Dali Oberon 5 review

Dali Oberon 5

4.85

4.9/5

Voordelen

  • Het 2 weg ontwerp zorgt voor een heldere balans tussen de lage, midden- en hoge tonen.
  • Door het hoge gewicht trilt de speaker niet, zodat het geluid niet resoneert.

Nadelen

  • Er worden geen luidsprekerkabels meegeleverd.

In deze Dali Oberon 5 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Dali Oberon 5 review: in kamer

SPECIFICATIES
Gevoeligheid speaker: 88 dB | Impedantie: 6 Ω | Frequentiebereik: 39 – 26000 Hz | Speaker woofer diameter: 133,4 mm | Speaker tweeter diameter: 29 mm | Speaker mid-range driver diameter: 133,4 mm | Plaatsing basreflex poort: Achterkant | Aantal speakerunits (per speaker): 3 | Speaker scheidingsfilter: 2-weg

Conclusie

Dali Oberon 5 levert uitstekende muziekprestaties en kan gemakkelijk in de meeste kamers worden geplaatst.

VoordelenNadelen
1. Het 2 weg ontwerp zorgt voor een heldere balans tussen de lage, midden- en hoge tonen.
2. Door het hoge gewicht trilt de speaker niet, zodat het geluid niet resoneert.
1. Er worden geen luidsprekerkabels meegeleverd.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepastWij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Zijaanzicht en vooraanzicht speaker

Als ze eenmaal een paar dagen kunnen settelen, presteren ze uitstekend en ze zijn responsief en muzikaal. We begonnen met Slade, Mama weer all crazee now. Ze brachten ook emotie naar voren en benadrukten het spookachtige karakter en de opwindende versnelling in de instrumentale uitvoering, waarbij veranderingen in de baslijnkarakteristieken het gevoel van de soundtrack veranderen. Oberons heeft dynamische subtiliteit, ritmische precisie en transparante, die deze dingen ten volle kunnen benutten en luisteraars naar de muziekervaring kunnen lokken. Ze zijn ook erg gedetailleerd, het is gemakkelijk om de instrumentale partijen op laag niveau te laten zien, maar ze slagen er ook in om de informatie op een georganiseerde en georganiseerde manier te ordenen.

Als het om hoge tonen gaat, zijn Dali speakers niet verlegen. Het merk probeert de veiligheid vaak niet te verbeteren door terug te slaan naar hoge punten en daarmee de veiligheid te verbeteren. In plaats daarvan hebben deze luidsprekers een duidelijke hoogfrequente output en veel beet, maar de respons is vloeiend, wat kan voorkomen dat het geluid broos wordt door slechte opname of slechte begeleidende apparatuur. Deze gedurfde en uitgebalanceerde hoge tonen passen perfect bij de midrange-prestaties van de luidsprekers. Oberons klonken geweldig en persten de laatste druppel emotionele impact uit het nummer Thin Lizzy, Whisky in the jar.

We gingen naar Humble Pie, Stone cold Fever. Dalis toonde een uitstekend dynamisch bereik en het vermogen om met vaardigheid op laag niveau te schakelen. In de meeste gevallen en in de grootste thuisomgevingen zullen ze in alle situaties luid genoeg zijn. Ondanks de compacte structuur hebben die dubbele midden- / basdrivers nog steeds veel impact en schokken op de lage frequentie. Over het algemeen zijn deze luidsprekers aanzienlijk luider dan zij. Q Acoustics 3050 kan diep in de bas graven, maar mist de pure expressiviteit van deze Dali, vooral vanwege de midden- en hoge frequenties. Je kunt meer over de compatibiliteit lezen in de volgende paragraaf van deze Dali Oberon 5 review.

De compatibiliteit

Qua positionering houdt Oberon 5 ervan om weg te zitten van de achterwand en recht vooruit te schieten in plaats van naar de luisterpositie te schieten. De voortplantingskarakteristieken van de tweeter zorgen ervoor dat de speaker op deze manier toch een gefocust en gelaagd geluidsbeeld produceert. Oberons klinkt als goedkope elektronica zoals Marantz PM6006 versterkers en ondersteunende cd-spelers, maar in combinatie met systemen zoals Marantz PM6006 gloeien ze allemaal. Je kunt onze mening over de bouwkwaliteit lezen in het volgende deel van deze Dali Oberon 5 review.

De bouwkwaliteit

Voorkant Speakers

Oberon 5 is een compacte dubbelzijdige toren van slechts 83 cm hoog en 16 cm breed. Door het formaat zien ze er in de meeste kamers goed uit, en ze hebben de grotere Q Acoustics 3050i luidsprekers visueel nog nooit gedomineerd. De kast is degelijk gemaakt en heeft vier afwerkingsopties, zwart en grijs, wit, donker walnoot en licht eiken. Er zijn een paar 13 cm mid / bass-drivers en een grotere dan gebruikelijke 29 mm soft dome tweeter. De midrange / bas driver maakt gebruik van de favoriete houtvezel / fijnkorrelige pulpconus van het bedrijf, waarvan wordt gezegd dat het een heilige graal van hoge stijfheid en lage resonantie biedt. Ingenieurs werken hier echter hard om motorsystemen en ophangingen te bestuderen om details, transparantie en kracht te optimaliseren. De drie aandrijfeenheden zijn verbonden via een enkeldraads bidirectionele frequentiedeler, met een gevoeligheid van 88dB / W / m en een nominale impedantie van 6 ohm.

Conclusie

De keuze tussen Q Acoustics 3050i en Dali Oberon 5 is een win-winsituatie. Beiden zijn geweldig. Als je een grote kamer hebt, dan is Q Acoustics een voordeel, en in de meeste andere gevallen zal Dali’s betere gevoel voor entertainment onze stem winnen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepastWij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP