Samsung QE65Q95T Review

Samsung QE65Q95T

4.8

Het beeldscherm

4.9/5

Het geluid

4.7/5

De kenmerken

5.0/5

Voordelen

  • Geweldig geluid.
  • Erg mooi beeld.
  • Super bas.

Nadelen

  • Redelijk prijzig.
  • Vorig model was ook niet verkeerd.

Het is misschien niet de tv die we hadden verwacht, maar de QE65Q95T is nog steeds een goede keuze. De testprijs is 2.250 euro. In deze Samsung QE65Q95T review lees je alles over het scherm, geluid, opbouw, functies, specificaties, voor- en nadelen. Daarnaast bieden wij, zoals u gewend bent, de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel plezier met lezen!

Samsung QE65Q95T Review - Voorkant

SPECIFICATIES
Schermgrootte: 55 inch, 65 inch, 75 inch, 85 inch | Type: QLED | Achtergrondverlichting: Directe LED | Resolutie: 4K | Ondersteunde HDR-formaten: HDR10, HDR10 +, HLG | Besturingssysteem: Tizen | HDMI-ingangen: 4 | ARC / eARC: eARC | Invoervertraging: 10ms | Variabele vernieuwingsfrequentie (VRR): Ja | Automatische lage latentiemodus (ALLM): Ja | 4K, 120Hz: Ja | Afmetingen (BHD): 82.83 cm x 144.65 cm x 3.48 cm

Conclusie

Hoewel het misschien niet de 4K televisie is die we hadden verwacht, is de Samsung Q95T de top-tv van 2020. Lees meer over de voor- en nadelen in de volgende paragraaf van deze Samsung QE65Q95T review.

VoordelenNadelen
1. Geweldig geluid.
2. Erg mooi beeld.
3. Super bas.
1. Redelijk prijzig.
2. Vorig model was ook niet verkeerd.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

De geluidskwaliteit

Samsung QE65Q95T Review - Zijkant

Het nieuwe audiosysteem met acht schijven van Samsung is een betrouwbare upgrade. Het klankbereik is breder, voller en ruimtelijker dan voorheen, en heeft een aanzienlijk gewicht en dynamiek. Dit alles maakt de soundtrack van de film boeiender en spannender, maar er is geen gebrek aan duidelijkheid of focus bij het kijken naar dagelijkse content zoals nieuws. Met andere woorden, wanneer u het volume hoger zet, ziet de audio er een beetje opzichtig uit en zijn er nog steeds enkele artefacten in de bassen, en tv’s met grotere woofers worden niet beïnvloed. Het lijdt geen twijfel dat dit een stap in de goede richting is. Voor deze prijs heeft de Q95T volgens tv-normen uitstekende audioprestaties, maar als je kunt, raden we je toch aan om je nieuwe tv te koppelen met een speciaal audiosysteem. Lees meer over de beeldkwaliteit in het volgende deel van deze Samsung QE65Q95T review.

De beeldkwaliteit

Samsung QE65Q95T Review - Zijkant

Voordat u een filmavond instelt met de Q95T, is het belangrijk om eerst enkele instellingen aan te passen, schakel eerst de energiebesparingsfunctie uit. U vindt ze in het menu onder het kopje “Ecologische Oplossingen”. Hoewel de instelling “Adaptief beeld” beter is dan voorheen bij het aanpassen van het beeld aan het omgevingslicht, geven we er toch de voorkeur aan om deze uit te schakelen.

Als u HDR-inhoud bekijkt en de standaardvoorinstellingen gebruikt, moet u wellicht enkele andere instellingen proberen. Lokaal dimmen en bewegingsverwerking. Voor de eerste, zelfs als de “actieve tonemapping” is uitgeschakeld, willen we toch overschakelen van “standaard” naar “hoog”. Als je “Standaard” selecteert, produceert Gao niet alleen een scherper beeld, maar merkt hij ook wat flikkering op bij heldere objecten tegen een donkere achtergrond, zoals de naam in de eindreeks.

De standaardinstellingen voor bewegingsafhandeling zijn zelfs nog problematischer, omdat ze een merkbare glans produceren wanneer ze worden geconfronteerd met zelfs enigszins onvoorspelbare bewegingen. Met andere woorden, de native motion-verwerking van de tv is veel beter dan voorheen, dus het volledig uitschakelen van bewegingsverwerking of het kiezen van aangepaste instellingen levert uitstekende resultaten op. We kozen voor “Aangepast” omdat het de naturalistische kleuren van de tv-bedieningselementen gebruikt en een vloeiendere en scherpere pan toevoegt zonder enige schittering of menselijke tussenkomst. In feite is dit waarschijnlijk de beste zet die we de afgelopen jaren hebben gezien op tv’s die niet van Sony zijn.

Afstandsbediening

Na het maken van aanpassingen hebben we It 4K ​​Blu-ray in Oppo UDP-203 gestopt en waren direct tevreden met het resultaat. Het helderste deel van het Q95T-beeld is uiteraard niet zo helder als de Q90R.Dit kan komen doordat het aantal dimgebieden relatief laag is, wat betekent dat je voorzichtiger moet zijn met het contrast, maar er zijn nog steeds veel problemen, vooral als het local dimming te hoog is ingesteld. .

Er zit een zekere mate van authenticiteit en naturalisme in de beelden die de voorgangers van Q95T missen. Het is kleur, met een zeldzame diepte en rijkdom. Tot op zekere hoogte worden de randen tegelijkertijd scherp en glad, en dan ontstaat een zeer driedimensionaal beeld zonder geforceerde verschijnselen, terwijl de details helder en gestructureerd zijn, maar nooit overdreven.

Het zwartniveau is ook erg goed. Het is bijna zo diep als een OLED en heeft genoeg details om de slijmerige textuur en reflecties in het riool onder Derry aan te boren. Er is ook geen overloop, lekkage of andere inconsistenties in de achtergrondverlichting. Geen enkel element van de foto zal je volledig afleiden, waardoor je volledig ondergedompeld wordt in de inhoud die je bekijkt. We zijn overgeschakeld naar 1080p Blu-ray van Drive en de Q95T bleef werken, hoewel we hier enkele aanvullende aanpassingen hebben doorgevoerd om de scherpte te verlagen, de contrastverbetering naar hoog te zetten en schaduwdetail te verminderen. De uiteindelijke afbeelding is aangenaam en combineert veel punch-effecten met donkere, contrasterende zwarttinten en kleuren. Dit is een rijk en levendig beeld, maar het moeiteloze naturalisme is er nog steeds en de huidskleur wordt goed beoordeeld. Het detailniveau is weer verbluffend, het kenmerkende gezicht van Bryan Cranston lost alle haar en rimpels op.

Dit is nog steeds een erg solide 3D-beeld, gelukkig is er geen duidelijke randverbetering. Ook de bewegingsverwerking blijft indrukwekkend. Terug naar standaarddefinitie, Q95T zorgt er zelfs voor dat The One Show er goed uitziet. Bij signalen met een lage resolutie is het beeld helder, controleerbaar en vitaal zonder te helder te zijn. Serieuze gamers zullen ook blij zijn om te lezen dat de input lag van Samsung’s 2020-tv zelfs minder is dan die van zijn voorganger.

We weten niet zeker of ze sneller moeten zijn dan voorheen, maar Q95T-bezitters hebben 10ms-nummers en zullen op zijn minst die speciale ronde met tv-specificaties winnen. Er zijn ook enkele game-specifieke grafische functies die u kunt proberen, hoewel we grotendeels de voorkeur geven aan die functies die behouden blijven. Lees meer over de TV-kenmerken in de volgende paragraaf van deze Samsung QE65Q95T review.

De TV-kenmerken

Energielabel

Dit is natuurlijk een QLED-model met een directe full-array achtergrondverlichting. Hoewel de Q95T een maximale helderheid heeft van 2000 nits volgens de Q90R, is het aantal dimzones teruggebracht tot een niveau dat dicht bij dat van de Q85R ligt. Specifieke cijfers maakte Samsung niet bekend, maar we begrijpen dat de Q95T maar een kwart van het aantal dimzones van de Q90R inneemt, wat een grote impact kan hebben op het contrast. De Q95T heeft echter een antireflecterend scherm en brede kijkhoektechnologie die Samsung vorig jaar introduceerde. Er is ook een nieuwe versie van Quantum Processor 4K, die nieuwe functies biedt, zoals Ultimate Precision Processing, ontworpen om banding in inhoud met een lagere resolutie te verminderen, en bestaande functies upgraden, zoals Texture Creation en Active Tone Mapping.

Het audiosysteem heeft ook veel aandacht gekregen. Q95T heeft acht stuurprogramma’s, twee meer dan Q90R en vier meer dan Q85R. Samsung verwijst naar deze instelling als 4.2.2, maar het moet niet worden geïnterpreteerd als een Dolby Atmos-systeem. In plaats daarvan hebben we te maken met vier midrange-drivers, twee woofers en twee tweeters. Twee midrange en twee woofers zijn bij elkaar geplaatst aan de onderkant van het chassis, en de andere twee midrange en tweeters zijn bovenaan geplaatst. Samsung zei dat deze instelling “objectvolggeluid” wordt genoemd en een groter, opener en zelfs gelijkmatiger geluid kan produceren.

Hoewel het klinkt als Atmos, moet worden opgemerkt dat de tv de Atmos-soundtrack niet echt weergeeft, hoewel de tv deze van een externe bron of geïntegreerde streamingapplicatie doorgeeft aan een speciaal geluidssysteem met behulp van HDMI eARC. De 4K-tv’s van Samsung hebben nog steeds geen officiële HDMI 2.1-certificering, maar het bedrijf zegt dat ze in alle opzichten voldoen aan de 4K-tv-specificaties. Daarom kunt u naast eARC ook verwachten ondersteuning te bieden voor VRR, ALLM, 4K met verversingsfrequenties tot 120 Hz en dynamische metadata. Het enige ontbrekende deel van de HDMI 2.1-specificatie is de ondersteuning voor 8K, wat erg zinvol is voor 4K-tv’s.

De vier HDMI-aansluitingen zijn ondergebracht in een aansluitdoos die via een dunne, bijna onmogelijke kabel op het scherm wordt aangesloten. Op deze manier kan het zelfs als het scherm zelf niet rechtstreeks op een stopcontact hoeft te worden aangesloten, stroom sturen. We zijn altijd jaloers geweest op de technische elegantie en netheid van het One Connect-systeem. Samsung zei dat de prestaties hetzelfde zijn, maar de afstandsbediening is het enige verschil. De Q90T heeft een eenvoudige plastic ritssluiting, terwijl de Q95T een stijlvol, gestroomlijnd zilveren apparaat heeft en ook een ingebouwde microfoon die kan worden bediend via Bixby. Alexa of Google Assistant. Samsung’s Tizen is altijd ons favoriete besturingssysteem geweest, dus het is geen verrassing dat het in 2020 nauwelijks zal veranderen. Het is veranderd van wit naar een aangename blauwtint om vermoeidheid van de ogen te verminderen, en het pictogram is verkleind zodat er meer inhoud tegelijk kan worden weergegeven, maar dit is slechts de som van de upgrades.

De toepassingsselectie blijft ook ongewijzigd, wat voorbeeldig is. Nu ontbrak ons ​​oorspronkelijke voorbeeld aanvankelijk een tv, maar voegde deze toe voordat de tv in de uitverkoop ging. Na het toevoegen sloten ze zich aan bij Amazon Prime Video, Netflix, Apple TV, Disney +, ITV Hub, All 4, My5, BT Sport, Plex, Spotify en Tidal. AirPlay 2 is ook aan boord en biedt Apple-gebruikers een andere methode om audio- en video-inhoud naar de tv te krijgen. Q95T en Q90R naast elkaar plaatsen zal moeilijk te onderscheiden zijn. Hoewel het formaat iets anders is, hebben ze allemaal dikke en platte randen waardoor de tv eruitziet als een grote hightech fotolijst bij wandmontage, en een soundbarvriendelijke Apple iMac-achtige basis. Lees meer over onze conclusie in het volgende deel van deze Samsung QE65Q95T review.

Conclusie

Samsung heeft ervoor gekozen om dit jaar meer te focussen op 8K-tv’s, hoewel Q95T de beste 4K-tv is die door het bedrijf wordt geproduceerd, is het niet de beste 4K-tv die door het bedrijf wordt geproduceerd. Dit valt natuurlijk tegen, maar dit is een prima tv op zich. In feite is het een verbetering in alle aspecten van Q90R. Nee, het is eigenlijk niet zo helder, dus het sissende geluid van HDR is minder, maar de uitvoering is rijker, steviger en natuurlijker. Dit is ook een belangrijke stap voorwaarts voor beweging en geluid. Cruciaal is dat de prijs van deze verbeteringen lager is. Q95T was veel goedkoper dan Q90R toen het werd uitgebracht.

Met andere woorden, dit is de eerste tv uit 2020 die we hebben beoordeeld en de meeste fabrikanten hebben de prijs niet eens bekendgemaakt. Samsung mag aanvoeren dat de Q95T bijvoorbeeld niet bedoeld is om te concurreren met de LG CX OLED, maar als de prijzen van twee televisies hetzelfde zijn en we vermoeden dat ze dat kunnen, dan zullen we overwegen om ze met elkaar te vergelijken. Hopelijk heeft deze Samsung QE65Q95T review u geholpen!

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue, Amazon en Mediamarkt.

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP