Sony HT-ST5000 review

Sony HT-ST5000

4.65

De geluidskwaliteit

4.6/5

De bouwkwaliteit

4.7/5

De kenmerken

4.7/5

Voordelen

  • De Dolby Atmos techniek zorgt voor een ruimtelijke verspreiding van het geluid.
  • Door het vermogen van 800 watt levert de soundbar een helder en krachtig geluid.
  • Voeg de soundbar toe aan het Google Home multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.

Nadelen

  • De soundbar heeft geen 3,5 mm aansluiting voor mp3 spelers of smartphones.
  • Je kunt de soundbar niet via Bluetooth met je televisie verbinden.

In deze Sony HT-ST5000 review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Conclusie

Dit is een van de eerste Dolby Atmos-soundbars van echte kwaliteit die beschikbaar is, en hij is vandaag de dag nog net zo indrukwekkend als toen hij voor het eerst werd gelanceerd. Lees meer over de voor-en nadelen in de volgende alinea van deze Sony HT-ST5000 review.

VoordelenNadelen
1. De Dolby Atmos techniek zorgt voor een ruimtelijke verspreiding van het geluid.
2. Door het vermogen van 800 watt levert de soundbar een helder en krachtig geluid.
3. Voeg de soundbar toe aan het Google Home multiroom systeem en stream muziek door het hele huis.
1. De soundbar heeft geen 3,5 mm aansluiting voor mp3 spelers of smartphones.
2. Je kunt de soundbar niet via Bluetooth met je televisie verbinden.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepastWij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Sony HT-ST5000 met rooster

We spelen “Terminator 2: Judgment Day (1991)”. Het geluid voor en boven je geeft een duidelijk gevoel van ruimte en beweging. De Sony HT-ST5000 klinkt niet als het geluid dat komt van boven de televisie, maar duwt het boven je hoofd om je deel te laten uitmaken van een meer meeslepend geluidsveld. Het is niet nodig om de soundbar tot het uiterste te drijven. We kunnen het volume hoger zetten zonder hoge tonen of dynamische geluiden te horen. Je merkt direct dat alles wat je speelt trilt in deze soundbar. De nauwe integratie tussen treble, midrange en bass (van subwoofer en subwoofer) geeft de Sony HT-ST5000 een goed gevoel voor timing. Volgens hifi-normen is het een beetje onhandig aan de onderkant van het frequentiebereik, maar dit heeft geen invloed op je entertainment. Het kan zijn middenbereik hebben. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony HT-ST5000-test.

De kenmerken

Sony HT-ST5000 zonder rooster

Het scherm “Instellingen” bevat aanpassingen van plafondhoogte, afstand van de soundbar en subwoofer, evenals het veranderen van de balans tussen de front-, bovenste excitatie- of subwooferdrivers. Na kalibratie is het onwaarschijnlijk dat u terug moet naar de instellingen van de soundbar. Over het algemeen kunt u in het startmenu blijven om tussen ingangen te schakelen. Naast de HDMI-uitgang zijn er 3 HDCP 2.2-compatibele ingangen die 4K en HDR pass-through ondersteunen, een optische ingang, een 3,5 mm jack en een USB-poort.

Ook speel je muziek draadloos af door de soundbar via wifi, ethernetpoort of bluetooth 4.1 verbinding met internet te verbinden. Voor gebruikers die mobiele telefoons willen gebruiken om muziek te streamen, heeft Sony HT-ST5000 ook ingebouwde Spotify Connect en Google Chromecast voor Google Play-muziekgebruikers. Er is zelfs een speciale “Music Service” -knop op de afstandsbediening.

Als je op je smartphone hebt geluisterd, kan het Spotify-afspelen automatisch worden hervat. Er zijn ook verschillende geluidsmodi, waaronder muziek, gamestudio, film en standaard. Je kunt de ClearAudio + -knop op de afstandsbediening gebruiken om deze instellingen automatisch om te schakelen, maar we ontdekten dat het wijzigen van de instellingen niet zo nodig is als bij andere Dolby Atmos-soundbars.

Maar om één punt af te trekken, hadden we gehoopt de afstandsbediening beter te kunnen ontwerpen. Om tussen ingangen te wisselen, moet u herhaaldelijk op de “Enter Up” of “Enter Down” -knop drukken, wat niet zo handig is als het gebruik van speciale knoppen voor elke verbinding. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Sony HT-ST5000-test.

De bouwkwaliteit

Sony HT-ST5000 Close-up

De Sony HT-ST5000 is in alle richtingen een paar centimeter kleiner dan de Yamaha YSP-2700, maar hij is 118 cm breed en toch zwaar. De bar wordt ook geleverd met een subwoofer, die is geïnstalleerd in een behuizing ter grootte van een bowlingbal. Aan de voorkant van de soundbar bevinden zich zeven 65 mm-drivers waarvan er drie (midden, rechtsvoor en linksvoor) zijn uitgerust met tweeters.

Bovenaan zitten twee opwindende drivers die de soundbar in theorie in staat stellen echt hoogte over te brengen. Het heeft ook een display dat u vertelt welke ingang u gebruikt of het volume aanpast zonder enige visuele feedback van de televisie. Maar om meer gedetailleerde aanpassingen te maken, moet je hem via de HDMI-uitgang op de tv aansluiten. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Sony HT-ST5000 review.

Conclusie

Dit is een van de eerste Dolby Atmos-soundbars van echte kwaliteit die beschikbaar is, en hij is vandaag de dag nog net zo indrukwekkend als toen hij voor het eerst werd gelanceerd. Hopelijk heeft deze Sony HT-ST5000 review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepastWij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP