. Er worden geen luidsprekerkabels meegeleverd.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Oberon speaker in boekenkast

We hebben de Dali Oberon 1 C verbonden met een volledige Sound Hub en speelden “Eric Clapton – Layla (acoustic)”. De stem gaat door de speakers met duidelijke helderheid. Clapton’s uitwisselingen waren vol tederheid, en Dali betuigde hier zijn medeleven. Dit inzicht in het middensegment is een van de hoogtepunten van de Oberon 1 C en de extra functies van draadloze actieve bediening zijn niet veranderd. Het is meestal een open en nauwkeurig geluidsveld met diepte lagen.

Laten we naar “Ed Sheeran – The A Team” gaan, en de 1 C speaker heeft niet alleen veel inzicht, het begrijpt de schaal van de snaren en houdt ze netjes wanneer de snaren hun hoogtepunt bereiken. Deze organisatie combineert dynamische intelligentie en behendigheid om een ​​ritmische luisterervaring te bieden. De Dali 1 C heeft een muzikale uitvoering en alle muzieksnaren worden bij elkaar gehouden en klinken niet rommelig.

Er is geen gebrek aan kracht en gewicht achter de krachtige gitaar. Net als de Oberon 5 krijg je niet het vermogen of het basvolume en de diepte die je krijgt van een groter paar speakers. Bij het streamen van onze iPhone 12 telefoon naar Sound Hub Compact via Bluetooth (in aptX-formaat), is de helderheid en fijnheid van het geluid lager dan de BluOS-streaming van Sound Hub. Ondanks dat het relatief grof is, is Dali’s gedetailleerde en muzikale uitvoering nog steeds gebruikelijk.

De bouwkwaliteit

Dali Oberon 1 C - Achterkant

Hoewel de grootte van de Sound Hub vergelijkbaar is met een set-top box, is de Sound Hub Compact meer een wifi-router. We hebben de Dali 1 C’s gebruikt om deze twee hubs te testen, maar welk ontwerp u ook kiest, een van de grootste voordelen van hun ontwerp is dat ze draadloos naar de speakers kunnen verzenden. De hub zendt muziek naar de Oberon 1 C via een eigen 30-bits draadloos protocol, en de transmissievertraging van de invoer naar de speaker zou minder dan 15 milliseconden bedragen.

Dali Oberon 1 C Review - Zijkant

Wanneer het signaal van de hub wordt ontvangen, detecteert de draadloze ontvangermodule in de speaker welke kanaalgegevens (links of rechts) worden afgespeeld op basis van het kanaal dat tijdens het installatieproces aan elke speaker is toegewezen. De juiste kanaalgegevens worden verzonden naar de DSP-gebaseerde equalizer en crossover-filterelektronica met een resolutie van 24 bit / 96 kHz.

De speaker is in wezen hetzelfde als de passieve Oberon 5. Er zijn vier andere afwerkingsopties; zwartgrijs, mat wit, donker walnoot en licht eiken, maar, net als Oberon 5, is het gemaakt van mahonie 13 cm houtvezel, gebruikt in combinatie met Dali’s zachte magnetische samenstelling (SMC)-technologie, en bevindt zich onder de 29 mm soft dome tweeter. Deze keer wordt elke eenheid gevoed door een speciale 50Watt Klasse D-versterker.

Het compacte formaat van de Dali Oberon 1 C betekent dat ze gemakkelijk te plaatsen moeten zijn, of je de televisie aan een muurbungel hangt of op poten, het maakt niet uit. Hoewel de reflecterende poort aan de achterkant wordt gebruikt, kan het geluid nog steeds in balans worden gebracht met de muur, maar we ontdekten dat wanneer de speaker ongeveer 30 cm van de muur wordt geplaatst, ze het beste werken. Op deze manier vertoont de Dali Oberon 1 C vertrouwd klankgedrag.

De kernmerken

Voorkant Oberon met kap

Als meest betaalbare actieve reeks van Dali zijn ze geschikt voor de Rubicon C- en Callisto C-serie, die zelf gebaseerd zijn op de passieve speakerserie. De “hersenen” van de Rubicon C- en Callisto C-speakers bevinden zich in een aparte draadloze netwerkvoorversterker, de Sound Hub, en de Oberon C introduceert een kleinere verbeterde versie van de box, de Sound Hub Compact. De doos wordt geleverd met de Oberon 1 C, maar u kunt ervoor kiezen om de originele Sound Hub te kopen (circa 200 euro).

Conclusie

Of u zich vasthoudt aan de meegeleverde Sound Hub Compact of gaat naar een full-stream slimme Sound Hub, de Dali Oberon 1 C maakt goed gebruik van de meeste aangeboden functies met helder muziekgeluid.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze Dali Oberon 1 C Review u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze Dali Oberon 1 C Review? Bekijk hieronder meer reviews!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP