LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV Review

LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV

4.8

Het beeldscherm

5.0/5

Het geluid

4.8/5

De kenmerken

4.6/5

Voordelen

  • Mooi scherm.
  • Kleuren en zwart waarden.
  • Menu is snel.
  • Afstandsbediening is erg handig.
  • Bedienbaar met telefoon.

Nadelen

  • Afstandsbediening had mooier gekund.
  • Motion enhancer bij ondertiteling en 1080p materiaal niet super mooi.

De eerste prachtige OLED-tv van minder dan 50 inch uit het 4K-tijdperk. Hij is getest voor 1.699 euro. In deze LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV review lees je alles over geluid, opbouw, functies, afbeeldingen, specificaties, voor- en nadelen en nog veel meer. Daarnaast zorgen wij via externe partners voor de beste prijzen. Veel plezier met lezen!

LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermtype: OLED | Resolutie: 4K | Besturingssysteem: webOS | HDR-formaten: HDR10, HLG, Dolby Vision | HDMI: 4 | USB: 3 | Optisch: 1

Conclusie

De eerste 4K OLED kleiner dan 50 inch is ook de beste tv kleiner dan 50 inch die we hebben getest.

Update: 48 inch is helaas uitverkocht. Tip: Neem toch een grotere tv! De 55 inch:).

VoordelenNadelen
1. Mooi scherm.
2. Kleuren en zwart waarden.
3. Menu is snel.
4. Afstandsbediening is erg handig.
5. Bedienbaar met telefoon.
6. 120Hz.
7. Goede motion enhancer.
8. Mooi design.
1. Afstandsbediening had mooier gekund.
2. Motion enhancer bij ondertiteling.
3. 1080p materiaal niet mooi.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De prijs/kwaliteit verhouding

De LG OLED48CX van Bol.com in Nederland kost 1.699 euro. Op het moment van lancering kostte de LG OLED48CX 1.900 euro, wat duur is voor tv’s van minder dan 50 inch. Sony’s beste 49-inch tv, de Sony 49XH95, kost 1.200 euro, terwijl de 49-inch Q80T-versie van Samsung 1.100 euro kost. Voor sommige mensen lijkt de besparing van 300 euro op het 55-inch model misschien een beetje slecht, maar dit is de eerste in zijn soort, dus misschien moeten we dankbaar zijn dat de prijs maar een beetje duurder is dan de premiumproducten. QLED en LCD zijn op de markt gebracht. In Nederland is OLED48CX verkrijgbaar als LG OLED48CX6LB.

De geluidskwaliteit

LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) Review - Zijkant

Voordat u aandachtig naar de LG OLED48CX6LB luistert, is het de moeite waard om het servicemenu goed te begrijpen en AI-tonen uit te voeren, waarbij de tv-uitvoer door de afstandsbediening wordt uitgevoerd en vervolgens door de tv wordt geanalyseerd. Het geluidsprofiel kan worden aangepast aan uw kamer. In onze tests verminderde dit de helderheid van de hoge tonen en produceerde het een algeheel directer geluid. Hoewel de luidsprekers worstelen met het uitdagende geluid van de The Conjuring 3, zijn de algehele geluidsprestaties goed.

Voor een tv van dit formaat is hij erg krachtig en aantrekkelijk, en de Dolby Atmos-instelling kan behoorlijk wat ruimte en hoogte bieden. Het geluid is beslist dunner dan de grotere LG OLED55CX6LB, en bij het afspelen van muziek volgens vooraf ingestelde muziek is het verschil in toonhoogte duidelijk duidelijker, maar dit is niet verrassend. Grote tv’s klinken meestal beter dan kleine tv’s, zelfs als de twee tv’s hetzelfde vermogen en dezelfde stuurprogramma’s hebben. We raden aan om minimaal twee tv’s met een goede soundbar te gebruiken. De Sonos Arc is hier een goede keuze, maar als je de voorkeur geeft aan kleinere en goedkopere producten, kan de Sonos Playbase of Sonos Playbar ook goed werken. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV review.

De beeldkwaliteit

Input TV

De belofte van de LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) is een OLED-prestatie, met een formaat van minder dan 50 inch. Na het testen met de LG OLED55CX, kunnen we bevestigen dat dit precies is wat het biedt. Beginnend met Black Widow in Dolby Vision via Netflix, merkten we dat de LG OLED48CX een voorkeur heeft voor zwarte diepte, terwijl LG OLED55CX een voorkeur heeft voor donkere details, maar het verschil is klein genoeg om samplewijzigingen aan te geven.

In ieder geval kun je de helderheid aanpassen om meer LG OLED48CX-zwartdetails te krijgen, maar dit gaat verder dan het Dolby Vision-formaat. De kleuren hier zijn levendig, maar ook natuurlijk, met een volledig realistische huidskleur. Bij het overschakelen naar Mulan (uit 1998) 4K, HDR10 Blu-ray, is er dezelfde nuance tussen LG OLED48CX en LG OLED55CX. Stel op verschillende punten van “Kleur” “Dynamisch contrast” in op “Hoog” en schakel vervolgens de functie voor het verwijderen van ruis uit. De gemaakte foto’s zijn absoluut een genot. Het is helder, natuurlijk en heeft een perfecte gitzwarte toon, die hetzelfde is als alles wat niet beschikbaar was op een tv van dit formaat vóór het 4K-tijdperk.

Er zijn veel details in veel donkere scènes. Het is goed te onthouden dat de LG OLED48CX dezelfde resolutie heeft als de LG OLED55CX in een kleiner paneel, waardoor de pixeldichtheid zelfs toeneemt, waardoor het beeld er meer driedimensionaal en driedimensionaal uitziet, ook al moet je dichter bij het scherm zitten. Natuurlijk gaat de helderheid die u krijgt door het kleiner te maken, verloren tot een filmisch niveau. We hebben er in onze review van LG 49UN71006LB op gewezen dat LG dit jaar grote vooruitgang heeft geboekt op het gebied van sportverwerking, en de LG OLED48CX heeft dit verbeterd. De actie wordt erg goed afgehandeld, veel beter dan de LG OLED van vorig jaar, maar vergeleken met de Sony 49XH95 heeft Sony hier nog steeds de overhand. Hoewel de standaard natuurlijke instellingen van de LG CX min of meer perfect omgaan met stabiele panning shots.

U kunt deze kleine tekortkomingen verhelpen door TruMotion volledig uit te schakelen. Dit zal wat jitter en onscherpte veroorzaken, maar veel mensen zullen deze onbewerkte beweging als de eerste keuze beschouwen. Daarnaast is er een “Cinema Clear” -optie, die natuurlijke kleuren kan verscherpen en egaliseren, maar met een iets lagere glans. Het is de moeite waard om een ​​uitdagende film als La belle époque (2019) te noemen, en probeer deze drie TruMotion-modi om de beste film voor jou te vinden. De OLED’s van LG zijn altijd geprezen om hun verbeterde kwaliteit, en 2020 OLED’s zijn duidelijker en schoner in het leveren van signalen van lage kwaliteit. Lees meer over de kenmerken in het volgende deel van deze LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV review.

De kenmerken

LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) Review - Achterkant

Volgens de specificaties van LG OLED bevat de 2020-serie veel modellen, behalve de B-serie hebben alle modellen dezelfde paneel- en verwerkingstechnologie. Het enige verschil is het ontwerp en het geluidssysteem. Dit betekent dat deze 48-inch tv je een compleet andere ervaring biedt in een kleiner formaat. De processor is de derde generatie versie van Alpha 9. De belangrijkste upgrade is kunstmatige intelligentie. LG zei dat het de resolutie en duidelijkheid van inhoud zal verbeteren door algoritmen die zijn geleerd door LG Deep. AI Sound Pro kunnen het beste geluid of virtueel 5.1-surroundgeluid leveren. Tijdens de test hebben we vastgesteld dat beide functies het waard zijn om te gebruiken. Qua HDR blijft HLG en Dolby Vision ondersteunen, maar geen HDR10 + en HDR10 + heeft hard gewerkt om vooruitgang te boeken.

LG’s 2020 OLED ondersteunt echter het nieuwe Dolby Vision IQ-formaat, dat de prestaties van Dolby Vision aanpast aan het omgevingslicht in de kamer. Het is niet zo transformerend als Dolby dacht, maar toen we aanvankelijk teleurgesteld waren in het testen van de LG TV, kunnen we nu de voordelen van Dolby Vision IQ zien in wat extra details in donkere scènes. Verwarrend genoeg is er geen Dolby Vision IQ-instelling in het tv-menu, maar als je naar Dolby Vision-inhoud kijkt en de AI-helderheidsregelingsfunctie is ingeschakeld, dan gebruik je IQ.

Vergeleken met Dolby Vision IQ is de waarde van de filmproductiemodus veel lager. Het is een nieuwe functie toegevoegd aan LG 2020 OLED. Dit is een vooraf ingestelde afbeelding die is goedgekeurd door de UHD Alliance. De vooraf ingestelde afbeelding moet er precies zo uitzien als verwacht, maar niet gebaseerd op metadata of afgestemd op de specifieke inhoud die wordt afgespeeld. In feite is dit slechts een reeks algemene beeldinstellingen, bijna hetzelfde als de voorgeprogrammeerde beeldinstellingen van een bioscoop.

LG is het eerste tv-merk dat officieel een gecertificeerde HDMI 2.1-aansluiting aanbiedt. Hoewel dit type verbinding de ondersteuning van alle volgende generatie HDMI-functies niet volledig garandeert, ondersteunen CX en zijn producten op hetzelfde niveau alle belangrijke zaken nu en te verwachten. Deze omvatten eARC, ALLM en VRR. ALLM zorgt ervoor dat de gamemodus met lage latentie van de tv automatisch wordt geselecteerd wanneer een compatibele console wordt aangesloten, en VRR past de vernieuwingsfrequentie van de tv dynamisch aan op basis van de framesnelheid die door de console wordt uitgevoerd. Xbox One-gamers kunnen nu profiteren van deze functies, en de volgende generatie PS5 en Xbox Series X zullen ze ondersteunen.

Nederlandse kopers waren dit jaar echter teleurgesteld over WebOS, dat wil zeggen dat alle applicaties, inclusief iPlayer, momenteel ontbreken. LG en Freeview Play werkten niet samen zoals voorheen dit jaar, tot dusver heeft LG deze diensten zelf niet toegevoegd. Toevoegen is gemakkelijk en betaalbaar, dus we zullen de LG CX niet laten schitteren, maar de vorm is nog steeds slecht.

Als de inhoud het echter toelaat, krijgt u Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV en Disney +, evenals Dolby Vision en Dolby Atmos. Hoewel we tijdens de test geen HDR-signalen van de app konden krijgen, bestonden er ook Google Play Movies. In Nederland zijn er inmiddels TV- en Sky winkels. De enige beschikbare muziekapps zijn Spotify en Deezer, maar we raden je af om tv te gebruiken om muziek af te spelen. Bluetooth 5.0 en AirPlay 2 zijn aan boord, dus je kunt altijd muziek naar de tv sturen via een draagbaar apparaat. Lees meer over het ontwerp in het volgende deel van deze LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV review.

Het ontwerp

Zoals je zou verwachten, ziet de LG OLED48CX6LB eruit als een miniatuur LG OLED55CX. LG heeft ervoor gekozen om het uiterlijk van zijn C-serie in 2020 niet te veranderen. Dit is echter verre van een ramp. Tegenwoordig hebben fabrikanten weinig manier om het ontwerp van tv’s te onderscheiden, maar de gladde, gebeeldhouwde basis is eleganter dan de eenvoudige voetjes van de meeste concurrenten, en de voetafdruk van het pak is iets smaller dan die van andere concurrenten.

Hoewel het OLED-paneel zelf erg dun is, is de tv meer dan alleen een paneel. De speakers, aansluiting en bediening moeten nog ergens geplaatst worden, op de OLED zitten ze meestal in een plastic box die aan de achterkant van het paneel is aangesloten. Dit betekent dat hoewel de rand van de CX slechts 6 mm is, veel koffers een diepte hebben van 4,7 cm. Dit is nog steeds triviaal volgens moderne tv-normen, maar niet veel. Lees meer over onze conclusie in de volgende paragraaf van deze LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV review.

Conclusie

Er zijn veel mensen die de beste tv willen, maar niet per se een grote tv willen maken, en deze mensen werden uitgesloten in het 4K-tv-tijdperk. Maar uiteindelijk hebben we een OLED-tv die kleiner is dan 50 inch. Dit is geen gedegradeerde tv. Dit is een tv die is verkleind. Het heeft een kleinere, beter beheersbare vorm, met dezelfde uitstekende beeldkwaliteit en functies als OLED van LG, dus het is de moeite waard om te vieren. Ik hoop dat deze LG OLED48CX (LG OLED48CX6LB) 48-inch OLED TV review u geholpen heeft!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP