Xbox Series S review

Xbox Series S review

Xbox Series S

4.9

De geluidskwaliteit

4.9/5

De bouwkwaliteit

4.9/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Deze console ondersteunt 1440p resolutie, waardoor games er realistisch uitzien.
  • Door het compacte formaat van deze Xbox Series S, plaats je hem in kleinere ruimtes van je tv meubel.
  • Backwards compatibility zorgt ervoor dat je duizenden titels speelt van de voorgaande Xbox console.

Nadelen

  • Door het ontbreken van een schijflade, is backwards compatibility niet mogelijk voor de Xbox One games die je op cd hebt.
  • Een tweede controller om samen te spelen is niet standaard meegeleverd.
  • Om het meeste uit de grafische kracht van de console te halen, heb je een tv of monitor met minimaal 1440p resolutie en 60Hz verversingssnelheid nodig.

In deze Xbox Series S review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Xbox Series S review - voorkant

SPECIFICATIES
Microsoft | Xbox Series S | 500 GB

Conclusie

De Xbox Series S is de opvolger van de Xbox One. Deze gameconsole heeft geen CD lade, dus je kan games downloaden en digitaal opslaan op de Series S. De nieuwe Xbox maakt ook gebruik van NVME SSD-opslag, waardoor de speeltijd om te laden korter is dan ooit. Speel in Full HD- en QHD-resolutie, met een maximale frame snelheid van maximaal 120 frames per seconde. Je spel ziet er soepel uit en het beeld zal niet bevriezen. Bovendien ondersteunt de Xbox Series S een resolutie van 1440p. Schaduwen en lichten worden dankzij ray tracing-technology realistischer in het spel. Dankzij achterwaartse compatibiliteit speel je bijna alle games digitaal op Xbox One, en ook op deze nieuwe Xbox. Gebruik daarnaast uitbreidingskaarten om het geheugen van de console eenvoudig uit te breiden.

VoordelenNadelen
1. Deze console ondersteunt 1440p resolutie, waardoor games er realistisch uitzien.
2. Door het compacte formaat van deze Xbox Series S, plaats je hem in kleinere ruimtes van je tv meubel. 
3. Backwards compatibility zorgt ervoor dat je duizenden titels speelt van de voorgaande Xbox console.
1. Door het ontbreken van een schijflade, is backwards compatibility niet mogelijk voor de Xbox One games die je op cd hebt. 
2. Een tweede controller om samen te spelen is niet standaard meegeleverd. 
3. Om het meeste uit de grafische kracht van de console te halen, heb je een tv of monitor met minimaal 1440p resolutie en 60Hz verversingssnelheid nodig.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Xbox Series S review - zijkant

Je kan kiezen voor DTS Digital Surround, Dolby Digital, Dolby Atmos voor Home Theater of DTS:X voor Home Theater. Klik op DTS:X en je wordt gevraagd de toepassing DTS Sound Unbound te downloaden. Hiermee ontgrendel jee DTS:X voor jouw Home Cinema Set, maar je moet nog steeds twee tientjes betalen om de DTS-headset:X te ontgrendelen. Evenzo heb je de Dolby Access applicatie nodig om Atmos ondersteuning voor je thuisbioscoop te krijgen, maar als je Dolby Atmos voor koptelefoons wilt, kost het ook meer. De applicatie Dolby Access kan worden gebruikt om Dolby Atmos soundbars, AV receivers of televisies in te stellen. Als je wat Atmos ervaring wilt, maar geen Dolby Atmos speakerkit hebt, kan je de audio-instellingen aanpassen en zelfs de ingebouwde mixer inschakelen. De console klinkt krachtig, met een gelijkmatige toonbalans. Het is niet zo subtiel of ingewikkeld als een 4K Blu-Ray speler zoals de Sony UBP-X800M2, maar het geluid klonk levendig genoeg. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Xbox Series S review.

De bouwkwaliteit

Xbox Series S review - voorkant

Vergeleken met de PS5 ziet de Xbox Series S er niet heel fancy uit. Het enige kenmerk is het ronde zwarte rooster voor de ventilator, waardoor het meer op een draadloze speaker lijkt dan op een gameconsole. Op het gebied van connectiviteit bracht de Xbox Series S geen echte verrassingen. Aan de voorzijde bevindt zich een USB-aansluiting (Type A), een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en aan/uit-knop. Aan de achterkant bevinden zich de stroomingang, Ethernet-ingang, HDMI-ingang en een paar USB-ingangen. De opslag is een van de grootste tekortkomingen van de Xbox Series S. De doos zegt dat het 512 GB opslagruimte heeft, maar wanneer je de console opent en naar het systeemmenu gaat, is het nummer nergens te zien. Voordat we een enkele game installeerden, hadden we nog maar 248 GB over. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze Xbox Series S review.

De kenmerken

Xbox Series S review controller

De Xbox Series X gebruikt een 8-core AMD Zen 2 CPU die draait op 3,8 GHz, terwijl de S-serie dezelfde CPU gebruikt op 3,6 GHz. Voor de 52CU RDNA GPU (computereenheid) die draait op 1.825GHz, heeft zijn goedkopere broertje een 20CU, 1.565GHz GPU. Het doel van de Xbox Series S is om 1440p op 60Hz te draaien met een maximale verversingssnelheid van 120Hz. Het kan inzoomen op foto’s in 4K om overeen te komen met jouw 4K televisie, maar je kan geen games van de volgende generatie in native 4K bekijken. Je kan alleen games spelen op Xbox Series X met native 4K-resolutie (tot 120 Hz). Maar we sluiten Xbox Series S nog steeds niet uit. Hoewel het vermogen en grafische resolutie heeft verloren, heeft het nog steeds verschillende functies die iedereen kunnen aanspreken die wil opgeven. De console ondersteunt ook VRR, arcering met variabele snelheid en ray tracing, net als de X-serie. Je kan dezelfde snelle herstelfunctie krijgen, gewoon door op de knop te drukken en je kan beginnen waar je de vorige keer was gebleven.

Conclusie

Xbox Series S is een compacte, volledig digitale gameconsole van de volgende generatie van Microsoft. Deze opvolger van Xbox One en de meer betaalbare Xbox Series X variant zijn speciaal ontwikkeld om hoge snelheid en goede prestaties te leveren. Zo heeft de console voldoende rekenkracht en speel je de nieuwste games met hoge kwaliteit. Aangezien de S-serie geen diskdrive heeft, kun je alleen games downloaden. Gelukkig heeft de console genoeg opslagcapaciteit, 512GB opslagruimte.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Xbox Series S review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze “Xbox Series S review” blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP