Samsung Odyssey G9 QLED review

Samsung Odyssey G9 QLED review

Samsung Odyssey G9 QLED

4.95

Het design

5.0/5

De Game prestatie

5.0/5

De prestatie

5.0/5

Voordelen

  • Het Ultrawide 49 inch scherm is even breed als 2 monitoren van 27 inch naast elkaar.
  • Door de combinatie van 240 Hertz en 1 ms game je altijd vloeiend.
  • QLED en HDR 1000 zorgen voor een hoge helderheid en realistische verlichting.

Nadelen

  • Je hebt een zeer breed én diep bureau nodig voor deze monitor.
  • Deze monitor heeft geen ingebouwde luidsprekers om muziek of het geluid van je games af te spelen.

In deze Samsung Odyssey G9 QLED review leest u alles over de bouwkwaliteit, game prestaties, kenmerken, specificaties, voor-en nadelen en nog veel meer. Hiernaast bieden wij zoals u gewend bent de scherpste prijzen via onze externe partners. Veel leesplezier!

Samsung Odyssey G9 QLED review

SPECIFICATIES
49 inch | Ultrawide QHD resolutie | 240 Hz | VA paneel

Conclusie

De Samsung Odyssey G9 QLED is misschien wel het vlaggenschip van de gaming monitoren. Met het enorme 49 inch ultrawide scherm ga je helemaal op in je favoriete games, zeker met een kromming van 1000R. Samsung combineert QLED en HDR1000 om te zorgen voor een heldere game-ervaring met realistische verlichting en hoog contrast. De verversingssnelheid van de Odyssey G9 is maar liefst 240 Hz. Je kan zelfs het snelste schietspel soepel spelen. En dankzij de responstijd van 1 ms hoef je niet te spoken. Dit ultrabrede scherm is compatibel met G-Sync en FreeSync Premium om onderbrekingen met elke grafische kaart te voorkomen. Dankzij de WQHD-resolutie is het spel zelfs dichtbij scherp. De DCI-P3-kleurruimte en 10-bits kleurdiepte zorgen voor een betere kleurweergave. De achterkant van de Odyssey is voorzien van verstelbare led-verlichting. Pas de hoogte van je monitor aan zodat je comfortabel kunt zitten tijdens lange speelsessies.

VoordelenNadelen
1. Het Ultrawide 49 inch scherm is even breed als 2 monitoren van 27 inch naast elkaar. 
2. Door de combinatie van 240 Hertz en 1 ms game je altijd vloeiend. 
3. QLED en HDR 1000 zorgen voor een hoge helderheid en realistische verlichting.
1. Je hebt een zeer breed én diep bureau nodig voor deze monitor. 
2. Deze monitor heeft geen ingebouwde luidsprekers om muziek of het geluid van je games af te spelen.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Het design

Samsung Odyssey G9 QLED review

Samsung noemt de Odyssey G9 de “grootste 1000R-gamingmonitor” en dit kan veel impact hebben op potentiële klanten. De eerste is de curve zelf. “1000R” verwijst naar een straal van 1000 millimeter (of 1 meter) waarvan de kromming zich uitstrekt tot een perfecte cirkel, die duidelijk dezelfde kromming is als het menselijk oog. Zoals je je kan voorstellen, is het behoorlijk scherp en even wennen, maar in ieder geval in sommige situaties is het een dwingende kwestie om jezelf in onder te dompelen. Dankzij de rondingen van meer dan 45 inch naar links en rechts en ongeveer 11, 5 inch naar boven en naar beneden vereist het weinig bureau ruimte. Wanneer je dit scherm toevoegt, steekt de monitor meer dan 21 centimeter uit de muur. De hoogte van de monitor zelf is iets meer dan 14 inch. Het gebruik van de standaard voegt ongeveer 2 inch toe, maar de meeste opstellingen zijn meer verticaal.

Samsung Odyssey G9 QLED review

Zelfs als je de Odyssey G9 aan een muur monteert met behulp van de meegeleverde 100x100mm houder, heb je mogelijk nog extra ruimte nodig. Deze monitor is veel minder stabiel dan in de meeste gevallen. Door het aan te tikken beweegt alles, maar het zal niet zo snel omvallen. De zwarte rand tussen de boven- en zijkanten van het scherm is dun, maar de onderkant is vrij breed. Zwart is bijna alles wat je aan de voorkant kan zien, maar de achterkant is een ander verhaal. De gebogen behuizing is gemaakt van wetenschappelijk ontworpen wit plastic en loopt alleen door tot aan het verwijderbare achterstuk. Een standaard deksel en een apart deksel voor de poort zijn ook aanwezig. (Er zijn ook aansluitingen voor een koptelefoon, HDMI, twee DisplayPort en USB). Er zijn geen ingebouwde speakers, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat iets de luidsprekers blokkeert. Hiervoor kan je aparte desktopluidsprekers kopen.

Samsung Odyssey G9 QLED review

De Game prestatie

Samsung Odyssey G9 QLED review

De spelgerichte functies van de Odyssey G9 zijn een geweldige bonus in bijna elke omgeving. De responstijd van 1 ms houdt het spel wendbaar, en de hoge verversingssnelheid (tot 240 Hz) houdt het beeld in het perfecte tempo voor actie. Afhankelijk van de videohardware die de computer van stroom voorziet, wordt de ingebouwde ondersteuning van Nvidia G-Sync en AMD FreeSync Premium Pro voor aanpasbare synchronisatietechnologie ook gewaardeerd. Of de Odyssey G9 voor jou logisch is, hangt grotendeels af van het type game dat je speelt en de andere software die je gebruikt. De breedte van de Odyssey G9 was nog gunstiger voor meer professionele titels. Je kan een Flight Simulator gebruiken om in de cockpit te duiken en het beste zicht te krijgen op prachtige bergen.

Samsung Odyssey G9 QLED review

De Odyssey G9 is aanzienlijk mislukt in titels met een meer gelaagde interface. Assassin’s Creed maakt gebruik van pop-ups aan de linker- en rechterrand van het scherm, dus er was geen gemakkelijke manier om alle nuttige informatie vast te leggen als je aan een bureau zat. De breedte veroorzaakt ook andere problemen die niet noodzakelijk de schuld van Samsung zijn. Het is onwaarschijnlijk dat vooraf gemaakte 3D-scènes (zoals de scène van Assassin’s Creed) het hele scherm vullen, wat een verwoestende indruk van meeslependheid is. Wanneer je een video afspeelt van een streamingsite zoals YouTube, zie je vrijwel altijd een grote zwarte balk en dit neemt de helft van het scherm in beslag. Als je het type persoon bent dat de neiging heeft om met meerdere multi-app-vensters tegelijk te werken, is het een zegen.

De prestatie

Samsung Odyssey G9 QLED review

De ongebruikelijke vorm van de Odyssey G9 heeft een ongebruikelijke resolutie die overeenkomt met twee monitoren, 5.120 x 1.440 (beeldverhouding 32:9) of 2.560 x 1.440. Het is meer dan drie keer zo groot als een standaard 1080p-scherm (1.920×1.080), maar het is meestal kleiner dan een enkel 4K-scherm (3.840×2.160), dus je hebt niet zo’n zware grafische kaart nodig om zijn maximum te bereiken. De prestaties zijn goed in de SDR-kleurtest. Met behulp van een kleine K10-A-colorimeter en DisplayCal-kalibratiesoftware werd de delta-E van de Odyssey G9 gemeten op 0,24 vaste stoffen. Alle standaardinstellingen (andere hoge helderheid, FPS, RTS, RPG, AOS en sRGB) waren uitstekend, maar de prestaties van sRGB waren slecht (104,6% sRGB-kleurruimte en 71,3% DCI-P3).

De gemiddelde helderheid overschreed 400 nits in elke modus, en verrassend genoeg was de maximale helderheid 419,2. De helderheid is nog beter in de HDR-modus. Dit is de enige manier om de nominale maximale helderheid van een 1000 nit Odyssey G9 te krijgen. Houd er echter rekening mee dat de helderheid binnen het bereik van de test werd waargenomen met slechts een deel van het scherm (ongeveer 10% tot 40%). De helderheid van het volledige scherm was tot 569. Hoe dan ook, de helderheid van de Odyssey G9 wordt zeer gerespecteerd. Er zijn veel verschillende soorten voorinstellingen op het scherm, maar ze zijn zelden bijzonder nuttig.

Conclusie

De Samsung Odyssey G9Q LED is waarschijnlijk het vlaggenschip van gamemonitoren.

De scherpste prijs wordt via de onderstaande link aangeboden en zo nodig elke dag aangepast. Wij gebruiken betrouwbare externe partijen zoals Bol.com, Coolblue en Mediamarkt.

Hopelijk heeft deze “Samsung Odyssey G9 QLED review” blog u geholpen! Wilt u meer lezen naast deze “Samsung Odyssey G9 QLED review” blog? Klik hieronder!

Meer Reviews:
< Soundbars
< Draadloze Speakers
< Draagbare Bluetooth Speakers
< Boekenplank Luidsprekers
< Subwoofers
< Televisies
< Beste Koop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven
COOLBLUE AANBIEDINGENTOT 50% KORTING BIJ COOLBLUE! - MEER DAN 2000+ ARTIKELEN AFGEPRIJSD

Vroeger in de folder te vinden, maar nu hier gebundeld: al de aanbiedingen van Coolblue. Zoek jouw favoriete product tussen alle aanbiedingen en je hebt hem de volgende dag in huis tegen een scherpe korting. Maar let op: onze aanbiedingen gaan als warme broodjes over de toonbank, dus wees er snel bij.

Let Op: Korting tot 70% op Bol.com! OP=OP