Amazon Echo Studio review

Amazon Echo Studio

4.8

De geluidskwaliteit

4.8/5

De bouwkwaliteit

4.8/5

Voordelen

  • Mooie verspreiding van het geluid.
  • Stevig middenbereik.

Nadelen

  • Basgeluid kan beter.

In deze Amazon Echo Studio review leest u alles over de bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Amazon Echo Studio voorkant

SPECIFICATIES
Digitale geheugencapaciteit: 8 GB | Gewicht: 3500 gram | Model: O2T2V3 | Afwerkingen: (houtskool) | Wi-Fi 2,4 GHz en 5 GHz
Bluetooth: Ja | Ingangen: 3,5 mm / mini optisch digitaal | Afmetingen (hdb): 21 x 18 x 18 cm

Conclusie

Amazon upgrade de geluidskwaliteit van hun speakerproducten. Lees meer over de voor-en nadelen in het volgende deel van deze Amazon Echo Studio review.

VoordelenNadelen
1. Mooie verspreiding van het geluid.
2. Stevig middenbereik.
1. Basgeluid kan beter.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

We beginnen met een nummer dat is ontworpen om te laten zien hoe de Amazon Echo Studio het geluid verwerkt. Het nummer “Titanium – David Guetta & Sia” gespeeld via Spotify geeft een gevoel van ruimte en laat de stem van de leadzanger goed zien. Dit is een luchtige presentatie, zeer geschikt voor een grot ruimte. Het gebruik van de bas van de audiotrack zal echter de aandacht trekken. Er is genoeg kracht, maar de Amazon Echo Studio is niet de meest gecontroleerde of subtiele als het gaat om het afsnijden van de melodieuze en krachtige baslijnen.

Het inschakelen van de functie “Stereo Spatial Enhancement” in de applicatie klinkt echter een beetje onevenwichtig en oververwerkt. Amazon raadt aan om deze instelling altijd te behouden, zodat je kunt genieten van de effecten van het de verbeterde geluidskwaliteit, maar we zouden het graag uitzetten. Het lijdt geen twijfel dat het geluid van de Amazon Echo Studio sterker is dan dat van concurrenten zoals de Sonos One SL. Maar het geluid van Sonos is rustiger en biedt een meer samenhangend geluid en een bas van hogere kwaliteit. Het kan de 3D-verwerking van de Amazon Echo Studio niet oproepen, maar we geven de voorkeur aan de algehele balans. Lees meer over de bouwkwaliteit in het volgende deel van deze Amazon Echo Studio review.

De bouwkwaliteit

De Amazon Echo Studio zet dezelfde designtaal voort als de vorige Echo speakers. Het is cilindrisch en bedekt met een antraciet gaas. Het is veel groter dan elke vorige Echo en het is gelukt om de grootte van de Apple HomePod te verkleinen. Het vergrote uiterlijk helpt het vermogen van 330 Watt. Er zijn twee 5 cm middentonenluidsprekers aan de linker- en rechterkant, een 25 mm naar voren gerichte midden-tweeter en een 5 cm boven gerichte middentonenluidspreker. Er zijn volumeknoppen aan de bovenkant, evenals een mute-microfoon en Alexa-wekknop.

Door de locatie van het stuurprogramma kan de Amazon Echo Studio een nieuwe functie van de Amazon Music HD-service gebruiken, een bibliotheek met ‘honderden’ nummers die beschikbaar zijn in Dolby Atmos Music, die audioformaten gebruikt om nummers te mixen voor meer controle over verschillende elementen en hun posities in het geluidsveld. Wanneer u de Amazon Echo Studio voor de eerste keer start, zal Alexa verschillende testtonen uitzenden en reageren op de meetresultaten om het geluid aan te passen aan de akoestiek van uw kamer. Het hele proces duurt niet langer dan een paar seconden, maar als u de speaker verplaatst, moet u opnieuw kalibreren. Je hebt toegang tot de toonregeling via de Alexa-applicatie voor Android en iOS, en je kunt ook handmatig het volume wijzigen en koppelen met een andere Amazon Echo Studio of andere Echo speakers die je bezit beheren.

Amazon heeft ook extra flexibiliteit toegevoegd in de Amazon Echo Studio. Je verbindt draadloos één of twee speakers met een Fire TV Cube, Fire TV Stick 4K of Fire TV om zo een Dolby Atmos thuisbioscoopopstelling te creëren. Het is geen 5.1 surround sound, maar het aansluiten van een stereopaar kan een goede gelegenheid zijn om de audio-uitvoer van de tv te upgraden. Lees meer over onze conclusies in het volgende deel van deze Amazon Echo Studio review.

Conclusie

De geluidskwaliteit is verbetert en de Amazon Echo Studio is een bekwame concurrent op de drukke markt voor slimme luidsprekers. Hopelijk heeft deze Amazon Echo Studio review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP